- 4 Ocak 2018
- 6.320
- 23.282
- 298
- Konu Sahibi mermaid2608
-
İsimlerin hayata etkisi olduğunu düşünüyorum ben de.
Bu konuda ailenize hak veriyorum.
Ama çocuk sizin tabii ki.
Siz istiyorsanız kimseye söz hakkı düşmez.
Bencede başka isim bulun canım 75 yaşındaki amcamizin hanımının ismi şimdi yeni moda isimler çıkardılar ama bu mercan 75 yıl öncede varmış yaniHamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.
Kedimiz var ki. Hem içeri de hem dışarıda. Sayımız 25. Hiçbirinin adımnı mercan koymadık şimdiye kadar.Mercan kedi ismi bu yacocugunuzla cok dalga gecerler bunu istemezsiniz heralde.bence siz bi kedi alip onun adını mercan koyun
Valla benimde içim şişti, sende onaylamadığına göre şişkinliğin inmiştir bir nebzeAy sen de iç şişirdin ha. He tamam onaylanma ihtiyacı. Üff.
Evet banada öyle geldi. Mercanlar zaten rengarenk ihtişamlı oluşumlar. Mercan deyince de güleryüzlü, sıcakkanlı, hareketli bir çocuk canlandı gözümde.Bana da tam tersi bıcır bıcır geldi
Başak benim aklımdaki isimdi şu anlık. Neden alay konusu oluyormuş kiŞöyle mahvedebilir. Arkadaşları arasında dalga konusu olarak, iş hayatında yine benzer durumlarla karşılaşacak. Öğretmenim ve akran zorbalığı diye bir gerçek var. Buse, Başak, Riya... Vb isimli öğrencilerimizde ne yazık ki akran zorbalığı sebebiyle aşırı duygusal gelgitler görüyoruz.
Bence ismin eskisi yenisi olmaz. Hatta insanlar şu anda değişik isim koyacağız diye rekabet halindeler.Bencede başka isim bulun canım 75 yaşındaki amcamizin hanımının ismi şimdi yeni moda isimler çıkardılar ama bu mercan 75 yıl öncede varmış yani
Amin, hepimizin ki inşallah. Allahtan bizde aileler o kadar sert müdahale etmiyor. Sadece ima ediyorlarKızıma koyacağım ismi seçtiğimde aldığım en güzel tepki "O ne be hiç duymadım." olmuştu. Beğenmeyip burun kıvıranlara "Seçtik bitti." dedim.
Haftanın 4 günü ayrı bir görümcem arayıp "Annem de yıllar önce adak adamıştı, bir kız torunum olursa şu adı koyup bilmem ne iyilik yapıcam demişti ama..." Baska kız torunlarına yapar belki dedim susturdum.
Nitekim istediğimiz ismi koyduk. Ilerde dalga gecilebilir mi? Kim bilir? Her isimle dalga geçilecek bir sey bulunur bunun için gönlümdeki ismi değiştirmem.
Yillarca Erol Evgin'in buğulu ve romantik sesiyle duyduğum ismim bir dönem Burhan Çaçan'lı kına gecelerinin vazgeçilmezi bir şarkıyla kulaklarımı çınlattı. Ki ağır liseliler için bu bulunmaz bir fırsattı. Hala hayattayım, hiçbir şeyim mahvolduğu yok. Keyfini çikarın. Ismiyle büyüsün inşallah.
Ay çok ayıp olacak ama bizim düşüncesiz öğrenciler kızın defterine hep taşak diye yazmışlar.Başak benim aklımdaki isimdi şu anlık. Neden alay konusu oluyormuş ki
Canım bende onu demek istiyorum zatın herkezde yeni bir isim bulma merakı var mercan isminide yeni isim zannediyorlar daha öncede vardı demek istedim o yüzden örnek verdim adıyla yaşasın ins Allah kizinizBence ismin eskisi yenisi olmaz. Hatta insanlar şu anda değişik isim koyacağız diye rekabet halindeler.
Eşimin köyünde varmış teyze. Çok yıllar önceydi diyor. Ben ilk Ayşe diye düşündüm ama eşimin ablasının adı Ayşe. Eşim kabul etmedi kesinlikle. Benim anne ve babama ayıp olur diyeCanım bende onu demek istiyorum zatın herkezde yeni bir isim bulma merakı var mercan isminide yeni isim zannediyorlar daha öncede vardı demek istedim o yüzden örnek verdim adıyla yaşasın ins Allah kiziniz
Şöyle mahvedebilir. Arkadaşları arasında dalga konusu olarak, iş hayatında yine benzer durumlarla karşılaşacak. Öğretmenim ve akran zorbalığı diye bir gerçek var. Buse, Başak, Riya... Vb isimli öğrencilerimizde ne yazık ki akran zorbalığı sebebiyle aşırı duygusal gelgitler görüyoruz.
Bana da pozitif bir hava verdi. Aynen dediğiniz gibi. Neşeli, renkli, olumlu bir kişilik canlandı gözümde. İnşallah öyle olur.Gayet guzel bir isim
O konusan insanlarin mercanin neye benzedigini biliyor mu ki acaba?
Avustralya'daki mercan resifleri tehlike sinyalleri veriyor - Diken
04/04/2019 - Avustralya'da yapılan bir araştırma, bu ülke sınırlarında yer alan, dünyanın en büyük mercan resif sistemi olan Büyük Set Resifi'ndeki yeni mercanların sayısında yüzde 89 düşüş olduğunu ortaya koydu.www.diken.com.tr
Su gzuellige renklere bakin... bence harika bir kadin ismi. Ayrica mercan rengini de cok severim, yazin giyiyorum tulumum, elbisem, bluzum var bu renkte
İnanılmaz harika bi isim yaTabi.
Elfida.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?