Bebek ismi sorunu

Bir annenin çocuğuna hevesle koymak istediğiisme, ömür boyu küfredecek neden der insan? Anlamak zor, niye üzerimize vazife olmayan bir konuyu müdahil olmayı seviyoruz bu kadar. Mercan ismi de gayret güzel ayrıca ve en önemlisi sizin içinize sinmesi.

Çocuklarımın isimleri, hali hazırda yıllardır var olan ve eski isimler, banada bunun eleştirisini yapanlar olmuştu. Neden daha modern isimler koymuyor muşum hiç umrumda olmadı bu yorumlar tabi ki.

Sağlıkla doğsun kızınız.

Son düzenleme:
Demek ki hangi isim olursa olsun memnuniyetsizliğini dile getiren insanlar var. Ben acaba bizim isme mi özel dedim. İçim rahatladı inanın.

Burada okudukça anladım ki ben Ayşe, Fatma, Asel, Hira ne koyarsam koyayım mutlaka eleştiren bir grup olacak. Sandım ki eleştiri Mercan ismine özel. Değilmiş. İçim rahatladı.

Hoş isim, adıyla yaşasın, sağlıkla gelsin.

Mercan denince, isim olarak aklıma ilk gelen kişi marjinal şarkıcı Mercan ve sevdiğim şarkıları oluyor. :)

Demek ki hangi isim olursa olsun memnuniyetsizliğini dile getiren insanlar var. Ben acaba bizim isme mi özel dedim. İçim rahatladı inanın.
yok hayir herkes konusacak bir sey buluyor
hatta ben iki isim koyacaktim bir tanidigim iki isim iyi olmuyomus cocuklarda herkes ayni isimle seslenmeliymis yoksa cocuk kisilik bolunmesi yasar demisti bende soz konusu cocuk olunca gidip tek isim koydum benden sonra kendisi dogum yapti iki isim koydu yani neymis agzi olan konusuyormuş

Benim hayatımda oğlum yada kızım nasip olursa benim için anlamı çok büyük uzun yıllardır aklımda koymak istediğim tek isim Ömür onun dışında hiç bir isim yakın gelmiyor. Bence önemli olan anne ve babanın içine sinen bir isim olması gerisi boş.

İyi ki konu açmışım. İnsanların bu kadar acımasızca yorum yapacağını düşünmemiştim. Üstelik sizinki çok manidar olmuş. Size koyma demiş kendisi koymuş

İyi ki konu açmışım. İnsanların bu kadar acımasızca yorum yapacağını düşünmemiştim. Üstelik sizinki çok manidar olmuş. Size koyma demiş kendisi koymuş
insanlar ustune dusmeyen her şeye yorum yapabiliyorlar
annem bile insan bi once buyuklerine sorar ne koymak istersin diye dedi sen dogururken koymussun birakinda bizde cocuklarimiza istedigimiz ismi koyalim dedim kimseyi umursama mercanda cok guzel isim bence

Teşekkür ederim. Herkes fikir söyleme özgürlüğü buluyor. Çok şaşırtıcı

Dalga geçme konusuna da birşey söylemek istiyorum. Benim ismim çok normal. Duysanız eee ne var bunda dersiniz ama bir sürü dalga geçildi hayatım boyunca. Gençken herkesin ismiyle dalga geçiliyor. Bir arkadaşım vardı Fatma, gayet normal bir isim, kara Fatma, hamamböcüğü, adı fat-ma şişko işte falan derlerdi. Adı Mine olana inme, pelin'e pelout diyorlardı. Ergen milleti herkesle geçiyor. Bunu hiç düşünmeyin bence.

Heves edilip de karar verilen isme insanlar nasıl olur da kötü yorum yapar, ben bunu çok hadsizce buluyorum.
Herkese beğendirmek zorunda değilsiniz.
Biz beğendik deyin geçin.
Henüz doğmadı ya, kafanızı bulandırmaya çalışıyorlar. Doğsun, koyun ismi, kimse gık demez bir daha.
Ne saçma bir milletiz bazen.......

Bu arada çok beğenirim Mercan'ı.
Sağlıkla gelsin.

Okuldan biliyorum. Üç beş konuyu aklında tutamayan öğrenci milleti iş bu tarz konulara gelince superman kesiliyor.

Ben anlamadığım şimdiye kadar kimsenin koyacağı isme kötü demedim. İçlerinde tabii ki tarzım olmayan vardı ama haddim değildi. İnsanların bu kadar rahat ne kötü ne saçma demesi beni çok şaşırttı.

Şimdi bi bebeğın ismini annesi babası seçer benim de etrafımda hic beğenmediğim isimler koyanlar var ama bundan banane di mi annesi babasi beğenmiş koymuş birsey söylemek haddime düşmez bir kere bence isim çok hoş ve güzel kimseyi takmayın benim ikinci oğlum doğduğnda eşimin akrabalarından birisi adini ne koydunuz dedı söyledim aaa ahmete mehmete ne olmuş dedi bende babası bu ismi istedi bende beğendim dedim sonra onu umursamadım ama hala konuşuyodu çocuk benim derdi tasası ona düştü demem o ki kimseyi dinlemeyin istediğiniz ismi koyun sağlıkla büyütün inşallah

Mercan isimli bir arkadasim vardi cok neseli , cok renkli bir kizdi cidden :) girdigi ortamin enerji kaynagi olur , gülümsemesi odayi doldururdu , ben cok severim ismi. Ismi gibi bir ömrü olsun kizinizin , civil civil , girdigi her ortamda enerjisiyle isildasin insallah

Amin. İnşallah. Mutlu ettiniz beni.

Mercan ismi çok güzel bir isim rengarenk bıcır bıcır instagramda takip ettiğim iki hesap var biri fikirbazanne diğeri görkemkarman ikisinin kızının adıda mercan tesadüf ikiside renkli gözlü sarışın çok tatlı çocuklar maşallah benim kızımın adı da Sare Mina kendi annem bile ilk duyduğunda ne o öyle fare gibi değişik olsun diye garip isimler koymayın demişlerdi aslında Sare çok eski bı isim şimdi yaygın ama kızım dogdugunda unutulmuş bir isimdi ben beğeniyorum sizin beğenip begenmemeniz umrumda değil demiştim Sare (saf) Mina'nin bir anlamida (aşk) birleşince ( saf aşk )esimde bende severek koyduk geçen böyle demiştiniz diye söyledim kendi söylediklerini hatirlamiyorlar bile siz ne isim koyarsaniz koyun illa söyleyecek bişey bulurlar

Ya nasıl uyduruyorlar her isme. Kırk yıl düşünsem sare ve fare aklıma gelmez. Tövbe yarabbim. Böyle olumu düşünceleri okumak çok çok güzel. Allah size de ailenizle uzun bir nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…