Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

selamlar herkese

sabah 9:30da çıktık 10:20 randevusu için, 10:30da ancak orda olabildik
felaket trafik vardı , eylem varmış yollar kilit olmuş resmen

neyse
son duruma göre oğlum 1260 gram olmuş
yalnız bu sefer kafamı kurcalayan bişey söyledi
plesantanın ön duvarında kan öbekleri görüyorum dedi
daha önce de böyle olanlar oldu bi sıkıntı olmaz dedi
internetten de baktım bişey bulamadım
inşallah sıkıntı yaratacak bir durum değildir
bir de yine her zamanki gibi FL değerimiz 5 gün geri çıktı
bu da canımı sıkmıyor değil
ama en azından ara daha da açılmamış diye avutuyorum kendimi
doktor yine sıkıntı olmadığını, soya çekim olabileceğini söyledi (eşimin babasının da bacak boyu kısa, ona çekti heralde diyoruz, başka sıkıntı olmasın da. internette hep çok kötü şeyler yazıyor FL kısalığı ile ilgili )

bugün 28+3üz
baş 29+6 çıktı, koca kafalı bişey olcak heralde
karın çevresi 28+6
kilosu 28+2
Fl ise 27+5 çıktı
FLyi 7 ile çarpınca boyu 36,6 çıkıyor

bu kadar laftan sözden sonra bir de foto ekleyelim tam olsun
Eki Görüntüle 382533 Eki Görüntüle 382534

a.slm hoşgeldin ferdam maaşallah bebişine ya aman aman yirim yirim onu ben

hoşgeldin ferdam doktor sıkıntı yok diyosa dert etme maşallah oğluşuna bende bugün doktora gitcem

Maşallah canım, değerleri de çok güzel dediğin gibi dedeye benzeyecek galiba.Bahsettiğin kan öbekleri gerçekten sorun olsaydı doktor söylerdi bence,ya da ilaç dinlenme bişey verirdi.İnternete de bakmamanı tavsiye ederim valla illa bişey yazıyorlar bişey çıkıyor.Herkesin başka nedenden kısa oluyor, genel yorumlar oluyor.Hiç bakma bence cahil gebe olalım kurtulalım.Ben aylardır hiçbir şeye bakmıyorum, tesadüfen karşıma çıkan şeylerin dışında canımı sıkan bişey olmuyor valla.Kafana takma izne ayrılınca bol bol dinlenirsin,öbekler de bu sayede geçer belki.

yok ya cidden ise yarıyomu kıs ben hergün içiyorum yapsammı bende

cnm suna dumankaya söylemişti sanırım ben 1 yıl önce duymuştum deniyorum arasıra boşuna lavaboya gitmesin çok faydalı dedi

neye bakacak canım doktor?

cnm hani doktor kist var bi dahaki adete gel demişti yaa bende kontrol süresi bitmeden bi daha gideyim diyorum belki adetle atılmıştır hala duruyosa soğan kürü fln yaparım
bideeeeee sorcam korunmayı bıraksam olurmu diye çünkü bugün yumurtluyorummmmmmmm

ferdacım maşallah bebişine hiç sıkma canını bunlar normal şeyler biliyorsun. Bi yerleri illa küçük yada büyük çıkıyor. Korkma bebeğim

dediğin gibi bakmamak laım ama bakmayınca da daha çok kuruyorum kafamda
baktım ama bulamadım bişey plesenta ile ilgili
fl kısalığı ile ilgli de çok kötü şeyler yazıyorlar ama ben iyi yorumları okumayı tercih ediyorum

Benim bebeğimin FL'si 14. haftada geri kalmaya başladı. 20. haftaya kadar doktor doktor gezdim, kimi önemli değil dedi, kimi down sendromu olabilir, amniyosentez yapalım dedi. O dönemde konu hakkıdaki bütün tıp literatürünü okudum neredeyse, elimde tablolar makalelerle geziyordum. 2.li test iyi çıktığı için, sonunda amniyosentez yaptırmamaya karar verdim, sonunda da gayet sağlıklı bir bebeğim oldu.

benimde bir aylık ölçümün birinde iki hafta geri çıkmıştı boyu hiç uzmamış ama sorun olmuyor bebeğim doğdu 51 cm boyunda sorun yokmuş yani işin ilginç yanı benim doktor sorun varsada doğunca bakarız diyerek beni deli etmişti

ağustos anneleri,yardımınıza ihtiyacım var.bugün doktor kontrolunde bebeğin fl boyu kısa çıktı,ben 35 haftalık hamileyim bütü ölçümler normalken fl kemiği 31 haftalık(59mm) çıktı.geçen ayla aynı,yani bir aydır hiç uzamamış.şimdiye kadar hep iyi gidiyodu.doktor minyon tiplidir dedi ama benim içime bir kurt düştü.sizin bilginiz varmı bu konuda,yada sizin ölçümlerinizde kaç çıktı.(internette baktım downsendromu olabilir gibi yazılar var)
aynı sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için sonucu yazmak istedim.bebeğim gayet sağlıklı çok şükür.boşuna sıkılmışız yani.bebek ve çocuk gelişiminde böyle şeyler oluyor.bazı organlar gelişirken digerlerinin gelişimi kısa süreliğinede olsa yavaşlayabiliyor.sağlıklı,hareketli ve çok zeki bir oğlum var.sizdede böyle sorunlar çıkarsa üzülmeyin hamileliğinizin tadını çıkarın.

benim bebegiminde 1-2 hafta gerıden gelıodu .fl boyu.simdi 7 aylık bi sıkıntımız yok cok sukur.insan hamıleyken cok takıo boyle seylere ama doktor sorun yok dıosa yoktur canını sıkma.51 cm doğmustu bebısımde.

maşallah ferdam oğluna uzme kendını doktor bişi yok dedıyse yoktur oglen buyuycek senın boyunu gecıcek alıcak senı kolunun altına ozaman gorcen sen bos yere uzulmusum dıye ıns allah o gunlerı gostersın sende benı hatırla

halı içinde düşündüm taşındım, az birazda kaşındım
giderken büyük halı şişi alıcam. Bu 96 ilmekdi 200 ilmekden başlıycam halı gibi yapıcam ve aralara gri beyaz kutucuk koycam.

kısa olsun canım inan dert değil
sağlıklı olsun da sorun yok
intenette direk down sendromu diyor allah korusun
2li 3lü testlerimiz iyi çıkmıştı allahtan
yaptırmamış olsaydım içim içimi yerdi şimdi

Bu fl kemiğinin ölçümü pozisyona bağlı değişebilen bir şey olabilir mi acaba?

Bu fl kemiğinin ölçümü pozisyona bağlı değişebilen bir şey olabilir mi acaba?

aslında olabilir
ama bizim her zaman geri çıkıyor
bir seferlik olan bişey değil
fl ölçümü yapılmaya başlandığından beri geri çıkıyor
ölçüm hatası olduğunu sanmam o yüzden
kısa olacak uyluk kemiği

kızlar ben çıkıyorum anca yemek yiycem duşa gircem hazırlancam 3 gibi çıkarım 3.40ta randevum gerçi hastane 10dk.lık mesafede de kazı var yollarda bu acemilikle nasıl gidicem bakalım

verir vermezmi hiç niye bugüne kadar vermedi peki

onu sorgulama hakkımız yok gülüm elden ne gelir şükürler olsun üzülmemek elde değil ama isyan etmek sorgulamak asla çok şükür herşeye sabırla bekliycez bitanem ben ovucnları söyledim yarıon elimde olur 30ovucan+10gebelik testi yazıyodu aldık işte

allah korusun canım benım ıyı dusun rabbım sonrakı kusurlardanda korusun hepımızı saglıklı doğsak garatısımı var saglıklı gıdıcek dıye oyuzden hıc dusunme bole seyler rabbım buyuk cıkmaz bısı merak etme

ohhh kahvenin telvesini de yüzüme sürdüm çok güzel peeling oluyo

aa öylemiymişşş
bende yapayım kız bariiii
neye iyi geliyormuş kiiii

bende tam orgünün resmini arıyordum ki bunu eklemişsin.
bence böyle desenli yap cok da güzel olmuş siyah beyaz.:107:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…