- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
öyle canım üzgün değilimde sadece doğru kararlar almak istiyorum. bu tarz durumlarda alınan kararlar çok önemli. sonuçta ameliyatlar ilaçlar hepsi riskli. bu yüzden ne yapmam gerektiği konusunda henüz net değilim.
teşekkürler canım öncelikle ilgin için. klomenle ilgili çok fazla bilgiye sahip değilim araştırma safhasındayım halen. ama dediğim gibi yumurtlamamda sorun yok zaten fazla yumurtlma oluyor o yüzden bana gereksiz gibi geliyor. bu durumu başka bi dr.a danışıcam. yumurtalığımdaki kist çikolata kisti onu biliyoruz hatta sağdada over kisti var ama o önemsiz. benimki 4 cm. bu tip kistlerde iki alternatif var. laroskopide kistin tamamını temizleme şansı olmayabiliyor o yüzden açık ameliyet olursa kistin tamamının temizlenme şansı yüksek ama ikisninde riskleri var. tabi çikolata kistininde yumurta rezervlerine zararı var onuda es geçmemek lazım kötünn iyisi ameliyat seçneği gibi gözüküyor. onun dışında aynı senin gibi düşündüğüm için açok ameliyattan sonra hamile kalma durumunu sordum. tabiki kalabilirsin dedi. belkide tam olarak sezeryandan daha farklıdır yada kolaydır bilemiyorum. zaten kistin tekrarlama olasılığı % 95 olduğundan hemen 6 ay içinde gebe kalınması gerekiyor. yoksa tekrar kist oluşabilir ameliyatta boşa gider.zaten sitedede çok okudum ameliyattan sonra genelde hemen gebe kalınıyor tabi başka bir problemin yoksa. bu gittiğim ablamın 10 yılllık dr.u aralarıda iyi o açıdan maddi anlamda işgüzarlık yaptığını hiç düşünmedim. tabi dediğin gibi dr. larda çok fazla. ben şu an ablamlardayım ablam ilçede ben bursa merkezde olduğum için kendime bursada başka bi dr. edinmeliyim. buraya sürekli gelip gidemem o yüzden bursada adamakıllı bi dr. bulmak zorundayım. işin en zor kısmıda bu bence. hem iyi yenilikçi hemde vicdanlı birini bulmak lazım. aklımda biri var bakalım onada gideyim ne olacak
eveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet,men azerbaycanlıyam canım menım...
alyacanımm,bunu okudun mu bebeem?
notkumuşsun :)
alya ,ben laparaskopi yaptırmadım ama bu sitede rastladığım çikolata kisti olan arkadaşlar var..6 ay içinde hamilelik önermiş dr .lar..ancak bu laparaskopi için geçerli diye biliyorum............. diye bir sitede de arkadaşın biri bitkisel ilaçlarla çikolata kistlerinden tamamen kurtulduğunu söylüyordu..
açık ameliyatın sezaryandan hiç bir farkı yok canım..ben hem açık ameliyatı yaşadım,hem de sezaryanı yaşadım...ikisinde de karnın kesiliyor..
hoş normal doğumu da yaşadım gerçi...eğer riskli bir hamilelik yoksa normal doğumu öneririm..konuyu doğuma çevirdim ama çenem durmuyor ki :))
okudum canımm :)))
bende eşimi gönderdim test yaptırdı. hatta o dönemde bende çikolata kisti falan yoktu ben nasıl kontrole gidiyorsam sende gideceksin varsa bir problemimiz ona göre seçeneklerimize bakarız niye vakit kaybedelim dedim. oda hemen gitti. onun testlerinde sorun çıkmadı. değerleri normalin üstündeymiş.. 3 ay geçti baktık olmuyor yine gittim kist o zamn çıktı. bu işlere belli olmuyor. ben deseydimki aa bende bişey yok dr.a ne gerek var hem vakit kaybedicem hemde kistin patlayıp yumurtalıklara organlara zarar verme ihtimali vardı yani alminaçınar doğru söylüyor daha başında herşeye bakılmalı herşey normalse öyle devam et çalışmalara. varsada bi problem vakit kaybetmemiş olursunuz. herkes için söylüyorum bunu.
Merhaba :80::79::80::79:
Nasılsınız kızlar kaç gündür giremedim kayınpederim rahatsızdı onun yanına gittik
Hamile varmıı
alyacım işte aynı nedenlerim vardı..bende sorun var..sende de varsa şimdiden tedavisine çaresine bakalım diye düşündüğüm için eşimin tahlil yaptırmasında israr ettim..inatçı kocam çok üzdü bu konuda..bir gün hastanede ben dişime dolgu yaptırıken aniden çıkıp gitti odadan..meğer sperm tahlilli yaptırmış....
canım ablamda seninle aynı şeyi düşündü. açık ameliyattan sonra gebe kalırsan nasıl doğuracaksın aradan vakit geçmesi lazım değilmi diye aynen bu şekilde sordu dr.a. doktor kalabilir bi sakıncası yok zaten maksat gebeliğin sağlanması dedi. tabi farklı dr.da sorarım. zaten açıkmı kapalımı onunda kararını vermedim henüz. bakalım doçent ne dicek. bu arada bi gebe kalayımda doğuma bakarız :))) bu arada kendi dr.da çatın çok dar normal yapamazsın demişti bi ara artık bilemiyorum. birde çikolata kisti hamilelik döneminde tamamen kaybolmazsa sezeryan yapılıyor kistide almak için. bana sezeryan gözüküyor ama bi gebe kalayımda artık sezeryan falan hiç farketmez
okudum canımm :)))
bende eşimi gönderdim test yaptırdı. hatta o dönemde bende çikolata kisti falan yoktu ben nasıl kontrole gidiyorsam sende gideceksin varsa bir problemimiz ona göre seçeneklerimize bakarız niye vakit kaybedelim dedim. oda hemen gitti. onun testlerinde sorun çıkmadı. değerleri normalin üstündeymiş.. 3 ay geçti baktık olmuyor yine gittim kist o zamn çıktı. bu işlere belli olmuyor. ben deseydimki aa bende bişey yok dr.a ne gerek var hem vakit kaybedicem hemde kistin patlayıp yumurtalıklara organlara zarar verme ihtimali vardı yani alminaçınar doğru söylüyor daha başında herşeye bakılmalı herşey normalse öyle devam et çalışmalara. varsada bi problem vakit kaybetmemiş olursunuz. herkes için söylüyorum bunu.
dr.ların görüşü değişiyor genelde tabi ama benim rastladığım tüm dr.lar 1 sene sonra demişlerdi.. hayırlısı olsun :)
allahtan benimki huysuzluk yapmadı git yaptır dedim müsait olduğunda yaptırdı. sende en doğrusunu yapmışsın canım. tüp bebekmi yaptırdın peki bu arada kaç çocuğun var
bu ay da boş geçerse,gidelim doktora karıkoca biz :97:
hadi hayırlısı kıslar listemiz bayağı uzun bunların içinde tedavi gören varmı
hadi hayırlısı kıslar listemiz bayağı uzun bunların içinde tedavi gören varmı
2 si mezarda 2 si hayatta 4 çocuğum var canım...iki kez ikizlere hamile kaldım...ilk ikizlerimi rahim ağzı yetmezliği yüzünden ve dr ihmali nedeniyle erken doğumla kaybettim..çevremde ailemde o kadar dr var ama kadın doğumcu hiç yok...onlar benim hıdırellez dileklerim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?