- Konu Sahibi portakal_suyu
-
- #14.561
Portim bende napıyım,her ay hayal kırıklığı,sonra tekrar yeseren umutlar derken gecyor zman.ikinci aşılamamı yaptırmıstım biliyosun,oda tutmadı,nasip.gecen ay arastırma hastanesine gittim dısarda yapılan iki aşılamam var rapor alırım belki artık tüp bebege gecerim diyodum,ama gittim hastaneye doktorla görüştüm aşılamalarımın raporda gecmesi için iğneli olmalı gerekiyomus,yeni bir şey daha ögrenmiş oldum,ineli asılama yapalım,olmazsa tüpe geceriz dedi.hadi dedim bakıyım eger cok masraflı olmazsa deniyim dedim.ilaç raporumu cıkardımidoktorum iğnelerimi yazdı.gittim hesaplattım 380 tutuyo,160 ta hastane toplam 550.tutmazsa bir 550 daha toplam 1100.ben zaten istediğim tüp bebek merkezinde 2bin tl daha indirimli olsun diye raporu istiyodum.baktım cektiimde yanıma kalıcak.vazgectim.umut tüp bebek merkezinden pazartesi için randevu aldım,gidip görüşücem ama büyük bi ihtimalle orda deniycem umarım ilk ve son olur.bebegim gelir.ne diyelim rabbim gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı eylesin,hakkımızda hayırlısını da gönlümüzü razı eylesin.kimsenin kucagı bos kalmasın.
2. denemenin de tutmamasına üzüldüm canım.İnşallah bir sonraki denemen ne olursa olsun sonuç pozitif olur,bebeğin gelir,bunu gönülden istiyorum herkes için.Yaşadıklarımız maddi manevi çok yıpratıcı.Anlayabiliyorum yaşadığın sıkıntıları.
Benim aşılamam iğneli oldu canım.Aslında geçen ay yaptırmaya karar verip başlamıştım iğnelere ama yumurtalarım erken çatlamaya geçtiği için orgalutron die ekstra bi iğne daha kullanmak zorunda kaldım,çatlama hormonunu düşürdü ama bu defa da yumurtaların gelişimi durdu ve tedaviyi kesmek zorunda kaldık ve toplam 550 yi buldu o ay aşılama olmadığı halde.
Yumurta geliştirici iğne olarak menogon kullandım.3.gün başlattılar iğenlere.ilk 3gün falan 1toz+1su şeklinde kullandım.sonraki günler dozu arttırdılar ve 2toz+1su olarak kullandım.
Bu ay geçen ayki durumumdan dolayı adetin 6.günüde ekstra olarak orgalutron kullandım günde 1 tane.(bu iğneyi tüp bebek yönteminde kullanıyolarmış aslında ama benim hormon erken yükseldiği için çatlamasını engellemek için bende de kullanıldı).
Tabi o iğnenin tanesi de 40tl olduğu için bu ay daha külfetli oldu.Normlade 750 TL tutar demişlerdi iğneler ve aşılama ama ekstra iğne kullanmam gerektiği için toplamda 950TL harcadım.Şuan Progesttan Vajinal kullanıyorum,onun da 1 kutusunu devlet karşılıyormuş,2. kutuyu ödemediği için kendimiz alıyormuşuz onu da ekleyince 1000Tl yi bulmuş olacak benim aşılama,tabi bide kan tahlili var adet gününde yapılacak onu tüp bebek merkezinde ücretsiz mi yapacaklar yoksa ben dışarda mı yaptıracağım belli değil.
Aşılama için rapor çıkartmaya 3yıllık evli olam şartı aranıyormuş.
Tüp bebek için rapor çıkartma şartlarında da 2ya da 3 kez tam emin değilim iğneyle aşılama yapılma şartı arandığını duymuştum.Yaş faktörünü tam bilmiyorum ama sanırım yaşım (26) tutuyordu,onda sorun yoktu heralde.
Aşılama yaptıracaksan zaten iğneli olması daha mantıklı bence ama maddi olarak imkan varsa aşılamaya vereceğin parayı tüpe vermen daha iyi olur.Şansın daha yüksek olur ,netice de iğneli ya da iğnesiz yumurtalar geliştirilmiş,aşılama yapılmış oluyor 2 defa.
Hesap yapıyorsun tüp pahalı geliyor ama aslında şimdiye kadar 1 tüp parası harcamışızdır.Sadece diğer tedavilerde para azar azar çıkıyor tüp bebek de bir seferde o yüzden çok geliyor.Şimdiye kadar bir sürü test,hsg,spermogram,çeşir çeşit doktora muayene ücreti,çatlama iğnesi,aşılaması valla bi sürü para döktük zaten.Allah'ım inşallah hepimize nasip eder bütün bunlara değer.
Randevu almışsın,çok iyi olmuş tüp bebek merkeziyle görüşmen daha iyi aşılama olacaksa da orda olması daha iyi,dışarıya göre tüp bebek merkezleri daha bilgili ve daha ilgili...Hakkında hayırlısı olsun canım.İnşallah herşey yolunda gider,Allah gönlüne göre verir.
Gelişmelerden haberdar et canım,sormak istediğin aklına takılan bişey olursa da seve seve cevaplarım.
Günaydınlarrrr
..herkeze hayılı cumalar..
teşekkürler canım,dileğim isteyen herkesin en kısa zamanda pozitifi görmeleri,evet maddi manevi yıpratıcı bi dönem,bir arkadasım hep der,bu hastalık zengin hastalıgı diye.gerektende öyle.gercekten şimdiye kadar bir tüp parası harcamısım gercekten.tekrar asılama denemk istemedim canım,gerci bu farklı olucaktı inelerle ama yinede tüpte sansım daha cok,en azından ilkinde tutmasada dondurulmuslarla ikinciyide deneyebilirim biraz toparlandıktan sonra hem maddi hem manevi.cok arastırdım bu hbastaneyi,hep aklımın bir köşesindeydi.hep sanki oraya gitmek istiyordum.bilmiyorum beni cekiyor orası.nasip be tatlım bakalım rabbim nerden güldürcek yüzümüzü.tedaviler için karar vermekte zor.nerde yaptırsam,neresi daha iyidir?diye bu sorular beynimizi alt üst etti.
bide insanların,işte surda yap orda tutuyo,burası daha iyi fazla paran gitmez.ikinciyide dene belki orda tutar.aaaaaaaaaaaaaaaaa en sonunda sıyırcam.önceden kimse bilmiyodu daha iyiydi,şimd,ii herkes birşey söylüyolar.ya bilinçli olsalar dinlemeye hazırım,hep birseylerin peşinde kosuyoruz 4 yıl oldu.bilen yasayan insanlardan herseyi paylasabilirim.ya diyorumki burasının laboratuvarları daha iyiymiş,veya doktorları iyiymiş diye,ne dese begenirsin,yok yok üniversite daha iyi.ya iyide neyi iyi,bazı insanlar bu durumlarda hiç bişey bilmeyip yorum yapıyorlar.bide deli eden inatla konusuyorlar,bide kayınvalidem var.kadın sabırla her seferinde bukmadan,kızım bizim bir tanıdık su hastaneye gitmiş bir ilaç vermişler hemen hamile kalmıs,(nasıl oluyosa biz okadar ilaç içiyoz yıllardır hiç bişe olmuyo :)) ) neymiş biri bu hastaneye gitmiş asılaması tutmus.anlatamıyosunki onlarda işe yaramıs olması bendede olucak anlamına gelkmez dimi ama.benim bi kaç tanıdıgımda burda bi hastanede asılama yaptırdı tuttu,gittim aynı yerde ikinciyi denedim olmadı.ne yani herkesin hamile kaldıgı hastanelerimi gezicez.ama portim ben bastan biraz cahil davrandım,ben üniversite hastanesindede aynı klomenle yumurta geliştiriyolar sanıyodum.bilseydim böyle oldugunu ikisinide orda denerdim.okadar okuyorum arastırıyorum yok görmedim duymadım.hee işte bu bos konusanlar bunu bilseydide deselerdi bari.bir işe yarardı konusması.duydugum kadarıyla inelerle daha fazla yumurta gelişiyormus,ve hapa nazaran kaliteleride daha iyiymiş.biraz daha uygun olsaydı belkide denerdim.ama zaten benim eşimin spremlerinde hareketsizlik sorunu var.şimdilik bildiimiz kadarıyla baska bir sorun olmadıgına göre mikro enjeksiyonla sans daha yüksek
ee portim tahlil günün ne zman?dilerim pozitif haberi verirsin bizede buyuk umut olursun arkadasım.
Selam Kızlar
Günaydıııın,sana da hayırlı cumala
8gün sonra canım tahlil günü.İnşallah pozitif olur sonuç
O boş konuşanlara çok bilmiş gibi akıl verenlere ağzının payınıı verip susturacaksın canım.
Benim kayınvalidem de hangi doktora başlasam daha tedavinin ortasında bana hep şuraya mı gitsek buraya mı gitsek diye yönlendirmeye çalışıyor.2aydır tüp bebek merkezine gidiyorum onda bile bana özel hastane tavsiye ediyo,tavsiye ettikleri hastanelerde aşılama bile yapmıyorlar düşün
sen böyle şeylere hiiç takılma,moralini bozma.herkes öğrenince konuşup akıl veren de çok oluyor ama ben kulak asmam gene kendi bildiğimi okurum.
Haklısın canım kesinlikle tüp bebekte şansın daha yüksek bir de dondurulmuşlarla deneme şansın var sonrada.Hayırlısı canım bi görüş bakalım
İnşallah herşey güzel olur.
aayy ben heyecan yapmaya başladım ama hiiç belirti yoook
hepinizi öpüyorum
Portim bende napıyım,her ay hayal kırıklığı,sonra tekrar yeseren umutlar derken gecyor zman.ikinci aşılamamı yaptırmıstım biliyosun,oda tutmadı,nasip.gecen ay arastırma hastanesine gittim dısarda yapılan iki aşılamam var rapor alırım belki artık tüp bebege gecerim diyodum,ama gittim hastaneye doktorla görüştüm aşılamalarımın raporda gecmesi için iğneli olmalı gerekiyomus,yeni bir şey daha ögrenmiş oldum,ineli asılama yapalım,olmazsa tüpe geceriz dedi.hadi dedim bakıyım eger cok masraflı olmazsa deniyim dedim.ilaç raporumu cıkardımidoktorum iğnelerimi yazdı.gittim hesaplattım 380 tutuyo,160 ta hastane toplam 550.tutmazsa bir 550 daha toplam 1100.ben zaten istediğim tüp bebek merkezinde 2bin tl daha indirimli olsun diye raporu istiyodum.baktım cektiimde yanıma kalıcak.vazgectim.umut tüp bebek merkezinden pazartesi için randevu aldım,gidip görüşücem ama büyük bi ihtimalle orda deniycem umarım ilk ve son olur.bebegim gelir.ne diyelim rabbim gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı eylesin,hakkımızda hayırlısını da gönlümüzü razı eylesin.kimsenin kucagı bos kalmasın.
Selam Kızlar
Günaydıııın,sana da hayırlı cumalar kuşum
8gün sonra canım tahlil günü.İnşallah pozitif olur sonuç
O boş konuşanlara çok bilmiş gibi akıl verenlere ağzının payınıı verip susturacaksın canım.
Benim kayınvalidem de hangi doktora başlasam daha tedavinin ortasında bana hep şuraya mı gitsek buraya mı gitsek diye yönlendirmeye çalışıyor.2aydır tüp bebek merkezine gidiyorum onda bile bana özel hastane tavsiye ediyo,tavsiye ettikleri hastanelerde aşılama bile yapmıyorlar düşün
sen böyle şeylere hiiç takılma,moralini bozma.herkes öğrenince konuşup akıl veren de çok oluyor ama ben kulak asmam gene kendi bildiğimi okurum.
Haklısın canım kesinlikle tüp bebekte şansın daha yüksek bir de dondurulmuşlarla deneme şansın var sonrada.Hayırlısı canım bi görüş bakalım
İnşallah herşey güzel olur.
aayy ben heyecan yapmaya başladım ama hiiç belirti yoook
hepinizi öpüyorum
cicvircim hayırlısı olsun canım yazdıklarını okudum her kafadan bir ses çıkıyor diye ben bu sorunlarımı çok az kişiye anlattım eşim annem babam kardeşim biliyo bir de işyerinden 2 arkadaşım. düşün eşimin tarafı hiç bir şeyden haberleri yok. ama zaman geçiyor biraz daha olmazsa süphelenmeye başlayacaklar neden olmuyor diye.. gittiği yere kadar saklıycam bilen de bilmeyen de konuşuyor işte.
Ben bir yöntem daha duydum "invitromatürasyon (IVM) yöntemi" bunda olgunlaşmamış yumurtaları topluyorlar laboratuar ortamında büyütüyor, dölleyip tüp bebk gibi rahme yerleştiriyorlar. Buna ilaçsız tüp bebek de deniyormuş halk arasında. yeni bir uygulama. PCOlu kadınlar için umut verici deniliyor.Biliyorsunuz bu tedavilerde iğnelerle ciddi şekilde sağlılğımızı tehlikeye atıyoruz.Kanser, OHS sendromu gibi riskler var. devletin fazla ilaç hakkı tanımamasının da sebebi bu. Ama bu yöntemde dışarıda bu olgunlaşma işlemi falan yapıldığı için ilaç kullanmamış olyorsun. Ama şimdiye kadar yapılan uygulamalar tüp bebek uygulamasından daha az başarılıymış.Ben yine de denemeye değer diye düşündüm. hem maliyeti düşük hem ilaçsız. pazartesi doktorumdan randevu alıcam. sorucam bakalım ne diyor.
çok uzun oldu kusura bakma ama yeni öğrendim belki sana ya da okuyan birilerine faydası olur.
ben geldim ancak gelebildim çünkü iş ile ilgili çok büyük sıkıntılar yaşadık çok kötüydü kızlar çok ciddi anlamda geçen son 15 gün kabus gibiydi ama Allah çok büyük atlattık şükür Rabbim korktuğumuza uğratmadı Allah beterinden esirgesin bu zor günlerde hastalanmadım ama şükür dedim bitecek Allah'ın izniyle o zaman herşeye yeniden başlayamam gitmedim hastaneye ve hiç fazla ilaç almadım şükür şimdi kaldığım yerden devam edeceğim inşallah geçmişide takip edemedim bu arada yeni haberler var mı?şöyle kısaca bir anlatır mısınız?buralardayım ben:79:
bizde sizi özledikk kuzuuuum,nerelerdesin?Selam kızlarrr , hepinizi çok özledimmmmm....
Sağol canım Allah razı olsun duaların için.ya kızlar yazdılarınızı sabırla okudum :2:çok zor ya hem maddi hem manevi bu sıkıntılara bebeişiniz konsun göbeginize hemde ikiz ikiz RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN GÜZEL HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM
canım,tüm kalbimle duacınım.inşallah pozitif olur sonucun.bize güzel haber verirsin.portim şimdiden belirti olmazki daha tatlım.azcık daha sabır.bilirim cok zor gecer bu günler.hem kendini hazırlamaya calısırsın.olumsuz yönde,cok üzülmemek için,ama umut umudumuz varya inanıyoruzda,inanmak zorundayız,hiç bir seyin seni üzmesine izin verme,kafana fazla takmamaya calıs,rahat olmaya calıs canım
bakalım bende pazartesi bir gidip görüşiyim,en azından kafamdaki bazı soru işaretlerine ynıt bulmus olurum.sans ranı kaç vericek onuda merak ediyorum.geldikten sonra ilk buldugum fırsatta sizlere anlatıcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?