Bebek kayınvalde sorunu

Kizil123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
60
25
38
35
Merhaba;
6 aylık hamileyim kızlar. Epey uğraştıktan sonra geldi bu bebek heyecanlıyız.
Tabi sadece ben değil eşimin ailesi de heyecanlı.
Beni bir korku aldı, hamile olduğumu öğrendiğimden beri eşimin ailesiyle nasıl başa çıkacağımı düşünüyorum.
Benim kayınvalde tipik türk anası oğluna aşık. Sevincini de üzüntüsünü de inanılmaz abartılı yaşayan biri. Hamile olduğumu söylediğimde düşüp bayıldı, hastaneye gidiyorduk o derece. Karakter olarak taban tabana zıtız. insanı çok bunaltır. Sen istemiyo olsan da sana iyilik diye kafasına göre iş yapan tipler vardır ya herşeyin içinde olmak isteyen, tam onlardan.
Ben de kendi kendime kalamazsam kafamı toparlayamayan biriyim.
Kendi anam babam kalmaya gelse üç gün sonra sıkılırım.
Şimdi doğum yapınca gelecek ve gitmeyecek biliyorum. Eşim de yumuşak git diyemez.
Olan bana olacak. Kendi evimde rahat edemeyecekmişim gibi geliyor.
Kendimi telkin ediyorum; yalnız kalırsam sorun olur. Yemek yapar ortalığı toparlar rahat ederim diye ama yok olmuyor. Endişeleniyorum.
Sizler neler deneyimlediniz?
Ek sorun; bir görümcemle uzun zamandır konuşmuyoruz. Ben bir organizasyon yapmaya çalışırken benim söylediğim herşeye ok dedi sonra öğrendim ki eşimi arayıp tam aksini yapmasını istemiş hatta kavga etmiş. Bana başka ona başka. Sana sormuşum işte,İnsan gibi fikrini söyle arkamdan kocamı arayıp niye iş çeviriyorsun. Ben başçavuşun eşeği değilim burda dedim. Özür beklediğimi eşime de söyledim. Tabi asla öyle bir şey yapmayacağını biliyorum da iş olsun.
Senelerdir ben eve gidince odasından çıkmaz. Sırf selamlaşmamak için.
Hamile olduğumu öğrenmesine rağmen beni arayıp tebrik etmedi. Eşimi aradı sadece. Halbuki bu iyi bir fırsattı ama değerlendirmek istemedi.
Şimdi bu insan ben doğurunca gelip gidecek mi ne olacak?
İnatcıdır evime gelmez diye düşünüyorum. Zaten istemiyorum da. Ama annesi eşimi zorlayacak o da bir müddet sonra baskı yapacak ablam çocuğumu görmesin mi diye. Al gene sinir bozukluğu.
İşin aslı çocuğumu huzurla sağlam kafayla doğurup yetiştirmek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.
Ay çok uzun oldu. Ne bileyim kafam karışık.

Merhaba;
6 aylık hamileyim kızlar. Epey uğraştıktan sonra geldi bu bebek heyecanlıyız.
Tabi sadece ben değil eşimin ailesi de heyecanlı.
Beni bir korku aldı, hamile olduğumu öğrendiğimden beri eşimin ailesiyle nasıl başa çıkacağımı düşünüyorum.
Benim kayınvalde tipik türk anası oğluna aşık. Sevincini de üzüntüsünü de inanılmaz abartılı yaşayan biri. Hamile olduğumu söylediğimde düşüp bayıldı, hastaneye gidiyorduk o derece. Karakter olarak taban tabana zıtız. insanı çok bunaltır. Sen istemiyo olsan da sana iyilik diye kafasına göre iş yapan tipler vardır ya herşeyin içinde olmak isteyen, tam onlardan.
Ben de kendi kendime kalamazsam kafamı toparlayamayan biriyim.
Kendi anam babam kalmaya gelse üç gün sonra sıkılırım.
Şimdi doğum yapınca gelecek ve gitmeyecek biliyorum. Eşim de yumuşak git diyemez.
Olan bana olacak. Kendi evimde rahat edemeyecekmişim gibi geliyor.
Kendimi telkin ediyorum; yalnız kalırsam sorun olur. Yemek yapar ortalığı toparlar rahat ederim diye ama yok olmuyor. Endişeleniyorum.
Sizler neler deneyimlediniz?
Ek sorun; bir görümcemle uzun zamandır konuşmuyoruz. Ben bir organizasyon yapmaya çalışırken benim söylediğim herşeye ok dedi sonra öğrendim ki eşimi arayıp tam aksini yapmasını istemiş hatta kavga etmiş. Bana başka ona başka. Sana sormuşum işte,İnsan gibi fikrini söyle arkamdan kocamı arayıp niye iş çeviriyorsun. Ben başçavuşun eşeği değilim burda dedim. Özür beklediğimi eşime de söyledim. Tabi asla öyle bir şey yapmayacağını biliyorum da iş olsun.
Senelerdir ben eve gidince odasından çıkmaz. Sırf selamlaşmamak için.
Hamile olduğumu öğrenmesine rağmen beni arayıp tebrik etmedi. Eşimi aradı sadece. Halbuki bu iyi bir fırsattı ama değerlendirmek istemedi.
Şimdi bu insan ben doğurunca gelip gidecek mi ne olacak?
İnatcıdır evime gelmez diye düşünüyorum. Zaten istemiyorum da. Ama annesi eşimi zorlayacak o da bir müddet sonra baskı yapacak ablam çocuğumu görmesin mi diye. Al gene sinir bozukluğu.
İşin aslı çocuğumu huzurla sağlam kafayla doğurup yetiştirmek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.
Ay çok uzun oldu. Ne bileyim kafam karışık.
Durumun zor canım ama çözüm esinle iyi anlaşmaktan geçiyor aile sorunu en kötüsü aslında ama resmi durmaya devam et . Çocuğa sen mi bakacaksın çalışıyor musun

Şimdiden eşine işle,gelince 2. günde gidilecek diye.
Ben de çekemiyorum kimseyi uzun süre misafirlikte,anlıyorum sizi.
Üzülen üzülsün.
Eşin çözer bu işi,onuın aklına gir,başka yolun yok.
Ben beceremem derse de ,bana bırak o zaman deyin.
Siz anlatın istemediğinizi.
Ben kimseyle görüşmüyorum,görüşmek isteyen olunca da eşime nasıl işlediysem,ben gelirim görüşürüz diyor.
En güzeli.

Ayni benim kaynanami anlatmissin bende senin gibi cok korkuyordum ben 2 düsük gecirdim bu bebegide cok bekledik kaynanam benim doktor randevulari not alip o gece uyumuyordu acaba doktor ne diyecek diye :D daha neler neler anlatsam bitmez iyiki ben yurtdisindayim gelmez dedim ama ona ragmende geldi kaynbabamla sanki evin yani ama simdi diyorumki iyiki geldi düsündügüm kadar kötü olmadi basda karismaya basladi bende sakayla birlikde diyordum anne ben lohusayim dikkat et kendine döverim seni burda kimsede laf etmez hahaha zaten 45. gün gitti sinir oldugum konularda lohusaligima siniyordum. Hergün yemek yapardi evi temizlerdi sabahlari cocugu alip ben uyurdum bebekle ilgilenirdi iyikide gelmis diyorum suan bebisim 5 aylik isine gelmeyen seyleri duymamazlikdan gel ve tadini cikar kadin gidince ben oturup agladim simdi nasil yetiscem herseye diye

Durumun zor canım ama çözüm esinle iyi anlaşmaktan geçiyor aile sorunu en kötüsü aslında ama resmi durmaya devam et . Çocuğa sen mi bakacaksın çalışıyor musun
Çalışıyorum. İşi bırakmak da istemiyorum tabi çocuk doğunca ne hissederim bilmiyorum.
Aslında imkanım var çocuk 3-4 aylık olunca alıp işe götürebilirim aslında. Ama daha korkumdan kimseye bahsedemedim itiraz edeceklerini bildiğimden. Çocuğuma ne k valdem ne de annem baksın istemiyorum. Bu da ayrı bir savaş konusu olacak.

Çalışıyorum. İşi bırakmak da istemiyorum tabi çocuk doğunca ne hissederim bilmiyorum.
Aslında imkanım var çocuk 3-4 aylık olunca alıp işe götürebilirim aslında. Ama daha korkumdan kimseye bahsedemedim itiraz edeceklerini bildiğimden. Çocuğuma ne k valdem ne de annem baksın istemiyorum. Bu da ayrı bir savaş konusu olacak.
Olmaz olmaz olmadı ücretsiz izin al 6 ay sonra dön işine
Kendini germe şimdiden bebeğini düşün

Şimdiden eşine işle,gelince 2. günde gidilecek diye.
Ben de çekemiyorum kimseyi uzun süre misafirlikte,anlıyorum sizi.
Üzülen üzülsün.
Eşin çözer bu işi,onuın aklına gir,başka yolun yok.
Ben beceremem derse de ,bana bırak o zaman deyin.
Siz anlatın istemediğinizi.
Ben kimseyle görüşmüyorum,görüşmek isteyen olunca da eşime nasıl işlediysem,ben gelirim görüşürüz diyor.
En güzeli.
Siz çok şanslısınız. Ben bu ayılıp bayılan kadınla daha hiç mücadele edemedim malesef. Çok duygu sönürüsiyle yetiştirmiş çocuklarını asla hayır diyemiyorlar.

Siz çok şanslısınız. Ben bu ayılıp bayılan kadınla daha hiç mücadele edemedim malesef. Çok duygu sönürüsiyle yetiştirmiş çocuklarını asla hayır diyemiyorlar.
Eşimin annesi de triplidir ama ben hala görüşmüyorum :D
Eşimle de hiç sorun yaşamadım çok şükür.
En başından konuşmuştum çünkü ailesel saçmalıklara gireceksek kapı orada diye.
Bugün doğuruyor olsam bu konu açılsa yine istemem de istemem.
İş sizde bitiyor.

Ayni benim kaynanami anlatmissin bende senin gibi cok korkuyordum ben 2 düsük gecirdim bu bebegide cok bekledik kaynanam benim doktor randevulari not alip o gece uyumuyordu acaba doktor ne diyecek diye :KK70: daha neler neler anlatsam bitmez iyiki ben yurtdisindayim gelmez dedim ama ona ragmende geldi kaynbabamla sanki evin yani ama simdi diyorumki iyiki geldi düsündügüm kadar kötü olmadi basda karismaya basladi bende sakayla birlikde diyordum anne ben lohusayim dikkat et kendine döverim seni burda kimsede laf etmez hahaha zaten 45. gün gitti sinir oldugum konularda lohusaligima siniyordum. Hergün yemek yapardi evi temizlerdi sabahlari cocugu alip ben uyurdum bebekle ilgilenirdi iyikide gelmis diyorum suan bebisim 5 aylik isine gelmeyen seyleri duymamazlikdan gel ve tadini cikar kadin gidince ben oturup agladim simdi nasil yetiscem herseye diye
İnşallah ben de böyle hissederim. Benimki bir de yakın öyle 45 günde kurtulmak yok. Birde kayınpeder varki kv den beter

Umarım huzurla ve kafan rahat şekilde hamileliğini yaşar, bebişini kucağına alırsın.
Şimdiden eşinle konuş, uzun süre birinin kalmasına gerek yok lütfen ailenle konuş, lohusa olucam gerilip saygısızlık yapmaktan korkuyorum tarzı birşey söyleyebilirsin. Görümceni de çok takma kafana. Aynı şekilde eşine onunla samimi olman için sana ısrar etmemesini söyle, mesafeni korursun, baktın anlamıyor hemen bir cinnet ve lohusa bahanesi :)

Umarım huzurla ve kafan rahat şekilde hamileliğini yaşar, bebişini kucağına alırsın.
Şimdiden eşinle konuş, uzun süre birinin kalmasına gerek yok lütfen ailenle konuş, lohusa olucam gerilip saygısızlık yapmaktan korkuyorum tarzı birşey söyleyebilirsin. Görümceni de çok takma kafana. Aynı şekilde eşine onunla samimi olman için sana ısrar etmemesini söyle, mesafeni korursun, baktın anlamıyor hemen bir cinnet ve lohusa bahanesi :)
İlahi güldürdünüz

Eşimin annesi de triplidir ama ben hala görüşmüyorum :KK70:
Eşimle de hiç sorun yaşamadım çok şükür.
En başından konuşmuştum çünkü ailesel saçmalıklara gireceksek kapı orada diye.
Bugün doğuruyor olsam bu konu açılsa yine istemem de istemem.
İş sizde bitiyor.
Ben öyle ilk bir kaç yıl görüşmedim. Epey yıpratmışlardı beni. Hiç beklemedikleri bir anda tanıştık eşimle aşık olduk evlenme kararı aldık hızlıca. Kvalide senelerce kendine gelemedi.
Eşim tek gidiyordu görmeye epey bozuldu aramız başedemedim.

Allah kolaylık versin inşallah kardeşim bende de var ondan bir tane baş edemiyorum vallahi uzakta ama sanki tepemde heryerden yetisiyo malesef rabbim yardımcın olsun inşallah herşey gönlünce olur ...

Şöyle diyeyim, 2. Cocuga karar verirsem doğumu dahi kimseye haber vermeyeceğim. Eve geldigim an itibariyle geceleri hep yalnızdım, yine oyle yapacağım. Hatta gunduz ziyaretlerini bile azaltip erteleyeceğim. Ben yalnizlik seviyorum, biri oldu mu elim ayagima giriyor, bardaga su bile koyamıyorum sanki.

Şöyle diyeyim, 2. Cocuga karar verirsem doğumu dahi kimseye haber vermeyeceğim. Eve geldigim an itibariyle geceleri hep yalnızdım, yine oyle yapacağım. Hatta gunduz ziyaretlerini bile azaltip erteleyeceğim. Ben yalnizlik seviyorum, biri oldu mu elim ayagima giriyor, bardaga su bile koyamıyorum sanki.
Ben de aynen böyle biriyim. Kendimi yumuşatmaya çalışıyorum ama zor gerçekten. Acaba sevgisiz büyüdüm de ondan mı böyle oldum diyorum bazen. Benim annem öyle el bebek gül benek büyütmedi bizi. Alışkın değilim.

Back
X