Sizin aldiginiz hediye karsinizdakinin degil sizin kisiliginizi gosterir. Ben bebegim dogdugunda eli bos hayirli olsun diyen arkadasa bile ceyrek+kiyafet+bi koli bez hediye ettim, dedigim gibi benim gorusumdu bu, ondan onceki grubumuzdaki tum arkadaslara boyle davranmisken onu eleyemedim. Hayatimda hic o bana ne taktiysa ben ona aynisini takarim gorusu olmadi.
Ben sizin yerinizde olsam yarim+takim gotururdum. Yegeniniz o sizin, ortada abiniz de var, ayni anne babanin evlatlarisiniz sonucta. Inanin ki siz ne kadar gonlu comert olursaniz, ne kadar eli bol olursaniz Allah size bin mislini veriyor. Ben hep hayatim boyunca hediye konusunda comert oldum, bebegim dogdugunda akrabadan pek fazla taki gelmedi ama arkadaslardan, komsulardan -sagolsunlar- yiginla taki/kiyafet/para geldi, hastane odam balonlar/cikolatalar/cicekler doluydu, bebegime besigi, basineti, anakucagi, orumcek arabayi ve bir suru oyuncagi bile es/dost verdi.
Inanin sizin gonlunuz ve eliniz ne kadar comert olursa yengenizden, abinizden gelmese bile baskalarindan da size gelecektir.