sen sağlık ocağının sonuçlarına güveniyor musun?
ben ilk tahlilde 6 çıkmıştı sağlık ocağında
hemen gittim güvendiğim bir yerde yaptırdım 2küsür çıkmıştı
güveniyorsan tekrar yaptırmana gerek yok şimdi
ama ilk zamanlar 4 haftayı bekleme bence
çünkü daha dozun nasıl etkilediğini bilemiyoruz
bana kalırsa 2-3 hafta sonra yaptır tahlili, ne durumda ona bakalım
ona göre yeni doz ayarlanabilir
3ün altına inene kadar bu şekilde kullanmaya devam
ama bazen belli biyerde sabitleniyor inmiyor o zaman tekrar doz yükseltilmeli (mesela çeyrek doz kadar, yani 62,5 mg oluyor)
iyi bari ogluma gelin bulmakta zorlanmicm
efendim canım bakla ayıklıyorum ama yazılarınızı okuyorum gülüm
tamam o zaman ben 50 mg kullanayım 2 hafta sonrasına randevu alayım olur mu?
en azından doktora sorarız.
sağlık ocağı yanlış mı ölçüyor?
bende sağlık ocağında baktırmıştım orda da 6 çıkmıştı:26:
tamam o zaman ben 50 mg kullanayım 2 hafta sonrasına randevu alayım olur mu?
en azından doktora sorarız.
sağlık ocağı yanlış mı ölçüyor?
bende sağlık ocağında baktırmıştım orda da 6 çıkmıştı:26:
benimkini yanlış ölçmüştü
bence sen 50lik kullan 2 hafta sonra da git dediğin gibi tekrar baktır
ama sonucun güvenilirliğine inanmıyorsan benim gibi, git devlette baktır bir de
Merhaba ! 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ve bu sürecin son 11 ayı daha zor geçti. Zira ilk 6 ay sonunda hamilelik gelişmeyince endişelenmeye başladık. Polikistikover sendromu teşhisi konuldu ve önemli olmadığı ve daha bir sabırla beklememiz gerektiği söylendi. Bir yandan düzenli takipler, iğneler , ilaçlar v.s ... Aylar geçiyor ve sonuç alamıyorduk. Son olarak HSG (RAHİM FİLMİ) çektirmemiz istendi. 4 ay kadar önce çektrim ve sol tüpüm tamamen tıkalı sağ tüpümde minimal bir geçiş olduğu söylendi. Sağ tüpteki minimal geçişin, ilaçlı suyun basınç altında verilmesinden kaynaklanabilceği yani her iki tüpümün de tıkalı olduğu söylendi. 4 aydır uykularım kaçtı. Laporoskobiye hiç yanaşmadım. Grek burdan okuduğum yazılar gerekse benzer durmda olduğunu bildiğim kişilerden aldığım tavsiyelerle... tüp bebek merkezleri araştırdık. Ankara , İstanbul ve kendi memleketimizde. Havalar soğuk olunca da nisan başına ertelemey karar verdik. O arada 4 doktora daha göründüm ve filmi gösterdim. Hepsi tüp bebek dedi . Sadece beni takip eden ilk doktorum, filmin yanıltıcı olabilceği ve sağ taraftaki minimal geçişin gebeleğe imkan verebileceğini söyledi ama ben doktoruma kızgındım ve bana zaman kaybı yaşattığını düşünüyodum...
İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.
Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :
1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)
2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)
3) Ara ara ısrganı bal ile karıştırıp yedim
4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.
Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle .... Alıntıdır
evet canım öyle oluyo.Canim yanlis degildir ama laboratuardan laboratuara degerler degisebilir ama :)
hee naldım dedim ki nirde bu kız oralin bozuk yaa aklım kaşdı bidenemmm
canım zaten bunu devlette baktırdım ben.
sağlık ocağı değil yani..
randevu yok deli olucam ya..
salıya randevu almıştım işte başka doktora da gideyim bakalım o ne diyecek
şimdi ben sağlık ocağında ölçtürtsem yanlış mı olur sonuç
hee naldım dedim ki nirde bu kız oralin bozuk yaa aklım kaşdı bidenemmm
devlette sorun olmaz zannetmem
sağlık ocağı da yanlış ölçüyor diyemem ama benimkini yanlış ölçmüştü
nereye ölçtüreceğini sen bilirsin canım
salı günü için de için rahat edecekse git
yoksa çok da gerekli değil gibi
ferda arkadasim geldi mi buralara acep
aman moralim bosuk ama daha cok bi boslukta gibiyim. haşla düşünüyorum klomen i kullansammı bıraksammı diye. bu hapıda kullandıkca ben daha cok strese giriyorum bebek olayına acayip kendimi sartlıyorum o yüzdende olmuyo ddsanırsam. hastanede bi kıslşa tanıstım o da pkoluymus 3 bebesi vardı. ilk cocugunu yapmak istedigi zaman bi ay boyunca hergün ilişkiye girmiş sende ole yap dedi bana. ulen ben 2 günde bi zor yapıyorum hergün nasıl yapıyım. ya ben bu ovucanı kullanamam sanırsam. hergün 4 saat idrarı tutmak sartmı. ben gebelik testindede bu 4 saat tutma olayını sacma buluyorum. arkadaslarım hiç tutmadan yapmıs neyse cıkmıs testte. ama ovucanı bilemiyorum 4 saat tutmak sart mı ferda.
doğru sonuç vermesi için şart
neticede aynı renk çift çizgi görmek gerekiyor
idrarın yoğunluğu bizim için önemli
4 tutamıyorsan bile en az 3 saat bekle bence
fazla beklemek de az beklemek de sonucu etkiler
işte ebenim sorunum ya cok tutabilirim sabah kalkar kalkmak yapmak ki onda 4 saatetn fazla oluyo. yada en fazla 2 saat tutabilirim sanırsam. bişi içmeden duramamki ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?