bebek hayali ve suya düşen umutlarım

En güzel günlerimi bunu düşünerek geçirdim hep çocuk bebek hep böyle geçti yüzümdeki mutluluk ifadesini aldı hüzün bıraktı resmen çok büyük imtihan bu
Kendini çok hırpalama,vardır bir hikmeti duanı et ama çok ısrarcı olma,dün komşuma gittim kendisi 50 yaşında eşi de 56 sayısız tüp bebek tedavisinden sonra 4 sene önce sürpriz bir şekilde oğulları geldi dünyaya,önce çok mutlu olduk ama yaşımızdan dolayı çok çok zorlanıyoruz eşimin abisi 58 yaşında vefat etti ve 10 yaşlarında 2 tane torunu vardı fakat bizim çocuğumuz daha 4 yaşında sağlık sorunlarımız kendini göstermeye başladı bize bişey olursa bu çocuğa kim bakacak anne baba yok kardeşlerin de yaşı var kendi çocuklarına zar zor bakıyorlar dua ediyoruz en azından 18 yaşına gelene kadar hayatta olalım diye dert yanıyorlar. Çocuk sahibi olamamak bir eksiklik değil elbette evlat gibisi yok ama inan bana hiçbişeyin garantisi de yok. Sizin için hayırlısı neyse o olsun herşeyden önce,umarım herşey gönlünce olur.

Haklisin canim stresten olabilir benim embriyo 5.gun 1.kaliteydi tutmadi snrasnda histereskopi karyotip yapildi temiz ckti coksukur yani tutmasina engel bse yokken olmamis tabiki allahtan ama bn cok stres yapiyordum seninki kacinci denemede tuttu canm allah bagislasin

Ben şanslıydım ilk deneme idi daha sorun olduğunu öğrenmeli de iki ay geçmişti yani algılayamadan oldu

Eşime 0 sperm demişlerdi doktor kadından değil erkekten kaynaklanan sorunlarda şans artıyor demişti

1 i kaliteli 3 transfer yapıldı biri tutundu

Umarım en kısa zamanda kavuşursunuz bebeğinize

Hamile kalamayanların sorunu ney bilmiyorum ama benim gibi aranızda sebepsiz hamile kalamayanlar varsa bi önerim var

Ben evlendikten 2 sene sonra hamile kaldım ebe ye giderek hemde.

2 sene boyunca gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmamıştı doktorlar hiçbir sorun bulamadılar eşimde de bende herşey normaldi.
Yapmadığım kür denemediğim yöntem kalmamıştı ama bir türlü hamile kalamıyordum.

Sonra tesadüfen birinden ebe yi duydum.
Ebe ye gittin mi. Bide ebe ye git herşeyi biliyor ebe me kaybedersinki dedi bana.

Bende inanmadım doktorun bilmediğini ebemi bilecek dedim. Sonra ısrar edince.
İyi tamam gidelim dedim bi tek o kaldı gidip denemediğim dedim ve inanmayarak gittim ebeye.

Ebe sadece eliyle karnıma bastırarak senin rahmin eğri dedi.
87 yaşında çok yaşlı bi kadın ebe.
Nasıl eğri dedim.
Ağır kaldırmışsın eğrilmiş dedi
Başka hiçbir sorun yok dedi.
Rahmini düzeltiriz hamile kalırsın inşallah dedi.
Eliyle karnıma masaj yaptı karnımın alt kısmına kasıklarıma doğru.
Sonra bardak çekme gibi bişey yaptı karnıma.
Hani belimiz ağrırda bardak çekerlerya öyle.
Sonra yakı yapıştırdı
Ve ben o ay hamile kaldım.

8 haftalıkken düşük yaptım malesef kan pıhtılaşması varmış bende ondan düşmüş bebek.

Düşük yapalı 3 ay oldu inşallah yine hamile kalabilirim.

Bunu paylaşmak istedim sizinle belki böyle kişileri duyan varsa gider diye.
Kendini çok hırpalama,vardır bir hikmeti duanı et ama çok ısrarcı olma,dün komşuma gittim kendisi 50 yaşında eşi de 56 sayısız tüp bebek tedavisinden sonra 4 sene önce sürpriz bir şekilde oğulları geldi dünyaya,önce çok mutlu olduk ama yaşımızdan dolayı çok çok zorlanıyoruz eşimin abisi 58 yaşında vefat etti ve 10 yaşlarında 2 tane torunu vardı fakat bizim çocuğumuz daha 4 yaşında sağlık sorunlarımız kendini göstermeye başladı bize bişey olursa bu çocuğa kim bakacak anne baba yok kardeşlerin de yaşı var kendi çocuklarına zar zor bakıyorlar dua ediyoruz en azından 18 yaşına gelene kadar hayatta olalım diye dert yanıyorlar. Çocuk sahibi olamamak bir eksiklik değil elbette evlat gibisi yok ama inan bana hiçbişeyin garantisi de yok. Sizin için hayırlısı neyse o olsun herşeyden önce,umarım herşey gönlünce olur.

Ben şanslıydım ilk deneme idi daha sorun olduğunu öğrenmeli de iki ay geçmişti yani algılayamadan oldu

Eşime 0 sperm demişlerdi doktor kadından değil erkekten kaynaklanan sorunlarda şans artıyor demişti

1 i kaliteli 3 transfer yapıldı biri tutundu

Umarım en kısa zamanda kavuşursunuz bebeğinize
Insallahhh canimm rabbim benle beraber tum isteyenlere versinn

Neden evlatlık edinmeyi düşünmüyorsunuz ? Benim çocuğum olmazsa ya da biyolojik olarak problem yaşarsam evlat edineceğim. Sevgimize muhtaç o kadar çok çocuk var ki..

Allah tez zamanda nasip eder inşallah. Bir kadin için çok zor cidden. Allahım doldursun kucağını. Bu arada evlat edinme başvurusunda da bulun, bekleme süresi var sanırım. O sırada tedavi de görmeye devam edersin. Bir an eveli başlatmak lazım.

Haklisin canim stresten olabilir benim embriyo 5.gun 1.kaliteydi tutmadi snrasnda histereskopi karyotip yapildi temiz ckti coksukur yani tutmasina engel bse yokken olmamis tabiki allahtan ama bn cok stres yapiyordum seninki kacinci denemede tuttu canm allah bagislasin
histeroskopi niçin oldunuz zor bir ameliyat mı?

Allah tez zamanda nasip eder inşallah. Bir kadin için çok zor cidden. Allahım doldursun kucağını. Bu arada evlat edinme başvurusunda da bulun, bekleme süresi var sanırım. O sırada tedavi de görmeye devam edersin. Bir an eveli başlatmak lazım.
Canım evlatlık düşünmüyorumya bilmediğim tanımadığım birinin çocuğuna bakamam diye düşünüyorum yaşım 28 denemelere devam etmeyi düşünüyorum teşekürler

Arkadaşlar merhaba ben 13 yıllık evliyim ve defalarca tüp bebek denedim olmadı hep hüsranla bitti bu son denemeden sonra hayata herşey gözümde soğdu hiç bişey yapmak gelmiyor içimden bazen kimseyi görmek istemiyorum ömrüm bu derdi düşünmekle geçti sizce bunu düşünmemek için ne yapmalıyım bu durumu kabullenemiyorum bi türlü öyle zor bir dertki kimseye anlatılmıyor normalde gülmeyi çok seviyorum ama yuzume bir hüzün çökmüş resmen ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu anlayanlar bana bir yol göstersin hoşçakalın

hayal kırıklıklıklarınız için çok üzüldüm
ben çok anlayamıyorum aslında ama empati kurmayı denedim.
peki artık bunu bir dert olarak görmekten vazgeçip hayatınızın eşinizin evliliğinizin keyfini çıkarsanız?
dünyada yeterince insan var.
bazıları ailesiz
koruyucu ailelik düşünebilirsiniz amaç bir birey yetiştirmekse..

H
hayal kırıklıklıklarınız için çok üzüldüm
ben çok anlayamıyorum aslında ama empati kurmayı denedim.
peki artık bunu bir dert olarak görmekten vazgeçip hayatınızın eşinizin evliliğinizin keyfini çıkarsanız?
dünyada yeterince insan var.
bazıları ailesiz
koruyucu ailelik düşünebilirsiniz amaç bir birey yetiştirmekse..
Amaç bu dünyada çocuğumu görmek doğurmak banane insan fazlalığından bazıları az doğursun bize zaten bitane çocuk yeter

histeroskopi niçin oldunuz zor bir ameliyat mı?
Ameliyat degil canim ilkinde tutmayinca doktorum rahime bakmamiz lazim eger tutmasina engel bse varsa aliriz dedi ama temz ckti cok sukur narkoz aliyosun 15dk surdu bnmki bir islem yapmadiklari icin sadece bakip ciktilar tutmadgi icin yaptirmak zorundasin

Ameliyat degil canim ilkinde tutmayinca doktorum rahime bakmamiz lazim eger tutmasina engel bse varsa aliriz dedi ama temz ckti cok sukur narkoz aliyosun 15dk surdu bnmki bir islem yapmadiklari icin sadece bakip ciktilar tutmadgi icin yaptirmak zorundasin
bizde tüp bebek için uğraşanlardanız eşimde problem vardı Bende de polip olduğu anlaşıldı histereskopiyle alınacak inşallah... teşekkürler cevap için temiz çıkmasına sevindim..
Allahım Hayırlı Sağlıklı Evlatlar nasip eder inşallah Bizlere

bizde tüp bebek için uğraşanlardanız eşimde problem vardı Bende de polip olduğu anlaşıldı histereskopiyle alınacak inşallah... teşekkürler cevap için temiz çıkmasına sevindim..
Allahım Hayırlı Sağlıklı Evlatlar nasip eder inşallah Bizlere
Amin canim polip onemli birsey degil hic korkma alininca tutmasini kolaylastirir insallahh tutar canim ilkinde. benmde esimde problem hakkimizda hayirlisi olsun insallahh

Amin canim polip onemli birsey degil hic korkma alininca tutmasini kolaylastirir insallahh tutar canim ilkinde. benmde esimde problem hakkimizda hayirlisi olsun insallahh
teşekkürler evet biliyorum çok önemli olmadığını işte insan birde kendinde problem çıkınca korkuyor

Morel olmak ıcın yazmıyorum ancak ınandıgım sey su ;
Evet gercekten ısteyen ve ınanan kısıler cocuk sahıbı oluyor.
2 grup var, onca tedaviden sonra kendiliğinden hamile kalanların zaten her daım kendiliğinden hamile kalma ihtimalleri var. ancak 2 grup var biri erkek diğeri kadın kaynaklı yani dur cıkarayım kafamdan unutayım demekle olmuyor. Ugrasacaksın. Suanda 6 yasında olan oglum 3 . denemede oldu. ve bız 2. gruptaydık tedavısız olma ıhtımalı yoktu, tıpta son nokta tüp bebek ondada bir elin parmakları kadar sayıda olan spermler bitene kadar deneyebilirdik ancak.

Aynı durumda olan kuzenlerım kafamızdan cıkarıcaz olacaksa olur dedıler ve bır daha hıc denemedıler sonuc olarak cocukları olmadı, olmadıgı gıbı evlatlık edınmeyede sıcak bakamıyorlar.

Istıyorsan pes etme, Ben bahcecı klınıgınde tedavı oldum ancak bır klınıkte 3 kere basarısız oluyorsan mutlaka klınık degıstırmelısın buna cok ınanıyorum. eger olmasaydı bahcecıde sonrakı denemelerı acıbademde yapacaktım.

Dün oğlumla oyun grubuna gittik , annem oglumu ızlerken. İnanamıyorum bak Allah nasıl yoktan var etti , büyüdü önceden eski zamanlarda olsan sen cocuksuz kalırdın dedi . Ay ikimizde bir ağladık.
O yüzden ben suanda yolun diğer tarafındayım. Ancak sabır ve azimle inşallah sizde benim yasadıgım ferahlığı dünya hayatında yaşarsınız

Eklentiler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 73
Bende bursada cok iyi bir doktor onerebilirim ... resmen firesiz :KK46:
Öncelikle firesiz tüp bebek doktoru varsa şüphe etmelisiniz. Hem yasal değil hemde agır cezaları var fakat Hademelerden sperm alan doktorlar ara ara tv ifşa ediliyor o yuzden kımseye ''firesiz'' diye tüp bebek doktoru tavsiye etmeyin . Hem vicdanen hemde yasal olarak yönlendirme doğru dğeil.

Canım evlatlık düşünmüyorumya bilmediğim tanımadığım birinin çocuğuna bakamam diye düşünüyorum yaşım 28 denemelere devam etmeyi düşünüyorum teşekürler

İkra demek ki daha yolun var 13 sene az zaman değil ancak yüreğini herşeye açman gerekiyor . Öncelikle yazan oldugumu bilmiyorum tüm yorumlara bakmadım ancak sen önce Allah'tan iste ve tüm kalbinle bedenine inan. Hamile kalmazsam değil , hamile kalacağım demelisin.

Paylaşmak istemiyorum ama önceki dönemde sürekli aynı yazıyı evin her kösesine yazmıştım, hani hep gözüm takılır okursam en azından olumlu bir enerji göndermiş olursun. Çünkü hep derler ya iyi düşün iyi olsun, ben buna cok inanıyorum.
Ancak söylediğin sey hoşuma gitmedi , ben başkasının cocuguna bakamam hiç demedim sende dememiliydin bunu.
Yarın öbür gün hayat ne getirir bilemezsin , en kötüsünü düşün kendi soyundan öz cocugunu dogururken dogumda vefat edebilirsin, senin cocugunu bir başkası bakabilir, ya da bakmayabilir. Çok korkunc bi fikir ama ben insan yüreğinin ekmeğini yer sözünede cok inanıyorum.

Benim için 3. deneme son değildi istek olarak ancak teknik olarak problem zor idi, 44 kere deneme yapacak materyal yoktu ancak ben gözleri bana benzeyen bir cocuk istiyorum dediğim için belkide sperm bankasını bile deneyebilirdim ama evlatlık hiçbir zaman benim için uzak bi fikir değildi. Çocuk sevmek cok guzel, insanın cocugunu sevmesı cok guzel bişey evet annelik hamilelikle başladığınada inanıyorum ama oglumu ılk dogurdugum gunle suandakı sevgı aynı degıl, her gun daha fazla onunla gecırdıgım zaman, aramızdakı ıletısım derınlesıyor. Ama kendi soyumdan bir cocuk dünyaya getiremiyorsam ne bileyim param bittiyse, umudum kalmadıysa tıbben neden olmasın?

Belkide daha zamanın bu yüzden var ikra, kendi cocuguna duydugun merhametle başka cocuklara duydugun merhamet farklı değil , olmamalı, bazı seyler daha fazla olgunlasmalı. 28 yasındayım Tüp bebek sürecinin bana kattıgı manevi seylerden dolayı tüp bebeği saklamadıgım gibi , mutluyum da

Back
X