Bebek görme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hediyenin borç görünmesi hiç hoş değil ama maalesef bazılarında durum böyle. Yerinizde olsam kv de bırakırdım madem onun arkadaşları getirmiş. Bir de şu aklıma takıldı. Şimdi bir kişi getirmiş olsa hadi ona borç aynısını geri verdin. Bi sürü kişi toplanıp getirmiş öderken nasıl bölüştürecek? Kafamda deli sorular

Bence bunda kötü bir şey yok. Benim kayınvalidem düğünümden sonra altınları kuyumcuya götürüp kim ne taktı diye tek tek tarttırıp not almışı. Bana sadece komik gelmişti. Sonra altınlarımı alıp çatır çatır harcadım :) Sizde alın bebeğinizin altınını eksiğini giderin, güle güle harcayın. :)

Ya kimse kimsenin altınına göz dikmemis ki arkadaşlar neler yaşıyorsunuz?
Takı işi - olmaması gerek ama bizim kültürümüz bu- karşılıkla yapılır. Sizin yarım taktığınız size gram getirse bozulursunuz. Kayinvalideniz o takiyi size veriyor ama getiren kişiye ileride ona göre hediye yapacak kendisi.
Ben de düğünümden sonra eşim tarafından kişilerin evime getirdikleri hediyeleri özellikle gösterdim kayinvalideme, aynı şekilde bizden olanları anneme. Takılarım eksilmedi bende hala duruyor Bu çok normaldir.

Getiren kişilerle bu sefer kayinvalide bir olup altın alacak veya kaç kişiyse getiren örneğin 5 kişi ve çeyrek şuan 620 TL bu da kişi başı 124 TL eder. 124tlye göre tek başına hediye alacak kv. Gönlünden başka bir şey kopar o ayrı, ama borç odeyeyim mantığı budur.

Bilezik taktılar de bence

bence çok yanlış anlamışsınız.
bizim kültürümüzde kimin ne taktığına, ileride o kişinin düğün-bebek vs durumlarında aynısını takmak için bakılıyor. doğru yanlış tartışılır.
bizim ailemizde misal kimin gücü neye yeterse ona göre takısını takar, maksat yardım çünkü.
kv nizde, ileride kime ne götüreceğini bilmek için sormuş.
altınınızı alın kullanın.

artik en sonunda dedim ki okudugumu ben mi anlamiyorum? ben de mesajimda bunu soyledim. herkes bir kisi altin getirmis de kv o bir kisiye geri goturecekmis gibi, kotu niyetle mi sordu iyi niyetle mi onu tartisiyor..
yahu birlesip almislar. hepsi parca porcuk hediye para getirmektense adi altin olmus iyi de olmus bence.
hepsine birer altin goturecek degil ya kv.
100 er lira goturecek tas catlasa..

Ama o sizin bebeginize gelmis bir hediye. Onun kısmeti yani kaynana ima li mi konuştu? Belki siz alınganlık yaptınız.. Bir de o kayınvalidenin borcu olmuyor o getirenlere siz götürürsünüz yani zamanı geldi mi sonuçta siz ayri bir ailesiniz .

Soru normal, kötü niyetli gelmedi bana. Altın sizin, yalnızca onlara ne götüreceğini hesaplamak istemiştir. Genelde karşılıklı olur bu işler. Sana getirileni hesap ederek takarsın.

bebegin altini o! kayinvalideye vermeyin kesinlikle. zaten benimki almaz bile misal. sizinki alir mi? sormasi alacagi anlamina gelmiyor ki

mesela benim annemim arkadaslari dedigin gibi toplasip altin getirmislerdi. benim de bildigim insanlar. bir durumlari oldugu zaman ben de veriyorum uzerime düşeni o gunden sonra, oncesinde tanimadigim insanlardi.

Bu corona adam mı seçiyor bu ne rahatlık bebek görme falan çocuğunuzuda mı düşünmüyorsunuz altın derdine düştünüz
Aaaa ne koronası ay, bitti ya o normalleşti herkes.
Şurada evde oturan birkaç kişiyiz biz de bu hayatı inanılmaz seviyoruz da oturuyoruz.
Geçen burada birine bu korona zamanı geziyor musunuz dediğimde siz 1 yıl daha evde oturun, bi siz yaşayacaksınız seviyorsunuz bu hayatı falan demişti de.

Kimsenin umrunda değil ya belki sen çok sağlıklısın ama hastalarıda düşünsene bu millet bu kadar saf mıydı hakkaten yaşasınlar bakalım hayatı

Kimsenin umrunda değil ya belki sen çok sağlıklısın ama hastalarıda düşünsene bu millet bu kadar saf mıydı hakkaten yaşasınlar bakalım hayatı
Zaten onu düşünseler şu an bu durumdan kat kat iyi olurduk. Hiç çevrelerinde bu virüsü geçiren de mi olmadı yani diye düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarımı kapatasım geliyor milletin şuursuz şuursuz gezmesini görmemek için. Gerçi 2 haftadır fıldır fıldır gezenler şu 2 gündür vaka sayılarını falan paylaşıyor korkmuş emojilerle. Akil fikir versin Allah.

Kızlar ben konuya başka taraftan bakıyorum.
Bizde eşimin ailesiyle tanışıklıəımız yoktu. Eş, dost, komşu tanımam kimseyi.
Nişanlıyken kayınvalidenin tanıdıkları hediye getirince hep sorardı, kim ne verdi diye. Ben zaten o insanların çoğuyla görüşmedim sonra. Ama onların bi düğünü, doğumu olunca kv verir hediyelerini (ba verilenlere karşılık gibi). Verirelnerde bende kaldı hepsi.

Aynen girmiyorum bile görmemek için herkes bu kadar rahattan vakalar kimin nesi diyesi geliyor insanın diyeceğim ama işte keşke gelip hastaneleri görseler

Daha geçen gün geçmiş olsun ziyaretinde 1 kişi bilmem kaç.kişiye korona bulaştırmıştı...Pes yani sen burda çeyrek altını kaynanam mı alacak derdindesin

O da onun torununa götürmek için sormuştur.

Ama altını istese bile verirdim ben. Kaynanamın komşusu zaten bana ya da bebeğime değil, kaynanamla olan samimiyetinden ötürü getirmiştir alsa da hakkıdır yani. Ben kiim kaynanamın komşusu kim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…