• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek İçin Yoğurt Mayalamak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Günlük pastörize sütlerden kullanıyorum ama bu şekilde de bir kaç kez tuttu ya da sağıldığı gün açık süt ile yaptım tutmadı.

Şöyle tuhaf bişey oluyor 4-5 saat mayalıyorum ya açınca hala sıvı halde bir umut buzdolabına koyuyorum çıkarınca yok olmamış.Bu şekildeki kavanozu yıkamayı unutmuşum bir baktım 2 saat sonra taş gibi yoğurt!!!

Hiç birşey anlamadım bu işten ben
Merhaba uzun zmn geçmiş konu üzerinden ama bende ayni seyleri yaşıyorum defalarca yaptım ve tutmadi ayni sekilde bi kavanoz tutmadi diye mutfaga koyup gittim bikac gun sonra eve geldm taş gibi olmus sonra sureyi uzattim 12 saat bekledim yone tutmadi siz mutlaka bir yontem bulmussunuzdur yardimci olursaniz cok sevinirim

Merhaba uzun zmn geçmiş konu üzerinden ama bende ayni seyleri yaşıyorum defalarca yaptım ve tutmadi ayni sekilde bi kavanoz tutmadi diye mutfaga koyup gittim bikac gun sonra eve geldm taş gibi olmus sonra sureyi uzattim 12 saat bekledim yone tutmadi siz mutlaka bir yontem bulmussunuzdur yardimci olursaniz cok sevinirim
Günlük sütten yoğurt yapmak için günlük sütü bir tencereye koyun işit çok fazla isinmayacak serçe parmağını soktuğun zaman 20 ye kadar saydığı da parmaginin yanmaması lazim. Ayrı bir kapta tepeleme bir çorba kaşığı yoğurdu çırp isinmis sütten biraz içine koy iyice çırp. Daha sonra sütün içine dök ve karistir. Bundan sonra bir cezve yardımıyla kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp kavanozları pattaniyeye sarıp 4 saat beklet. Sonrada alıp buzdolabına koy. Ertesi güne yoğurdun hazır olmuş olacak

Back