bebek ile birlikte uyumak

Post sahibi herkesin istekleri yaşama biçimi iç güdüleri farklı gördüğünüz gibi. Siz de kendinize göre doğru kararı vereceksiniz. Bu konularda tek bir doğru ya da tek bir yanlış yok. Bebeğinizi mutlulukla büyütün.

Benim oglum 1.5 yasinda ve ben hala yanimda yatiriyorum. Anne yani besige sigmamaya basladigindan beri babasiyla aramizda yatar. Yani oyle ustune cikma gibi bir durum bana imkansiz geliyor allah korusun tabi ama belki onu coookkk uykusu derin i sanlar yapiyordur. Ben emzirme butene kadar da yanimdan ayirmayi dusunmuyorum valla esim de ben de oglum da halimizden cok memnunuz. Etraf mi tabiki annem dahil herkes karsi bu olaya ama ben ic gudulerimle harejet ediyrum ve basil mutluysam oyle yapiyorum.
Ayrica bu konuda adem gunes i takip etmeni tavsiye ederim. Guvenli baglanma kitabida bu husus detaylica irdelenmis.

Aynı şey bende de var yahu.
Yatak odası dışında tam konsantre olamıyorum.
Oda mahremiyeti muhim bence.
Çocukların odası için de gecerli.

Adem Güneşi günahım kadar sevmem. Adem Güneşe göre bebeğin bütün sorumluluğu annede olmalı. Annelik mi kölelik mi belli değil.

Pek cok gorus var,bilimsel olarak da ayni sekilde. Cesit cesit kitap var her biri baska bir sey soyluyor. En dogrusu annenin babanin kendi fikri bence de:)
Cinsel beraberlik bence de ayni odada cocuk varken mumkun degil, ozellikle erkekler acisindan. Yatakta odada bir ucuncu kisi. Pek sempatik gelmiyordur mutlaka

Kesinlikle +1

Sevismenin de bir plani yok yani,saate bakip hmmm su anda sevisecegim hadi oda degistirelim biraz degisik olur sanirim benim icin de

Yanlış olduğu anlamına da gelmez ama :)

La Que Sabe acaip vicdan yapıyorum terk ediyomuşm gibi.

@rainwind teşekkürler yorum için

@omergry teşekkürler yorum için evet onun sesi çok yüksek ve bağırarak konuşuyor bebeğin dikkatini çekiyor ben daha sessizim benim konuştuklarımla o kadar ilgilenmiyor ondan da olabilir ama üzülüyor insan. İçimden birikte yatırmak geliyor ama düşmemesi için bi yol düşüncem çok hareketli. Bu arada adem güneş i ben de hiç sevmem yobazın teki.

@kirmiziatkilikiz bizimki aynı odada uyuyor o nedenle cinsellik o odada olmuyor tabiki ama yatağımda eşimle başbaşa uzanıp tv izleyerek uyuklamayı özlemedim mi özledim..

@eeyla__ zaten mantıklı olan senin dediğin, benim duygular ve mantık çatıştığı için konu açtımJ

PembeLokum korkuluk almayı düşünyorum evet. Paralel uyumayı denedik eşim rahat edemedi onu da göndermek istemiyorum açıkçası ya 3ümüz ya da eşimle ben başka çaresiyokJ

E eftelya2015 teşekkürler yorum için

@Pelin- biz öyle yapıyoruz mecbur, aynı yatakta değil ama aynı odada olduğu için onun yanında olmaz tabi küçük de olsa. gerçi eskiler tek odada uyuyup bi sürü de çocuk yapıyolarmış mecburiyetten:)

Yakinda 8aylik olacak bi kizim var. Calismiyorum ,evdeyim hep.onunlayim cok sukur.. ama geceleri de bazen beraber yatiyoruz bazen yataginda yatiyor. Besigi zaten hemen sol yanimda benim,yan yanayiz ama sanki dediginiz gibi orada donup duran cocuk,bizim yataga aldigimda kipirdanmayi kesip.uyuyuveriyor.. Bazen,aman ezmeyelim cocugu,o da biz de rahat uyuyalim diye yatagina koyuyorum.. cunku kendime yada esime de guvenemiyorum uykuda deli dana gibi bacak kol atan insanlariz.. koyuyorum 1saat olmadan gene agliyor meme istiyor yatagimiza geliyor.
Eger uykudan geberiyorsam ve uyuyp kalmissam bebek.bizim yatakta kaliyor..
Ya da aklim.basimdaysa o an,yatagina geri koyuyorm..
Esim seviyor birljkte uyumayi
Hatta koyma be ortamizda yatsin iste diyor..
Bebek sabahlari bizden once uyaniyor haliyle,6 6bucuk gibi.. oramizi buramizi cekistiriyor tekmeliyor sacimi yoluyor,yada tirmaliyor. Donup yuvarlanmaya calisiyor..
Tehlikeli ama guzel bebekle uyumak.
Benimki hemen uganir herseye sese,harekete. Nerdeee sarilmak. Nefesimi tutup,put gibi yatip.uyuyorum bilincliysem o an,genelde gunduz uykusunda boyle oluyoruz yani.
Bazen dinlenmek istiyorum. Sooyle sere serpe bacagimi ata ata yuvarlanip uyumak istiyorum. Kolum bacagim uyusarak degil...
Yerine koyuyum cimcineyi diyorum,uyaniyor..
Bebegim meme emerek uyuyor ,bu da bi etken bizim yatagimizda yatmak.istemesinde .Zaten acikcasi yatarak emmesi heralde benim de kolayima geliyor :/

Nerdeyse 5 yasina kadar beraber yattik.ben de calisiyordum ve geceleri kokusunu cekip ozlem gideriyodum...buyudukce zaten kendi odasini,yatagini istiyor ayirmak zor olmadi yanimdan.pisman degilim gayet ozguvenli bagimsiz bi cocuk ayrica cunku k.valideme gore beraber yatmamiz onu bana bagimli hale getirecekmis tam tersi olduo soylendigiyle kaldi.

aynen aslında tek bir doğru yok bunu da biliyordm ama farklı görüşleri almak istedim. zamana bırakıp görücem birkaç gün deneyeyim bakalım bebek rahatsız olmazsa devam ettiririm sanırım.

Canım bende 2 yaşına kadar yanımda yatırdım şuan kendi odasında kendi isteği ile yatıyor . Eşim ile aramızda yattı hep . Yatağımız dar gelmeye başlayınca bi tek kişilik baza alıp yatağımızın yanına kpyduk . Orda yatmaya başladı kendi bazasında , hemde benim Yanımda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…