bebek geliyor ama mutluluğumu yaşayamıyorum ki:(

sanki beni anlatıyorsunuz.bu kadar benzerlik olur yani. tek fark doğum yaptım bebeğim 1 yaşında.

sizi çok iyi anlıyorum.ama gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama ya ücretsiz izin alıp çocuğunuza bakacaksınız yada o evden çıkacaksınız. bizde sizin gibi bi dünya masraf yaptık ama şu an onu gözüm görmüyor ev arıyoruz.bi sürü borca gireceğiz ama bu şekildede yaşarsak ya sağlığım ya evliliğim bitecek.

kv beni hiç takmadı.oğlumun evi diyip kafasına göre takıldı.çocuğumun altını değiştirmeyide unuttu yemeğini vermeyi de.ama kendi yemek saatini hiiiiççç unutmaz.eşim uyardı onu da dinliyormuş gibi yapıp kendi bildiğini okudu. evimin düzenine karışmaya başladı. herşeye karıştı. bizi bıktırdı.

umarım siz bunları yaşamazsınız.

teşekkür ederim cevabın için canım.. insan içindeyken gercegi doğruyu secemiyor inan.. bazen diyorum 1 yıl ona bırakayım bende calışayım, böylece biraz daha para biriktirirsek daha cabuk ev alırız.. bazen de senin dediğini düşünüyorum hiç özelimiz kalmaz.. bak kaynanam temizlik ve beslenme konusunda sorun çıkarmaz eminim buna.. Allahtan korkar cünkü.. onun derdi oğlunu kaybetme korkusu..yaslanınca ona kim bakacak derdi.. kızı olmadıgı için, kaynımda cok asidir kesinlikle buralarda yakında oturmam der, kaynanam bütün ümidi bana bagladı, o yüzden sürekli yakın olmak ister.. ama düşünemez bizim bir aile oldugumuzu.. bir de ben cocuk psikolojisine cok önem veririm, bir ögretmen olarak tenefüslerde elinde tabanca olan cocuklara dayanamam mesela.. hemen alır ve doğru bir oyuncak olmadıgını anlatırım o cocuga.. gecen gün yasadıgım bir olayı anlatayım.. eşimin kuzeni geldi, 34 yasında , oglu da 3 yasında.. evde oyuncak tabanca varmış onu gördü istedi falan.. tabiki annesi vermedi güzelce konuşmaya calışıyor, bende saklamaya calışıyorum falan.. o an kaynanam girdi odaya, dedi neden huzursuz ne istiyor.. söyledik, ağlamasın cocuk dedi kalktı vermeye tabancayı.. tam o esnada annesi hayır teyze oynamasın onunla deyince bıraktı.. ondan cekiniyor ama söz konusu biz olsaydık sormazdı bile.. çünkü biz çocuguz bilemeyiz o herşeyi bilir! ben bu kadına cocugumu bırakmasam ne olacak, istedi an geliyor zaten, mutlaka bana zıt gidecektir.. yani benim biran önce bu evden kaçmam lazım, yoksa cıldırcam

Valla ne diyeyim arkadaşım, aklıma bir bu öneri geldi. Kira size değil krediye gidicek zaten.Tutarlar örtüşüyormu bilmem ama artarsa alsınlar üstünüde.. Eşin babasıyla konuşsa, neticede içini yenilettiğiniz ev onların evi.

Yani eğer çıkamazsanız o evden, bir an önce kolları sıva çünkü kuralları sen koyacaksın, o değil.
Eğer akşamları özelinize dahil olursa, sizde kalırsa geç vakite kadar, eşinle anlaşın erkenden yatın. Boş boş, kendi başına oturucak değil ya.

Ya da sen işten eve gelince yemeğe falan elini sürme, evi temizleme kendinle ilgilen bebeğini al odana kapan veya vur kafanı yat. Baktı işler ve yemekler de kendi üzerine kalıcak bence sokulmaz bebeğede yukarıda bakar. Laf sokarsada dikkate takma 1 hafta 15 gün. Başkasının gelini vs derse. Boş vakti çok heralde söyleyinde biede bi uğrasın şu çok marifetli gelin de.

Yani tamam bunların bir anneye yapılmaması gerekiyor ama anne de sınırını bilmesi gerek. Mesela benim annem abimlerin evine ayda yılda bir gider, çok yakın oturmamıza ramen.

Valla ne diyeyim arkadaşım, aklıma bir bu öneri geldi. Kira size değil krediye gidicek zaten.Tutarlar örtüşüyormu bilmem ama artarsa alsınlar üstünüde.. Eşin babasıyla konuşsa, neticede içini yenilettiğiniz ev onların evi.

Yani eğer çıkamazsanız o evden, bir an önce kolları sıva çünkü kuralları sen koyacaksın, o değil.
Eğer akşamları özelinize dahil olursa, sizde kalırsa geç vakite kadar, eşinle anlaşın erkenden yatın. Boş boş, kendi başına oturucak değil ya.

Ya da sen işten eve gelince yemeğe falan elini sürme, evi temizleme kendinle ilgilen bebeğini al odana kapan veya vur kafanı yat. Baktı işler ve yemekler de kendi üzerine kalıcak bence sokulmaz bebeğede yukarıda bakar. Laf sokarsada dikkate takma 1 hafta 15 gün. Başkasının gelini vs derse. Boş vakti çok heralde söyleyinde biede bi uğrasın şu çok marifetli gelin de.

Yani tamam bunların bir anneye yapılmaması gerekiyor ama anne de sınırını bilmesi gerek. Mesela benim annem abimlerin evine ayda yılda bir gider, çok yakın oturmamıza ramen.

aynen canım, babamında aile apartmanı, annem üst katta yengemler alt katlarda, ama herkes komşu gibi.. annem sadece onlar yemege falan cagırırsa gidiyor.. tavsiyelerin çok mantıklı, benim böyle teoriler üretmem lazım.. insanı bunlara zorluyor malesef.. tesekkür ederim güzel yorumların için

bu konuyu takipteyim.

arkadaşın verdiği önerilerin bir kısmını yaptım ama baktım mutfağa girip yemek niyetine sağlıklı die sebze püreleri falan yapmaya başladı bize.bir kilo zeytinyağında kabak haşlamış yemek yaptım diyo. başka bi gün yeşil mercimeği sadece haşlamış.çorba yaptım size.çok sağlıklı diyor ki görünce midem bulandı. ziyan oluyor herşey. evi toparlamadım aldım bebğimi dışarı çıktım hiç bişeye elni sürmeden canı istediği zaman çantaını alıp evden çıkıyor işler yine bana kalıyor.sizinki bu model mi bilmiyorum. biraz laf etsem kötü gelin asabi geline çıktı adım. sinirlenmemek mümkün değil.

ben çare olarak taşınmayı seçtim ama şu andada ev bulamıyoruz canım çok sıkkın.başka öneriler gelirde bende uygularım umarım:(

malesef henüz 3 yıllık öğretmenim, eşimle aynı okuldayız tayin isteme durumumuz yok yani canm, inan ne yapacağımı şaşırdım, ablam geldi çumartesi akşam, ona diyormuş ki işte bi komşunun gelini var hadi normalde calışıyorum diye çıkmazmış kaynanasına yardıma, şimdi tatildeler yine de çıkıp misafirini falan karşılamıyormuş demiş.. direk kardesin diyemiyor çünkü mahallede benden baska gelini çalışıp şuan tatilde olan yok... ablamda güzel cevabını yapıştırmış, ya herseye konuşuyor.. aynen arkadaşlarında dediği gibi dediğim dedik bir kadın, onun gözünde hepimiz cocuguz ona ihtiyacımız var, bişey desen alınıyor hemen, surat asıyor falan.. ya öyle böyle değil kadın, herkese acıyor kuzenlerine yardıma falan gidiyor, acıyor onlar calışıyor diye, ben hamile kaldım biraz sıkıntılı geçti bir kez sormadı yapılacak bişey var mı, ne haldesin diye.. ben kadından nefret ediyorum artık ya..

gelinlere hiçbir zaman acımazlar zaten işiniz zor bence fazla kafa yormayın kendinizde üzmeyin sonuçta hamilesiniz. her insanın bir damarı vardır bence onu bulun ve ona göre davranır yani derler ya politik

bu konuyu takipteyim.

arkadaşın verdiği önerilerin bir kısmını yaptım ama baktım mutfağa girip yemek niyetine sağlıklı die sebze püreleri falan yapmaya başladı bize.bir kilo zeytinyağında kabak haşlamış yemek yaptım diyo. başka bi gün yeşil mercimeği sadece haşlamış.çorba yaptım size.çok sağlıklı diyor ki görünce midem bulandı. ziyan oluyor herşey. evi toparlamadım aldım bebğimi dışarı çıktım hiç bişeye elni sürmeden canı istediği zaman çantaını alıp evden çıkıyor işler yine bana kalıyor.sizinki bu model mi bilmiyorum. biraz laf etsem kötü gelin asabi geline çıktı adım. sinirlenmemek mümkün değil.

ben çare olarak taşınmayı seçtim ama şu andada ev bulamıyoruz canım çok sıkkın.başka öneriler gelirde bende uygularım umarım:(

bebeğine kaynanan mı bakıyor canım, bizimkide o model inan.. yani bebeğe temiz bakar öyle altını pis bırakmaz, doyurur falan. ama benim ev göçse umrunda olmaz.. suan hamileliğimin ilk 3 ayı bitmek üzere, çok sıkıntılı gecti normalde de gastrit var ben de birde hamilelik eklenince mide şikayetlerimden kalkamaz oldum, haliyle biraz dağınık kaldı ev, geldi eşimle oturdu sohbet etti, dert yandı ben uyuyken kaç kez, ama hiç demedi şuraya bir el atayım.. gerci yapsın istemiyorum inan yapmasın daha iyi, ama işte kendi akrabalarının kızlarına acıyıp temizlik yapıyor bana gelince hiç acıma yok, neymiş öğretmenmişiz zaten yarım gün çalışıyormusuz.. ben o yarım güne 50 tane 1. sınıf öğrencisi sığdırıyorum hergün, eve iş getirmemiz de cabası.. sırf anlasın diye onun yanında okuyorum performansları, yaptıgım uygulamaları canım ama görmeyen görmüyor...insan güceniyor.. ben bu kadını annem gibi görüyordum, eşim bana bir yere gidelim dediğinde anne hadi sizde gelin falan derdim onları da götürürdük, ama farkettim kibunlar bizim mecburiyetlerimizmiş gibi bakmaya basladı, yani biz zaten onları götürmeliyiz ki! bir de her gittigimiz yerde canımı sıkacak laflar ediyor..
örnegin ,ben ist anadolu yakasındayım annem avrupa yakasında.. calıştıgım için ayda 1 kez falan giderim anneme hafta sonu,çünkü çok yoruluyorum inan.. işte hamile kaldıgım zamanların başı, bunları gezmeye götürdük bir yere, konu bebişten acıldı, inş kızım olur falan dedim ben.. bana ters gidecek ya, aman kızın olunca ceker gider birgün oglun olsun bak oglanlar hep annesinin yanında dedi, ben de dedim ki ben de isteyince görebiliyorum annemi sonucta.. cevap aynen şu: biz gönderiyoruz da gidiyorsun, bak X'in gelini ne, hiç salmıyorlar bayramdan bayrama gidiyor.. kafamın tası attı benim, diyecektim benim karnımı sen mi doyuruyosun da bana karısabileceksin, evim ayrı düzenim ayrı izin mi alacagım, demedim tabi çünkü desem kıyamet kopar bidaha konusmamam lazım.. ben de dedim senin oglundan baska evlenip annesinden ayrılmayan tanımıyorum, millet karnı nerde doyarsa oraya gidiyor, hem okuyan insanlar genelde uzak olmayı tercih ediyorlar.. bozuldu tabi üc beş gün surat asık..
ya çok zor bu işler, inan ben de öyle pasif biri değilim, bazılarının dediigi gibi resti cekmek zor değil, ama bir tartışma cıktıgında ki gecen sene olmuştu, eşimle huzurumuz kactı, inan ev dar geliyor, hep yüzünü görmek istemediğin insanlarla beraber olmak işkence gibi.. senin bebeği krese verme imkanın falan yok mu canım, ne kadarlık şuan

ne şiş yansın nede kebap misali olmaz .çok hata yapmışsınız , kaynananın yanına sığınmakla o kadının karakyer yapısını keşke başlarda çözseydiniz bence artık bu hayata alışınız gerekirsede kavga ediniz zaten eşinizde anlaşmadığınızı görüp gö.çmek isteyecektir, 2o bin ti üzerlnede suy içlp unutun herşeyden önce huzur gelir sizin sorunda nu şekilde çözülür,ama sakın olan biteni içinize atmayın kavgaya hazır olun ,hakkınız yendiği zaman

ne şiş yansın nede kebap misali olmaz .çok hata yapmışsınız , kaynananın yanına sığınmakla o kadının karakyer yapısını keşke başlarda çözseydiniz bence artık bu hayata alışınız gerekirsede kavga ediniz zaten eşinizde anlaşmadığınızı görüp gö.çmek isteyecektir, 2o bin ti üzerlnede suy içlp unutun herşeyden önce huzur gelir sizin sorunda nu şekilde çözülür,ama sakın olan biteni içinize atmayın kavgaya hazır olun ,hakkınız yendiği zaman

canım kadın kötü biri eğil aslında, sadece diktatörlük var ve çocuklarım hep benimle olsun düşüncesi var.. yani evlenmeden bunları bilmek imkansız.. cevremde hiç bu durumu yasayan yoktu, eşim hep dedi komşu gibi olcaz zaten calışıyosun haftada bir görüşcez belki falan.. birde annemde gelinlerle aynı binada ama hiç gitmez, yani çevrede kötü örnek yoktu hiç:S
eşimin dedigi gibi oldu aslında bazen haftada bir görüşüyoruz ama dedim ya o benim canımı sıkacak birşey bulabiliyor.. çünkü dediğini yaptıramıyor bana, ve en kıymetlisini aldım.. inan bebek haberinden sonra iyice kıskançlıgı arttı, artık oğlunun bir ailenin içine girdiğini farkediyor sanırım ve bu ona acı veriyor.. sonuç: üstüne vazife olmayan hereye karısan bir kadın...ve nedense hep benim dediğimin tersini tutar.. en basitinden: bir yere beraber gideriz, birşey alınacak eve, eşim ve ben farklı renk ,model begendik diyelim.. hiç ona sormuyor ki zaten anne sence hangisi olsun diye, tartışmayız da eşimle, kendi aramızda karar vermeye calışırız. Kaynanam: hüseyin onu begendiyse o olsun! ya sanane! ve bu olay defalarca yasandı.. diyeceksin ki beraber gitmeyin, artık olabildigince gitmiyorum zaten.. gecen yıl tatilde cagırdı komşuya gidelim falan diye, ilkinde kırmayım dedim, bide bu kadar kinim yoktu tabi.. neyse gittik patladım sıkıntıdan, hepsinin çocugu evlenmiş 60 yas grubu kadınlar.. bana taaa cocuklarının ilkokulunu anlatıyorlar falan.. ya ne yapayım tanımadıgım adamın 20 yıl öncesini! neyse ikinciye cagırdı gecen yaz, dedim anne ben bekarken de gitmezdim komşuya, ömrüm okul ve dersanede geçti, sıkılıyorum o muhabbetlerden falan... ama dedi çok hazırlık yapmış seni merak ediyorlar kıramadım gittim...
bu yaz basladı, zaten mide bulantısından ölüyorum yatıyorum sürekli, beni kınaya cagırdı, kınada iki bina ötedeki salonda, sen git dedim ama arkadasım yok dedi, bütün mahalle ordadır anne nasılsa arkadas çok sana dedim, ama salona gidene kadar arkadasım yok dedi. güldüm, anne 2 adım yol dedim.. neyse bozuldu gitti.. aradan bir gün geçti, geldi, bilmem kim cagırmış illa aslı da gelsin demiş, dedim ben gecen yıl hoslanmadıgımı söylemiştim sana sen git, o sıkılıyomus de dedim, sustu bir an, o zaman onlar evde yok deyim dedi, hayır dogruyu söyle ki bidaha cagırmasınlar dedim.. ama neden gelmiyosun falan diyo hala, dedim ki: anne gecen yıl hatır için geldim bir kaç yere, ama sıkılıyorm, tahmin edersin ki hatır için ömür geçmez, ben evimi seviyorum ,yeni insanlarla tanısmak istemiyorum mahalleden dedim.. ama bir bozuldu ki sorma.. yok canım yok tek care baska bir ilçeye taşınmak, yüzgöz olmamak , yani çocugu bıraksam da bırakmasam da o bana huzur vermez.. ücretsiz izne ayrılsam bütün gün evde oldugumu bilecek, istedigi an gelecek, yine cagıracak falan, yada akrabası gelecek herzamanki gibi, cocugu sevmek istiyolar dicek gelcek, çagırcak.. ben bu evde duramıyorum.. artık ideallerden de geçtim, öyle para biriktirelim hayalimizdeki ev olsun da demiyorum, bir miktar borcumuz bitsin, kaçacagım burdan..

ahh arkadaşcağızım Allah yardımcın olsun.. inşallah tez vakitte hayırlı bir kapı açar size Rabbim. ama ne yaparsan yap doğumdan önce bir çözüm bul doğumdan sonra daha çok üstüne giderler Zorda görünce daha çok eziyet ediyorlar Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları. İyi ama peki ailen destek olmaz mı hiç durumları iyi değil mi ?

sanırım böyle devam ederse bir gün patlak verecek...doğru bir çözüm olmasa da bazen büyük bir tartışma herkesin haddini bildiriyor, mesafe koyuyor ve ortalığı temizliyor...

yalnız tartışmayı göze almak riskli de olabilir: durum daha kötüye gidebilir ve/veya hamile halinde çok yıpranabilirsin.

değişiklik olmazsa tek çare tayin istemek, evi kiraya vermek, taşınmak ve borç çok olsa da çocuğuna kendin bakmak...

ahh arkadaşcağızım Allah yardımcın olsun.. inşallah tez vakitte hayırlı bir kapı açar size Rabbim. ama ne yaparsan yap doğumdan önce bir çözüm bul doğumdan sonra daha çok üstüne giderler Zorda görünce daha çok eziyet ediyorlar Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları. İyi ama peki ailen destek olmaz mı hiç durumları iyi değil mi ?

canım benim babamında binası var hatta bir daire boştu ben orda tek kalıyordum evlenmeden önce, eşyaları bile almıştım, 0 ev, dedim eşime gel burda oturalım diye, ama 2 abim ve annemler diğer dairelerde, istemedi o zaman.. annem gecen yıl kalp ameliyatı oldu ,yası da var baya, yani bebek bakamaz inan.. üstelik astım hastası.. maddi destekten bahsediyorsan kendi halindeler, babam emekli falan.. yani çok bir katkıları olmaz.. bu evden cıkıp oraya tasınmak dersen o da yeni bir hata olur çünkü eşim yapamaz, ben arada kalırım..
tek care bu evden tasınmak biliyorum, ama hiç tatlılıkla olacagını sanmıyorum, yani mutlaka dargınlık olur. şu kadarını örnek vereyim: komşunun gelini aynı binaya geldi, binada kaynana,ve iki elti de var.. kız daha 18 yasında anlasamamış 3 ay sonra yeni eve cıkalım demiş.. ve hamileydi o zaman.. neyse eşi benim kocamın arkadası, birgün geldi benimkine ne yapsam ne etsem ailem evlatlıktan reddetti beni falan diyor.. kaynanamda ordaydı cevap su: oglum karı bulursun da anne baba bulunmaz, gönder anasının evine.. akıllanırsa ne ala, akıllanmazsa kendi bilir.. dedim sen ne diyorsun ,nikahlı eşi o ne var evden tasınmak istediyse ne mutlu kendine güveniyorsa cıksın işte, üstelik kız hamileymiş dedim, aldırsın ne olacak daha canlanmamıştır bile o bebek demesin mi?

o kızcagız bebegi düşürdü bu streste.. simdi yine hamile benle aynı..
gecen soruyor onun kocasına: napıyo karın cinsiyeti bellimi falan, yok dedi yatıyor cok midesi bulanıyormuş dedi.. kaynanamın dediği şu: inanma oğlum, yalan söylüyodur, naz yapıyor sana!
yani bize yapamadıklarını baskalarına yapmaya basladı!şimdi ben onun samimiyetine nasıl güveneyim, nerden bileyim benim içinde böyle seyler demedigini sağda solda.. Allaha sükür eşime bu kadarını söyleyemez, çünkü beni çok sevdiğini bilir.. Allah ıslah etsin böylesini, fitne fesat sokuyor millete, aralarını bozunca ne gececekse ellerine..

sanırım böyle devam ederse bir gün patlak verecek...doğru bir çözüm olmasa da bazen büyük bir tartışma herkesin haddini bildiriyor, mesafe koyuyor ve ortalığı temizliyor...

yalnız tartışmayı göze almak riskli de olabilir: durum daha kötüye gidebilir ve/veya hamile halinde çok yıpranabilirsin.

değişiklik olmazsa tek çare tayin istemek, evi kiraya vermek, taşınmak ve borç çok olsa da çocuğuna kendin bakmak...

canım malesef en az iki isene bu evden çıkamam, peki burada nasıl idare edebilirim bu kadını, görmezden gelerek mi, yoksa agzının payını vererek mi.. öyle hatasını kabul edip susacak bir tip değil..hemen kıvırır falan.. yani ben alt kattayken nasıl mesafe koyayım.. mesela şu 3 gündür hiç çıkmıyorum, o da gelmiyor.. çünkü en son gece 12 de geldi, dolabınızda yer varmı bu tencereyi koyalım dedi, ok deedim.. neyse koydun git.. girdi salona oturdu, ben hiç yüz vermedim bi karış surat falan.. eşimde farketti o da konusmadı annesiyle tv seyrediyoruz hiç istifimizi bozmadık, o da 15 dk oturup gitti.. ya ne bekliyorsun değil mi saat 12 olmuş sana cay kehve mi vereyim, uyku moduna geçmişim.. valla annem gibi görürdüm anneme anlatmadıklarımı ona anlatırdım, ama yoook, kadın o kadar kıskanç ki istiyor biz oğlumuzu okuttuk büyüttük, şimdi oglumuz bize baksın, e iyi de muhtaç değilsin ki, bişeye ihtiyacı yok çok şükür..
bide onun gözünde bu evden cıkmak demek onlara yaşlanınca bakmayacagımız demekmiş.. ben annemdeydim eşimle konusmuş, eşimide demiş biz para biriktirip güzel bir semtten ev alacagız falan.. ben zaten biliyorum siz bakmazsınız yaslanınca.. be kadın 46 yasındasın, hiçbir hastalıgın yok neyin derdini düştün şimdiden.. bide ne kötülüğümüzü gördün, ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam kendi ailemi korrumaya calısıyorum onun dısında ona bi saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum.. bu evde senin yaslanmanımı bekleyecegim şimdiden.. yaşlanınca sırayla gelirsin 2 oğlunu bakar herkes paşa paşa.. Allah bana sabır versin, çok doluyum:(

eğer anlattığın gibi biriyse, sen ne dersen de, bebeğinin bakımında kadın kendi bildiğini yapacaktır.. üstüne bi de fırça atar sana ben çocuk bakmayı bilmio muyum die.. sen yine söylersen yapılmasını veya yapılmamasını istediğin şeyleri..gözlemlersin.. ona göre bi yol izlersin.. olmadı eşini araya sokarsın o zaman... ama kaynananın kimseyi dinlemeyip, kendi kafasına göre takılacağı yüksek ihtimaller arasında.. bu yüzden bebek bakımında yabancı biri olcak.. ona sözün geçer hiç olmazsa.. net bi şekilde söylersin istediklerini.. karşılığını da alırsın.. ama böyle akraba olunca işte aşağı tükürse sakal, yukarı tükürsen bıyık...

Canım yanlış anlama ama kayınvalıden en iyi bakıcıdan daha güzel bakacaktır. Bakıcı ile uğraşmak kolaymı sanıyorsun. Sonuçta kayınvalidenin canı ben bunları yaşadım gördüm.

Canım yanlış anlama ama kayınvalıden en iyi bakıcıdan daha güzel bakacaktır. Bakıcı ile uğraşmak kolaymı sanıyorsun. Sonuçta kayınvalidenin canı ben bunları yaşadım gördüm.

işte ben bu düşünceyle aileden biri baksın istedim, çevremde herkes bi akrabaya yakın olmanın kıymetini cocuk olunca anlarsınız falan diyordu. biz absrtmışız işte alt kat olmasaydı da bi mahalle ötesi olsaydı, gercekten bilemiyor insan.. yaptıklarıma bakıyorum sabredebilsem sonu güzel olacak, ama işte sabrederken ömür geciyor.. en güzel yıılarımı onun gölgesinde geçiriyorum. diceksin sen secmişsin, malesef!
çocuk insanın canı, bakıcıya bırakmam ya izin alacagım yada o bakacak. ama ben öyle davranmalıyım ki ne bize karıssın,ne kalbi kırılsın

canım malesef en az iki isene bu evden çıkamam, peki burada nasıl idare edebilirim bu kadını, görmezden gelerek mi, yoksa agzının payını vererek mi.. öyle hatasını kabul edip susacak bir tip değil..hemen kıvırır falan.. yani ben alt kattayken nasıl mesafe koyayım.. mesela şu 3 gündür hiç çıkmıyorum, o da gelmiyor.. çünkü en son gece 12 de geldi, dolabınızda yer varmı bu tencereyi koyalım dedi, ok deedim.. neyse koydun git.. girdi salona oturdu, ben hiç yüz vermedim bi karış surat falan.. eşimde farketti o da konusmadı annesiyle tv seyrediyoruz hiç istifimizi bozmadık, o da 15 dk oturup gitti.. ya ne bekliyorsun değil mi saat 12 olmuş sana cay kehve mi vereyim, uyku moduna geçmişim.. valla annem gibi görürdüm anneme anlatmadıklarımı ona anlatırdım, ama yoook, kadın o kadar kıskanç ki istiyor biz oğlumuzu okuttuk büyüttük, şimdi oglumuz bize baksın, e iyi de muhtaç değilsin ki, bişeye ihtiyacı yok çok şükür..
bide onun gözünde bu evden cıkmak demek onlara yaşlanınca bakmayacagımız demekmiş.. ben annemdeydim eşimle konusmuş, eşimide demiş biz para biriktirip güzel bir semtten ev alacagız falan.. ben zaten biliyorum siz bakmazsınız yaslanınca.. be kadın 46 yasındasın, hiçbir hastalıgın yok neyin derdini düştün şimdiden.. bide ne kötülüğümüzü gördün, ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam kendi ailemi korrumaya calısıyorum onun dısında ona bi saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum.. bu evde senin yaslanmanımı bekleyecegim şimdiden.. yaşlanınca sırayla gelirsin 2 oğlunu bakar herkes paşa paşa.. Allah bana sabır versin, çok doluyum:(

bence o senin değil, sen onun sizden kaçmasını sağlamalısın...yani rolleri değiştirmelisin...
sen onu kendi avantajların için kullanmaya çalışmalısın...bak gör nasıl kaçmaya çalışacak...

eşinin yanında ilerde çocuk doğduğunda sürekli onun bakması gerektiğini söyle

'annecimmm sen bize daha lazımsın sakın bir yere gitme çocuk doğunca sen bakacaksın biz çalışacaz her gün, sonra hem dışarda kocamla gezersem kim bakacak yavrumuza başkasına güvenemem ki ' diceksin
'hiç de bakamam bana mı güvendiniz' derse, dön kocana 'aşkım bak görüyormusun biz buraya annen baksın diye taşındık neşe olalım diye taşındık ama annecimm de torununa, biricik torununa bakmak istemiyor' dersin

sürekli canın birşeyler çeksin, yapmasını rica et, sonra yapmazsa eşine 'canım çok çekti ama annen yapmadı; kendim de yaparım ama yapamıyorum ki midem bulanıyor' de

kış hazırlıkları yapsın size 'gel bunu yapalım, gel şunu yapalım' de-yaptırabilirsen ev işlerini yaptır vs vs vs

velhasıl onu kullandığını anlasın nazlanmaya başla ama çoook tatlı dilli ol ve şaka şeklinde ver cevaplarını

dominantlar kullanılmayı sevmez, bi bakarsın sizden uzaklaşmaya başlar

bir dene derim...

bence o senin değil, sen onun sizden kaçmasını sağlamalısın...yani rolleri değiştirmelisin...
sen onu kendi avantajların için kullanmaya çalışmalısın...bak gör nasıl kaçmaya çalışacak...

eşinin yanında ilerde çocuk doğduğunda sürekli onun bakması gerektiğini söyle

'annecimmm sen bize daha lazımsın sakın bir yere gitme çocuk doğunca sen bakacaksın biz çalışacaz her gün, sonra hem dışarda kocamla gezersem kim bakacak yavrumuza başkasına güvenemem ki ' diceksin
'hiç de bakamam bana mı güvendiniz' derse, dön kocana 'aşkım bak görüyormusun biz buraya annen baksın diye taşındık neşe olalım diye taşındık ama annecimm de torununa, biricik torununa bakmak istemiyor' dersin

sürekli canın birşeyler çeksin, yapmasını rica et, sonra yapmazsa eşine 'canım çok çekti ama annen yapmadı; kendim de yaparım ama yapamıyorum ki midem bulanıyor' de

kış hazırlıkları yapsın size 'gel bunu yapalım, gel şunu yapalım' de-yaptırabilirsen ev işlerini yaptır vs vs vs

velhasıl onu kullandığını anlasın nazlanmaya başla ama çoook tatlı dilli ol ve şaka şeklinde ver cevaplarını

dominantlar kullanılmayı sevmez, bi bakarsın sizden uzaklaşmaya başlar

bir dene derim...

hiç böyle düşünmemiştim canım, denemeye deger..tek şu yapmacık güler yüz göstermeyi beceremiyorum ya, içim neyse söylerim, zaten o yüzden sevilmiyoruz ya..tesekkür ederim güzel tavsiyelerin için

cnm sende yanlış anlama ama kayınvalidelrin bi kısmı bebeği çocuk gibi görüyo maalesef.. sulu sulu öpmeler, daha küçücükken herşeyden yedirme çabaları,bunaltıcı sıcaklarda sıkı sıkı sarıp sarmalamaları ve çok daha fazlası.. bende yaşadığım için söylüyorum.sevgi başka elbet sever, ama uygulama yanlış... en azından benim kv ninki öyleydi...

Bayan heryerde kendini belli ediyor ne yazıkki,yazık diyorum çünkü burda işi ekonomik özgürlüğü mesleği olmayan bayanlar var sözleri geçmiyo belli sebeplerden kv yanını kabul ediyolar..peki sizz ne düşündünüz mükemmel bir hayatmı?baştan sona yanlış kararlar..ve geri dönülmesi zorrr durumlar..evden çıkamazsınız kv haklı olarak darılır çocuğu kreşe bakıcıya filan veremezsiniz kv haklı olarak alınır ama bu mecburiyeti yaratan sizsinizzz...yazıkkk eğitimlisiniz bidee..cahil olsanız tamam diycemmm..büyük hata..eşinizde anlattıgınız kada iyiseee bide...

Back
X