Tabii ki,hepimizde de olabilir. Bilinc alti neleri barindiriyor, kendimizde sıkıntı oldugunu anlamak icin bazen bir on terapi bile gerekebiliyor. Cocuga doyumu verebilmek sadece calismayan anne olmakla olmuyor sizin orneginizde oldugu gibi. Ayni sekilde ayni odada uyumak,ayni yatakta uyumak da bu doyumu vermeyebilir. Ben bu islerin bir kurali olmadigini savunanlardanim. Herkesin dogrusu farkli oluyor, kitaba bakarak cocuk buyuttum diye bir sey soz konusu degilAnne babaya karşı yeterli doyumu almayan çocuklarda ilerde ciddi kişilik problemleri oluyor . Ama şu da bi gerçek ki, annem çalışmıyordu ama bana yeterli doyumu vermedi . Kişiliğimi çok zor tamir ettim ben . Hala da bozukluklar olabilir .
ilk paragrafta haklısınız zaten eşimi ihmal etmeye hiç dayanamam ikisinin yeri ayrı.
kötü demedim ki kıskanıyorum dedim bunu da sizle paylaştım ne var bunda?? benden daha fazla görüyor, izin versem haftasonları tepemde olacak, bazen eşime şikayet ediyo çocuğu bana vermiyor filan diye eşimden yüz bulsa sürekli dedikodumu yapacak. ruh hastası mısın zaten sen bakıyosun sana vermeme gibi bi durumum nası olabilir ki diycem bi gün patlayıp. her gün sabah 7:10 da onun kucağına bırakıp çıkıyorum bildiğin çin işkencesi bi anne için onlar koklaşa koklaşa oynarken ben yola gidiyorum. sabahları 10 dk yarım saat ya görüyorum ya görmüyorum. akşam geliyorum 2-3 saat sonra uyuyo zaten böyle annelik mi olur diyorm yani.
ayrıca da kendisi hayatından çok memnun merak etmeyin ben çalışmadan önce çok çatışıyorduk sürekli benle inatlaşıp dediğini yaptırmaya çalışıyordu ve klasik "çocuğu bana vermiyor" muhabbeti. istiyor ki örneğin gün 16 saatse, 8 saat onda olsun 8 saat bende, veya herşeyi ona sorup onaylatayım o onay merci olsun çocuk büyütmüş ya herşeyi biliyo. neyse bunlar farklı konular böyle olmasaydı da yine üzülecektim muhtemelen ama bunlar da tuz biber katıyo
O konuda katılıyorum yani kadınlar kendilerini çocuğa kaptırıp eşlerini unutuyorlar buna çok dikkat etmek lazım . Çocuk çok daha tatlı geliyor haliyle .Elbette ki buyudukten sonra çocuklar cahil değil ve çok akillilar kendi odaları kendi yataklarini oldugunun hazzına vardıktan sonra kendi odalarına geçerler yanlız siz benim demek istedigimi yanlis anladiniz galiba ben anneye bağımlı olur yatağına odasına yatmaz benimsemesi demek istemedimki yani diyorumki anne olunca sadece anne gibi davraniyoruz sonra kocam beni aldattı diye dovunuyoruz biz adamları çok yanlız birakiyoruz çocuk olunca oysaki erkeklerde bı nevi cocuktur hani diyorum sadece anne degilde bı eş bi kadin oldugumuzunda farkına varalim ve buda aynı yatakta çocukla olmuyor diyorum yoksa benim oğlumla diyologumdaki doyum noktasini aynı yatakta yatmaya baglamissiniz ya dusuncenize katilmiyorum oğlumla gün içindeki bağım olması gerektiği gibi yoksa bende anneyim çok fazla fedakarliklar yaptım yapmayada devam ediyorum ama aynı yatakta yatirmadığım için duygusal yönden aç bı çocuk olduğunu asla düşünmüyorum
İşte aynen ben bunu anlatmaya çalıştım birde çocukların kişilikleri kendini gösteriyor hani o daha bebek o daha çocuk anlamaz sözlerine asla katilmiyorum karektarlari ve kişilikleri doğduğu günden kendini gösteriyor mesela benim oğlum kıskanç bı çocuk akşam babası yanıma oturamaz yada sarilamaz oturup resmen ağlıyor kiskancligindan geceleride eşimle beraber uyumama tahammül edemiyor uykudan uyanip besiginden yatagimiza atlıyor yanıma yatincada tekmeyle agitla babasini yataktan kovuyor bu durum bana hiç sağlıklı gelmiyor çocuklar değil biz cocuklarimizi egiticez ve bu durumda ona isteğini verirsem esimde dolayisiyla kendini dislanmis hissedicek o açıdan kesinlikle çocuğun bu durumla kisiligiylede alakalı olarak ben çözümü ayrı yatırmakta buldum ve benim doğrum bu yondeO konuda katılıyorum yani kadınlar kendilerini çocuğa kaptırıp eşlerini unutuyorlar buna çok dikkat etmek lazım . Çocuk çok daha tatlı geliyor haliyle .
padişaha benzetilmek saygısızlık mı yahu
zaten beni bozar dedim, isteyen öncesinde törenle kurdele kessin
Yanlış olduğu anlamına da gelmez ama :)
Ki bu sadece Adem Güneş'in fikri değil.
Siz yazdıklarınızı bilimsel kaynaklara dayandırdınız mı? Ben konuda kimsenin bilimsel kaynak paylaştığını göremedim de.Peki o zaman bana doğru olduğuna dair bir kaynak gösterebilir misiniz bilimsel açıdan ama :)
Adem Güneşi günahım kadar sevmem. Adem Güneşe göre bebeğin bütün sorumluluğu annede olmalı. Annelik mi kölelik mi belli değil.
Neden doğru olan yanlız uyuması ? Hangi pedagog bunu söylüyor
Güvenli bağlanma için birlikte uyumak, ten tene temas, emzirmek, ihtiyaçlarına zamanında cevap verebilmek, Birlikte oyun oynamak çok önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?