Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

Kızlarrr bir karar verdik eşimle beraber bugün. Benim zaten rahmim ters, sorun değil diyor doktorlar ama yine de geciktiriyoemuş hamileliği, sonra eşimde varikosel var gerçi sayı ve morfoloji iyi ama hareket % 50. Üroloji ameliyat dedi, eşim istemedi. Bir kadın doğumcu değerlere göre sorun değil ama biraz denersiniz sonra aşılama yaparız demişti biz erteledik sonra denemeleri zaten, başka doktor da gerek yok demiştii neysee.. Eşim benden 12 yaş büyük artık 40 a dayanıyor ben 28.. O yüzden biz aralıka kadar 4 kere felan kendimiz denicez sonra da aşılamaya geçicez direk öyle karar aldık. Artık hayırlısı inşallah gerek kalmadan gelir tabii bebeğim...

En iyi kararı vermişsiniz hakkınızda hayırlısı olsun.Bazen drlar kendi haline olur desede olmayabiliyor.Bizdede hiçbir problem yok fakat 3 yıldır olmuyor dr kendi haline bırakın olur demişti ama artık bizde önümüzdeki ay kısmetse dr un yönlendirmesine göre ya aşılama yada yumurta takibi düşünüyoruz...Belki kendi haline olcak ama bir yıl sonra ama 10 yıl sonra olacak okadarda bekleyemiyor insan eli kolu bağlı durmak olmuyor o yüzden elbette kendi heline olabilecekte olsa daha erken olması için yardımcı üreme tekniklerinden birini uygulamak şart..........

Buarada öyle selemsız direk yazdım kusuruma bakmayın değişik yemek tarifi bakmak için girdim kk ya öyle gözüme takıldı yazayım dedim şimdi yemek yapmam lazımmmmmmmSizlere iyi sohbetler

anladım hayatım..hakkında hayırlısı olsun o zaman canımcım...olsada hayır demezsin yani..Allahım gönlüne göre versin hayatm..

canım hiçbirşey imkansız değildir..aşılamayada çok takılma cnm bence 1 kere dene eğer olmazsa dirkt tüp bebeğe geç..çünkü aşılama için zaman kaybı diyorlar..İnşallah bunlara hiç gerek kalmadan hamiş kalırsın ve sağlıkla alırsın kucağına yavrunu...

evet canım yaa doktorlara göre önce beklenmeli, sabretmeli felan. Hee geçen sene ertelememiş olsaydım bu seneye o zaman bir sene denerdim olmadı mı bu dönemde aşılamaya geçerdim ama zaten 4 yılımız bitiyor eylülde, ee açıköğretim de bitti bu sene herkeste bir bebek beklentisi başladı kaldı ki bende artık beklemek istemiyorum. Bir sorun olmasa belki beklerdim ama hem eşimde hemde benim rahmin tersliğinden dolayı geç olma ihtimali varken riske atmak istemiyorum. Hem 6 ay beklicem sonra bir de 3 aşılama yaptırmam lazım ki devlet tüp bebeği ödesin öyle de 3 ay geçecek aşılama tutmazsa felan nerdeyse bir sene. O yüzden kasım aralık neyse aşılamaya geçeyim bir an önce..

canım direk tüp bebeğe geçilemiyor ki maalesef. Çünkü devlet ancak 3 aşılamadan sonra tüp bebeği karşılıyor. Gerçi 3 aşılamaya verilen parayla bir tüp bebeğin parası çıkar. En azından yani devletin ödediği payla biizm ödeyeceğimiz arasındaki fark çıkar yine aynı paraya gelir belki de. Boşuna aşılamaya para verecekte olabiliriz ancak ben bu yöntemi de deneyip olmaz tüp bebeğe geçmek istiyorum. Aşılamada da aslında normal ilişki kadar olasılık varmış. Bilmiyorum belki de yılbaşına kadar normal dener direk tüp bebek yapabiliriim belli olmaz..

Merhaba canım, dr bana da eğer bu ay normal yoldan olmazsa bir yasmin kullan sonra aşılama önerebilirim dedi, maliyeti (ssk sız) ve işe yararlığı hakkında bir bilgin var mı?

Canım bende devlete gidiyorumda.Senin bilgin varmı rapor hakkını hem yumurta takibinde hem aşılamada hemde tüp bebekte kullanabiliyormuyuz yani ilaçları indirimli almak için sormuştum.bilgin varmı bu konuda???

Canım bende devlete gidiyorumda.Senin bilgin varmı rapor hakkını hem yumurta takibinde hem aşılamada hemde tüp bebekte kullanabiliyormuyuz yani ilaçları indirimli almak için sormuştum.bilgin varmı bu konuda???

Valla aşılamayı yeni yeni araştırıyorum. Aşılama da belki ilaçlar ssk ile indirimli alınıyordur bilmiyorum. ma tüp bebeği devletin karşılalamsı için ki ilacın bir kısmını ve hastane masrafının da bir kısmını karşılıyor sanırım, ancak 3 aşılama yapılırsa ondan sonra karşılıyor yoksa karşılamıyor canım.. Knedin veriyorsun tüm masrafları.

biliyorum cnm 3 kerette olmadığını ama bu devlet için geçerli sanırım.ben özel için konuşmuştum.cnm peki tüm bunları sen özel hastanede mi yapmayı planlıyorsun..galiba rapor falan alınıyormuş özelden yararlanabilmek için.epey süründürüyorlar yani..bende istiyorum aşılama ama daha erken ben 19 aydır deniyorum..tüp bebek bnm gittiğim hastanede 3500-4000 tl civarı..aşılamada 1000 liraya yakındı..

Son düzenleme:

3 aşılama şartı olduğunu biliyorum.Zaten dr direk tüp bebeğe geçelim desede ben geçmem.Çünkü iki aşılamayı ikide tüp bebeği devlet karışılıyor diye biliyorum hepsinden yararlanmak isterim.Benim merak ettiğim yumurta takibini iğneli yaptırsam onuda karşılarmı acaba devlet?? Daha bu sorunun cevabını kimseden net alamadım dr. ada sorucam bu defa gittiğimde inşallah öğrenirsem paylaşırım burada hepimiz öğreniriz.Sen rapor çıkartıp özeleme gideceksin yoksa herşeyi devlettemi yaptıracaksın?Birde hangi ildesin??

canım bu arada sana birşey söyliycem..burada bir tanıdığımız devlet hastanesinde tüp bebek yapmaya gitti ancak kadın ve eşi 40 yaşın altında olmadıkları için 5500 lira demişler.eğer yaştan kurtarsaydı eper indirimli oluyormuş.senin yaşın uygun ama eşinin yaşıyla ilgili bir sorun olur mu bilmiyorum..sana söylmek istedim..

raporla hepsi oluyormuş cnm..bende bu sitede tüp bebek yaptıranlardan okumuştum.istersen sende bir bak araştır..Allah yardımcımız olsun..

Aslında bir seneyi geçtikten sonra yardımcı tedavilere geçiyorlar. Yumurta takibi , klomen. Seb bunlara geçtin mi hiç. Ben belki birkaç yada klomen kullanırım o da hızlandırıyormuş. Ben özele yaptırmak istiyorum ama doktorum geçen sene rapor işini hallederiz demişti. Devlete gitmnek istemiyorum. Hel bir o zaman gelsin doktorumdan bilgi alırım..

bilmiyorum valla canımm... Tüp bebek aslında 40 yaşındaki insanlarda daha değerli bir olay ve 35 yaş üstüne iki embriyo transferi yapılabiliyor. Neden öyle bilemedim. İnşallah tüpe felan gerek kalmaz bizimkiler..

raporla hepsi oluyormuş cnm..bende bu sitede tüp bebek yaptıranlardan okumuştum.istersen sende bir bak araştır..Allah yardımcımız olsun..

Teşekkürler ben araştırdım fakat bulamadım sen biliyorsan bana o konunun linkini kopyalarmısın özel mesajla.
Eğer gerçekten hepsini karşılıyorsa benim için çok iyi olacak sevindim buna çünkü karşılamıyorsa Tedavim yarıda kalır çünkü maddi olarak karşılayamayız hepsini verdiğin bilgi için teşekkürler sen hangi aşamadasın şuan neler yapıyorsun kendinden bahsedersen sevinirim

cnm 2 yada 3 hafta oldu okuyalı ben bir bakayım eğer bulabilirsem tabikide yollarım ben sana..

Son düzenleme:

inşallah hayatım ama bence biraz doğal yollardan denemen mantıklı.burada bir arkadaşımız var..onunda rahimi ters doktor ona kalamazsın demiş hamiş ama kalmış..nasib bu işler...çevirmen mümkün galiba ben öyle biliyorum cnm..

cnm hepsini değil ama tüm tedavide bir indirim sözkonusu olduğunu biliyorum ben..ama normal haliyle epey farkediyor tabikide.ben klomen tedavisi gördüm..yumurtalarım tepki verdi ilaçlara ancak gebelik oluşmadı..doktorumda bnm isteğim üzerine hsg mi çekti.çok şükür 2 tüpte açık şuan.geçen ayda kist yaptı klomen..onu eritmek için dçkontrol hapı kullandım...offff anlatırken bile skıldım ya..yoruldum inan ki..Rabbim inşallah bu günlerimizş aratmazda..hayırlııyla verir evlatlarımızı kucağımıza..senin tedavin ne aşamada cnmm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…