Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

papatyamm

başın sağolsun canım ya..

hoşbulduk canım nasılsın dün gece uğramadın sensizdi sohbetimiz eksikliğin belli oluyor

dün eve döndük ya..
evle ilgilendim biraz dün gece..
bi de nedensiz içim sıkkındı..
ama iyiyim şimdi şükürler olsun..
canımsınn

megim kuzum iyiyim ben yaa
bi taraftan bi sayfa daha açtım ameliyat olanları falan okuyorum. gecikirsem bilinki araştırmadayım :))) bu arada tek majeziğim vardı içtim ağrım arttı gece napıcam bilmiorum minoset var oda hiç bi işe yaramıyoki yaaa
bu arada kistte ağrı çok oluyormuş tırsıyorum ama şu ana kadar farklı bi ağrı hissetmedim bakalım.normalde ilk gün ağrır 4 saatte bi majezik içerim geçer ama inş. herzamanki gibi olur

canım kusura bakma ama,gerizekalı dandik dr .lara gitmişsin...rahim taşımamış atmış vs vs..teşhis bu mu yani ( enfeksiyon da yoksa bahsettiğin olay rahim ağzı yetmezliğine benziyor..tekrar hamileliğin olursa muhakkak riskli gebelik uzmanına git...ve sitede rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan arkadaşların tecrubelerini oku..ayrıca 12. haftada muhakkak rahim ağzını diktir....yani serklaj yaptır...kasılma olduğunda sanki tuvaletin varmış ihtiyacı hissediyorsun ve karnında sivri tümsekler oluşuyor..sen de yavrun bir yerini dayadı sanıyorsun ... karnın taş gibi kaskatı kesiliyor...

lütfen iyi bir dr a görün..asistan dr lar ile işini halletme.....onların deneyimleri yeterli değildir...

Son düzenleme:

canım başın saolsun. inş. rabbim nasip eder bebeğin gelir.üzme kendini. herşey nasip meselesi zamanı vardır

alya rahim filmi dayanılmaz birşey değil narkoz aldığına deymez zaten 2 dk. sürüyor bence önce rahim filmi çektir bilirim bu işlerde karar vermekte hangisine güveneceğini bilmekte çok zordur eşlerimizinde hiç yardımı olmaz ne biliyorlarki bu konuda fikir verebilsinler herşeye biz karar vermek zorundayız her sıkıntıyıda biz çekeriz kadın olmak zor iş allah yardımcın olsun geçmiş olsun

alttan hiç muayne etmemeleri de ne kadar dandik dr .lar olduklarının göstergesi..kusura bakmayın böyle dr .ihmali yüzünden kaybedilen yavrular beni çok kahrediyor ve sinirleniyorum....

ay nekadar bilgilisin ben doğumumu ünüverste hastanesinde yaptım bana söyledikleri buydu okadar buruktu içimki ayrıntı hiç sormadım kendi doktorumda net bir bilgi vermedi tekrar hamilelik olursa inşallah doktor bu durum tekrarlamaz dedi fakat artık daha tecrübeliyim en azından sancı nasıl giriyor biliyorum aklıma gelmişken dediğin gibi sürekli tuvaletim geliyordu ama karnıma hiç bakmamıştım karnımda nasıl şekiller oluşuyordu bilmiyorum

canım ben çok korkuyorum ya rahim filminden. bakıyorum bazıları hissetmemiş bile bazılarıda dayanılmazdı diolar. neye göre değişiyor onuda bilmiyorumda.
bakalım bi şekilde yaptırıcam.hakikatten eşim bana soruyo herşeyi sonra aynı şeyi bidaha soruyo bana soracağına aç bak önünde bilgisayar var araştır dedim. karar vermek çok zor cidden düşünüp duruyorum ne yapsam diye.:26:

canım bende rahim filmi çektirdim..
ne korkularla girdim hatta anestezi bile düşündüm.
ama çok kolay geçti.
hiç ağrı hissetmedim...

dr un seni sürekli asistan dr lara mı yönlendirdi canım ??? işte tahmin ettiğim gibi rahim ağzı yetmezliği...hamileliğinde 12. haftada önlem amaçlı serklaj yaptırman,sonrasında kasılma önleyiciler kullanman gerekir..ayrıca 26. haftada da ciğer geliştirici iğneler...ve tüm hamilelik süresince dinlenmelisin...26. haftada doğup yaşayan çok bebek var.ciğer geliştirici iğneler sayesinde...o kadar sinirleniyorum ki anlatamam yaa..kolay mı hamile kalmak..offf yaaa...vicdan sahibi olmak lazım dr olmaktan önce.....

Son düzenleme:

ben de rahim filmi çektirdim narkozsuz evet çok ağrın oluyor ama kısa bir işlem bence narkoz almaya deymez fikrimi söylüyorum sadece benim eşimde hiç araştırmaz sen bilirsin der sıyrılır işin içinden

rahim filmi sezaryan ve açık ameliyat yanında hiç bir şey canım..benim de ödüm kopuyordu rahim filmi çekitmekten ama o kadar da korkulacak bir durum olmadığını anladım..:) eğer istersen anestezi altında da yapıyorlar bu işlemi tabi..senin hiç bir şeyden haberin olmuyor...

ben artık çıkıyorum..kuzularım uyuyalı saatler oldu...erkenden dikecekler bizi..azcık uyumalıyım :) iyi geceler herkese....

canım çok haklısın benim doktorum çok iyi eytim almış biri aslında çok ta ilgili benim iş biraz kısmetten çıkmış benim sancılandığım hafta doktorum yurt dışındaydı ben önce devlet hastanesine gittim onlar çocuklar dönüyor sen sancı sanıyorsun diye gönderdi doktorum gelene kadar benim sancılar sıklaşmıştı doktorum telefonda fakülteye gitmemi söyledi ordada bunlar oldu işte benim hamileliğimin öncesinde hiç bir sıkıntı bir problem yoktu aslında doktorum 20. haftada rahim boyu ölçümü filan yapmiştı işte tam ne olduğunu bilmediğim kontrolleri yapmıştı herşey yolunda demişti öylede gidiyordu ben nazara geldiğime inanıyorum bir anda oldu bitti yavrularım cennete uçtu

Rahim filimi nasıl çekilir ?

Rahim filmi bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Radyoloji Uzmanı veya Teknisyeni tarafından beraberce uygulanır.

Jinekolojik muayene pozisyonundayken rahim ağzını görüntülemek için vajinaya alet yerleştirilir. Daha sonra rahime kanül adı verilen bir diğer alet yerleştirilir. Kanüle tutturulan enjektörden birkaç aşamada basınç uygulanarak kontrast madde (ilaçlı madde) verilir. Bu sıvı röntgen filminde bulunduğu yerlerde ışını geçirmediğinden beyaz bir görünüm kazandırır. Sıvı verilmesi esnasında ya belli aralıklarla röntgen filmleri alınır veya floroskopi adı verilen yöntem kullanılarak ekrandan sıvının geçişi sürekli olarak izlenir ve kaydedilir.

Böylelikle rahimin iç yapısı, kanalların açık olup olmadığı ve yapıları değerlendirilir.

HSG, röntgen ışınları yardımıyla gerçekleştirilen bir teknik olmasına karşın verilen ışın dozu yüksek değildir.

Rahim filmi çekilmesi ağrılı bir işlem midir?

Kadınlar arasında genellikle rarahim filminin çok ağrılı olduğuna dair yaygın bir kanı vardır. Ancak kibar ve dikkatli bir uygulamayla yapıldığında aslında HSG karında biraz batma ve gerilme hissi yaratan ve dayanılacak kadar az ağrı veren bir işlemdir.

Bu nedenle genellikle işlem genel anestezi altında uygulanmaz. Ancak normal jinekolojik muayeneyi bile zor tolere eden, ağrı eşiği düşük ve çok hassas bayanlarda anestezili olarak da çekilebilir.

Hastaların çok büyük bir kısmında işlemden 30-60 dakika önce alınacak olan basit bir ağrı kesici işlemin rahat ve sorunsuz geçmesini sağlar.

HSG çekilmesi sonrası kendiliğinden bir oluşan gebeliklerde bir miktar artış gözlenmektedir. Bunun nedeni olarak ise tüplerdeki hafif yapışıklıkların basınçla verilen ilaç nedeni ile açılması şeklinde açıklanmaktadır. Bir de eğer kısırlığa bir sebep olarak mikrobik bir olay varsa verilen ilacın antimikrobial özellikleri de tedavi edici olabilir.

Uzun süredir infertilite/kısırlık problemi çeken bir çiftin HSG çekimi sonrası kendiliğinden gebe kalması bu yüzden şaşırtıcı değildir.

canım bende rahim filmi çektirdim..
ne korkularla girdim hatta anestezi bile düşündüm.
ama çok kolay geçti.
hiç ağrı hissetmedim...

ben de rahim filmi çektirdim narkozsuz evet çok ağrın oluyor ama kısa bir işlem bence narkoz almaya deymez fikrimi söylüyorum sadece benim eşimde hiç araştırmaz sen bilirsin der sıyrılır işin içinden

kızlar valla içimi rahatlattınız ben o zaman dr. söyleyimde haftaya yapsın bitsin bu olay. aradan çıksın
megim nasıl yapılıyor bende tam bilmiyorum ama ilaç veriyorlar basınçlı tüplere galiba
kızlar daha ii bilir

Bende rahim filmi çektirdim ve aneztezisiz çektirdim

Elbette ağrı oluyor hiç ağrı olmadı desem yalan olur ama o kadar abartılacak dayanılmayacak bir ağrım olmamaıştı benim.
Adet dönemimdeki sancının az biraz şiddetlisi diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…