Bebek ismi sorunu

çok çirkin isim, çok yaşlı bir kadın vardı çok çirkindi,çok kötu bir kadındı mercandı mırçan hala derlerdi onu hatırlattı.

Biz balıklama atladık isme. İnternetten baktım anlamına. Sıkıntı olan, negatif bir anlamı yok. İlaç gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Üzerinden aylar geçti daha iyisini hiç karşımıza çıkmadı. Hatta eşim, insanlar beğenmedikçe daha hoşuma gidiyor dedi bugün

çok çirkin isim, çok yaşlı bir kadın vardı çok çirkindi,çok kötu bir kadındı mercandı mırçan hala derlerdi onu hatırlattı.
Ben öğretmenim. Bu bakış açısıyla bakarsan sonu can ekli erkek isimleri ve han, nur ekli kız isimleri kesinlikle uzak durulması gereken isimler. Sezer, hüseyin, umut, duygu, melisa henüz akıllısına denk gelmedim okulda. Mantıklı bir yaklaşım mı bu? Hayır. Tamamen önyargı.

Amaaan boşverin "ad dediğin bir boncuk" derl eskiler. İsmi kestane olsa ne olacak pırlanta olsa ne olacak. İsim insanın hayatını mahvetmez merak etmeyin kötü çevre sorumsuz anne babalar yanlış eğitim mahveder insanların geleceğini. Dünya üzerindeki tüm Ahmetler süper hayatlar mı yaşıyor ya da dört dörtlükler mi sanki. Şu çağda çocuğunuzun üzerinde onca sorumluluğunuz varken isim devede kulak kalıyor boşverin. Rabbim ömrünü hayırlı etsin inşallah

Amin inşallah. O da doğru. Anne baba o kadar önemli ki. Bakalım biz nasıl bir anne baba olacağız. Üzerinde düşünülmesi gereken asıl bu

Çocuk sizin bir zahmet laf edenler kendi cocuklarina koysun istediği ismi

Ben ismin sahibine sirayet ettiğini düşünüyorum. O nedenle sadece söyleniş olarak değerlendirmemek lazım isim koyarken. Mercan farklı evet ama gelgelelim manası taş yani.

Tabi çocuk sizin karnınızda taşıyan sizsiniz ama bu bağlamda düşünmenizi de tavsiye ederim.

Bende ayni sıkıntıyı yaşadım sirf bu yüzden bir isim daha koyduk çocuğuma ama ikinci bir çocuğum olursa asla kimseyi dinlemicem kendim ne istersem onu Koyucam beğenmeyen cagirmasin

mercan guzel isim neyi varmiski
ben kizima unisex bir isim koydum ayni zamanda da toplumda belirli bir kesimin daha fazla koydugu bir isim ama ben koyarken bu acidan dusunup koymadim insanlari buna ikna edemiyorum daha simdiden sorun oluyo isim ilerde nolacak bakalim

Arkadaşımın kızının adı da Mercan. Gayet güzel bir isim. Çocuk ömür boyu küfredecek nasıl bir yorumdur ya? =)) Bu insanlar gerçekten ruh hastası filan sanırım. Çocuğunuzu da şimdiden anne babasına ismi için küfredip duracak kadar ruh hastası zannetmelerinden öyle anlaşılıyor. Yav çocuk sizin, keyif sizin. Eşinizle beğendikten sonra başkalarına şey yemek düşer.

Başka bir arkadaşımın kızının adı Tarçın yav. İlk duyduğumda çok enteresan gelmişti mesela ama yorumumu kendime saklamıştım, bana ne. Zaman geçtikçe o bile tuhaf gelmiyor artık. Kızlarıma koyduğum isimlere dudak büken, beğenenden çok. Ama umurumda mı? Bana ne ya. Beğenmeyen, kendi çocuklarına o isimleri koymasın madem.

Sağlıkla doğsun Mercan hanım. Allah analı babalı büyütsün.

Zühre koyun

Arkadaşımın oğlunun adı Mercan. Marjinal bir aileydiler o yüzden koydukları isimde bize garip gelmemişti. Oğulları da tıpkı mercanlar gibi renkli bir çocuk

Ama değerli taş.

Bende ayni sıkıntıyı yaşadım sirf bu yüzden bir isim daha koyduk çocuğuma ama ikinci bir çocuğum olursa asla kimseyi dinlemicem kendim ne istersem onu Koyucam beğenmeyen cagirmasin
İki isim düşünmüyoruz. Sıkıntı oluyor çok. Mesela ben iki isim yüzünden kendi soyadımı kullanamıyorum. Çok uzun oluyor

mis gibi isim. nesini begenmemisler acaba :) cok guzel ismin benim.adim.olsa sever, kendime bol.bol mercan kolyeler alirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…