Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

bal olmaz tabı ama pekmez olur aklında olsun bnm dr mamasına fılan kat demıstı ama oglum tatlı sevmıyo mayhos tatlar sevıyomus

aklınızda olsun,sütle pekmez verilmiyo,çünkü süt pekmezdeki demiri öldürüyormuş..:26:

Son düzenleme:
bu kadar dert etmeyin kızlar kiloyu ya ben 61 le hamiş kaldım şimdiden 65 oldum 6 ayda kimbilir 80 mi olur 90 mı olurum ama hiç umrumda değil bebişler sağlıklı olsun biz bir şekilde veririz o kiloları

önceleri takmıyor insan ama
10 kiloyu geçince görüntü bariz değişince
psikolojin bozuluyor
bir de bebişin bu aldığın kiloyla alakası olmayınca
koyuyor insana
size tavsiyem olabildiğince dikkat edin
tabi mutsuz olmayacak şekilde

canım inek sütü ilk 4 ay verilmiyor
4 aydan sonra verilebilir sıkıntı yok
ek gıdaya geçince diye bişey yok mamalarda ay usulü onlar
6 aydan sonra 2 numaraya geçersin bence
meg görmesin şurda çok güzel anlatmış bak istersen
Dr. Kadir Tuğcu

Altı aylıktan küçük bebeklerin oturtulması sakıncalı mı?
Bu da yanlıştır. Çocuklar oturtulur da yan da yatar, istediğini de yapar. Çocuk annenin karnında zaten sırtüstü yatmıyor, çoğunlukla iki büklüm veya oturur pozisyonda duruyor. Normal doğum sırasında annenin rahmi çocuğun poposunu ittiği anda olan basınç çocuğun oturduğunda beline binen basınçtan çok daha yüksektir. Çocuk buna dahi tahammül eder.
Ancak doktorlar çocukların altı ayına dek oturamadığını söylerler. Çünkü denge merkezleri altı ay içinde gelişir. Ve bebek dengesini bulamadığı için sağa sola devrilir.

kızlar muhtemelen hepimiz inek sütüyle büyüdük değil mi
ben 40 gün emmişim,gerisi inek sütü mesela

Artık anne-babaların bir numaralı korkusu alerji. Alerji çocuklarda nasıl oluşuyor?
Alerji genellikle çok temiz bakılan çocuklarda görülür. Fakir fukarada, köylülerde, gecekonduda yaşayanların çocuklarında alerji pek görülmez. Eğer çocuğu mikrop kapmasın diye şişe sularla yıkarsanız, bulunduğu mekânları sürekli çamaşır suları ile siler ve steril ederseniz çocukta alerji olur.
Çünkü çocuğun bağışıklık sisteminin bazı mikroplarla uğraşması gereklidir. Eğer bağışıklık sistemi kendisine herhangi bir düşman bulamazsa kendisine ev tozu, kedi kılı gibi saçma sapan şeyleri düşman olarak görür ve bunlara reaksiyon göstermeye başlar.
Çocuğa temiz bakılmalıdır ama kesinlikle steril bir ortamda tutulmamalıdır.
Temizliğin evde normal sabun ve suyla yapılması gerekir. Bu mekanik temizlik yararlı mikroplarla zararlı mikropları aynı oranda uzaklaştırır.
İçinde deterjan, kimyasal madde, bakteri öldürücü bulunan ilaçlar kullanıldığında evde ölen mikropların çoğu vücuda yararlı ve zayıf mikroplardır. Alan açıldığı zaman buraya girecek bir mikrop tıpkı hastane enfeksiyonlarında olduğu gibi yerleşecek ve bir daha hiç çıkmayacaktır. Sterilizasyon hastanelerde bile bir tek ameliyathanelerde olur.

Alerji testlerine gerek var mı?
Yeni doğan döneminde alerji yoktur. Bebeğin herhangi bir maddeye karşı alerji gösterebilmesi için mutlaka o maddeyle tanışması gerekir.
Siz bilmediğiniz bir maddeye karşı alerji gösteremezsiniz. Yani o maddeyi alacaksınız üzerinden bir zaman geçecek, antikorlar oluşacak ve ondan sonra vücut alerjik reaksiyon gösterecek. O yüzden hiç tanımadığınız bir maddeye karşı alerji olamaz.

Peki çocuklar inek sütüne ne zaman başlamalı?
Sütle kansızlık arasında tek bağlantı vardır. O da bebeğe ilk dört ayda anne sütü yerine inek sütü verilmesi sonucunda bağırsaklarda oluşabilecek mikrobik kanamalardır. Ancak bu durum dördüncü aydan sonra tamamen ortadan kaybolur.
Eskiden annenin sütü yoksa ve aile mama alamayacak kadar fakirse süt biraz sulandırılır içine biraz limon sıkılıp bebeğe verilirdi. Bunun da çocuğa bir zararı olmazdı. Ama şimdi bunları kullanan kalmadı.
‘Çocuk bir yaşına kadar süt içemez’ lafı doğru değildir. Çocuk dördüncü ayından sonra inek sütünü sulandırmadan içebilir.

Eee bebek maması,bılgıldak,emzik
hiç bi fikrim yok ben kaçıyım kendime fransız hissettim:)

kızlar muhtemelen hepimiz inek sütüyle büyüdük değil mi
ben 40 gün emmişim,gerisi inek sütü mesela

Ben ve abim hiç emmemişiz annemin sütü vartmış ama hamilelikte çok turşu suyu içtiğinden sanırım sütü acıymış dr. öle demiş o zaman.
Annem bizi inek sütünden nişasta ile yaptığı mama ile büyütmüş.

Herkese merhaba troid için kan verdim geldim sonuç 1 saat sonra çıkacak dediler hastane yakın diye beklemedim akşama doğru alıcam.

Oglum yogurdu cok sevdı c tabagına 1 c k koydum yedı daha versen yıcektı yalanıp durdu

ferda yemek konusunu gordun mu bu adamın kıymalı bamyayı bıle yer dıyen yazı buydu ıste ben cok once okunustum o yuzden dıyom ya ben ne yersem vercem ruzgara dıye

bizim arkadaş da öyle yaptı hiç sakınmadı
ne yeseler tattırdı
şimdi maaşallah hiç yemek seçmiyor
ayrıca sofrada birlikte yemek önemliymiş
sizi görüp taklit ediyormuş

Mahşallah Ben boşuna demiyorum senden tiyolar alıcam diye
Nasıl toşun paşa yapılır diye

bizim arkadaş da öyle yaptı hiç sakınmadı
ne yeseler tattırdı
şimdi maaşallah hiç yemek seçmiyor
ayrıca sofrada birlikte yemek önemliymiş
sizi görüp taklit ediyormuş

desteksız oturmaya baslayınca bende kendı basına yemesıne ızın verıcem ellerını bulastırsın boyle yuzu gozu yemek olsun hıc dert degıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…