- 6 Eylül 2016
- 223
- 294
- 33
- 37
- Konu Sahibi minikmavikus
-
41. Haftada geldi bizim minik ben de yeter ki gelsin razıyım diyordum:)Ben ne zaman bunları yaşayacam ya..
Teşekkürler.. yakında ek gıdaya geçireceğim bizimkini biraz dinlenebilmek için:))İlk aylar ablam aynı sizin durumunuzdaydı.. annem ben sık sık gidip ev isi yapıyorduk.. bebeği az da olsa oyalamaya çalışıyorduk.. valla zordu :) artık 1 yaşında ve uzun zamandır çok daha moralli ve iyi ablam.. sanırım 6 ay sonrası başka şeylere ilgisi artınca daha iyi olacak.. Ek gıda da memeleri dinlendiriyor :) dolacak vakit kalıyor :) çok yoğun ve yorgun bir dönem ama geçecek.. evi bosverin.. gelen de görsün cocugunuzla ilgilisiniz bu kadar oluyor napalım diyin.. bi de bunu düşünmeyin..
O kadar bekleyemem valla...1 hafta sonra gelmezse isteğe bağlı sezeryan yaptiracam..41. Haftada geldi bizim minik ben de yeter ki gelsin razıyım diyordum:)
Bizde oyleydik arkadasim emzik vermeyi dene ,1.5 yasinda oglum hala memede artik emerken bayilcam bigun diyorum dusun sen sıklıgını.yalniz olunca uykusuz bebegin bakimi cok zorAnnem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
Ben bilmiyorum ve dehşetle okudum yazılanları.Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
O yaşta hala mı öyle.. Aman Allahım nasıl dayandınız. Ben dışarı çıkamıyorum saat başı kendimi bebek bakım odasında buluyorumBizde oyleydik arkadasim emzik vermeyi dene ,1.5 yasinda oglum hala memede artik emerken bayilcam bigun diyorum dusun sen sıklıgını.yalniz olunca uykusuz bebegin bakimi cok zor
Masallah ne guzelmis oyle 2 satte 1 ayaktaydim 1 yasina kdr,simdi 6 aydir gece en az 3-4 kere emmeye kalkiyor.uykusuzluk cidden cok zor dogumdan sonra 2 ay bile olmadan 16 kilo birden vermistimBen bilmiyorum ve dehşetle okudum yazılanları.
Her bebek böyle olamaz. Biz 3 kardeş üçümüz de gece boyunca uyurmuşuz mesela. En küçüğü ben de gördüm. 12 gibi emip yatardı annem 5 gibi o uyanmadan emzirirdi, 8e kadar falan yine uyurdu. Gündüz çok az uyurdu ama düzen böyle olunca hiç yormazdı.
Aynen öyle yazdım az önce. Bir alışverişe gitsek ben bebek bakım odasındayım çünkü bebeğim sürekli ama sürekli emmek istiyor. Açık hava da fazla uzaklaşamıyorum ağlama krizine girer diyeO dönem hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor sonra da yaşadığınız sıkıntıları unutuyorsunuz
Ben emzirme düzeni kuramayanlardandım hep çocuklarım belirledi vakti oyüzden hiç biryere gitmedim gittiğimde de ya emzirme odasından çıkmadım ya da saatlerce başka bir odada tek başıma kaldım
Haftasonu eğer yakın market falan varsa çocuğu babasına bırakıp biraz nefes alın hava güzel olduğunda onunla birlikte azıcık dolaşın açık hava iyi geliyor yoruyor bebekleri
Zamanla herşey rayına oturacak merak etmeyin
Yok canim disardayken artik ilgisi baska seylere kayiyor ama evdeyken surekli meme de.istahli bi cocukta yemekte yiyor ama gel gor ki meme vazgec8lmeziO yaşta hala mı öyle.. Aman Allahım nasıl dayandınız. Ben dışarı çıkamıyorum saat başı kendimi bebek bakım odasında buluyorum
gece bizimki de daha iyi sabaha kadar uyumasa da 2-3 saatte bir uyanıyor emip uyuyor bi sıkıntısı yoksa. Ama gündüz mememe bağlayacağım o derece ve 15 dakikada uyanır mı bir bebek yaBen bilmiyorum ve dehşetle okudum yazılanları.
Her bebek böyle olamaz. Biz 3 kardeş üçümüz de gece boyunca uyurmuşuz mesela. En küçüğü ben de gördüm. 12 gibi emip yatardı annem 5 gibi o uyanmadan emzirirdi, 8e kadar falan yine uyurdu. Gündüz çok az uyurdu ama düzen böyle olunca hiç yormazdı.
Annem hep anlatırdı da ben abartıyor zannederdim. Hep 2-3 saatte bir uyanırlar diye bildiğim için. En küçükte gördüm ve şaşırdım. Gece uykusu çok iyiydi ama gündüz uykularını tamamen bıraktığında 2 yaşındaydı, öyle de bir sorun vardı. Gelişiminde de bir sıkıntı olmadı yerinde kilo aldı, uzadı.Masallah ne guzelmis oyle 2 satte 1 ayaktaydim 1 yasina kdr,simdi 6 aydir gece en az 3-4 kere emmeye kalkiyor.uykusuzluk cidden cok zor dogumdan sonra 2 ay bile olmadan 16 kilo birden vermistim
Lütfen bebeğin gelmek isteme zamanına saygı duyun. Bir çok arkadaşım öyle yaptı ve çok pişman oldular. Eğer bir tehlike yoksa bekleyin. Sabırlı olmak zor biliyorum ama daha erken. Bir kelebeği kozasından çekip çıkarıyor muyuz? Kendi çıkma zamanını bekliyoruz.. doğal akışına bırakın her şeyi.. hayırlı doğumlar dilerimO kadar bekleyemem valla...1 hafta sonra gelmezse isteğe bağlı sezeryan yaptiracam..
Valla ben şurada kaç yüz km öteden bu çocuk istemeyerek mi dünyaya getirildi , bir anne üstelik daha 3 aylık olan bir bebe için bu kadar şikayet edecek konuyu nasıl buldu diye düşündü isem , gün boyu anne sevgisine ihtiyacı olan o bebek çok daha iyi hissetmiştir annedeki negatifliği. Annenin duygu durumu bebeği etkileyen en büyük faktör. Anneden bebeğe geçiyor ve kaçınılmaz son da böyle oluyor demekki.Ben bilmiyorum ve dehşetle okudum yazılanları.
Hiç kıyamıyorum ağlatmaya daha çok küçük bana ihtiyacı var ve vicdansızlık gibi geliyor. Ayrıca apartmanda yaşıyorum komşular hep duyuyor zaten rahatsız etmek istemiyorum kimseyiMoralinizi bozmayin gecer zamanla oda alisir sizde. Ayrica aglasin biraz ki yorulsun ve uyusun surekli kucaktayken arsiz oluyolar.
Emzirme örtüsü ile rahat edersinizAynen öyle yazdım az önce. Bir alışverişe gitsek ben bebek bakım odasındayım çünkü bebeğim sürekli ama sürekli emmek istiyor. Açık hava da fazla uzaklaşamıyorum ağlama krizine girer diye
Valla ben şurada kaç yüz km öteden bu çocuk istemeyerek mi dünyaya getirildi , bir anne üstelik daha 3 aylık olan bir bebe için bu kadar şikayet edecek konuyu nasıl buldu diye düşündü isem , gün boyu anne sevgisine ihtiyacı olan o bebek çok daha iyi hissetmiştir annedeki negatifliği. Annenin duygu durumu bebeği etkileyen en büyük faktör. Anneden bebeğe geçiyor ve kaçınılmaz son da böyle oluyor demekki.
Bana beddua gibi senin de başına gelsin de gör diyenlere de amin diyorum3 gebelik kaybım var 3 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyorum herhalde 10 sene uykusuz kalsam evimi b.k götürse de şikayetçi olmam "ay bu bebek ağlıyooo" diye . Allah kimseyi evlat hasreti evlat acısı ile sınamasın.
Konu sahibi korunarak hamile kalana gıcıklığım yok ayrıca. Senin bu şımarık halin ancak istenmeyen bir gebelik ile anlaşılabilirdi, hani plansızdı ben hazır değildim desen eyvallah denir ama bile isteye yapıp sonrada ay bu böyle miymiş demen gülünç ve sinir bozucu. Yani belki uslu olur diye kumar mı oynadın? Yaramaz bir bebek olursa geri iade yapabileceğini mi düşündün?
Arkadaş size çok güzel cevap vermiş. Yorulmayacağım boşuna. Beddua değil dua ettim ayrıca.İyi akşamlarbende ayni donemden geciyorum..
Bebegimi cok isteyerek dunyaya getirdim Allaha sukur.. sikayet gibi anlasilmazsin yazdiklarim..
bende bazen , hatta cogu zaman kendimi soylenirken buluyorum..
benim bebegim 7 aylik artik cok emmek istemiyor gunduz de uyuyor bir iki saat ama cok mizmiz aksama kadar homurduyor yalniz kalmak asla istemiyor butun gun kucakta gezmek istiyor..
lutfen okuyup bebek bekleyenler simariklik diye dusunmesin..
inanin yasayinca cok baska oluyor o donem..
dusununki temel ihtiyaclarinizi bile karsilayamiyorsunuz..
uyku yok dinlenme yok temizlik yok..banyo yapabilmek luks..
haliyle ara sira bunaliyor insan..
konu sahibi yalniz degilsin inan.. sana salonunun resmini atayim istersenzamanla duzelir diyemeyecegim ben cunku her gun her donem farkli seyler oluyor.. bu tempoya alisiyor insan sadece..
eski rahatin temizligin duzenin olmayacak ama bu yeni duzene alisip hayatini o sekilde devam ettireceksin..
Aynen öyle gayet seviyorum bebeğimi ve çok da istedim. Sadece annelik toz pembe değil.. süper güçlerim yok yoruluyorum normal olarak.. kendim gibi olanlarınduymak istedim sadece. Teşekkğrlerbende ayni donemden geciyorum..
Bebegimi cok isteyerek dunyaya getirdim Allaha sukur.. sikayet gibi anlasilmazsin yazdiklarim..
bende bazen , hatta cogu zaman kendimi soylenirken buluyorum..
benim bebegim 7 aylik artik cok emmek istemiyor gunduz de uyuyor bir iki saat ama cok mizmiz aksama kadar homurduyor yalniz kalmak asla istemiyor butun gun kucakta gezmek istiyor..
lutfen okuyup bebek bekleyenler simariklik diye dusunmesin..
inanin yasayinca cok baska oluyor o donem..
dusununki temel ihtiyaclarinizi bile karsilayamiyorsunuz..
uyku yok dinlenme yok temizlik yok..banyo yapabilmek luks..
haliyle ara sira bunaliyor insan..
konu sahibi yalniz degilsin inan.. sana salonumun resmini atayim istersenzamanla duzelir diyemeyecegim ben cunku her gun her donem farkli seyler oluyor.. bu tempoya alisiyor insan sadece..
eski rahatin temizligin duzenin olmayacak ama bu yeni duzene alisip hayatini o sekilde devam ettireceksin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?