Hamilelik dönemi çok ilginç bir dönem. Kapalı bir kutuda anne ve baba adayları merakla bebeğin kime benzeyeceğini, sağlığını düşünür, durur. Büyüme hayalleri ile bebeğin karındaki hareketi, cinsiyeti, odası, kıyafetleri, gelecekte okuyacağı okullar, seçeceği meslek vb. ile ilgili hayaller kurarlar. Kim bilir belki siz de aynı duyguları paylaşıyorsunuz. Bebek ve anne sadece babanın değil herkesin ilgi odağı olur. Aile, arkadaşlar herkes bebeğin hareketlerini izler, hediyeler getirmeye başlarlar. Bebeğin çekilmiş ultrason resimlerinden albümler oluştururlar. Çevre böylesine ilgiliyken anne ve baba farklı duygular yaşarlar. Işın Akı konuyla ilgili şunları söylüyor: “Anne-baba çevrede bebekle ilgili her şeyi seçici algılar. Çevresinde arabayla dolaşan sevimli bebekleri görür,sempati duyar.Kendi çocuğu ile karşılaştırır.Ben de böyle gezeceğim vs. gibi hayaller kurar. Anne adayı eşinden de farklı yaşar bu duyguyu. Eşinin de aynı şeylerle ilgilenmesini,hissetmesini ister,ancak bu mümkün değildir.Kadının hormonları ile erkeğin hormonları farklıdır.Baba anne gibi hassasiyet göstermediğinde,anne “acaba bu çocuğu istemiyor mu?” duygusunu bile yaşayabilir.Hormonlardaki değişimin etkisiyle annede aşırı duygusallık görülebilir. Fakir bir çocuk görünce ağlama hissi,vs..yaşar. Bebeğin doğumu ile ilgili planlar yapar,doğumdan da korkar.Hangi doğum daha iyidir,risksizdir,vs…araştırır."
alıntı....
regli olduğunu düşünmüyorum canım 24.cü gün çünkü yerleşme kanaması olabilir
bişey demedi meg im. halvet konusunda. ben sadece birkaç gün ara verdim kafama göre. ama sanırım bunla alakası yok bizim koca bebeğin depresyon halinin
aslında bence bununla da baya alakalı bilginim..
onu artık daha az istediğini,bebeği kendisinden çok önemsediğini ve önemsiyeceğini düşünüyodur garibim şimdi..
ama sanırım öyleeeee biliyomusun hamilelikte tek düşündügün bebeğin oluyo çaktırmıyosun ama ööle doğanın kanunu buu
regli olduğunu düşünmüyorum canım 24.cü gün çünkü yerleşme kanaması olabilir
ay hadi inşallah luckim yaaa
filorindacımmm megcimmm bunu okuyunca gözlerim doldu biliyo muusnuz???keşke ne olur dua edin bana keşke yerleşme kanaması olsa ama hissediyorum gelcek devamı(((( Tetikte bekliyorum bakalım
filorindacımmm megcimmm bunu okuyunca gözlerim doldu biliyo muusnuz???keşke ne olur dua edin bana keşke yerleşme kanaması olsa ama hissediyorum gelcek devamı(((( Tetikte bekliyorum bakalım
Dularımız seninle p.tesi sabırsızlıkla bekleyeceğim.
İnşallah devamı gelmez ve pamuğun seni bulur :)
merhaba fıstıklar..yeni geldim..ama küçük bi misafirim var..kucağımda şuan..onunla ilgileniyorm.sizede bir görüneyim dedim.kendinize iyi bakın akşama görüşürüz...
canım pozitif düşün benimde hiç umudum yoktu rabbim oldedimi oluyor işte hem ben 12.13.14.16 günleri ilişkiye girdim ilk denemdi olmaz zaten demiştim umudunu kırma kalbinide bozma herşey allahtan
Dularımız seninle p.tesi sabırsızlıkla bekleyeceğim.
İnşallah devamı gelmez ve pamuğun seni bulur :)
canlarım benim çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizlerdenbiz de bu ay 4. günden itibaren gün aşırı çalıştık 3 gün öncesine kadar...Rabbim elbet biliyordur uygun zamanı hakkımızda her zaman en hayırlısı olsun ve inşallah hayırlısı ile alalım bebğimizi kucağımıza inşallah :))))))))))
Regl olduysam da rabbim sağlıkk versin elbet gelecek bebeğimiz....
hayırlısıyla bebikin içindedir inşallah canım..
sen yaz ama buraya durumlarını,merak ederim ben..
evet ya hepimiz dua ediyoruz birbirimiz için kendini üzme bidenem
merhaba fıstıklar..yeni geldim..ama küçük bi misafirim var..kucağımda şuan..onunla ilgileniyorm.sizede bir görüneyim dedim.kendinize iyi bakın akşama görüşürüz...
guzellerim,ben cikiyorum,namaz kilayim,sonra da kitap okuyum.hepinizie dua edicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?