Canım çok sevindim.Neyseki geride kaldı kavuştuk inanılmaz bi şekilde bir yasayla tahliye oldu. Benim kulağıma ezanını dayım okumuş hamile olduğumu öğrendiğim gün hastanede ellerimi açıp Rabbim bebeğimin ezanında dayımın okumasını nasip et dedim imkansız olmasına rağmen beste doğmadan 3 ay evvel çıktı ve ezanını okuyup ismini verdi. Kayınvalidem yanımdaydı dua ederken hala tüyleri diken diken olur o nasıl bir duaydı kabul oldu der :)
Âmin canım. Bestoş yoruldu bugün uyuyo pert oldu:))
Evet ismi inci beste. Dayım görür görmez bu inci tanesine benziyo adı inci olsun dedi biz de kırmadık.
Özlemim senin dikişlerin kaç güne iyileşti yani bebeişin altını kendin değiştirebiliyormuydun sezeryan sonrası ilk günlerde?
Sezeryan olursa mutlaka gece yanında biri şartmı sence?yoksa mesela eşlerinde yardımıyla gece tek yapabilirmiyizki herşeyini?
ozlemim heyecan çok ruyamda ble hep bebşimi goruorm artıkuyuyabldgm zamanlar tabii ki
ozlemim cnm ya ben spinal ile epudral sezeryan arasındaki farklı bi anlamadm bana belden igne yaplcak işte epudral mi spinal mi bu :44:
cnm siz altlı ustlusunuz gerek olmayablr ama bzm yakn da olsa bi beş dk mesafede evlermz
ben bi süre kalsn istıorm annem bana guven vercek bu durum ilk etapta sonrasnı zaten halledrm ...
ozlemim heyecan çok ruyamda ble hep bebşimi goruorm artıkuyuyabldgm zamanlar tabii ki
ozlemim cnm ya ben spinal ile epudral sezeryan arasındaki farklı bi anlamadm bana belden igne yaplcak işte epudral mi spinal mi bu :44:
cnm siz altlı ustlusunuz gerek olmayablr ama bzm yakn da olsa bi beş dk mesafede evlermz
ben bi süre kalsn istıorm annem bana guven vercek bu durum ilk etapta sonrasnı zaten halledrm ...
Eşler yapamaz canım çok anlamıyorlar o işlerden hemde kız bebeğin Altını babanın değiştirmesi ters geliyor bana nedense
Benim çok ağrım olması 3. Gün eve geldiğimde evimi topladım
Ama ister istemez kan kaybı emzirme falan yorgun oluyo anne eğer imkanın varsa biri kalmalı. Benim kız kardeşimin çok büyük desteği oldu yirmi gün kaldı yanımda.
Zaten ilk bebek olduğundan alışık olduğun bi durum değil çok sık uyanıyo falan seninde dinlenmen gerek
Bende seninle aynı düşünüyorum kız bebek olduğu için altını babası değiştirsin istemiyorum hem hoş bir durum değil bana görede hemde zaten beceremez mikropta kapabilir.O zaman ben altını değiştiremeyecek durumda olursam zaten gece yanımda annemin kalması şart bu durumda.
Duygum epuduralde belden iğne yine ama omuiliğin etrafına zara yapılıyormuş sanırım.Spinalde omuriliğin içine diye biliyorum yani spinal daha etkili epuduralde hissedenler oluyormuş ve epuduralde iğne orada takılı kalıp ara ara gerek olursa ilaç verilmeye devam ediliyor spinalde bir defa yapılıyor ve uyuşuyorsun benim bundan anladığıma ve okuduklarıma göre spinal daha iyiymiş.
Bende doğum sonrası karar veririm duruma göre ihtiyaç duyarsam kalır gece yada duruma göre çağırırım nede olsa altlı üstlü dediğin gibi.
bak begendm çok bu yazıyı evt evt arkdaslarn belnde kalmş o şey ordan agrı kesici vermşler die blıorm ben de dur yarın gorusce soraym ben onlara ...Duygum bak böylede bir yazı buldum şimdi bu kafamı karıştırdı yarın topik kalabalıkken bu konuyu tekrar açalım epuduralmi spinalmi yaptıranlar memnun ???
Spinal sadece sezeryanda kullanılır, omurilik sıvısına kadar iğne ilerletilir ve içeri enjekte edilir.etkisi kısa sürer, bacaklarını hareket ettiremezsin.Ameliyat sonrası baş ağrısı olma ihtimali yüksektir.Belde kateter takılı kalmaz, tek seferlik bir uygulamadır.
Epidural ise omurganın dura tabakasına ince bir kateterin yerleştirilmesi ve gerektikçe ilaç enjekte edilebilen, normal ve sezeryan doğumda kullanılabilen bi anestezi yöntemidir.Epidural normal doğumda ilaç dozu az verilir bacaklarını ve kaslarını kullanırsın ancak ağrı hissetmezsin, epidural sezeryande ise ilaç daha fazla ve aralıklarla verilir, bacaklarını hissetmezsin, doğum sonrası da kateter kaldığı için ağrın oldukça oradan enjeksiyona devam edilir ve oldukça konforlu bi doğum tecrübe etmeni sağlar.Ayrıca spinal sezeryan sonrası ağrın olunca serum içine yada kalçadan ağrı kesici vurulur ki bu bebeğe geçebilri, ancak epidural kateterden ağrı kesici verildiğinde böyle bi durum sözkonusu değildir.
Canım hiç ağrın olmasa bile çok yorgun ve uykusuz olucaksın e açsın kanaman var uykusuzluk anestezinin sarhoşluğu tek çok zor olur
Hem yanında bi yardımcı olsun ki keyfini çıkar loğusalığının
hmm valla cnm işte bnm iki arkdas bnm hastanede dogum yaptı hissetmedler hiç doknma gibi hssedlıomş bi de aneztezi uzmanı çok iimş hep konşuomş sürekli morali yuksek tutmak için zaten baktın heyecan yapıosn verıolar igneyi uyutuolar ya da yarı uyur gibi oluosn blmıorm uyudm uyandm ama bu durumu da deneyimli Rabbimn izniyle ...
ama sanrm bana yapılanın adı epudral yani oyle blıorm ben ....ya çok da araştrp germek istemıorm kendimi bi şeklde gelcek gececek işte bi alaym bebşmi hayırlısya kucagma da inşşşşş
bak begendm çok bu yazıyı evt evt arkdaslarn belnde kalmş o şey ordan agrı kesici vermşler die blıorm ben de dur yarın gorusce soraym ben onlara ...
Ben spinal anestezi oldum ama kesilirken görmek istemiyorum dedim sadece 3 dakikacık uyuttular beni için geçmiş gibi oluyo hatta ben kendim uyudum sanıp utandım bi de:)))))
Belden iğne yapıyorlar spinalde uyuşuyosun zaten hemen aya bi gece falan uyuşuk oluyorsun yataktan yatağa sedyeye alınırken acın ağrın olmuyo zaten en zoru ilk geceymiş zaten uyuşuk olduğun için çok rahat geçiyor
Epidutalde belinde bi krater takılı oluyo ordan ağrı kesici gönderiyorsun kendine ama sonra çok bel ağrısı yapıyormuş o
Evet özlemim annem kalmalı yanımda.Beni düşündüren şu oldu aslında bebişin yatağı yatak odasında haliyle bende yatak odasında yatmalıyım.E annem gece bizde kalırsa oda mecburen benimle yatacak ama bende yanımda eşim dışında kimseyle uyuyamamak gibi bir huyum var.Yatak odasından hariç bir odamız var annem orada yatsa eşim benimle yatsa gece annem eşim ve ben uyurken odaya gelse bebiş ağladığında bu defa eşim rahatsız olabilir.Bu durum biraz karışık olacak
Öğren duygum hangisi iyiyse onu yaptırırsın.Yan etkilerinide araştırmak lazım.soraym ben arkdaslara bellernde varmıydı o kraterden belki bnm de spinaldir ben onu ogrenrm yarın
Evet babalar pek gelemiyorlar uykusuzluğa:) ben kardeşim gidene kadar kocamla yattım. Beste de kardeşimle kendi odasında. Ağlayınca kardeşim getiriyordu emzirip veriyodum
Kardeşim gidince bizim yanımıza küçük bi bambu beşik koydum orda yatmaya başladı uyanınca alıp başka odaya geçiyordum zaten iyileşmiştim artık.
Artık beste bazen bizim odadaki beşikte bazen kendi odasında yatıyo kafama göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?