bebek ile birlikte uyumak

Tabii ki,hepimizde de olabilir. Bilinc alti neleri barindiriyor, kendimizde sıkıntı oldugunu anlamak icin bazen bir on terapi bile gerekebiliyor. Cocuga doyumu verebilmek sadece calismayan anne olmakla olmuyor sizin orneginizde oldugu gibi. Ayni sekilde ayni odada uyumak,ayni yatakta uyumak da bu doyumu vermeyebilir. Ben bu islerin bir kurali olmadigini savunanlardanim. Herkesin dogrusu farkli oluyor, kitaba bakarak cocuk buyuttum diye bir sey soz konusu degil

Imrenmek ozenmek tamam ama kiskanmak bence cok kotu. Ucu bambaska yerlere gidebilir.
Acikcasi bana kayinvalide ile vakit gecirmesini kiskanip 3 kisi ayni odada uyumaya zorluyorsunuz gibi geliyor. Aldigi nefes bile tertemiz olmali. Gece 3 kisi ayni odada ben mecburiyet yoksa yatmam. Yatagim tabiki cok temiz. Kendi evimde koltuga oturdugum kiyafetle bile yatagima girmem. Ama yani terlerim mesela gece? Oglumun kendi yatagi cok daha piril piril temiz. Ben pek saglikli bulmuyorum. Siz bilirsiniz.

Uyku saatimiz gelince kizimin odasina yatagina gidiyoruz, uzanip kitap okuyoruz, biraz sohbet ediyoruz, uzun uzun sarilip opuyoruz birbirimizi, sonra koluma sarilip uyuyor, ben de isigini kapatip odasindan cikiyorum.
Bu durumda kizim sirf gece ikimiz de fosur fosur uyurken yaninda degilim/degildim diye kisilik bozuklugu mu yasayacak?
Cocuk zaten uyuyor, yaninda ben yatsam ne olur yatmasam ne olur, sadece rahatini bozarim...

O konuda katılıyorum yani kadınlar kendilerini çocuğa kaptırıp eşlerini unutuyorlar buna çok dikkat etmek lazım . Çocuk çok daha tatlı geliyor haliyle .

Sakın alıştırma yatağına, ne güzel yatağında yatıyor. Benim ufaklık her gece ağlıyor, yanında yatmamı istiyor. Artık gece 3-4 gibi pes edip yanımıza alıyoruz bu sefer büyük uyanıyor o da geliyor yatağa, sabaha kadar 4 kişi yatıyoruz. Bazen eşim kaçıyor kızların odasında yatıyor. Ne uyayabiliyorum nede dinlenebiliyorum, sabaha kadar yediğim tekmenin, kafanın haddi hesabı yok.

O konuda katılıyorum yani kadınlar kendilerini çocuğa kaptırıp eşlerini unutuyorlar buna çok dikkat etmek lazım . Çocuk çok daha tatlı geliyor haliyle .
İşte aynen ben bunu anlatmaya çalıştım birde çocukların kişilikleri kendini gösteriyor hani o daha bebek o daha çocuk anlamaz sözlerine asla katilmiyorum karektarlari ve kişilikleri doğduğu günden kendini gösteriyor mesela benim oğlum kıskanç bı çocuk akşam babası yanıma oturamaz yada sarilamaz oturup resmen ağlıyor kiskancligindan geceleride eşimle beraber uyumama tahammül edemiyor uykudan uyanip besiginden yatagimiza atlıyor yanıma yatincada tekmeyle agitla babasini yataktan kovuyor bu durum bana hiç sağlıklı gelmiyor çocuklar değil biz cocuklarimizi egiticez ve bu durumda ona isteğini verirsem esimde dolayisiyla kendini dislanmis hissedicek o açıdan kesinlikle çocuğun bu durumla kisiligiylede alakalı olarak ben çözümü ayrı yatırmakta buldum ve benim doğrum bu yonde

Bence sadece baglanmak icin bunu yapma çünkü ilerde cok zorlanirsin ayirirken ben sizi cok iyi anlıyorum benim kizimda bi ara anlattığınız gibiydi babaanneyle ustelik ben calismadigim halde sadece gunde bi kac saat vakit gecirirlerdi cok uzulurdum simdi kizim 4 bucuk yasinda kimsede kalmaz ne babaannede ne anneannede seni birakamam der üzülmeyin gerçekten uzuldugumuzle kaliyoruz bu gecici bi donem sabredin bence

Ben yanımda yatirmadim .Yanlis da buluyorum .Hani ayni odada yattık 6aulikken odasına tasidim.Sizi sevmiyor gibi bir dusunce olmasin yanlis.Yaninda yatincada seni sever diye birşey yok.

Benimki 7 aylik beraber yatiyoruz ama evlilik hayatim bitti resmen kocam sigmadigi icin baska yerde yatiyor
Bence berabee yatmak cozum degil sizin hislerinize , sizin bebek babaanneyle kurmus bagi , aksam babaanne yaninizda mi? Sadece sizinle mi vakit geciriyor ? Beraber oyun oyniyor musunuz ? Emziriyor musunuz ? Bol bol sarilip opuyor musunuz? Goz temasi kuruyor musunuz?

Tum bu sorularin cevabi onemli , birde babaannenin ogrettigi oyunlari oynamayin sizin ikinize ozel baska bir oyununuz olsun , kimsenin bilmedigi sadece sizinle oynadigi , tum sorulari evet diye cevapliyorsaniz bag kurulmamasi icin bir sebep yok

Peki o zaman bana doğru olduğuna dair bir kaynak gösterebilir misiniz bilimsel açıdan ama :)
Siz yazdıklarınızı bilimsel kaynaklara dayandırdınız mı? Ben konuda kimsenin bilimsel kaynak paylaştığını göremedim de.

Ben lisede bile her kabus gördüğümde annemin yanına iliştim
Güven verir ,yat gitsin bebişinle

Bebeğim ilk 20 ay yatağında uyudu, hiç yanımda yatırmadım.
Memeden kesince yanımda yatmak istedi aldım, 25 aylık şuan.
Ayrı oda yapma imkanım yok. Bir yıl daha 1+1 deyim.
İmkan sağlar sağlamaz odasında yatırmaya çalışacağım.
Birlikte yatma konusundaki ısrarı tuhaf buluyorum, bu kadar anlam yüklenmesini de.beş aydır birlikte uyuyoruz ve sıkıntılarına rağmen keyifli evet, ama hepsi bu.

Pedagogdan ziyada amerikan pediatri akademisi bunu şiddetle öneriyor. Ani bebek ölüm sendromu var. Yüz üstü yatırmaya da karşılar. Ben abd de doğum yaptım. Hastaneden çıkana kadar günde 3 kere bu konuyu anlattılar neredeyse. Beşikte yatsın. Yastık kullanma kesinlikle yanında yatırma yüz üstü yatırma vs bir ton sey
Neden doğru olan yanlız uyuması ? Hangi pedagog bunu söylüyor

Güvenli bağlanma için birlikte uyumak, ten tene temas, emzirmek, ihtiyaçlarına zamanında cevap verebilmek, Birlikte oyun oynamak çok önemli.

Böyle bir bilimsel tespit yoktur. O halde milyonlarca ayri uyuyan bebeklerin annz babalarina baglanmamasi lazim. Bu arada adem güneş'in kitaplari bilimsel olarak algilamiyorum.

Evet artik bir bebegin 1 yaşina kadar anne baba ile yatilmasi öneriliyor fakat bunu daha cok sid's yani erken ölümleri önlemek adina diyorlar. Ki bunun bile bircok faktörleri var yani ayri uyuyan bebek kesin erken ölür yada risk grububa girer diye bir tespit yoktur.

Benim kizim dogdugundan beri yan odamizda uyur, ben kapilari acik tutup en ufak bir seste yanidaydim.

Evet güvenli baglanmak önemlidir fakat burdaki bircok yorumu okudugumda yapilan baglilik degil, bagimlilik ve bu cok tehlikeli.

Cefakar anne olmak adina bircok kadin erkenden yipraniyor ve ileriki yaslarda tükenip cocuga karşi tahamülsizleşiliyor.

Açikçasi ben bir anneyim ama ayni zamanda halen bir kadin, bir eş ve bir bireyim. Işten geldigimde tüm enerjimi kizima harcarim, ancak o uyudugunda kendi alanim olmasi önemli. Akşam uyumaya gittigimde eşim ile günün degerlendirmesini, biraz takilip gülüp, öpüşmek isterim. Yani şsss kuz uyanir modunda olmak istemiyorum. Kizima sunacagim yuvada önemli sonucta. Babasi ile mutlu olup, mutlu bir yuva sunmak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…