bence korkma git ki her sey bir an evvel netlessin ve aklinda soru isareti kalmasin.. hem dis gebelik anlamak uzmanlik ister disaridan kendin bastiriyormussun karnina,, benim doktorum o muayeneyi yapti ve oyle hafif bastirmiodu.. ne oranda ve nereye uygulanacagini doktorlar bilir.. sen bence kendi kendine kurma en kisa zamanda bir doktora git ve hersey netlessin.. kafan rahat etsin.. insaallah hersey yolundadir..
yani canim ben burda bi program istiodum iste milleti dogurtuolar,, orda kadinin biri dedi iste doktoruna ben sezeryan istiyorum diye.. doktor basladi sezeryanin risklerini anlatmaya ve en son olum tehlikesi bile var dediben sok oldum.. burda sezeryani saglikli gormuyolar anladigim kadariyla ondan tercih etmiolar,,
mesela benim bir arkadasimin sezeryan olma sebebi erkenden suyu gelmisti ve bebegin kalp atislari sanirim risk gostermeye baslamisti..
bir sezeryan olan arkadasima da normal olsun diye saatlerce suni sanci cektirmisler.. ama bazi bebeklerde bir durum oluomus sanirim bebek kordonunu dolamis ve inmiyormus.. akilli bebek diolarmis bunlar.. yani cocuk dogumu baslatmalarina ragmen tepki vermio kordonu boynuna dolanmis oldugundan.. kiz saatlerce cekmesine ragmen en son sezeryana almislar.. oyle yani..
Oyle ya da boyle duygucum Rabbim hayirlisini nasip etsin ne yapalim.. biz bilemiyoruz.. planla da olmuyorki bu isler.. belli olmaz neyin nasil olacagi.. Rabbim bizede bebege de saglik versin de.. hayirlisi neyse o olsun
Bu kadar olur 12 saat sancı ustune sezeryan pes aynı amelıyathanedekı konusma farklı benım dr zıllısıde hemsıreye dıyodu ne kadar elastık derısı dımısonucta aldın kucagına oksuruk nobetınıde ahhhh demıcem bısıy ayyyy termınatorgıl oldum ben dıye dıye dolasıyorum ev sahıbıme komsulara hep dedım gelınım dogdu dıye hepsı hayırlı dıleklerde bulundular
kis gamze nerelerdeydin yoktun sabahtan beri
elektrık supurgesı aldım yenı evı dıp kose temızledım mıs gıbı oldu evım tursu kurdum derken anca kocada geldı az turladık ben sınır kupuydum sagolsun aılesı neyse ıste
kız benım ruzgarda ınememıstı kordonunu 2 kat boynuna gerısınıde vucuduna sarmıs bosuna 12 saat sancı cektım ben yanı
oh valla ellerine saglik her eve lazimsin haa
ya hadi burda ultrasona almiolar goremiolar da orda her randevuda ultrasona giriosununz orda belli olmadimi bebegin kordonunu doladigi da kac saat aci cektin bosuna..ben onu anlamiom..
sen yaz gamzem ben okucam ama simdi cikmam lazim yemege cikicaz.. opuom sizi de bebelerinizi de citir dunurler
tatlım bende öyleyim bu aralar yazmak istemiyorum ama bat ta geliyor üstüme üstüme gelyorlar yanisıkıcı bir hafta sonu yine
içim bir tuhaf benim yaa ateş basıyo vücudumu geçmedide birtürlü
adetde olamadım menepozamı girriyorum nedir anlamadım
ama inanılmaz birşekilde karmakarışık bir durumdayım içim sıkıyo ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN İNŞALLAH
şööle kızlar :
dr um geldi 3 saat sonra onunda doğum günüydü.kızımla aynı gün doğdular
odama geldi ben sancıdan kıranıyorum ateşim düşmüş ama
geldi alttan muayene etti süper dedi uzuuun biiii çubuk istediii yardımcısından içime soktu ve foşşş tüm yatak su oldu kalan suyumu patlatmışşş
açılman biraz yavaş olacak dedi,yani ertesi akşama doğum yapabilirdim tahminiiii
ama kesin doğurabileceksin dedi
fakat ben artık okadar bitap düşmüştüm kiiii hem ateşten hem 12 saat sancıdan
oda da yanlızken kesin beni dedim
emin misin , ama istersen 15 dk ya bebeişin elinde olur dedi karar senin dedi
ok dedim
eşimi odaya çağırdım
o sıra kapı kalabalık duyan gelmiş tabiii
bi anda ben boneli yeşil elbiseli çıkınca herkes şoka girdi tabii
annem dahil :)
ameliyathane dehşet soğuktu :2:
ben korkak cesaretli şaşkın etrafa bakan bi tip
herkse şen şakrakkk
tak iğnem bilmem ne
ama epiduralde sıçradımyanlış bişi mi yaptım diye ağlamaya başladım
dr rahat ol bişi olmıcak dedi
ve yatırdılar beni
magazin haberlerinden bahsediyolar
dedim pardoon ben hissdiyorum herşeyiiii
ilacı yükselttiler
ama nafile
tüm gerilemeleri çekiştirmeleri yaşadım
ve bebişşş tombiş olduğu için çıkarmada zorlandılar
neyse daha ayrıntı benide etkilyo valla
kusura bakmayın kızlar
sonra bebeğimi görme salya sümük ağlama falan
sonra tekrar acılı işlemler
yeterr diye bağırdım bağıramdım bağırmak istedimmm ve uykuuuu
ama şak diye uyandım 5 dk sonra yan tarafımda kimse yok
hepsi perdenin önündeler
ve biri diğerine şu 2 şeyi söölüyo
1 .kaç yıllık epiduralciyim ben bööle kas görmedim (yani yapışması ve germesi çok zo rolmuş)
2.bide tam uyuşmadan başladık operasyona
nasıllll?
ölüyorum acıdan nolur uyutun tekrar dedim
kadın acıdı halime yeniden verdi ilaç
çıktığımda çok ağlamışım
oda da ama hatırlamıyorum
anneme sürekli çekil bebeğimi görücem nasıl tatlı bişii die ağlamışım
ve o ve ertedi gün cidden ağrılarım çoktu yürümek tam bir işkence :111:
yemek yerken pirinç boğazıma kaçtı aksi gibi o anki ağrımı ferda ,gamze puffy anlar ancak
ama bugün harikydı
bi ara çok başıma ağrı vurdu iğne yaptılar geçti
ama resmen tazı gibi yürüyordum
ama nazara geldik
çünkü yan odada da bebek doğuran bi aile vardı
kızın hamileliği hep sorunluıymuş
trabzondan doğurmaya buraya gelmişş
8 aylıkken sezeryana karar verilmiş.ve dün aldılar bebeği ama ciddi solunum sorunu olduğu için başka bi hasstaneye gitti bebesi
annne yıkıldı aile yıkıldı
bizimkide hastane de ün yapmış kilosuyla,gelen geçen anneme onu söölüyo
şak diye her dakkika emiyo
ve sonuç sinir küpü bi kızım var şimdi
dua edin bize geçsin bu durum
ama en mutlu olduğum
çok ii komşularım var
bi geldik
hepsi yemekler ,çorbalar,logusa şerbetleri tatlılar yapmışlar hemen getirdiler
Allah razı olsun hepsinden .annem hemen bebeğimi sonrasında da beni yıkadı
Allah ondan da razı olsun,şimdi o ilgileniyo ben size yazıyorum
ah canım benim yaa çok geçmişolsun minik kuzumuza ağrısı var ondan asabi demekkiben bu gaz ve kolik olayına ne desem bilemedim vallahi. kızı yedi bitirdi. dün gece yine çok huzursuzdu. ne denesek nafile. bu gaz sancısı yüzünden devamşlı ağlar halde. yarın doktoru acilde gidicez bakalım..
tatlım bende öyleyim bu aralar yazmak istemiyorum ama bat ta geliyor üstüme üstüme gelyorlar yani
adet olamamakta ayrı bi stres ben bu ay dr.a gidicem ya geç yumurtladım geç adet olıyım ki iyice sürüniyim dr.a da geç gidiyim neyse kötü enerjimi yazmak istemiyorum
içimizi ferah tutalım bitanem bu arada bat geçtiyse b itest yap istersen eşin bişeyler hissetti ya ben bu bebek işinde çok umutsuz bi insan oldum ama siz olmayın
gönül ister tabiiki bitanecik daha kardeşi olsun ama seninin şükürler olsun ki bitane meleğin var Rabbim ona güzel yazılar yazsın nazalardan kazalardan korusun onuVALLA BAT GELİYO GEÇİYO DİE BİR STRES SIKINTIDA YAPMADIM KENDİME AMA YİNEDE VÜCUT ETKİLENİYO GALİBA
YÜKSEK ISSIZ BİR DAĞA ÇIKIP ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BAĞIRMAK İSTİYORUM BENİM PİSKOLOJİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA GALİBA TOPARLAMAM LAZIM ANIM ANIMI TUTMUYO :
YOK CANIM YA TEST FELAN YAPMIYORUM TEST PARASINA YAZIK
NASIL OLSA BİLİYORUM BEN TESTİN SONUCUNU TASTİKLETMEYE GEREK YOK
BANAMI DİYOSUN UMUTSUZ OLMA DİYE BENİM KENDİMDEN UMUDUMU KESELİ BAYA Bİ OLDU FARKINDAYSAN PEK BEBEK KONUSUNDA KONUŞMUYORUM OLURSA RABBİM BİLİR OLMAZSADA 1 TANECEİK YAVRUMA HAYILI UZUN ÖMÜRLER YAZSIN İNŞALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?