• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek, İş, Kemoterapi

Sizce ne yapayım

• Çalışmayıp, evde bebeğe bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertele

OY: 3 1,8%
  • işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davran

OY: 1 0,6%
  • emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi Al

OY: 162 97,6%

• Ankete Katılan
    166
Benim tedavim devlette yok ve sgk ödemiyor başvuru yaptık reddedildi
emin misiniz. benim aklim almadi. dr hasta degilsin diyip geri mi gonderiyor. bir kac gune olecek hastalara bile mudahale edip tedavi uyguluyorlar size neden uygulamadilar

cocuk dogum cok baska seyler. ben hep normal istiyordum. sezeryanla 1 haftada toparlaniliyormus. eyvah naparim dedim ille normal istedim ama sezeryan oldu. o bir haftaya bile raziydim ama aylar surdu toparlanmam. tam toparlandim is basladi ki ben 3. ayimda basladim ise.
isi kafanizdan silin bence. onun stresiyle yormayin kendinizi. aileden es dosttan yardim alin gerekirse. tedavi icin pararel olarak devlete de gidin yine de. kemo almasaniz bile hem farkli gorus olur hem testler icin falan faydalanirsiniz.
elinizdekileri satmaktan cekinmeyin. once saglik onemlisi.

simdiden de dusunup stres olmayin. her hastaligin basi stres

Merhaba hanımlar,

8 aylık hamileyim, yakında doğum yapacağım.

Aynı zamanda geçen sene kanser oldum ve atlattım. Doğum sonrası onkoloğum koruyu ve önleyici olarak kemoterapiye devam etmeyi öneriyor.

Şu anda işsizim, iş arıyorum.

Ancak bebeği emzirmek, işe girmek ve kemoterapi almak konusunda kararsızım.

Bebeğimize bakacak kimsemiz yok, yani işe girersem bakıcıya vermem gerekecek. İşe girmezsem, özel sektörde çalışıyorum, ara verince iş bulma ihtimalim düşecek.

Bebeği emzirme ve kemoterapi almayı aynı anda yapamıyorum.

Aldığım kemoterapi çok ÇOK pahalı, ben işe girmezsem elde avuçtakini tüketip borçlanmadan paramızın yetme ihtimali düşük.

Kemoterapi almazsam 2-3 sene içinde kanserimin nüksetme veya metastaz yapıp beni öldürme ihtimali yüksek.

Şimdi ben ne yapayım?

1- Çalışmayıp, evde bebeğime bakıp, emzirip, kemoterapiyi ertelesem mi?
2- işe girip, bebeği emzirip, kemoterapiyi almayıp, normal sağlıklı bir çalışan anne gibi mi davransam?
3 - emzirmeyip, bebeği de bakıcıya verip, işe girip kemoterapiyi mi alsam?

Bu üçünden hangisi sizce?

sorular üzerine: kemoterapi hafif bir kemoterapi, aynı anda çalışabiliyorum
Rabbim size tez vakitte şifa versin inşallah.
Kemoterapi almanıza bile gerek kalmaz inşallah.
Uzun ve sağlıklı ömrünüz olsun evladınızla.
Sağlığınız için en uygun kararı eşinizle birlikte mutlaka vereceksinizdir.

Geçmiş olsun. Kanseri atlattığınız halde kemoterapiye niye devam ediliyor. Kemo iyi kötü hücreleri öldürüyor. Sizde kötü hücre kalmamışken iyi hücreleri niye zehirliyorsunuz.

Emzirmemek tolere edilebilir ama Allah korusun sizin sağlığınıza bir şey olsa bebek/çocuk için telafisi çok güç bir durum. Bir rahatsızlığı olmasa da emziremeyen, sütü gelmeyen ya da bebeğin emmediği durumlar yaşanıyor. Siz öncelikle sağlığınız için gerekeni yapmalısınız. Bunun için de maddi durumunuzu göz önüne alarak işe devam etmelisiniz. Bu durumda bebek için de bakıcı şart olacak tabi ki. Çok geçmiş olsun. Allah tekrar yaşatmasın. :dua:

3.sık desem hem kemoterapi alip hem DE calisabilecek misiniz o ilaclarin cok agir oldugunu duymustum

Iki uc sene sonra nuksetme ihtimalinden sozediyorsun.. bence bu kadar olmus bebisin olmus emzir en azindan 6 ay sonra kemoterapini alirsin sonra ise bakarsin kontrollerini de ihmal etmezsin belki bakarsin gerek kalmaz terapiye :/ cook gecmis olsun Allah yavruna bagislasin.

5 yil evvel meme cea geçirdim, kemoterapi kendi isteğim ile almadım...

Metastaz da yapmadı...

Önce sen, önce tabiiki sen! Bunu bile bebeğin icin yapacaksın, önce sen düşünme bile gerisini! Allah tez zamanda şifa versin insallah:dua:

Eğer ilk 6 ayda almamanın riski olmayacaksa 6 aydan sonra alın naçizane.
Ama her gün risk faktörü artıyorsa tabi ki kemoterapiye hemen başlayın.

Çocuğunuzun sütten önce size ihtiyacı var, bir sürü çocuk sırf keyfi mamayla sapasağlam büyüyor. Sizin vicdan yapacak tek bir şeyiniz bile olamaz.

Allah şifa versin inşallah.

5 yil evvel meme cea geçirdim, kemoterapi kendi isteğim ile almadım...

Metastaz da yapmadı...
size de geçmiş olsun. Tekrarlamaz inşallah.
Kanser bittikten sonra kemoterapiye devam mı ediliyor yani. Bunu da bugün öğrendim. Amaç ne peki. Zaten kanserli hücre kalmamışken niye zehir veriyorlar vücuda.

3. Şık

Anne sütü önemli ama sizin caninizda bebeğinizin gelecegi için daha onemli.
Emmeyen bir sürü çocuk var, bı şekil de buyuyorlar.
Ama kanser tekrar nuksederse geri dönüş olmaz.

Bence bebeğinin annesine annesinin sütünden daha çok ihtiyacı var. Sağlıklı ol başında dur. O yüzden ben 3.şık diyorum. Ayrıca kemoterapi aldığın sürede süt vermeyip sağıp atıyorsun belli nir süre sonra tekrar emzirebiliyorsun diye biliyorum. Geçmiş olsun...

Back
X