bebek geliyor ama mutluluğumu yaşayamıyorum ki:(

beril14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
190
4
48
İstanbul
arkadaşlar merhaba, ilk kez konu actım demek ki oldukça bunaldım artık:( eşimle öğretmeniz, iki yılımız henüz bitti...biz korkunç bir hata yaptık.. sırf kayınvalidem çocuga baksın, kira ödemeyip kendi evimizi alalım diye kaynanamın alt kattaki virane evlerini yaptırdık 20 milyar kredi çekip, nasıl mutlu olacagımızı düşündüysek... şimdi hamileyim hem de 3 aylık, yani cok yeni bebeğim.. ama ben bu evde yapamıcagımı anladım, daha bebek haberini aldı kaynanam, başladı çocuklarınıza baktırıp giderseniz hakkımı helal etmem ,yarın bigün siz bizi istemezsiniz yanınızda işiniz bitince gidersiniz falan demelere... henüz 45 yaşında inanın benden dinç, zaten bir hastalığı derdi falan da yok, ama kadın yönetmeye alışmış 2 oğul bir eş, evde hiç kadın olmamış bu hüküm sürmüş, şimdi bizi de cok yönetmeye calışıyor, ben (elimden geldiğince mesafe koydum, eşimi konuşturdum hersey ayrı diye, ilk amanlar zorlansam da onlarda alıştılar) diyeceksiniz sorun ne o zaman: sorun haftada bir kez görsem de bu kadın mutlaka canımı sıkacak birşey söylüyor, herseyimi eleştiriyor, sürekli şunun gelini şöyle temizlik yapmış bunun ki böyle, sürekli çocukları yanında olmalı, herseye alınıyor, misafire cıkmasam bişey demiyor ama sonra bir surat asıyor ki sormayın, eşime sürekli gelmiyosunuz alınıyorum ona alınıyorum buna alınıyorum deyip duruyor, bebeğe bizde bakacakmış, kaynanam istedigi zaman geliyor ve gece 1 den önce evine cıkmıyor, neymiş sabah erken kalkmıyormuşuz öğlenci oldugumuz için.. ama herseyin bir vakti var.. bebeğe de bizim evde bakacakmış artık hiç gitmicek, zavallı bebişim mutluluğunu bile yaşayamadım ya..
gelelim size danışacagım şeye: biz evlenirken hem ev için hemde düğün ve esyalar için müthiş bir borca girdik ,ailesi hiç yardım etmedikleri için, şuan burdan cıkma ihtimalim yok, bebeğe bakıcı tutmak istiyorum ama olay olur inanın, şuan o ihtimalde yok gibi.. ama ben istedigim gibi bakılmasını istiyorum yani kaynanam bizi çocuk gibi görüyor sürekli zıt gidiyor, ben ak desem o kara der cocuga o derece..bide daha cok içimizde olacak cocuk dogunca, daha cok görüşmemiz gerekecek.. şimdi bana demeyin o eve taşınmayacaktın diye ben zaten bunu anladım.. eşimin tavrına gelince eşim dünya iyisi, çok temiz kalpli ve her zaman benim tarafımda, am şuan sartları bildiği için birsey yapamıyor.. annesiyle çok konusuyor ama kadın anlamıyor tam bir dominant teyze..
ben ne yapıp bu kadını hem kırmadan hem tamamen sınırı çizebilirim, o kadar bıktım ki istedigi an gelip canımı sıkmasından, bu evde nefes alamıyorum kızlar ya.. lütfen yardım edin bir fikir verin bana..

basta hata yapmıssınız o eve bakım yaptırmakla bence kayınvalıdene uygun dılle anlatmaya calıs ters mı davrandı sende onun dilinden konuşacaksın baska care yok bu devırde susarsan ezerlerde ezerler bence nasıl davranıyosa ole davran oda senden korksun

eğer anlattığın gibi biriyse, sen ne dersen de, bebeğinin bakımında kadın kendi bildiğini yapacaktır.. üstüne bi de fırça atar sana ben çocuk bakmayı bilmio muyum die.. sen yine söylersen yapılmasını veya yapılmamasını istediğin şeyleri..gözlemlersin.. ona göre bi yol izlersin.. olmadı eşini araya sokarsın o zaman... ama kaynananın kimseyi dinlemeyip, kendi kafasına göre takılacağı yüksek ihtimaller arasında.. bu yüzden bebek bakımında yabancı biri olcak.. ona sözün geçer hiç olmazsa.. net bi şekilde söylersin istediklerini.. karşılığını da alırsın.. ama böyle akraba olunca işte aşağı tükürse sakal, yukarı tükürsen bıyık...

zaten orada yaşamakla başta hata yapmışsınız bunuda kabul ediyorsunuz kadın oradan gidemicenizi bildigi için yapıyor size bunları tahin isteme gibi bir durumunuz yok mu ? size başka gelin hakkında konuşuyorsa sizde başkalarının kayınvalidesini övün bence

Evlilik boyunca hüküm sürmüş kadına sınırları nasıl kavgasız gürültüsüz siz çizeceksiniz?

Kabullenecek, anlayacak gibi gelmedi; umarım yanılıyorumdur.

bi arkadaşımda senin çektiğin gibi çekiyo o bebişini yaşına kadar bütüyüp yanında kreşe vercek sende öle yapabilirsin bence obebeğinede bakmaz

arkadaşım o eve 20 milyar masraf yapacağına evinde oturup 1 sene ücretsiz izin alıp çocuğuna kendin baksaydınya ne diye kaynanalara güvenip çocuk doğuruyorsunuz anlamıyorum ya bakıcı tutacaktın ya da mis gibi kendi çocuğuna kendin bakacaktın sen o kafayla okula gidip ne dersi anlatacaksın acaba çok yazık etmişsin hem kendine hem evliliğine..

Cocuk dogdugunda calisman sartmi izin al ucretsiz cocuguna da kendin bak .eger izine ayrilip da cocuga kendin baka biliyorsan simdiden yavas yavas duyur kv ye cocuguma Ben bakicam diye. O da o zamana kadar alissin

Bilmiyorum mumkun mu ama baska yere tayin isteseniz orda bakici tuta bilirsin.ama bu maddi durumunuza nasil etkiler esinde gele bilirmi bilmiyorum?

yapılmayacak hataları kendi elinizle yapmışsınız, tüm kapıları kapamışsınız
biz mucize yaratamayız :31:

anlattığınız türde bir kayınvalideyle kavga gürültü olmadan bu konu üzerinde anlaşmanız imkansız,resti çekeceksiniz.

çocuk bakımı hakkındaki düşüncelerimi ise tüm içtenliğimle,kendi yaptığım şekliyle anlatmaya çalışacağım.

ben de öğretmenim,1,5 yıllık evliyken kızım doğdu.devletin tanıdığı ücretli sürem bitene kadar da kredi ödemelerimiz sürdü.

yani bizim de muazzam bir borcumuz vardı.ben o süre dolar dolmaz ücretsiz izne ayrıldım,kızım 20 aylıkken işe başladım.

o da eylül diye,yoksa 24 ayı bekleyecektim ama dönem başı olduğu için başlamak istedim.

ücretsiz izindeyken maddi olarak çok sıkıntı çektiğimiz dönemler oldu,bazen ekmeği bile kredi kartıyla alıyorduk.

ama tek bir gün pişman olmadım,çocuğumu kendim büyüttüm çok mutluyum.

size naçizane tavsiyem,eğer yüklü bir miktar borcunuz falan yoksa muhakkak izne ayrılın.çocuk için en önemli süre ilk 2 yıl,

bu süreyi (engeliniz yoksa) çok görmeyin çocuğunuza.

ilerde ev alırım,araba alırım deyip 4 aylık çocuğunu evde bırakanları ben anlayamıyorum.ev,araba her zaman alınır,ama çocuğun

o yaşları bulunmaz.

hem böylece kayınvalideniz çocuğa şeker mi verdi çikolata mı,altını zamanında mı temizledi,tv karşısında mı bıraktı vs gibi dertleriniz

olmaz.2 yaşını geçince de kreşe yollarsınız olur biter.

Cocuk konusunda arkadaslar uygulanabilir cozum onerileri yazmislar. Gece oturmalarina cozum icin esinizi gece en gec 1030-1100 gibi yataga gonderip kendiniz de koltukta uyuklar gibi yaparsaniz belki kayinvalide evine daha erken gidebilir. Ona birakirsaniz yakinda saati 2-3 bile yapar. Bu ne erkenden uyku filan derse hamilelikten herhalde dersiniz. :9:

sanki beni anlatıyorsunuz.bu kadar benzerlik olur yani. tek fark doğum yaptım bebeğim 1 yaşında.

sizi çok iyi anlıyorum.ama gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama ya ücretsiz izin alıp çocuğunuza bakacaksınız yada o evden çıkacaksınız. bizde sizin gibi bi dünya masraf yaptık ama şu an onu gözüm görmüyor ev arıyoruz.bi sürü borca gireceğiz ama bu şekildede yaşarsak ya sağlığım ya evliliğim bitecek.

kv beni hiç takmadı.oğlumun evi diyip kafasına göre takıldı.çocuğumun altını değiştirmeyide unuttu yemeğini vermeyi de.ama kendi yemek saatini hiiiiççç unutmaz.eşim uyardı onu da dinliyormuş gibi yapıp kendi bildiğini okudu. evimin düzenine karışmaya başladı. herşeye karıştı. bizi bıktırdı.

umarım siz bunları yaşamazsınız.

Ev kayınvalidenizin sanırım.

Derhal o evden çıkıp, o evi kiraya verin gelen kirayıda krediye yatırın.

O evin içini neticede siz yenilettiniz. Kaynvalidenizin karşı çıkacağını sanmam.

Aile bütçenizden krediye para gitmemiş olur. sizde buradaki diğer arkadaşların önerdiği gibi ücretli izninizi kullanır bebeğinize bakarsınız. Daha sonrada ya bakıcı tutarsınız, yada kreşe verirsiniz.

Senaryo qayet açık arkadaşım;
Eğer çocuğun olduğunda ücretsiz izin almassan ona kayınvaliden bakacak, o yukarıda otururken senin bakıcı tutman mümkün değil kıyametler kopar.He kayınvaliden bakarsa o daha da kötü, bütün qün sizin evde olduğu için düzeninine de, evine de, temizliğinede, çocuğunun bakımına da karışacak.bütün qün o baktığı için sen eve qeldiğinde de o rolü üstünden atamayacak ve sürekli çocuğunla arandaki diyaloğa bile karışacak.

Bana kalırsa biraz maddi açıdan dişini sıkıp ücretsiz izne ayrılman, hem evladına sen bakarsın, hem kayınvalidene muhtaç olmadığın için ağzına laf vermemiş olursun, böylece sana karışamazda.Baştan çok büyük hata yapmışsınız zaten umarım bu konuda doğru kararı alabilirsin arkadaşım.Allah yardımcın olsun.25;

zaten orada yaşamakla başta hata yapmışsınız bunuda kabul ediyorsunuz kadın oradan gidemicenizi bildigi için yapıyor size bunları tahin isteme gibi bir durumunuz yok mu ? size başka gelin hakkında konuşuyorsa sizde başkalarının kayınvalidesini övün bence

malesef henüz 3 yıllık öğretmenim, eşimle aynı okuldayız tayin isteme durumumuz yok yani canm, inan ne yapacağımı şaşırdım, ablam geldi çumartesi akşam, ona diyormuş ki işte bi komşunun gelini var hadi normalde calışıyorum diye çıkmazmış kaynanasına yardıma, şimdi tatildeler yine de çıkıp misafirini falan karşılamıyormuş demiş.. direk kardesin diyemiyor çünkü mahallede benden baska gelini çalışıp şuan tatilde olan yok... ablamda güzel cevabını yapıştırmış, ya herseye konuşuyor.. aynen arkadaşlarında dediği gibi dediğim dedik bir kadın, onun gözünde hepimiz cocuguz ona ihtiyacımız var, bişey desen alınıyor hemen, surat asıyor falan.. ya öyle böyle değil kadın, herkese acıyor kuzenlerine yardıma falan gidiyor, acıyor onlar calışıyor diye, ben hamile kaldım biraz sıkıntılı geçti bir kez sormadı yapılacak bişey var mı, ne haldesin diye.. ben kadından nefret ediyorum artık ya..

Evlilik boyunca hüküm sürmüş kadına sınırları nasıl kavgasız gürültüsüz siz çizeceksiniz?

Kabullenecek, anlayacak gibi gelmedi; umarım yanılıyorumdur.

o sabit fikirlidir herşeyi o bilir, ne kayınpederimi takar ne başkasını.. kayınpederimin annesi ve babası çok küçükken ölmüş, kaynanam sultanlar gibi, her dediğini yaptırır hiç sıkıntı cekmemiş, bizim ayrı bir aile oldugumuzu kabul edebiyor canım, hele ilk yıl! tam eve gireriz akşam yemege cagırır, eşim anne evimizde yicez diyordu, sacmalama buraya cabuk falan diyordu.. neyseki eşim onu hiç dinlemiyor, biz olabildigince bildigimizi yapıyoruz, ama kadın tabi çıldırıyor ve ne zaman görse bir laf sokuyor mutlaka..

arkadaşım o eve 20 milyar masraf yapacağına evinde oturup 1 sene ücretsiz izin alıp çocuğuna kendin baksaydınya ne diye kaynanalara güvenip çocuk doğuruyorsunuz anlamıyorum ya bakıcı tutacaktın ya da mis gibi kendi çocuğuna kendin bakacaktın sen o kafayla okula gidip ne dersi anlatacaksın acaba çok yazık etmişsin hem kendine hem evliliğine..

canım haklısın da zaten ben hata yaptıgımızı biliyorum sadece ne yapabileceğim konusunda sizlerden yardım istedim zaten..
sartlar öyle bir hal almıştı ki kredi cekmeye karsı olan ben, eşimle 3 kredi ödüyoruz suan.. biraz benim babamdan dolayı evi olmayana kız vermem diyordu sağolsun, biraz da aptallıgımız işte! neyse cevap verdiğin için tesekkürler

Senaryo qayet açık arkadaşım;
Eğer çocuğun olduğunda ücretsiz izin almassan ona kayınvaliden bakacak, o yukarıda otururken senin bakıcı tutman mümkün değil kıyametler kopar.He kayınvaliden bakarsa o daha da kötü, bütün qün sizin evde olduğu için düzeninine de, evine de, temizliğinede, çocuğunun bakımına da karışacak.bütün qün o baktığı için sen eve qeldiğinde de o rolü üstünden atamayacak ve sürekli çocuğunla arandaki diyaloğa bile karışacak.

Bana kalırsa biraz maddi açıdan dişini sıkıp ücretsiz izne ayrılman, hem evladına sen bakarsın, hem kayınvalidene muhtaç olmadığın için ağzına laf vermemiş olursun, böylece sana karışamazda.Baştan çok büyük hata yapmışsınız zaten umarım bu konuda doğru kararı alabilirsin arkadaşım.Allah yardımcın olsun.25;

sanırım tek çare bu olacak, inan ciddi borçlarımız olmasa ücretsiz izin hakkımı hemen kullancagım, ya canım ben cidden bunaldım cok, onun sesini duymaktan usandım.. uzakta olsam ayda bir gelsem gelişimiz bayram havasında olur kıymetli oluruz, ama şimdi 3. gün çıkmasak bir karış surat, laf sokmalar... Allah bu durumdakilere yardım etsin sabır versin gercekten

Ev kayınvalidenizin sanırım.

Derhal o evden çıkıp, o evi kiraya verin gelen kirayıda krediye yatırın.

O evin içini neticede siz yenilettiniz. Kaynvalidenizin karşı çıkacağını sanmam.

Aile bütçenizden krediye para gitmemiş olur. sizde buradaki diğer arkadaşların önerdiği gibi ücretli izninizi kullanır bebeğinize bakarsınız. Daha sonrada ya bakıcı tutarsınız, yada kreşe verirsiniz.

dünyada bunu yapacak tek kişi kayınvalidemdir, ev eşimin babasının ama o zavallının agzı var dili yok ki, kaynanam ona laf söyletmez su kadar söyleyim size, nişanlıyken beni aradı dedi ki bizim kenarda 10 bin paramız var 5 bin hüseyinin(eşim), 5 bin kardeşinin.. biz 5 binden fazla yardım yapamayız.. kardesi dediği henüz 19 yasındaydı iki yıl önce, düşün hanım efendi 5 bine oğullarını evlendirecek, gerci cokta bişey değişmedi biz esimle kavga ettik , kayınpederim kaynanamdan gizli 10 bini eşime vermiş.. tek yaptıkları bu bize.. onun dısında takılar, evin masrafı, eşyalar,düğün vs hepsi bize ait.. işte bunları ödüyoruz.. sence bu kadın bizwe acıyıp evin kirasını verir mi? biz bu evden cıksak uzun yıllar küs kalır.. hoş umrumda da değil artık ya

Back
X