- 5 Aralık 2015
- 753
- 879
- 53
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Bende sizin gibi yaptim ama benim kizim oyle sorunu yoktu ve simdi alti aylik farkediyorum ki yorulunca aglayinca daha iyi uyuyor.Hiç kıyamıyorum ağlatmaya daha çok küçük bana ihtiyacı var ve vicdansızlık gibi geliyor. Ayrıca apartmanda yaşıyorum komşular hep duyuyor zaten rahatsız etmek istemiyorum kimseyi
Bende konu sahibinin 3 aylık bebek için kurduğu cümleleri çok acımasız buluyorum. Ha psikolojisi bozulmuştur depresyondadır o zaman anlaşılabilir durumu, yada dediğim gibi istenmeden olan bir gebelik olsa tamam diyeceğim kadın istememiş olunca da aldırmamış. Ama yok ikisi de değil . Bir annenin bebeğini taşırken kolunun yorulmasından dahi şikayetçi olmasını anlayamıyorum siz bunu anne olmayışıma verin.Konu sahibinin şimarıklık yapmadığını zor bir bebeği olan herkes anlar, bunun şükürsüzlükle alakası asla yok, ayrıca daha geçen gün 30 lu yaşlarında tüp bebekle çok isteyerek bebek sahibi olan bir bayanda zorlandığına dair konu açmıştı, yorumlarınızı bebek özlemine yorarak iyi niyetle karşılıyor konu sahibi ama siz onu bebeğine katlanamamakla suçluyorsunuz bu çok acımasız, yapmayın lütfen benim bebeğim de çok zor bir bebekti bu yorumlarınız bebeği için canını verecek anneleri kızdıran cinsten
Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz
Çok alakasız yerlerden gidiyorsun. Zorlanması, bakımla ilgili kolaylıklar araması çocuğu geri vermek istediği, bakmak istemediği, onu sevmediği anlamına gelmiyor.3 aylık bir bebek için paragraflarca şikayette bulunulması değil psikolojik tedavi gerektiren, buna şımarıklık demek mi? Süper bir teşhis gücünüz varmış psikolog yada psikiyatrist olmalısınız
Bebek bu ağlayacak da meme de isteyecek altına da yapacak, annelik çocuk oyuncağı diyen de yok ama konu sahibi ne bekliyordu? Hiç mi etrafında bebeği olan kimse yokmuş ömründe bebekle karşılaşması kendi bebeği ile olmuş sanki. Baştan aşağı şikayet , bu bebek daha 3 aylık yahu! bir zahmet anne olmaya karar vermeden önce kadınlar düşünüversin beni ne bekliyor diye geri iadesi yok malum
Canim haklısın çok zor. Normalde gece uykusu dahil 15 saat uyumasi gerekir gündüz uyulmaması çok yorucu oluyordur eminim. Belki emzige alistirabilirsin aç olduğu için değil güven duygusu için etmek istiyor olabilir. 20 dk kadar emzirdikten sonra çek goguslerini ve oyun halisinin üzerine bırak veya dönencesini çalıştır oyalanabilir. Bir de sallayarak mi uyutuyorsun kucağında dolastirarak mi gece uykusuna nasıl geçiyorŞikayet değil çok seviyorum tabiki de ama Bence sıradan değil.. diğer bebeklere bakıyorum gündüz 1-2 saat uyuyorlar ve 2-3 saatte bir meme istiyorlar. Her dakika meme vermek be kadar zor bi fikriniz var mı? Kamburum çıktı. Tek başına evde akşama kadar uyumayan bebekle dinlenmeden idare etmek zor
Yani insanlar yeterki sutüm gelsin emzireyim her an diye dua ediyor sen ise şikayet ediyorsun gibi.
Yanlis anlama ama benim bebeğimde bana yapışık yaşıyor ve bu beni daha çok zinde tutuyor enerji veriyor.
Mesela kucağımda oğlum diğer elimde elektrik süpürgesi ile ev süpürüyorum. YemeKlerimi kucağımda yapıyorum tüm işimde oğlum kucağımda ve göğsümde.
Oyun zamanı müzik zamanı yatırıyorum oyun halisina ama benimde içine yatmam gerekiyor.
Tv izlemesini isteemdiğim için bende izleyemiyorum.
Genelde ben ayaktayken daha mutlu ve ayaktayım. Eşim işi gereği takım elbise giyiyor sürekli gömlek ütüleme gerekiyor falan falan afedersin wcye bile birlikte gidiyoruz.
Gecmise dönüp arkama baktığımda evimin işleri evet daha erken bitiyordu ama ben bu kadar mutlu ve enerjik değildim.
Onu 24 saat emzirsem şikayet etmem ayrıca benimle uyuyor emerek uyuyor gün içinde çok şükür emiyor sürekli.
Emzirmek kadar güzel birşey yok oğlumda mutlu oluyor bende terapi gibi.ayrıca ben bu karışıklıkta birde ders çalışmaya çalışıyorum.
O gülümsesin ben hicbirseyden şikayet etmem Allâh sağlık sihhat versin herşeyi yaparım onun için. Ha bide gelen de oluyor ve mecbur her hafta büyük ziyaretimizde oluyor.
Siz kendinize program yapin sizi birakmiyorsa kucakta iş yapın çokmu zorlanıyor ve yoruluyor sun ozaman bebeğine ayır zamanı buzamanlar çabuk geçiyor tadını çıkarmaya bak..
Çok alakasız yerlerden gidiyorsun. Zorlanması, bakımla ilgili kolaylıklar araması çocuğu geri vermek istediği, bakmak istemediği, onu sevmediği anlamına gelmiyor.
Yıllardır ev almak isteyen ama alamayan birinin, yeni ev almış ama çatısı aktığı için konu açmış birine, ev almışsın daha ne istiyorsun seni şımarık, biz yıllardır çalıştık alamadık, ev bu çatısı da akar, şeklinde kızması gibi bir şey.
Yorumların sağlıksız gözüküyor. Neyse.
sonra her gıttıgı yerde salıncak arasın yada battanıyenin bir ucunu tutacak bırını arasın dımıEmziği daya onu emsin. Emme refleksi var sonuçta doğumdan hemen sonra. Salıncak kur orda uyut. Bunları 2 gün uygula olmazsa gel bana :)
İyi de benim kırıcı olmamın sebebi çocuk sahibi olamayışım değil ki , konu sahibi sordu sen bütün gün bebeğin memeye yapışık gezmesi nedir bilir misin diye ben de bilmem dedim. Ve çocuk sahibi olamadığımı belirttim.Konusahibine simarik demek çok agir bence.
Bende 5 yil boyunca bebek sahibi olmak için cabaladim sizi çok iyi anlayabiliyorum ama kimseye karşı bu şekilde kırıcı olmadim.
Iki cocuk annesiyim şimdi çok şükür hepsini bende yaşadım bu sıkıntıların uzaktan davulun sesi hoş gelir derler bebek bakmak öyle bisey.Rabbim sizede nasip eder insallah cani gönülden diliyorum.
Bi hayli yipranmis olmalisiniz bu kadar tepki bundan olsa gerek.
Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?