- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben öğretmenim. Bu bakış açısıyla bakarsan sonu can ekli erkek isimleri ve han, nur ekli kız isimleri kesinlikle uzak durulması gereken isimler. Sezer, hüseyin, umut, duygu, melisa henüz akıllısına denk gelmedim okulda. Mantıklı bir yaklaşım mı bu? Hayır. Tamamen önyargı.
Ben de ece aylin defne isimlerini çok sıradan buluyorum. Sırf yurtdışına çıkma ihtimali için hoşuma gitmeyen bir ismi çocuğa vermek istemem.koyarsanız mutlu olacağını sanmıyorum çocuğunuzun. ece defne aylin gibi yurtdışında da kolaylıkla kullanabileceği isimler olsa çok guzel
Ben de ece aylin defne isimlerini çok sıradan buluyorum. Sırf yurtdışına çıkma ihtimali için hoşuma gitmeyen bir ismi çocuğa vermek istemem.
Sizin anladığınız anlamda sıradan değil. Yani beni heyecanlandıran isimler değil. Benim için sıradan. Bana herhangi bir duygu, iç kıpırtısı hissettirmiypr.herkes kullandığı için sıradan anlamında değil. Hani bazı şarkılar sizin için özeldir, dinlerken ruhunuzu okşar, bazıları ise sıradadır, duygularınıza hitap etmez. O anlamda.Aylin, Ece, Defne benim kalbime dokunmuyor. Ama mercan söylerken, duyarken ruhumu okşuyor.sıradanlık neden artık kötu görunuyor anlamıyorum. herkeste farklı olma çabası. sıradanlık birşey kaybettirmiyor. herkes çok farklı, çok sosyal, çok mutlu görunmeye çalışıyor. zamane hastalığı. ortalamada hayat var arkadaşlar sıradanda hayat var buraya gelin
Kesinlikle haklısınız. Resmen ağzıma oturmadı isimler. Böyle söylerken emanet durdu. Ne zaman mercan ismini okudum resmen kafamda ampul yandı.Bu arada bir yorum daha yapayım, içinize doğar o isim, aile dizimi ile ilgilenen biri "Gelmeden önce ismini seçer bebekler" filan demişti. Elbette mantıken böyle bir şey olamaz görünmekte ama bu konuda romantik bakmak tercihim, kim söyledi mantık istediğimi değil mi?
İsim işi biraz böyle, onu beğenmez bunu yakıştırmaz birini tam içine sindirirsin, öyledir yani. Anne bilir, gerisinin ne dediğinin bir önemi yok.
Oğluma isim bakarken de deli gibi aradık, isim kitapları hatmettim ve hiçbiri içime bir türlü sinmedi. Beğenmemek değil, beğendiğim isimler oldu ama hiçbiri içime sinmedi. Liste hazırladım, eledim bir isim sürekli var gözümün önünde gibi ama tam değil gibi.
İki isim telaffuz ettik sonra ve ikisini de istedim bir arada sevdim. Kimin ne dediği de umurumda olmadı ki zaten ilginçtir, herkes beğendi çevremdeki.
Beğenmeselerdi de çok da fifi olurdu. Çocuğum da ileride beğenmezse "E sen seçtin iki tane hemi de, şimdi beğenmiyorsan değiştir 3.yü de sen bul banne banne aile dizimci böyle didi" derim.
Kesinlikle haklısınız. Resmen ağzıma oturmadı isimler. Böyle söylerken emanet durdu. Ne zaman mercan ismini okudum resmen kafamda ampul yandı.
Ve sertleşmiş hali mercan taşlarını oluşturuyor. Ama gerçek mercan taşı uzun yıllar içine oluşup, oldukça değerli oluyor. Ama özellikle sizin yazdığınız anlamı benim hoşuma giden. Hayvanlara ait olan herşey benim için candırIsmin anlami Selenterelerin mercanlar sınıfından olup kayalık yerlerde koloni meydana getirerek yaşayan, iskeleti kalkerli kırmızı renkli deniz hayvanı.
Sizin hosunuza gidiyor da cocugunuzun hosuna gitmezse nolcakVe sertleşmiş hali mercan taşlarını oluşturuyor. Ama gerçek mercan taşı uzun yıllar içine oluşup, oldukça değerli oluyor. Ama özellikle sizin yazdığınız anlamı benim hoşuma giden. Hayvanlara ait olan herşey benim için candır
Bu risk her isim için var.Sizin hosunuza gidiyor da cocugunuzun hosuna gitmezse nolcak
Her isim icin olmaz sen adindan memnunmusun ben memnunum meselaBu risk her isim için var.
Ben öğrencilik yıllarımda değildim. Hala da tam olarak değilim. Çift isim. Mesela eşimin abisinin adı emin, gayret normal ama beğenmemiş değiştirdi. Kuzenimin adı hülyaydı rüya yaptı, annemin emine, keşke mine koysalardı der senelerdirHer isim icin olmaz sen adindan memnunmusun ben memnunum mesela
Sakın o isimden vazgeçmeyin. Tam olarak yukarıda yazdığınız sebeplerle çocuğuma seçtiğim ismi baskı yüzünden değiştirdim ve içimde ukde kaldı. Çok pişmanım. Aylarca çocuğuma ilk düşündüğüm isimle seslendim. Şimdi alıştım ama kalbimin bir yerinde hala o isim saklı.Sizin anladığınız anlamda sıradan değil. Yani beni heyecanlandıran isimler değil. Benim için sıradan. Bana herhangi bir duygu, iç kıpırtısı hissettirmiypr.herkes kullandığı için sıradan anlamında değil. Hani bazı şarkılar sizin için özeldir, dinlerken ruhunuzu okşar, bazıları ise sıradadır, duygularınıza hitap etmez. O anlamda.Aylin, Ece, Defne benim kalbime dokunmuyor. Ama mercan söylerken, duyarken ruhumu okşuyor.
Burada bile insanlar hiç tanımadan yorum yapabiliyorlar. Ne kadar kötü, şöyle böyle diye.tanıyanlar tabii ki kendilerinde bu hakkı bulacakBenim kızımın ismine kimsenin yorum yapmasına izin vermeden tıktım laflarını ağızlarına kim ne dediyse hepsine verdim cevabını ve istediğim ismide koydum kimene :)
Değiştirmeyeceğim ben de. Hatta isimli sipariş bile verdim iki üç eşyayı. Bende de aynen içimde kalır.Sakın o isimden vazgeçmeyin. Tam olarak yukarıda yazdığınız sebeplerle çocuğuma seçtiğim ismi baskı yüzünden değiştirdim ve içimde ukde kaldı. Çok pişmanım. Aylarca çocuğuma ilk düşündüğüm isimle seslendim. Şimdi alıştım ama kalbimin bir yerinde hala o isim saklı.
Dalga gecilmesinden dolayi memnuniyetsizlik apayri bisey.cocugun Anne baba uzerine hakki var.Ben öğrencilik yıllarımda değildim. Hala da tam olarak değilim. Çift isim. Mesela eşimin abisinin adı emin, gayret normal ama beğenmemiş değiştirdi. Kuzenimin adı hülyaydı rüya yaptı, annemin emine, keşke mine koysalardı der senelerdir
Mercan güzel bir isim ayrıca.Değiştirmeyeceğim ben de. Hatta isimli sipariş bile verdim iki üç eşyayı. Bende de aynen içimde kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?