Bebek kararında İmkanlar

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Kızlar Merhabaa

Sizden fikir almak istiyorum.

Ben 25 yaşımdayım eşim ise 30 yaşında. 8 aylık evliyiz. Bu aralar çocuk düşünmeye başladık istiyoruz ikimizde deli gibi ama mantıken emin değilim.
Fikir almak istediğim şu;

Yeni evlilik borçlarımız var ama ekim 1500 TL lik sabit ödemem bitiyor. Geriye 2 yıl boyunca ödeyeceğim 400 tl kredi kalıyor + 900 kira ödüyoruz.

Evimize şuan 3500 tl girdiğini düşünürsek aylık sabit ödemem 1300 TL olacak. Çocuk yapınca tek gelire düşücez mecburen. Şuanki işime gireli 2 ay oldu.

Bazen diyorum ki; 2 yıl daha bekle en yakın tarihle seneye yaz ev alıyoruz. sonra da 5 ay toplanma süreci sonra bebek düşün diyorum. yani 2,5 yıllıkken çocuk düşünmek zorunda kalıcam.

Bazen de diyorum yapayım gecikmeyeyim istiyoruz da.. İşyerinde kimi annlerle konuşunca durumu beklersen hep ertelenir diyorlar çok gecikme diyorlar.

Anne Baba olmak için ruhen hazırız. yaşlarımızda erken değil. Ama maddi imkanları ve ev almayı beklemelimiyiz bilemedim.
Siz hangi mantıkta olurdunuz ya da bu durumlarda olup çocuk yapan oldu mu ?

ben sana benim durumumu anlatıyım ben çalışmıyorum 18 yaşında evlndim eşimde 28 yaşındaydı , 9 ay sonra bebişimiz oldu eşim o ana kadar çalışıyodumsonrz uzuuuuuuunca bi süre çalışamadı maddi sıkıntılar sorunlar oldu , ama bebişimiz bize hep yetti bizim maaşımızda okadar yüksek değil asgari ücret say kızım 5 aylık oldu hala iş yok gerçi boşanıyoruz başka sebeplerden dolayı ama bizim evimiz kira değil .. Maddi sıkıntıya düşermiyiz derseniiiz de biz aç kalmadık bebeğimizde öyle bide sürekli mama içiyoduk biz .. Anne baba olmayı ertelemeyin bence tabiki dıkıntılar illaki oluyor yetmediği yerde aileleriniz destek çıkar hem her derdi o minik sabi çocuk unutturuyo zaten :) para pul sıkıntı aklına gelmiyo ..

canım öle hemen bebek istiyorum denilipte bebekte olmuor ayrıca kesinlikle korunmayı bırakın derim

Cnm bende ilk bebeğimde böyle cok düşündüm ama nasip olmadı kaybettim oyzden hiç düşünme bebek rızkıyla gelir zaten ev sahibimiz bana anlatıyor oğlunun biri doğduğunda evlerini yaptırmışlar diğer oğlu doğduğundada arabalarını almışlar bizimde heray zorlluğumuz var ödememiz gereken miktar var ama takmıyorum hiç yaşadığımız sürece rızkımız biyerlerden gelir eğer gelmiyosada bu ölümün haberidir oyzden bence hiç düşünme böyle şeyleri tavsiyem budur :)

Ya çok istiyorum üzerine titriyeceğimi biliyorum çocukları çok severim ama ya maddi yaşatamazsam diye düşünüyorum kira olunca

canım öle hemen bebek istiyorum denilipte bebekte olmuor ayrıca kesinlikle korunmayı bırakın derim

Hamilelik pozisyonunda hiç korunmadığım olmadı ama başka pozisyonlarda korunmuyorum ama öyle tutmuyor misyoner şart demek ki

Başın Sağolsun canm. Rabbim hayırlısını versin inşaallah. Aynen benimde o dikkatimi çekti bebeği olanlar hep bişey yapıyor. Bereketiyle geliyorlar demekki küçük melekler. :)

Bence de hic ertelemeyin derim Allah rizkini verir

Dün eşimden artık ciddi ciddi çocuk yapalım dediğini duydum adam dede oluncamı çocuğum olacak diyor

aynen bebek rızkıyla gelir çok doğru onu yazmayı unutmuşum arkadaştan okuynca aklıma geldi hamile kaldığımı öğrendiğimde sağlık ocağında kan vermiştim sonuç için gittiğimde hamile olduğum belli oldu eşimi tam arıyxam böyle böyle diye o aradı iş buldum diye :))

Çok Güzel ya isimde hazır evimize cemre düşecek kız olursa :) Erkekse EmirŞaad :) ama istanbulda yaşamak o kadar zor ki. Bu dedikleriniz iyi oldu çalışmaları başlatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…