- 29 Kasım 2023
- 1.253
- 733
- 43
- Konu Sahibi sogukbaklava52
Hadi yaabizimkilerimde dili dönmüyormelya diyodu baktı zor oluo ayse diyorlar ajdjnd

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hadi yaabizimkilerimde dili dönmüyormelya diyodu baktı zor oluo ayse diyorlar ajdjnd
Hadi yaa![]()
Benimde kızım olacak Allah izin verirse. Henüz isim bulmadık. Ne zormuş isim konusu. Hiçbir ismi lâyık göremiyorumbende gitmişim zor isim sevmişim ne bilim hoşuma o gitmişti hamileyken meyroşum da meyroşummm
öyle cidden bende cok aradım taradım hem kimsede olmasın hem modern olsun dedim liste yaptıydım bu ismi sümeyra dan kestim düşünmüştüm sümeyra yada hümeyra yerine sade şık meyraBenimde kızım olacak Allah izin verirse. Henüz isim bulmadık. Ne zormuş isim konusu. Hiçbir ismi lâyık göremiyorum![]()
Evet onu farkettim Sümeyra geldi aklıma ilk. Sağlıkla adıyla büyüsün inşallahöyle cidden bende cok aradım taradım hem kimsede olmasın hem modern olsun dedim liste yaptıydım bu ismi sümeyra dan kestim düşünmüştüm sümeyra yada hümeyra yerine sade şık meyra![]()
teşk ederim.inşlh sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza ❤Evet onu farkettim Sümeyra geldi aklıma ilk. Sağlıkla adıyla büyüsün inşallah![]()
Eylülün ilk haftasının bitmesini bekleyeceksiniz.henüz kedinleşmedi tebligat yeni ulaştı eline, gerekceli karar tebligatı ulaştıktan 15gün sorna dava acılmazsa karar kesinleşir yazıyo ava adli tatilde bunu yaparlarmı eylülr kadar bakmazlarmı yoksa
Allah yar ve yardımcınız olsun çok zor bir şey tabi nasip de var dua ediyorum size gönlünüze sinen ve hayrolanı nasip kılsın aileniz yanınızda olmalı bu durumda onlarla konuşunkızıma hamileyken ismini (babası)ECRİN
bende MEYRA olarak karar vermiştik. neyse. doguma bir hafta kala kaynanam ne düşünüyorsunuz dedi bizde ecrin meyra dedik. oda o ne kız oyle ne bicim isim dedi. Ben de beraber karar verdik dedim. (kaynanam) - bu kızın adı Ayşe olsun dedi Ben de dedim Ayşe var zaten gerek yok dedim (görümcemin adı Ayşe) O da dedi benim kızım evlendi(yeni evlendi görümcem) o gitti Onun yerine bu geldi o yüzden onun adı Ayşe olacak dedi Ben dedim biz kabul etmiyoruz ismini karar verdik dedim. Eşime de söyledim insanların yanında kesinlikle Ayşe olmayacak kabul etmiyorum verdiğimiz isimden de kararlıyım dedim ya Of tamam işte Ne yaparsak yaparız dedi. o sadece öneri sundu dedi.
&- doğumum olduktam sonraki gün taburcu oldum taburcu olduğum gün beyefendi gitmiş kimlik çıkarmış nüfus dairesinden Ben de eşime dedim Adın ne verdin Ecrin Meyra yazdın değil mi dedim yok dedi ne dedim Onun adı Ayşegül dedi. Ben de sinirlendim Nasıl böyle bir şey yaparsan onun ismi belliydi niye annen dedi diye o ismi koydum dedim annem dedi diye değil arkadaşlarım da bunu koy dedi Ben de öyle kafama kazındı herkese öyle deyince onu koydum dedi Tabii ben çok üzüldüm 9 ay boyunca çocuğuma seçtiğim ismi koyamayınca yerle bir oldum kızımı doğduğumdan beri asla Ayşegül diye sevmedim hep Meyra diye sevdim. Ama ailem onun adı Ayşegül dediği için ben de Meyra dediğim için çocuk iki ismi de bakıyor.
-# nüfus dairesine 20 günlükken gittim çocuğun ismini değişemezsiniz dediler dava açmanız gerekiyor dediler dava açarsam da babası ismi değiştirmesin asla izin vermez Biz şimdi boşandık Kızım 1 yaşını geçti ismini değiştirebilir miyim babasından habersiz velayet bende Ben bana kötü davranan görümcem in ismi ile (kaynanam istedi diye verilen) isimle kızımın çağrılmasını istemiyorum. Bu konu hakkında daha önce tecrübesi olanlar varsa bana anlatsın paylaşsın fikir versin.
Kendi aileniz niye ayşegül diyor kisuanlık ben meyra diyorum tabiki ama ailemle yasıyorum onlar Ayşegül diyor soranalrada ben meyra onlar Ayşegül diyince miletin kolayına Ayşegül geliyo ayse ayse diye cagırıolad cocuk ikisinede bakıo
Abi derken ? Avukat biri migittim dava acılmask lazım baba onayo lazım dediler di bende babask haberdar olur diye korktum kurcalama madım. gecen bi abi dedi velayeti al ismi değişir iz dedi
annemde bana sebanur koyalım demiş babamda nur olmasın agır olur he birde nura küfür edilmez günah olur diye özlem vermişkardeşime de özleme uyumlı olsun diye öznur vermiş eee diyom öznurda nur var ee diyo hesp edemedim
![]()
nasılVelayet sizde ise sıkıntı olmaz. Babanın rızasına bakmadan değiştirirler. Tabi ya güzel bir dilekçe yazmalısınız ya da avukat tutmalısınız ki hızlı sonuçlansın. Sizin durumunuzda avukat bile şart değil ama dilekçeyi düzgün yazmazsanız sonuç alamayabilirsiniz.
Ek olarak bildiğim kadarıyla artık e devlet üzerinden ilk 30 gün dava açmadan isim değişikliği yapılabiliyor.
dilekce yazan sıradan bir emekli amca ben abi yazdım ama yaşlı biri beni ugrasmasım diye muhtardan fakirlik kagıdı al gel dilekceni ben yazarım dediydi boşanma dilekcemi o yazmıştıAbi derken ? Avukat biri mi
bebemle 20günlükklen geldim eve ozamandan beri öyle diyolar mslf komsulards öyle diyor köydeyz ben ve kardeşim meyra diyoruz ama ne fayda işte bana sorana ben meyra diyorum anlamıolar acaba gercekten zor bir isimmi diye düşünmedi m değilKendi aileniz niye ayşegül diyor ki
Bizim yaşlı tayfalar için evet zor ama söyleye söyleye alıştırın.Benim kızımın adı da zor herkes nerden buldun demişti .çok beğendim bu ismi seçtim siz de ismini doğru şekilde söyleyeceksiniz dedim.Artık herkes öğrendi gayet doğru şekilde söylüyor.Hee defasında hatırlata hatırlata alışacaklarbebemle 20günlükklen geldim eve ozamandan beri öyle diyolar mslf komsulards öyle diyor köydeyz ben ve kardeşim meyra diyoruz ama ne fayda işte bana sorana ben meyra diyorum anlamıolar acaba gercekten zor bir isimmi diye düşünmedi m değil