- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi mermaid2608
-
çok çirkin isim, çok yaşlı bir kadın vardı çok çirkindi,çok kötu bir kadındı mercandı mırçan hala derlerdi onu hatırlattı.Hamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.
Biz balıklama atladık isme. İnternetten baktım anlamına. Sıkıntı olan, negatif bir anlamı yok. İlaç gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Üzerinden aylar geçti daha iyisini hiç karşımıza çıkmadı. Hatta eşim, insanlar beğenmedikçe daha hoşuma gidiyor dedi bugünRica ederim. Hesapladiniz mi peki o ismin analizini ya da o kitabı aldınız mi? Isim güzel bu arada. Saglikla doğsun kızınız. Millet oyle isimler koyuyor ki cocuk yabanci bi ulkede doğmuş sanki. Ya da köpek ismi gibi isimler veriyorlaronlara bin basar. Simdikiler o isimlere takik diye oyle konuşuyor
Ben öğretmenim. Bu bakış açısıyla bakarsan sonu can ekli erkek isimleri ve han, nur ekli kız isimleri kesinlikle uzak durulması gereken isimler. Sezer, hüseyin, umut, duygu, melisa henüz akıllısına denk gelmedim okulda. Mantıklı bir yaklaşım mı bu? Hayır. Tamamen önyargı.çok çirkin isim, çok yaşlı bir kadın vardı çok çirkindi,çok kötu bir kadındı mercandı mırçan hala derlerdi onu hatırlattı.
Amin inşallah. O da doğru. Anne baba o kadar önemli ki. Bakalım biz nasıl bir anne baba olacağız. Üzerinde düşünülmesi gereken asıl buAmaaan boşverin "ad dediğin bir boncuk" derl eskiler. İsmi kestane olsa ne olacak pırlanta olsa ne olacak. İsim insanın hayatını mahvetmez merak etmeyin kötü çevre sorumsuz anne babalar yanlış eğitim mahveder insanların geleceğini. Dünya üzerindeki tüm Ahmetler süper hayatlar mı yaşıyor ya da dört dörtlükler mi sanki. Şu çağda çocuğunuzun üzerinde onca sorumluluğunuz varken isim devede kulak kalıyor boşverin. Rabbim ömrünü hayırlı etsin inşallah
Çocuk sizin bir zahmet laf edenler kendi cocuklarina koysun istediği ismiHamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.
Aynen öyle keşke her şey isim koymak kadar kolay olsaAmin inşallah. O da doğru. Anne baba o kadar önemli ki. Bakalım biz nasıl bir anne baba olacağız. Üzerinde düşünülmesi gereken asıl bu
Zühre koyunHamileyim, 3 hafta sonra doğum var.Kız bebek. İsim konusunda eşimle çok sıkıntı yaşadık. Hoşumuza giden hiçbir isim bulamadık. Aylarca araştırdık. En sonunda tesadüfen bir yerde Mercan ismini gördüm. Hoşuma gitti, eşim de beğendi. Ve Mercan koymaya karar verdik. Etrafta ismi ne diyen soran herkes akrabadan arkadaşa başka bir şey bulamadınız mı? Daha güzel bir şey yok muydu? Saçmalamayın. Çocuk ömrü boyunca küfredecek. Ooo daha neler neler. Ben sevdim. Ama milletin yorumlarına uyuz oluyorum.
Teşekkür ederizÇok güzel bir isim, yeni dönem saçma isimlere benzemiyor. Sağlıcakla kucağınıza alın inş
Ama değerli taş.Ben ismin sahibine sirayet ettiğini düşünüyorum. O nedenle sadece söyleniş olarak değerlendirmemek lazım isim koyarken. Mercan farklı evet ama gelgelelim manası taş yani.
Tabi çocuk sizin karnınızda taşıyan sizsiniz ama bu bağlamda düşünmenizi de tavsiye ederim.
İki isim düşünmüyoruz. Sıkıntı oluyor çok. Mesela ben iki isim yüzünden kendi soyadımı kullanamıyorum. Çok uzun oluyorBende ayni sıkıntıyı yaşadım sirf bu yüzden bir isim daha koyduk çocuğuma ama ikinci bir çocuğum olursa asla kimseyi dinlemicem kendim ne istersem onu Koyucam beğenmeyen cagirmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?