Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

Hamilelik dönemi çok ilginç bir dönem. Kapalı bir kutuda anne ve baba adayları merakla bebeğin kime benzeyeceğini, sağlığını düşünür, durur. Büyüme hayalleri ile bebeğin karındaki hareketi, cinsiyeti, odası, kıyafetleri, gelecekte okuyacağı okullar, seçeceği meslek vb. ile ilgili hayaller kurarlar. Kim bilir belki siz de aynı duyguları paylaşıyorsunuz. Bebek ve anne sadece babanın değil herkesin ilgi odağı olur. Aile, arkadaşlar herkes bebeğin hareketlerini izler, hediyeler getirmeye başlarlar. Bebeğin çekilmiş ultrason resimlerinden albümler oluştururlar. Çevre böylesine ilgiliyken anne ve baba farklı duygular yaşarlar. Işın Akı konuyla ilgili şunları söylüyor: “Anne-baba çevrede bebekle ilgili her şeyi seçici algılar. Çevresinde arabayla dolaşan sevimli bebekleri görür,sempati duyar.Kendi çocuğu ile karşılaştırır.Ben de böyle gezeceğim vs. gibi hayaller kurar. Anne adayı eşinden de farklı yaşar bu duyguyu. Eşinin de aynı şeylerle ilgilenmesini,hissetmesini ister,ancak bu mümkün değildir.Kadının hormonları ile erkeğin hormonları farklıdır.Baba anne gibi hassasiyet göstermediğinde,anne “acaba bu çocuğu istemiyor mu?” duygusunu bile yaşayabilir.Hormonlardaki değişimin etkisiyle annede aşırı duygusallık görülebilir. Fakir bir çocuk görünce ağlama hissi,vs..yaşar. Bebeğin doğumu ile ilgili planlar yapar,doğumdan da korkar.Hangi doğum daha iyidir,risksizdir,vs…araştırır."
alıntı....

bilgincim merhaba sen doktora gittiğinde karındanmı baktı vajina ultrasonundanmı bende yarın gidicem merak ediyorum

canım bendede oldu 18.ci günümdü akıntıyla beraber pembemsi akıntı diyelim

demin bende de bi peçete kadar pembe akıntı geldi açık pembe renginde de regl oluyorum sanırım ama yerleşme kanaması olmasını umuyorum tabi ben bugün reglin ilk gününü 1 sayarsak 24. günüm...yok yok ben regl oldum sanırım gerçi henüz devamı gelmedi

Megim kuzucanım senin bat ne zaman geliyo

alla alla biliyosun ya kuzum benim,sabahtan ne konuştuk
16 temmuz dedim ben..ama 14 te de olabilir..
olmasınnn

canım bendede oldu 18.ci günümdü akıntıyla beraber pembemsi akıntı diyelim

ben de isterimmm

hah bende ööle yaptım nadasa bıraktım kociş depresyona girdi şimdide üfffff

doktorun ne dedi bilginim?

bilgincim merhaba sen doktora gittiğinde karındanmı baktı vajina ultrasonundanmı bende yarın gidicem merak ediyorum

karnımdan ultrasonla baktı bidenem o zaman 6+2 idim. 3yada 4 temmuz gibi tekrar gitcem kalp pıtpıtlarını duycaz inşallahhhhhhh
merak et bencede cok güzel bir duygu keseyi görmek bile. Allahım herkese nasip etsin inşallahhhhhhh

regli olduğunu düşünmüyorum canım 24.cü gün çünkü yerleşme kanaması olabilir

inşallah görünür benim mercimek karından olmadı valenden görünsünde hayırlısıyla uykuda uyuyamam bu gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…