Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

evet canım benim annemde beni sezeryanla doğurmuş dünyanın en zor şeyi diyo. bide annemin dikişleri açılmış. çok çekmiş...
anne olmak her koşulda zor zaten hamilelik zor bişey

normalde cevap veririm hatta çok kötü küfür de ederim de galiba hormonlarım tutuyo beni ağlıyorum ister istemez takıyorum kafama

tahmin edebiliyorum kuşum. insanlar sezeryan doğumu günlük gülistanlık bir şey sanıyorlar galiba yaaa. doğum bu öylesi de zor böyleside. bunun canın tatlı olması ile ne alakası var anlamıyorum valla.
herkesin canı kendine tatlı, yorum yapmak ona kalmış sanki. yaa zaten canım burnumda, gönderin gebişlerim taze annelerim bu gıcıkları bana da ben bir top gibi oynayayım onlarla, içimin ateşi sönsün. En azından bir işe yaramış olurlar

Yok canım görmemişim şimdi gördüm Benim de böyle devam ederse bu civarlarda alacak sanırım.Geçen bi topikte gördüm ayda 1,5-2 kilodan bile bahseden vardı ey maşallah

takma kafana o zaman
sağlıklı olsunlar da
hamileyken şekerden dolayı bebeğim kilolu doğacak diye ödüm kopuyordu
2600 doğdu
şimdi hiç sorun etmiyorum iyi olsun da
hem ben tombik bebek sevmiyorum
şimdi oğlum çok iştahsız bundan sonra bence bu kadar da almaz

esra giderken benide unutma tatlım biliyosun elim ağırdır

unuturmuyum eminem hiç, bizim içimizin yangınını ancak bir kaç patavatsızı depiklemek söndürbilir şu an
yerim seni canım arkadaşım benim

eminim yiyorsundur, sen gebeliğinde bile nelere katlandın yavrun için, ne kadar fedakar bir anne olduğunu bizden iyi kim bilebilir ki senin.
sadece dinleme kimseleri hatta yeri geldiğinde bizi bile. yavrunun dilinden bir tek sen anlarsın, onunla aranızdaki bağa bir tek sen sahipsin.
iç güdülerin seni her zaman doğruya götürecektir, yeterki birileri çıkıp kafanı karıştırmasın

valla stres topu gibi
ben anne olduktan sora hamilelere hiç böyle şeyler yapmıcam çok acı çeksemde çok kolaydı dicemki korkmasınlar çünkü ben gerçekten çok korkuyorum:18:

kendisinden hiççç hazetmesemde bu konularda teyzem süperdir. durmadan bana sen akıllı kızsın cesursun ne var yapamayacak falan diyo. insan cesaret alıyo ne de olsa. kendisi tam üç tane hemde sıkı durun DİKİŞSİZ doğurdu. sancım geldiğinde klozete oturdum ordaki vakumla açılmam hızlandı diyo ne kadar işe yarar bilmiyorum ama dikişsiz doğurmak da her baba yiğidin harcı değil yani

unuturmuyum eminem hiç, bizim içimizin yangınını ancak bir kaç patavatsızı depiklemek söndürbilir şu an
yerim seni canım arkadaşım benim

aynen öylee birkaç kendini bilmezzi dövmezsem içim rahat etmiicek (şiiddete hayır)

ya esram cumartesi burda anlatmıştım belki okumuşsundur ateş basıyodu öldüm bittim akşama kadar ama nasıldım anlatamama hoş şuan bile var ama
tabi cumartesi gecesi olayın nedeni anlaşıldı malum (kırmızılar ) ama benim adet belirtilerim böyle değildi yani 1 hafta önce göğsüm ağrımaya başlar birde adet olduğum ana belim ve kasıklarım ağrırdı
ama şimdi iyice huyum suyum değişti nezeman ne olacağını kestiremiyorum hala ateş basıyo klima akşama kadar ful çalışıyo banamısın demiyo
bu gidişle erkenmenepoza giricem galiba

Evet öyle oldu gamzem niye ki :18:

sımdı bana herkes kızacak belkı ama az kg almıs bence drunla gorus bakalım mama takvıyesıne ne dıcek cok emmesı onemlı degıl belkı sutu bosaltamıyodur bebekler aclıktanda uyurlar sekerı duser cunku bence az benım senın yada baskasının cocugu bır olmaz ama 6. Gun ruzgar sadece anne sutu alarak 300 gr almıstı ha sen yada babası yer ama kg almaz ınsanlarsanız genetık olabılır

eminem yoğun stres altındasın bitanem, daha önce de dediğim gibi baş etmeye çalıştığın şeyler yenir yutulur zorlukta şeyler değil. böylesine çetin bir stres ortamı içindeykende vücudunun fiziksel olarak daha önce vermediği tepkileri vermeye başlaması çok normal. Psikolojik olarak çökmemek için (ki bu çaban karşısında saygıyla eğiliyorum) kendini zorluyorsuni bu nedenle de bedenin sana heyyyy hatun bir terslik var diye sinyal veriyor. içinde olduğun sürecin normal tepkimeleri yavrucum, Rabbim sıkıntını derdini tasanı hafiflettikçe normale döneceksin. yoksam ne menopozu ayol, döv 2 aklı evveli bak nasıl ii gelcek sana ne ateş ne bir şey

Oglun emıp uyuyunca gogsunu sag cunku sıktıgımda sut fıskırıyo dıyosun sagdıgın sutu emmesının dısında bıberonlada ver 1 hafta dene sonra tarttır bakalım fark olacak mı

Offffffff şu şekeri allah düşmanıma vermesin, doğumdan sonra bebek uyumuş daha doğrusu biz öyle sanıyoruz meğer şekeri düşmüş çocuğun yine yoğun bakıma aldılar serumla beslemişler bi süre.Şimdi çok uyuyunca yine şekeri düşecek korkusuyla 3 saati geçirmeden uyandırıyorum.dr öyle dedi çünkü. Ama kilo alımına doktor normal dedi.Bence mamaya başlamaya gerek yok ilk aydayız sonraki aylarda yolumuzu çizeriz dedi.Ama bi yanım günde bir iki ver diyor diğer yanım da gayret et emzir sütün artar diyor.Ama evd eyalnızım yemem içmem çok zor oluyor doğu bana yapışıkken ne yapacam bilmiyorum.

Oglun emıp uyuyunca gogsunu sag cunku sıktıgımda sut fıskırıyo dıyosun sagdıgın sutu emmesının dısında bıberonlada ver 1 hafta dene sonra tarttır bakalım fark olacak mı

Sağmaya vakit kalmıyor k hemen uyanıp yine istiyor.Daha doğrusu genelde böyle oluyor, bu aralar emmesi de uyuması da değişti.Dengesiz işte bazen 10-15 dk emip 2 saat falan uyuyor bazen 25-30 dk emip saat başı uyanıyor.Dün bi arkadaşla konuştuk o da sarılık diyip durdu sinirlerim altüst oldu.Daha cuma doktordaydık bişey yok dedi diyorum hala sarılık diyordu ya.

Elısım ılk ay mama ıcın erken olabılır sen emmeyı bıraktıgı anda sagmaya calıs emmek cocugu cok yorar uyur yorgunluktan bence senın sutun bol oglun cekemıyo ayrıca sarılık olsa farkedersın

Esram valla beni çömüşsün bunları yaşarken bunun içimi diye düşünmüyorum bile dediğin gibi belkide stresten kaynaklanan bir durumdur
herşeyi burada nalatmasamda içimde çok şeyler yaşıyorum neyse işte boşver ben kendi sıkıntımla kimseyi boğmak istemiyorum açıkcası

Elısım ılk ay mama ıcın erken olabılır sen emmeyı bıraktıgı anda sagmaya calıs emmek cocugu cok yorar uyur yorgunluktan bence senın sutun bol oglun cekemıyo ayrıca sarılık olsa farkedersın

Gamzem süt sağmaktan hazetmiyorum, meme uçlarım çok fena oluyor emzirirken canım yanıyor. Rüzgar günde 300 gr mı aldı, gamzem sen niye sütüm yetmiyor diyorsun o zaman?

Gamzem süt sağmaktan hazetmiyorum, meme uçlarım çok fena oluyor emzirirken canım yanıyor. Rüzgar günde 300 gr mı aldı, gamzem sen niye sütüm yetmiyor diyorsun o zaman?

suan yetmıyo canım gunde 4 kere 60-90 cc mama verıyorum dogdugunun 6. Gunu 300 gr almıstı sagmmak acıtabılır ama bence ıse yarıcak cok degıl 1 hafta sagmayı dene bu arada doguda yıne emsın tabı emzırdıkce ıyılesır gogus ucun sen bı benım dedıgımı dene pısman olmucan kuzum

Bir sitede denk geldim:

17 temmuz Doğum kilosu 3.710
19 temmuz İki gün sonra 3.430 a düştü
22 temmuz 5 günlükken 3.555 oldu.

Akşam hastanede kilosuna baktırdım. Bugün 11 günlüktü ve hayal kırıklığına uğradım 3.570 çıktı

Açıkçası mama kelimesini duymaya tahamülüm yok ve doktora da zaten söyledim.

Size sütümle ilgili soru sormak isterim. İlk kızımda da yetememiştim ama sizin TVde bol dinlen ve bol su için lafınızla kendime gelmiştim çok çok motive olmuştum. Doya doya 9,5 ay emzirdim sonra su çiçeği olduğum için emzirmeyi sonlandırmıştım.

Şimdi asla mama vermeyi düşünmüyorum İnşallah tabi ki ama bir sorun var. Sütüm bol bol geliyor hatta emzirmeden iki saat sonra göğüslerimin ucundan sızmaya başlıyor. Kızımı da emziriyorum ama bu gün tarttırdığım kilo moralimi bozdu... Kızım memeden hiç ayrılmak istemiyor doymadığından mı bilmiyorum ama emzik de vermeyeceğim diye söz verdim. Göğüslerim sızıntı olduğunda sert değil. sağdığımda da her ikisinin toplamı 60 ml oluyor. Gece 4 saat ara ile emziriyorum. Gündüz ise her ağladığında ya da ağlamazsa 2-3 saat arayla emziriyorum. Sütüm mü az yoksa yaramıyor mu anlamıyorum. Lütfen moralim çok bozuldu yardımcı olun. Geceleri daha sık mı emzirmeliyim sizce?

Cevap:

Bebekler doğduktan sonra, kilo kaybederler, normaldir... Altın sarısı renkte cıvık kaka yaptığı sürece iyi besleniyor demektir, tartıya çok güvenmeyin.. Ayda bir'den daha sık kilo kontrolü yapmayın, kafanız karışır. Anne sütüne aynen devam, gazını iyi çıkarın, eski mailleri gerekirse tekrar okuyun.Dr.KadirTugcu

sosyal medya tarafında beni istediğin kadar sıkıntılarınla boğabilirsin biliyorsun dimi eminem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…