Bebek, ev, eş..

Yani insanlar yeterki sutüm gelsin emzireyim her an diye dua ediyor sen ise şikayet ediyorsun gibi.
Yanlis anlama ama benim bebeğimde bana yapışık yaşıyor ve bu beni daha çok zinde tutuyor enerji veriyor.
Mesela kucağımda oğlum diğer elimde elektrik süpürgesi ile ev süpürüyorum. YemeKlerimi kucağımda yapıyorum tüm işimde oğlum kucağımda ve göğsümde.
Oyun zamanı müzik zamanı yatırıyorum oyun halisina ama benimde içine yatmam gerekiyor.
Tv izlemesini isteemdiğim için bende izleyemiyorum.
Genelde ben ayaktayken daha mutlu ve ayaktayım. Eşim işi gereği takım elbise giyiyor sürekli gömlek ütüleme gerekiyor falan falan afedersin wcye bile birlikte gidiyoruz.
Gecmise dönüp arkama baktığımda evimin işleri evet daha erken bitiyordu ama ben bu kadar mutlu ve enerjik değildim.
Onu 24 saat emzirsem şikayet etmem ayrıca benimle uyuyor emerek uyuyor gün içinde çok şükür emiyor sürekli.
Emzirmek kadar güzel birşey yok oğlumda mutlu oluyor bende terapi gibi.ayrıca ben bu karışıklıkta birde ders çalışmaya çalışıyorum.
O gülümsesin ben hicbirseyden şikayet etmem Allâh sağlık sihhat versin herşeyi yaparım onun için. Ha bide gelen de oluyor ve mecbur her hafta büyük ziyaretimizde oluyor.
Siz kendinize program yapin sizi birakmiyorsa kucakta iş yapın çokmu zorlanıyor ve yoruluyor sun ozaman bebeğine ayır zamanı buzamanlar çabuk geçiyor tadını çıkarmaya bak..

Hiç kıyamıyorum ağlatmaya daha çok küçük bana ihtiyacı var ve vicdansızlık gibi geliyor. Ayrıca apartmanda yaşıyorum komşular hep duyuyor zaten rahatsız etmek istemiyorum kimseyi
Bende sizin gibi yaptim ama benim kizim oyle sorunu yoktu ve simdi alti aylik farkediyorum ki yorulunca aglayinca daha iyi uyuyor.

Bende konu sahibinin 3 aylık bebek için kurduğu cümleleri çok acımasız buluyorum. Ha psikolojisi bozulmuştur depresyondadır o zaman anlaşılabilir durumu, yada dediğim gibi istenmeden olan bir gebelik olsa tamam diyeceğim kadın istememiş olunca da aldırmamış. Ama yok ikisi de değil . Bir annenin bebeğini taşırken kolunun yorulmasından dahi şikayetçi olmasını anlayamıyorum siz bunu anne olmayışıma verin.

Konusahibine simarik demek çok agir bence.
Bende 5 yil boyunca bebek sahibi olmak için cabaladim sizi çok iyi anlayabiliyorum ama kimseye karşı bu şekilde kırıcı olmadim.
Iki cocuk annesiyim şimdi çok şükür hepsini bende yaşadım bu sıkıntıların uzaktan davulun sesi hoş gelir derler bebek bakmak öyle bisey.Rabbim sizede nasip eder insallah cani gönülden diliyorum.
Bi hayli yipranmis olmalisiniz bu kadar tepki bundan olsa gerek.
Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz

Çok alakasız yerlerden gidiyorsun. Zorlanması, bakımla ilgili kolaylıklar araması çocuğu geri vermek istediği, bakmak istemediği, onu sevmediği anlamına gelmiyor.
Yıllardır ev almak isteyen ama alamayan birinin, yeni ev almış ama çatısı aktığı için konu açmış birine, ev almışsın daha ne istiyorsun seni şımarık, biz yıllardır çalıştık alamadık, ev bu çatısı da akar, şeklinde kızması gibi bir şey.
Yorumların sağlıksız gözüküyor. Neyse.

Canim haklısın çok zor. Normalde gece uykusu dahil 15 saat uyumasi gerekir gündüz uyulmaması çok yorucu oluyordur eminim. Belki emzige alistirabilirsin aç olduğu için değil güven duygusu için etmek istiyor olabilir. 20 dk kadar emzirdikten sonra çek goguslerini ve oyun halisinin üzerine bırak veya dönencesini çalıştır oyalanabilir. Bir de sallayarak mi uyutuyorsun kucağında dolastirarak mi gece uykusuna nasıl geçiyor

İki çocuğum var,seni gayet iyi anlıyorum...öncelikle bebeğini kesinlikle emziğe alıştır,seni emzik niyetine kullanıyor...ilk üç ay felaket zordur,hatta bebek sahibi olmak bu muymuş dersin ama üçüncü hatta beşinci aydan sonra çok eğlenceli,heleki bir yaş,o zaman tadına varacaksın...emziğe alışırsa bebeğin uykusu daha iyi olacaktır...bir de bebeğini pusete koyup iş yaptığın odaya kendinle götür,sen iş yaparken o izlesin,ama pusette en fazla 20 dk kalsın.yere battaniye ser koy...zamanla bu ritme alışacaksın.ama bana kalırsa emzik bebekler için harika bir icat

Daralmış olabilir, ben ters bulmadım yazdığını. Benim iki çocuğum da benzer şekildeydi ama ben de emzirmeyi çok seviyorum her şeye rağmen. Bebek hareketlenip yorulmaya başlayınca uykusu düzene girer. Bir de siz gergin olduğunuz için bebeğiniz de geriliyor olabilir.

Bak arkadaşım bu anne de çocuğun zorluklarından bahsetmiş ama sevgisi mesajından belli, pür şikayet değil konu sahibinin ilk mesajına bakarsanız şikayet dışında tek kelime yok.
Çatısı akan ev evin arızasıdır, konu sahibinin bebeğinde bir sağlık probleminden bahsediyor da ben mi kaçırdım? Çocuk meme istiyor taşırken kolum yoruluyor diyor bu bahsettiğiniz ev örneğinde evin odası var camı var kapısı var diye şikayet etmeye benziyor ve aynı derece saçma ve evet şımarıklık.

Bakın ben çocuk büyütmek kolaydır , pff ne var bunda demiyorum. Ama annenin bu mesajından bu kadar olumsuz enerji çıkıyorsa bebeğe hayda hayda gidiyordur bu enerji. Evet zor ama çok güzel olmalı değil mi?

Emzik ver diyen olmuş benim nacizane fikrim Emzik vermeyin sakin oluyor ama tokluk hissi verdiği için bebek karnını daha az doyuruyor.
Bebeğin annesini sürekli emmesi sadece açlıktan değil.
Susamis ise emer biliyorsunuzki su ihtiyacını da anne sütünden alır . acikinca da emmek ister.
Sevgi ister onuda emerek alır .korkar emmek ister güvende olduğunu hisseder Vs uzar gider bu durum.
Tv izlet diyen olmuş sakın izletmeyin henüz çok küçük .
Zaten bizler isteyerek anne oluyoruz zorluğu tabiki var ama kolaya kaçmadan hakkını vererek emek vererek evet zorlansakta asla kolaya kacmayarak annelik yapmalıyız.
Size değişiklik olsun müzik saati,oyun saati yapın kendinize.
Birlikte duş alın çok sevicektir. Hikaye anlat yada yemek yaparken mesela iletişimi kesme koy yatabiliceği bi yere komik komik yaptığın eylemi anlat.
İletişimi kesmeden bir çok işini yapabilirsin 15 dk idare eder bu durumu. Lütfen tv izletmeyin çok küçük.

benım ılk kızım boyleydı ustune bı de kolıktı ,tek basımaydım aman allah'ım ..eşim de yardımcı olmazdı
sonra ne mı oldu 8 aylıkken kolık kesıldı bu sefer yürücem derdi ..sonra daha fenası ben korunurken 10 aylıkken deli gibi emzırıken hamıle kaldım..

1.5 yas var aralarında ,bu seneye kadar uyku nedır bılmedım. su an buyuk 5 yasında..

ben gunlerımı hep ikiz ve üçüz annelerı nasıl yapıyor dıye avuttum ..hp kötusunu dusun bırz faydalı oluyor
ama mutlaka cok guzel korun hıc dınlenemeden ıkıncı bebegı buyutmek cok zor.
allah yardımcın olsun

Emziği daya onu emsin. Emme refleksi var sonuçta doğumdan hemen sonra. Salıncak kur orda uyut. Bunları 2 gün uygula olmazsa gel bana :)

Geçiyor , geciyor da, zor geçiyor :) Ama büyüdükçe sorumluluklarida artıyor , zorlukları da.

Şimdi ki tek zorluğu uykusuzluk , dinlenememek ve yorgun bir ruh :)

Sabredin birazcicik daha. Giderek uyuyacagi zaman gelecektir sonra hopp 8 ay seronomisi :) , yok diş , yok kabız fasillari derken tekrar uykusuz zamanlara yelken acacaksiniz . Sonra tekrar rahatlayacaksiniz.
Kısır döngü. :) Çok rahatlattim değil mi?
...

En rahat uyuyacaginiz dönemler ise memeden kestiğiniz dönemler olacak. Bazı bebekler uyandirsan uyanmaz, bazıları da böyle işte. Ben hamilelik dönemi rahatlık ya da strese bağlıyorum bunu.

Tavsiye ; gece, her uyandığında emzirmeyin sakın.
Ağlar ağlar uyur.

Hayırla sağlıkla büyütün insallah

Koala hamak aldı arkadaşım çok memnun. Onun kızida 3 aylık ve cok gazlı bir bebek
Uyumuyor du ama bununla rahat etmiş :)

Canım sabret biraz daha. Benim bebeğimde seninkine benziyordu. 6. aydayız çok şükür gündüz uyuyoruz oyunlar oynuyoruz beraber. Ev işini daha yeni düzene soktum. Yemek dersen vasatım hâlâ. Ama çok şükür yavrularımız sağlıklı olsun yeter. Daha küçücükler dört dörtlük olamayız. Sende bugünleri dolu dolu yaşamaya bak.

Emzik tokluk hissi verir diyen olmuş ben iki cocugumada verdim bebek açsa asla emzigi al.az ağzına.büyüğü zor almisti emzigi birçok emzik çeşidi var her bebegin agiz yapisi farkli 5. 6 değişik emzik denedim bende bebege uygun olani bulana kadar.

İyi de benim kırıcı olmamın sebebi çocuk sahibi olamayışım değil ki , konu sahibi sordu sen bütün gün bebeğin memeye yapışık gezmesi nedir bilir misin diye ben de bilmem dedim. Ve çocuk sahibi olamadığımı belirttim.
Anneler niye böyle yüklendi onu da anlamadım açıkçası anne kafası farklı bir kafa demekki

Bu arada ben konu sahibine ne şükürsüz dedim ne de benim olmuyor sen nasıl böyle dersin gibi bir cümlem oldu. Konunun benle alakası yok hanımlar. Konu 3 aylık bebekten bu denli bıkmışça şikayet dolu konuşmanın normal olmadığı. Ve hatta diyorum ki bebeğin bu denli annesine yapışık olma isteği annesinin bebeğe verdiği negatiflikten olabilir. Bunu söyleyen ben değilim pedagoglar. Annenin ruh hali bebeği sakinleştirir yada strese sokar, huzurlu anne huzurlu bebek. Stresli anne stresli bebek.

Evlatlarımızı Allah bağışlasın bu arada

Ha ayrıca konu sahibi böyle yorumlarla karşılaşmak istemiyorsan sen bebeğinden şikayet ettikçe "vah canım kıyamam " cümleleri okumak istiyorsan konuyu doğru bölüm olan "anne çocuk" bölümlerine açabilirsin bundan sonra

Ya maalesef her cocuk bir olmuyor.. Konu sahibini cok cok iyi anliyorum.. Bende isteyerek hamile kaldim rabbimde nasip etti cok şükür.. Ama evladimin ne gece uykusu vardi ne gunduz.. Koca geceyi 2 saat uykuyla geciriyordum. Ve yatip kendi kendine bakinan bir cocuk degildi surekli kucak istiyordu ama surekli.. Ve sadece bende duruyordu birine versem bende agliyo diye geri getiriyorlardi artik kollarim titriyodu.. Tek kolla bulasik makinesi yerlestiriyodum. Makineye camasir atiyodum yemek yapiyodum.. O gunler geldi sizin konunuzu gorunce aklima gercekten cok bunaltan bi donem allah sabir versin.. Hee geciyo mu diye sorarsaniz oglum 10 aylik daha yurumuyor ama hala bana yapışık bir cocuk bazen yine ne olur azicik oyalan biseyle diye yalvariyorum ama napalim allahu teala saglik sihhat versin katlanicaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…