• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek İçin Yoğurt Mayalamak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben de 4.kez oldu deniyorum.. şimdiye kadarkiler fiyasko, hepsi lavaboya döküldü. Bu sefer değişik olarak AOÇ keçi yoğurdu kullandım. Aptamil'e de daha az su kattım ama az önce makinanın kapağını açınca yine şaşırdım.. Bu seferki ilginç, kavanozun dibinde 1cm kadar su olmuş, üstteki yoğurt tutmuş.. Acaba normalde de Aptamil mayalanınca böyle mi oluyor? Bunu yarın bebeğime vermeli miyim yoksa yine BabyMix mi vereyim bilemedim. Aslınca annem tencereye mayalardı eskiden ve dibinde su var mı yok mu görünmüyordu, bu sefer becerdim mi acaba ?? :44: Tadına bi bakıp yarına kadar düşünücem :)) böyle ayrışma neden olur ki? bilgisi olan var mı?:97:

yogurdun mayasını az koyuyorsunuzdur yada mayanız guzel degildir ...

ben kendimiz için bile yapıyorum alıyorum paket tam yaglı sutlerden içimin yogurdu cok guzel onu maya olarak kullanıyorum ... mayamın içine süt tozu koyuyorum bir tatlı kaşıgı silme ama tepeleme degil ... miss gibi taze yogurt oluyor ...

pastorıze sutlerden taş gibi yogurt cıkmasını beklemeyin zaten arkadaslar ... o annelerimizin dısardan acık alıp taş gibii yogurt yaptıklarıyla aynısını yakalayamayız normal acık sut olsaydı bu mumkundu ...

Kızlar inek sütüyle kaç aylıkken başladınız yoğurt mayalamaya biz 4. Ayd başladık ama bebk formulüne babymix yada kefirle mayalıyorum ilk sonra kendi yoğurdumdan ayırıyorum kalmazsa gene maya oalarak babymix alıyorum tutuyoda şükür dr inek sütü yasak dedi peynire geçince peyniri günlük sütten mayabilirsin dedi az yicek çünkü dedi hem normal yoğurttan farkı hafif tatlı oluyo ya daha keyifli yiyo ben ogün fazla sağdıysam kendi sütümdende yapıyorum o dahada şekerli oluyo ama oda tutuyo yani bence keramet sütte değil sütün mayalanırkenki ısısında ve mayalandıktan sonraki ısıyı hemen kaybetmemesinde

Evde yapılan yoğurda süt tozu koyduktan sonra evde yapmanın ne anlamı kaldı ki? Kıvam olsun diye ne olduğu belirsiz süt tozlarını katmanın gereği yok bence.

Ayrıca süt tozu ithalatına izin verildiğini ve bunlarda %1 bile olsa melamin bulunma ihtimalı olduğunu biliyor musunuz? Çin'deki melaminli süt tozlarını, bebek mamalarını hatırlatırım.

Son düzenleme:
Ben de 4.kez oldu deniyorum.. şimdiye kadarkiler fiyasko, hepsi lavaboya döküldü. Bu sefer değişik olarak AOÇ keçi yoğurdu kullandım. Aptamil'e de daha az su kattım ama az önce makinanın kapağını açınca yine şaşırdım.. Bu seferki ilginç, kavanozun dibinde 1cm kadar su olmuş, üstteki yoğurt tutmuş.. Acaba normalde de Aptamil mayalanınca böyle mi oluyor? Bunu yarın bebeğime vermeli miyim yoksa yine BabyMix mi vereyim bilemedim. Aslınca annem tencereye mayalardı eskiden ve dibinde su var mı yok mu görünmüyordu, bu sefer becerdim mi acaba ?? :44: Tadına bi bakıp yarına kadar düşünücem :)) böyle ayrışma neden olur ki? bilgisi olan var mı?:97:

Cnm Aptamil biraz sulu tutuyor diğer yoğurtlara göre. Ama eğer yoğurt tadı oluştuysa mayalanmış demektir. Benim yoğurtlarım da ilk zamanlar erimiş dondurma kıvamında olurdu.. Zamanla ayarlıyor insan.

mrb. ben ilk defa bebeğimi yoğurt yapıcam.ama lütfen ve lütfen sizden güzel bir tarif istiyorum ayrıntılı baştan sona lütfen. bebeği artık 7-8 aylık olanlar alışmıştır. nasıl yapıyım hangi sütü alıyım fırına koymalımıyım. ne olur güzel şöyle biraz sert yoğurt yapmak istiyorum.bu arada bebeğime sadece anne sütü verdim bu zaamana kadar. yoğurt yapmak için bebelac devam sütününü denesem olurmu?? yada kutu sütmü şişe günlük sütmü? ya lütfen acil bilgi ne olur bugün yarın yapmam lazım..yok olmuyorsa makina alcam makina alanlard yazabilir nasıl zormu? nasıl yapılıyor lütfen yazın acil..

mrb. ben ilk defa bebeğimi yoğurt yapıcam.ama lütfen ve lütfen sizden güzel bir tarif istiyorum ayrıntılı baştan sona lütfen. bebeği artık 7-8 aylık olanlar alışmıştır. nasıl yapıyım hangi sütü alıyım fırına koymalımıyım. ne olur güzel şöyle biraz sert yoğurt yapmak istiyorum.bu arada bebeğime sadece anne sütü verdim bu zaamana kadar. yoğurt yapmak için bebelac devam sütününü denesem olurmu?? yada kutu sütmü şişe günlük sütmü? ya lütfen acil bilgi ne olur bugün yarın yapmam lazım..yok olmuyorsa makina alcam makina alanlard yazabilir nasıl zormu? nasıl yapılıyor lütfen yazın acil..

ben annemin tarifini paylaşıyorum.
bebek maması kavanozu tercih ediyoruz.
tam bir porsiyon oluyor.
kavanozlara birer tatlı kaşığı doğal mayalı yoğurt koyuyoruz.
(ünlü yoğurt markalarının hemen hepsi kültür mayası ile mayalanıyor, yoğurt alırken içindekileri okuyup doğal mayalı olmasına dikkat edin.)
üzerine süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
(ben sek günlük süt ve kay keçi sütünü dönüşümlü kullanıyorum)
sütü ısıtmaya gerek yok.
kavanozları bir tencereye yerleştiriyoruz.
kavanozların kapaklarının bir parmak altına kadar su dolduruyoruz.
tencerenin kapağını kapatıyoruz.
ve tencereyi ocağının en kısık ateşine oturtuyoruz.
su ısınınca kaynamadan altını kapatıyoruz.
bir saat kadar sonra bakın su soğuduysa ve yoğurt mayalanmadıysa biraz daha ısıtın.
en garantili annaanne tarifidir.
hep işe yarıyor.
ben 5-6 kavanoz birden mayalıyorum.
eşimde bende yiyoruz.
bebişe afiyet olsun. :56: :56: :56:

çok tşk edrim ama mama kavanozu hangisi ben hiç mama kullanmadımda yani salça kavanozu büyüklüğündemi?

Ne yaptıysam olmadı tutmuyooor.

Arkadaşlar hergün yoğurt mayalamak için çaba gösteriyorum 10 günde biri ancak tutuyor.Yoğurt mayalamak konusunda herşeyi okudum ama olmuyor.Sorun nerde bilemiyorum.

38-42 derece sıcaklık diyor yapıyorum
Yani parmağın 7 ye kadar sayıcakmışsın yanmazsa tamammış diyorlar ama tamam olmuyor işte
cam kavanoz denedim,güzelce sardım sarmaladım yooook.

Artık hazır yoğurt vereceğim pes etmeden bir de size sorayım dedim
.

bende çok denedim sonunda bir iki kere oldu.bebek için özel yoğurtlar var ben onlardan aldım

iki saat önce bende pastorize sütle yoğurt mayaladım. Şuan havlulara sarılı duruyor kaloriferin yanında inşallah tutar. Kaç saat sonra dolaba koyulacak kızlar?

arkadaşlar bizim doktor bebge ayrı yogurt mayalamayın diyor. bizim yedigimiz yogurttan yiyecekmiş. tabi ekşidigi zaman vermiyorum ama 4-5 gun aynı yogurdu yiyoruz kızımla. bir de yogurdu sevmiyorsa pekmez ya da mevye puresi ekliyorum. kızım 8.ayına gircek. cok yogurt seven bir bebek degil. ben de farklı yöntemlerle yedirmeye calısıyom

pastörize sütle mayaladığım yoğurt tuttu ama çok lezzetsiz bi yoğurt oldu. Belki günlük sütle daha iyi olabilir ama bence en iyisi inekten sağılmış taze süt ama onunda sakıncaları olabilir. Bilemedim ne yapmak lazım kızlar?

Gunluk sut pastorize suttur uht sut baskadir once buna dikkat. Gunluk pastorize sutle harika yogurt oluyor kizima. Arzumun yogurt makinesinin kullanma klavuzunu buldum netten. Eski arçelik yogurt mak. De uyguladim. Harika kizim bayiliyor. Derece var evde. 42 dereceye kadar isitiyorum sütü

trt 1 de 1 progra m var adını unuttum da oglen oluyo hanı 12 ye kadar.orda bı doktor gelmıstı . gunluk sut sut deıldır. paket sut te sut deıldır. yourt myalamayın ondan. mumkunse ıcmeyınde demıstı yakınlarda. ınek sutu alabılecegınız bıyer yokmu. ankaradaysanız aoç dan süt getırtın getırıolar

Ben sütü mayaladıktan sonra fırının içine atıyorum pasta börek pişirdiğimiz yere üstünü falan da örtmüyorum kalıp gibi çıkıyor ters çevirsen dökülmez o kadar yani:nazar::1:

Ben sütü mayaladıktan sonra fırının içine atıyorum pasta börek pişirdiğimiz yere üstünü falan da örtmüyorum kalıp gibi çıkıyor ters çevirsen dökülmez o kadar yani:nazar::1:

bu çok iyi bi yöntemmiş.ben de duymuştum böyle yapıldığını.ama kaç derecede ve kaç saatte mayalıyorsun.ben iyice kaynattıktan sonra 6 saat sıcak tutarak bekliyorum..ama güzel sütü nasıl bulucaz bence hep su katıyorlar..su katmasalr daha güzel çıkar yoğurtla.senin hangi sütle mayalıyorsun canım?

Back
X