hergün yap çift çizgi çıkana kadar
aynı renk olacak ama çizgiler
resmini eklersin istersen yorumlarız
deme gülüm öyle o zaman daha kötü oluyo yani nereye kadar sonu var ve fazla umut etmek yıoıkılımak var moralin bozulmuşki senin farkındayımda sana yakışmıyo hadi o fırlamamelisa gelsin emi fıstığımmm
Merhaba ! 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ve bu sürecin son 11 ayı daha zor geçti. Zira ilk 6 ay sonunda hamilelik gelişmeyince endişelenmeye başladık. Polikistikover sendromu teşhisi konuldu ve önemli olmadığı ve daha bir sabırla beklememiz gerektiği söylendi. Bir yandan düzenli takipler, iğneler , ilaçlar v.s ... Aylar geçiyor ve sonuç alamıyorduk. Son olarak HSG (RAHİM FİLMİ) çektirmemiz istendi. 4 ay kadar önce çektrim ve sol tüpüm tamamen tıkalı sağ tüpümde minimal bir geçiş olduğu söylendi. Sağ tüpteki minimal geçişin, ilaçlı suyun basınç altında verilmesinden kaynaklanabilceği yani her iki tüpümün de tıkalı olduğu söylendi. 4 aydır uykularım kaçtı. Laporoskobiye hiç yanaşmadım. Grek burdan okuduğum yazılar gerekse benzer durmda olduğunu bildiğim kişilerden aldığım tavsiyelerle... tüp bebek merkezleri araştırdık. Ankara , İstanbul ve kendi memleketimizde. Havalar soğuk olunca da nisan başına ertelemey karar verdik. O arada 4 doktora daha göründüm ve filmi gösterdim. Hepsi tüp bebek dedi . Sadece beni takip eden ilk doktorum, filmin yanıltıcı olabilceği ve sağ taraftaki minimal geçişin gebeleğe imkan verebileceğini söyledi ama ben doktoruma kızgındım ve bana zaman kaybı yaşattığını düşünüyodum...
İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.
Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :
1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)
2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)
3) Ara ara ısrganı bal ile karıştırıp yedim
4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.
Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle .... Alıntıdır
ya benim göbişe bebiş gerekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
doktor hamilesin diyene kadar onun dedigi her bişi bana batıyo cünkü tek duymak istedigim sey bebek müjdesi baska bişi degil. yani beni kanada yollasa yollamasada söktürücü klomen vırt zırt da yazsa doktor bana yaranamaz
BEBEN OLCAK DİYENE KADAR
gamzem lolsa görürdü demi ultrasonda bu söktürücüyü kullanırkende cok korkuyorum ya bebek varsa onuda söker atarsa. ya tek güvencem kasıktaki ara ara batma ondan süphelenerek bunu yazdım ya ama en azından yumurtamı görse yolladı demi kana.hiöç bişi gözükmüyo dedi:
canim ne bilim yumurtalar karin ultrasonundan gozukuyo mu ki hic bilgim yok
ferdammmmm eski dozum 25 mg dı.
doktor yani 6 çıktığında 25 mg vermişti devlet hastanesi.
bu özeldeki doktor işte 12 çıktık 50 mg verdi.
bi gün 50 bigün 25 dedi
işine karışmak istemem ama bana kalırsa hergün 50 mg kullan
25 mg yeterli gelmemiş ve yükselmiş görüldüğü gibi
zaten gebelik boyunca 25 mg kullanan hiç görmedim ben
en az kullanan 50 mg kullanıyor
Merhaba ! 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ve bu sürecin son 11 ayı daha zor geçti. Zira ilk 6 ay sonunda hamilelik gelişmeyince endişelenmeye başladık. Polikistikover sendromu teşhisi konuldu ve önemli olmadığı ve daha bir sabırla beklememiz gerektiği söylendi. Bir yandan düzenli takipler, iğneler , ilaçlar v.s ... Aylar geçiyor ve sonuç alamıyorduk. Son olarak HSG (RAHİM FİLMİ) çektirmemiz istendi. 4 ay kadar önce çektrim ve sol tüpüm tamamen tıkalı sağ tüpümde minimal bir geçiş olduğu söylendi. Sağ tüpteki minimal geçişin, ilaçlı suyun basınç altında verilmesinden kaynaklanabilceği yani her iki tüpümün de tıkalı olduğu söylendi. 4 aydır uykularım kaçtı. Laporoskobiye hiç yanaşmadım. Grek burdan okuduğum yazılar gerekse benzer durmda olduğunu bildiğim kişilerden aldığım tavsiyelerle... tüp bebek merkezleri araştırdık. Ankara , İstanbul ve kendi memleketimizde. Havalar soğuk olunca da nisan başına ertelemey karar verdik. O arada 4 doktora daha göründüm ve filmi gösterdim. Hepsi tüp bebek dedi . Sadece beni takip eden ilk doktorum, filmin yanıltıcı olabilceği ve sağ taraftaki minimal geçişin gebeleğe imkan verebileceğini söyledi ama ben doktoruma kızgındım ve bana zaman kaybı yaşattığını düşünüyodum...
İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.
Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :
1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)
2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)
3) Ara ara ısrganı bal ile karıştırıp yedim
4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.
Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle .... Alıntıdır
bende öyle düşündüm kuzum.
devlet hastanesinden randevu aldım salı gününe
başka doktora da sormak istedim.
50 mg kullanıyım ben bana da az geldi.
çok fazla kullanılması sakıncalı mı sence?
bide ben tiroid ilacını son zamanlar da pek kullanmadım
3-4 günde 1 25 mg aldım sadece
Melisam canım üzülmek yok biliyosun bir çoğumuz yaşadı bunu
adet söktürücüyü kullan birde adet düzenleyici felan ilaç isteseydin gerçi kanma başlayınca yine gideceksindir ozamn iste bence gelmeyen adet daha çok sinir bozuyo işte
ben geldiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm dr dan geliyorm melegimi gordum hersey cok yolundayalniz benim kilo almam lazimmis oyle dedi
rahim uzunlugum icin progestan verdi dinlenmen gerekiyo bol su ic dedi
veeeeeeeeeeee cinsiyetini ogrendimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
içmediğini anlamıştım zaten
çünkü çok yükselmiş
ciddi bir yükseliş var
ilaç kullanrken bu kadar yükselmez genelde
senin dozun fazla gelmez 50 mg, yani bunca ay bişey öğrenebildiysem ben
ama fazla bile olsa hipertiroide çeviriyor
dozu azaltınca normale dönüyor
bizim hipotiroid olduğundan yükselmeye meyilli
2 gün içmesen yükselir zaten
ayrıca hipotiroid gebelikte tehlikeli fakat hipertiroid değil(yani bizim gibiler için)
gözün aydın öncelikle
cinsiyeti kız mı dedi? ne dedi?
kilo alman gerek derken?
henüz erken zaten kilo alımı için, alırsın mutlaka
takma kafana
ben geldiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm dr dan geliyorm melegimi gordum hersey cok yolundaYalniz benim kilo almam lazimmis oyle dedi
Rahim uzunlugum icin progestan verdi dinlenmen gerekiyo bol su ic dedi
veeeeeeeeeeee cinsiyetini ogrendimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?