Bebek fikrine neden ısınamıyorum?

TheQueeninthenorth

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.339
20.394
598
28 yaşındayım, eşim de 29. 6 yıllık beraberliğin ardından evleneli yaklaşık 1,5 sene oldu. ekimde 2 sene dolacak hatta. oturmuş bir ilişkimiz var, eşimle karşılıklı sevgimiz, saygımız, güvenimiz sonsuz. en iyi arkadaşım diyebilirim o aynı zamanda. ben öğretmenim devlette, eşim de iyi bir firmada çalışıyor. borçlarımız olsa da gelirimiz iyi denebilecek düzeyde. şu anda kredi ödüyoruz yeni araba aldık, 2 senesi var. gelirimiz iyi olsa da gider de fazla, yüksek sayılabilecek bir kira ödüyoruz. eşim evlendiğimizden beri bebek sahibi olmak istiyor, evlenmeden önce de çocukları ne kadar çok sevdiğini ve istediğini hep söylerdi. zaten yapı olarak da bana göre daha sakin, evine bağlı, sabırlı bir yapısı var. çok iyi bir baba olacağından hiç şüphem yok. ama benim gözümde bebek sahibi olmak çok çok büyük bir sorumluluk. kendimde o isteği bulamıyorum, onun bebek heyecanını paylaşamıyorum. sanırım bunun altında yatan en büyük sebep maddi olarak zorlanacağımızı düşünmem ve evimizin olmayışı. evlenmeden önce aklımda hep kendi evimin sahibi olmak vardı, bu isteğim gerçekleşemedi ama en azından çocuğuma bırakabileceğim iki göz oda olsun istiyorum, güvence istiyorum. eşimse kaygımın yersiz olduğunu, kirada bütün evlerin bizim olduğunu ama bu borçların üzerine bir de ev kredisi borcu ödersek yaşam standardımızın iyice düşeceğini, işte o zaman çocuğa yetemeyeceğimizi söylüyor.

aileler de torun torun diye bana çok çaktırmasalar da dört dönüyorlar. en azından kendi ailemin maddi manevi her türlü destek sağlayacağına eminim ama kimseye güvenerek çocuk yapacak da değilim. kısacası çocuk düşünmüyorum en azından borçlar bitene kadar ama bu borç bitse yenisi başlayacak, yüksek lisans kredimin geri ödemesi var daha vs vs...eşimin dediği gibi hakikaten çok mu düşünüyorum? maddi kaygılar olmasa çocuk ister miydim onu da bilmiyorum, evet bebekleri seviyorum ama uykusuz kalma fikri, istediğim gibi rahat gezemeyecek olma fikri de beni yoruyor. sanırım rahatıma fazlaca düşkünüm. bilemiyorum, benim durumumda olup çocuk sahibi olduktan sonra iyi ki yapmışım diyen var mı? sanki çocuk olduktan sonra artık ömür boyu kiradan kurtulamazmışım gibi geliyor, siz ne diyorsunuz?

Hazır değilseniz erteleyin tabiki,yaşlarınız da genç daha,bekleyebilirsiniz.
Gerçi ben çocukları falan hiç sevmiyorum,ilerdede çocuk falan asla yapmayacağım benimki çokta objektif bir yorum olmayabilir,yanlı bakıyorum :deli:

Bebeginizin gelecegini dusunmeniz cok normal ama sizin ve eşinizin bi meslegi var.borc konusuna takılırsanız hic bitme o borclar.benim 1 yasında bi kızım var esim öğretmen bende yeni atandım.ev kredisine girdik.araba borcumuz vardı kapattık.kızıma fon bile actık az bi miktarda olsa biriktiriyoruz.bence bunları dusunmeyin evet bebek buyuk bi sorumluluk ama dunyanın en guzel şeyi

Bebek sahibi olmak başına gelmeden anlaşılabilecek bir durum değil.
İlle tecrübe etmek gerekiyor.
Dolayısıyla hazırım dese de insan,sonradan "h hazır değilmişim" diyebiliyor.

Ama hakikaten güzel birşey. İsteyen herkese nasip olmasını dilerim.

Maddi sebeplerle ertelememenizi öneririm.
Ciddi bir maddi sorun yoksa yani.

28 yaşındayım, eşim de 29. 6 yıllık beraberliğin ardından evleneli yaklaşık 1,5 sene oldu. ekimde 2 sene dolacak hatta. oturmuş bir ilişkimiz var, eşimle karşılıklı sevgimiz, saygımız, güvenimiz sonsuz. en iyi arkadaşım diyebilirim o aynı zamanda. ben öğretmenim devlette, eşim de iyi bir firmada çalışıyor. borçlarımız olsa da gelirimiz iyi denebilecek düzeyde. şu anda kredi ödüyoruz yeni araba aldık, 2 senesi var. gelirimiz iyi olsa da gider de fazla, yüksek sayılabilecek bir kira ödüyoruz. eşim evlendiğimizden beri bebek sahibi olmak istiyor, evlenmeden önce de çocukları ne kadar çok sevdiğini ve istediğini hep söylerdi. zaten yapı olarak da bana göre daha sakin, evine bağlı, sabırlı bir yapısı var. çok iyi bir baba olacağından hiç şüphem yok. ama benim gözümde bebek sahibi olmak çok çok büyük bir sorumluluk. kendimde o isteği bulamıyorum, onun bebek heyecanını paylaşamıyorum. sanırım bunun altında yatan en büyük sebep maddi olarak zorlanacağımızı düşünmem ve evimizin olmayışı. evlenmeden önce aklımda hep kendi evimin sahibi olmak vardı, bu isteğim gerçekleşemedi ama en azından çocuğuma bırakabileceğim iki göz oda olsun istiyorum, güvence istiyorum. eşimse kaygımın yersiz olduğunu, kirada bütün evlerin bizim olduğunu ama bu borçların üzerine bir de ev kredisi borcu ödersek yaşam standardımızın iyice düşeceğini, işte o zaman çocuğa yetemeyeceğimizi söylüyor.

aileler de torun torun diye bana çok çaktırmasalar da dört dönüyorlar. en azından kendi ailemin maddi manevi her türlü destek sağlayacağına eminim ama kimseye güvenerek çocuk yapacak da değilim. kısacası çocuk düşünmüyorum en azından borçlar bitene kadar ama bu borç bitse yenisi başlayacak, yüksek lisans kredimin geri ödemesi var daha vs vs...eşimin dediği gibi hakikaten çok mu düşünüyorum? maddi kaygılar olmasa çocuk ister miydim onu da bilmiyorum, evet bebekleri seviyorum ama uykusuz kalma fikri, istediğim gibi rahat gezemeyecek olma fikri de beni yoruyor. sanırım rahatıma fazlaca düşkünüm. bilemiyorum, benim durumumda olup çocuk sahibi olduktan sonra iyi ki yapmışım diyen var mı? sanki çocuk olduktan sonra artık ömür boyu kiradan kurtulamazmışım gibi geliyor, siz ne diyorsunuz?

Cok fazla maddi kaygi yasiyorsunuz. Emin olun bebek nasibiyle birlikte gelir. Bi de sunu dusunun cocuk istediginiz bi anda da cocuk sahibi olamadiginizi dusunun. Bende onceden sizin gibiydim cocuk hic istemiyordum. Gezeyim tozayim diyordum. Simdi cocuk istiyorum ve olmuyor. Zaman oyle hizli geciyor ki. Yeni evli olsaniz derdim ki daha onunuzde vakit var ama zaman gectikce daha cok zorlasiyo hersey. Oluruna birakmayi dusunun emin olun hamile oldugunuzu duydugunuzda ya da kucaginiza aldiginizda tum kotu dusunceler yok olacak

evlendım bır ay sonra hamıle kaldım planlı gebelıktı, yaklasık 6 aylık hamıle ıken ev aldık yarı pesın yarısı kredı tabı eve de masraf yaptık esya tadılat vs.. eve tasındık tam uc ay sonra dogum yaptım o arada dogum masrafı vs eklendı ve kızım bır yasında gecınıp gıdıyoruz bır sekılde, tatılde yapıyoruz, borcta oduyoruz, kızımın ve kendımızın ıhtıyaclarını da karsılıyoruz borc hep olacak sonucta fazla da dusunmemek lazım ki maddi imkanım elverse ve çalışmasam inanın ikinciyide yapardım..

Hazır değilseniz erteleyin tabiki,yaşlarınız da genç daha,bekleyebilirsiniz.
Gerçi ben çocukları falan hiç sevmiyorum,ilerdede çocuk falan asla yapmayacağım benimki çokta objektif bir yorum olmayabilir,yanlı bakıyorum :deli:

3-5 sene önceki ben :D hatta o kadar bile değil, yeni evlendiğimde eşime ben çocuk istemiyorum istersen yol yakınken vazgeç demişliğim var ama o beni hiç ciddiye almadı :D iyi ki de almamış. şu anda da çocuk fikrine bayılmasam da asla olmayacak bir şey gibi gelmiyor.

Cok fazla maddi kaygi yasiyorsunuz. Emin olun bebek nasibiyle birlikte gelir. Bi de sunu dusunun cocuk istediginiz bi anda da cocuk sahibi olamadiginizi dusunun. Bende onceden sizin gibiydim cocuk hic istemiyordum. Gezeyim tozayim diyordum. Simdi cocuk istiyorum ve olmuyor. Zaman oyle hizli geciyor ki. Yeni evli olsaniz derdim ki daha onunuzde vakit var ama zaman gectikce daha cok zorlasiyo hersey. Oluruna birakmayi dusunun emin olun hamile oldugunuzu duydugunuzda ya da kucaginiza aldiginizda tum kotu dusunceler yok olacak
Bebeğin nasibiyle gelmediğini evinizin en yakınındaki trafik ışıklarında bekleyen çocuklara bakarak görebilirsiniz konu sahibi. Ayrıca kucağına alınca tüm kötü düşüncelerin gitmediğini ' annelik anlatıldığı gibi değilmiş' başlıklı konu sahibinin tecrübelerini okuyarak da görebilirsiniz. Çocuk sevmek zorunda tüm kadınlar aksi olamaz yoksa tükaka olursunuz. Eksik kadın olursunuz . Toplum böyle dayattı çünkü. 33 yaşında 3 yıllık evli çok aşık bir kadınım ve çocuk yapmayacağım çocuk bakmak istemiyorum. Yani yalnız değilsin.

Son düzenleme:
3-5 sene önceki ben :KK70: hatta o kadar bile değil, yeni evlendiğimde eşime ben çocuk istemiyorum istersen yol yakınken vazgeç demişliğim var ama o beni hiç ciddiye almadı :KK70: iyi ki de almamış. şu anda da çocuk fikrine bayılmasam da asla olmayacak bir şey gibi gelmiyor.
Ben küçüklüğümden beri hic sevmedim veletleri :deli: Bana delilik gibi geliyor :deli:
Asla da sevmeyeceğim anaç bir insan olmadım hiç :KK53::KK53: Ama eşiniz iyiki vazgeçmemiş iyi tarafından bakalım :KK70::KK70::KK70:

evlenmeden önce de bu ev konusu vardı hala da var sende

eşin mantıklı adam

İstanbul da ev almak tüm gençliği harcamak demek

ev almayı beklersen 20 yıl çocuk yapmayacak mısın

çocuğa bir şey bırakmayı planlama daha önünde yaşanacak uzun yıllar var

annemin babamın evi arabası var

yaşım 40 a yakın bana bir yararı var mı şu an yok zira onların

bana bırakmalarını beklesem belki ben 60 olacağım

çalışıp didinip evimizi arabamızı aldık hiç de çocuğuma kalsın diye almadım valla

şimdi kullanmak için aldık

anı yaşamayı es geçmemeliyiz

yalnız sen henüz çocuk moduna girmemişsin

biraz daha zaman geçsin

borçlar hafifleyip ücretsiz izin alınabilecek kıvama gelirse daha rahat çocuk fikri oluşabilir sende gibi

şimdi annem bakabilir hissiyatındasın da sanki doğunca kimselere bırakmazsın gibi

hayırlısı olsun ama kendini baskı altına koyma istediğinde vücudun alarm verir zaten

yigenlerimi cok seviyorum kendi cocugum gibi bunu dusununce hep kimbilir kendi bebegim olsa kac katı sevgi olucak diye hayal ediyordum hep ama yeterli degildi cocuk dogurmak icin:) ilk baslarda hic istemedim aynı sekilde sorumluluk ozgur hayatın kısıtlanması vs bunlar beni geriyordu aman dedim yok kalsın bir defa adetim gecikti hic olmayan sey hamileyim dedi kesin ben ve esim o moda girdik bir baktım kı degilmisim:) buruklasma oldu bende:) sanırım istiyorum ben cocuk dedim tam 6 ay sonra hamile kaldım ama ilk zamanlar kabullenmeme evresi oldu tabi ama sonra alıstım bu fikre ben hala sporunu yapan biriyim bebek dogduktan sonra da yapıcam diye kendimi sartladım yine gezicem alıcam bebegimi cıkıcam oyle cok bebegiyle dolasan gezen insan varki onların farkı ne bazı kadınlar kendilerini salmıs hayattan bezmis boyle olursanız kendinize fırsat yaratamazsınız ama isterseniz hersey mumkun arkadasım iki tane ard arda dogurdugu bebekleriyle her hafta gezmelerde:) tabiki uykusuz geceler olucak zorlıycak bazen ama hayatın kendiside oyle degilmi siz kendinizi hazır hissettiginizde anlıycaksınız zaten daha sizin icin uygun degilse beklemenizi tavsiye ederim

Bebeğin nasibiyle gelmediğini evinizin en yakınındaki trafik ışıklarında bekleyen çocuklara bakarak görebilirsiniz konu sahibi. Ayrıca kucağında alınca tim kötü düşüncelerin gitmediğini ' annelik anlatıldığı gibi değilmiş' başlıklı konu sahibinin tecrübelerini okuyarak da görebilirsiniz. Çocuk sevmek zorunda tüm kadınlar aksi olamaz yoksa tükaka olursunuz. Eksik kadın olursunuz . Toplum böyle dayattı çünkü. 33 yaşında çok 3 yıllık evli çok aşık bir kadınım ve çocuk yapmayacağım çocuk bakmak istemiyorum. Yani yalnız değilsin.

Size ayetle cevap vermek istiyorum.

Allah; sizi yarattı, sonra size rızık verdi, sonra sizi öldürmekte, daha sonra sizi diriltmektedir. Ortaklarınızdan bunlardan herhangi birini yapacak var mı? O, şirk koştuklarından münezzeh ve Yücedir. (Rum Suresi, 40)
Sizin o sokakta gordugunuz cocuklarin rizki var merak etmeyin. Onlar ustunden gecinenler yiyor onu. Isteyip istememe konusunda size hak verebilirim. Ama su bi gercek ki biyolojik yas ilerledikce doguracagin cocukla aranda ucurum oluyor. Esinin cocuk istegini bilerek evlenmek ancak cocuk yapmamak ne derece dogru? Ben cocuk yapmak istemiyorum deyip yapmamakla olmuyor. Ayni seyi erkek istemese kadin istese yapma tabi ki kocan istemiyo diyebilir miydiniz? Diceksiniz ki 40 yasina kadar cocuk yapilir. Bu da cocuga haksizlik degil mi peki?? Herseyin zamani vardir.

Allah; sizi yarattı, sonra size rızık verdi, sonra sizi öldürmekte, daha sonra sizi diriltmektedir. Ortaklarınızdan bunlardan herhangi birini yapacak var mı? O, şirk koştuklarından münezzeh ve Yücedir. (Rum Suresi, 40)
Sizin o sokakta gordugunuz cocuklarin rizki var merak etmeyin. Onlar ustunden gecinenler yiyor onu. Isteyip istememe konusunda size hak verebilirim. Ama su bi gercek ki biyolojik yas ilerledikce doguracagin cocukla aranda ucurum oluyor. Esinin cocuk istegini bilerek evlenmek ancak cocuk yapmamak ne derece dogru? Ben cocuk yapmak istemiyorum deyip yapmamakla olmuyor. Ayni seyi erkek istemese kadin istese yapma tabi ki kocan istemiyo diyebilir miydiniz? Diceksiniz ki 40 yasina kadar cocuk yapilir. Bu da cocuga haksizlik degil mi peki?? Herseyin zamani vardir.[/ ben de ayet le cevap vereyim konu din tartışmasına dönsün de konu sahibinin konusu kapansın diye mi ayet olayına girdiniz?
Kur an i defalarca okumuş biri olarak şöyle de bir çok ayet var
ZUMER-52 için 40 meâl bulundu. Elmalılı Hamdi Yazır (39/ZUMER-52: Hâlâ bilmediler mi ki: Allah rızkı dilediğine açar, kısar da, şübhesiz ki bunda iyman edecekler için âyetler vardır) / Elmalılı (sadeleştirilmiş) (39/ZUMER-52: Hala Allah'ın rızkı dilediğine açtığını ve kıstığını bilmediler mi? Şüphesiz ki bunda, iman edecek bir topluluk için bir çok ibretler vardır.)
O halde konu sahibi hiç rızk ım artsın diye uğraşmasın nasılsa dilediğine veriyor. Hanımefendi belki de müslüman değilim belki konu sahibi bile değil... Belki bu tarz şeyleri zamanında kadınlar bol bol çocuk dogursun da kendi din savaşlarına adam üretsin kadınlar, hatta kadınlar bol bol çocuk baksın da başka bir şeye vakit bulamasın kafasını çalıştıramasın ana olsun yeter diye uydurdular. Analığı kutsallaştırdılar. Tıpkı şimdiki egemen yöneticiler gibi. Sorgulayın korkmadan sorgulayın.

ben erteleye erteleye 37 ye geldim :D
Hala da tam istey,p istemediğimden emin değilim.
Çalışmalar yapıyoruz ama öyle aman çocuğum olsun diye yanıp tutuşmuyorum.

Sizin o sokakta gordugunuz cocuklarin rizki var merak etmeyin. Onlar ustunden gecinenler yiyor onu. Isteyip istememe konusunda size hak verebilirim. Ama su bi gercek ki biyolojik yas ilerledikce doguracagin cocukla aranda ucurum oluyor. Esinin cocuk istegini bilerek evlenmek ancak cocuk yapmamak ne derece dogru? Ben cocuk yapmak istemiyorum deyip yapmamakla olmuyor. Ayni seyi erkek istemese kadin istese yapma tabi ki kocan istemiyo diyebilir miydiniz? Diceksiniz ki 40 yasina kadar cocuk yapilir. Bu da cocuga haksizlik degil mi peki?? Herseyin zamani vardir.

Ben de ayet le cevap vereyim konu din tartışmasına dönsün de konu sahibinin konusu kapansın diye mi ayet olayına girdiniz?
Kur an i defalarca okumuş biri olarak şöyle de bir çok ayet var
ZUMER-52 için 40 meâl bulundu. Elmalılı Hamdi Yazır (39/ZUMER-52: Hâlâ bilmediler mi ki: Allah rızkı dilediğine açar, kısar da, şübhesiz ki bunda iyman edecekler için âyetler vardır) / Elmalılı (sadeleştirilmiş) (39/ZUMER-52: Hala Allah'ın rızkı dilediğine açtığını ve kıstığını bilmediler mi? Şüphesiz ki bunda, iman edecek bir topluluk için bir çok ibretler vardır.)
O halde konu sahibi hiç rızk ım artsın diye uğraşmasın nasılsa dilediğine veriyor. Hanımefendi belki de müslüman değilim belki konu sahibi bile değil... Belki bu tarz şeyleri zamanında kadınlar bol bol çocuk dogursun da kendi din savaşlarına adam üretsin kadınlar, hatta kadınlar bol bol çocuk baksın da başka bir şeye vakit bulamasın kafasını çalıştıramasın ana olsun yeter diye uydurdular. Analığı kutsallaştırdılar. Tıpkı şimdiki egemen yöneticiler gibi. Sorgulayın korkmadan sorgulayın.

ben erteleye erteleye 37 ye geldim :KK70:
Hala da tam istey,p istemediğimden emin değilim.
Çalışmalar yapıyoruz ama öyle aman çocuğum olsun diye yanıp tutuşmuyorum.

Benim teyzemde istemiyor 32 33 yasinda hatta bosandi zaten. Korkuyor cocuktan cunku mukemmel yetistirme iyi yetistirme endisesi var. Kimse mukemmel degil ki. Esinizde istemiyosa yapmayabilirsiniz tabi ki. Allah hayirli saglikli evlat nasip etsin herkese

Back
X