bebek için bana da akıl verin lütfen :)

limonsepeti85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
225
77
98
İzmir
bir buçuk yıllık evliyim. 27 yaşındayım. bebek için şartlarımız uygun. bakacak anne kayınvalide de var. benim tek sıkıntım 1.60 boy ve 80 kilo oluşum. sizce vermeli miyim biraz? uğraşıyorum ama veremiyorum dirayetsizim masa başı işim var. ve günümün 3 saati yolda serviste geçiyor spora vakit ayıramıyorum. folik aside başlayacaktım o da aldırıyomuş kilo. bu durumda başlasam bile iki üç ay sonra çalışmalar başlayacak ve o zamana kadar kilo veremezsem de hamile kalırsam bana çok mu sıkıntı olur acaba???:KK14:

doğumunuz zor olur. Bir akrabam hamilelikten önce çok kiloluydu sizi kadar deildi ama oda 65 0 vardı.Hamilelikten sonrada çok kilo aldı. Doktorun çok kızmasına rağmen hiç vermedi. Normal doğumda yapamadı haliyle.Kilonuz çok fazla bence vermeye çalışın.Zaten hamileykende alıcaksınız.

Evet kilonuz fazla ideal kilonuza gelmeden bebek düşünmeyin derim yoksa sizi sağlık açısından zor günler bekler. Hamileykendee kilo alacaksınız bunlar size özgüven eksikliği olarak geri döner

bir buçuk yıllık evliyim. 27 yaşındayım. bebek için şartlarımız uygun. bakacak anne kayınvalide de var. benim tek sıkıntım 1.60 boy ve 80 kilo oluşum. sizce vermeli miyim biraz? uğraşıyorum ama veremiyorum dirayetsizim masa başı işim var. ve günümün 3 saati yolda serviste geçiyor spora vakit ayıramıyorum. folik aside başlayacaktım o da aldırıyomuş kilo. bu durumda başlasam bile iki üç ay sonra çalışmalar başlayacak ve o zamana kadar kilo veremezsem de hamile kalırsam bana çok mu sıkıntı olur acaba???:KK14:
Kilon fazla.Vermelisin.

benim boyum 172 ve 82 kiloyla hamile kaldım... ama bendeki sorun bebeğe karar verdikten sonra 10 kg almış olmamdı. (doğum kontrol hapını içerken almadım bıraktığım ay kilo aldım)... onu veremeden de hamile kaldım; bebek var mıdır diye diyet yapamadığımdan her sabah 6 da kalkıp yürüyüşe çıkıyordum 1 saat.

ilk 4 ay kilo almadım ama şu an 90 ın üzerindeyim. kolay kilo verebildiğim ve boyum olduğu için sorun etmiyorum (normal zamanda 100ü geçmişliğim var ama onun üzerine 67 ye düşmüş ve koruyabilmiştim) doktor da daha kilolusun demedi ama dikkat et derim... daha karar vermediysen hele sıkı bir diyetle kilonu ver ve öyle hamile kal.
dışarı çıkamıyorsan eve spor aleti alabilirsin; ben doğumdan hemen sonra eliptik bisiklet alacağım mesela bebekle dışarıda spor yapamayacağım için...

Kilonuz var biraz,zayiflarsaniz,bebeginiz ve en onemlisi kendiniz icin cok iyi olur..saglikli bir hamilelik gecirirsiniz,dogumunuz kolay olur kendinizi daha genc hissedersiniz.spora zamaniniz yoksa yediklerinize dikkat edin,aburcuburu kesin mesela..ne kadar kilo verseniz o kadar iyi.

160 boy ve 73 kg ile hamile kaldim. Hamileligim boyunca doktor yonlendirmesiyle toplamda 9 kg aldim pür dikkat olmalisin

Fazla kilo da Hamileliğe engel olabiliyor bazen.. onu düşündün mu hiç.:KK69:

Canım kesinlikle kilo vermelisin 1.68 boyum var 62 ile hamile kaldım 83 ile doğuma gittim simdi 63 kiloyum ama öyle zor verdim ki hala da vicir toplamadı kendini. Kesinlikle azmet ver kilo rahat edersin

kılo versenız sızın ıcın ıyı olur ama hamıle ıkende kılo veren bır suru ınsan var tabı saglıklı ve kontrollu bır sekılde zaten sagıklı bır gebelık gecırırsenız en fazla12 kılo almanız gerekıyor oda suankı kılonuza eklenırse sagık olrak zorlanırsınız tabı boyunuzda kılonuza etken

Folik asit bnde kulanıyorum 5 aydır aldırmadı bana kilo bence o bi ricayet

Bence önce bir diyetisyene git. Her zaman çok pahalı olmuyorlar. Burda bir diyetisyen ayda 100 alıyor ve ayda bir sefer gidiyorsun. Takip altında olunca daha iyi veriyor insan.ölçümlerini yapıyor. Kilo vermeni engelleyen bir sorun varsa takviye veriyor. Öğünlerini düzenliyor ve dengeli kilo verdiriyor. Kendi kendine yapılan diyetler ya bozuluyor, ya da dengesiz verildiği için geri alınabiliyor. Bir kaç sefer gidince en azından mantığı anlar ve kendine özel bir diyet geliştirebilirsin. Bir kere vermeye başlarsan bir kaç ay içinde ideal bir kiloya ulaşırsın.

80 hamileliğe başlamak için biraz fazla bir kilo. Hamilelikte ve sonrasında vermekte de zorlanabilirsin.

Bence once guzel kilonu ver. Ilk hedefin 70 sonra 60 larda olsun. Sonra insallah hamile kalirsin. Hamile kaldigin zamanda yemene dikkat et. Saglikli beslen o aldigin kilolarin hepsini verirsin geri. Benim bir arkadas cok saglikli beslenerek 9 kilo aldi hamileliginde ve 3 haftada hepsini verdi. O hergun kendine ( hamileliginde) bir yemek listesi hazirliyordu onun disina kesinlikle cikmiyordu. Kendiside kiloya el verisli ama inat etti 12 kilodan fazla almicam dedi ve almadi:):) Emin ol istersen rabbimde nasip ederse basaramiyacagin birsey yok!!

Back
X