- 28 Ağustos 2024
- 159
- 59
- 18
- 33
- Konu Sahibi nefertiti00
-
Eşin bakıcı ve kreşe neden karşı? Belli kv iyi bakamayacak çocuğa. Eşin bu kadar karşıysa kendi baksın çocuğa.Selamlar bebeğim 4 aylık şuan 10 aylık olduğunda işe başlamayı düşünüyorum kayınvalidem bakarım diyor ev de görümcem de var o da bakarız diyor ama ara sıra gittiğimizde ağlayınca sakinleşsin diye tv gösterdiler birkaç dakika yok dedim yine aynısını yaptılar ( daha öncede de kayınvaldem çocuğun agzına reçel sürmeye çalıştı elinden aldım) şimdi ben nasıl güvenip işe başlayacam kafam hep kalıcak çalılmamda lazım borçlar var eşim bakıcı ve kreşe aşırı karşı bebek olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim
Ailem dururken kimse iyi bakamaz kafasında ve bir de bebek henüz 3-4 yaş olsa sorun etmez. Eşimin işi yoğun iki işte zor çalışır memur zatenEşin bakıcı ve kreşe neden karşı? Belli kv iyi bakamayacak çocuğa. Eşin bu kadar karşıysa kendi baksın çocuğa.
Veya sen çocuğuna bak, eşin gerekirse iki işte çalışsın. Çünkü sen çalışsan belli ki aklın çocukta kalacak.
Ha ama ben olsam napardım? Çalışırdım, çocuğu güvenilir bakıcıya veya kreşe verirdim.
İşte dayanamadıkları vakit gizli gizli izletirlerse diye düşünüyorum ben de sınıf öğretmeniyim veliler bana şikayet ediyor hocam telefondan kaldıramıyoruz ders yaptıramıyoruz diye ve evet komut almıyolar bön bön suratıma bakıyorlarAy en korktuğum şey gerçekten sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz lazım. Sırf bu yüzden eşimle dönüşümlü bakacağım şekilde mesaimizi düzenleme kararı aldık. Bebeklikte ekran gösterimi otizmi bile tetikliyor. O kadar zararlı bir şey. Anaokulu öğretmeniyim ekran gösterilen çocuklar kendini o kadar belli ediyor ki anlatamam. Net bir şekilde anlayacakları dilde anlatın. Tüm zararlarını belirtin.
Senin ailenden biri bakamaz mı?Ailem dururken kimse iyi bakamaz kafasında ve bir de bebek henüz 3-4 yaş olsa sorun etmez. Eşimin işi yoğun iki işte zor çalışır memur zaten
Sürekli aynı yöne baktığı için bazı bebeklerin kafa şekli bile değişiyormuş.Ay en korktuğum şey gerçekten sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz lazım. Sırf bu yüzden eşimle dönüşümlü bakacağım şekilde mesaimizi düzenleme kararı aldık. Bebeklikte ekran gösterimi otizmi bile tetikliyor. O kadar zararlı bir şey. Anaokulu öğretmeniyim ekran gösterilen çocuklar kendini o kadar belli ediyor ki anlatamam. Net bir şekilde anlayacakları dilde anlatın. Tüm zararlarını belirtin.
Düşündüm ailesi var bakarız dedikleri için ki çokta seviyorlar çocuğu yaptım ama bazı şeyler süreçte belli olur ya hani ben nerden bilebilirdim tv acıp agzına reçel bascaklarını. Hamileyken de 1 yıl sonra baslarım dedim zaten ki 10 aylık bebekte 1 yaşına yakın planladıgım gibi oldu her şey sadece sürecte ki bu sıkıntıyı bebek olmadan bilemezdimKusura bakmayın ama hamile kalmadan çocuk doğmadan önce bunları düşünmediniz mi? Ben ne zaman çalışmaya başlarım? Paramız ne zamana kadar yeter?Bebeğe kim bakacak?
Sizde biliyorsunuz bu saatten sonra çocuğu kime bırakacaksınız,en iyisi iyice ortamı germeden nazikçe kv rica etmeye başlayın.
Ailem uzakta yasıyor annem de abimin çocuğuna bakıyor o yüzden onlardan beklentim hiç yok olmadı daSenin ailenden biri bakamaz mı?
Çocuk tv bağımlısı olursa doktor doktor gezersiniz artık, çok kötü olur.
Bazı iş yerlerinin kreşi oluyor, öyle bir yer bulabilirsen güzel olur aslında.
Ha bu da olmazsa evde sen cocuğuna bak, geçimi eşin düşünsün.
Şuan ücretsiz izindeyimÜcretsiz izne ayrılacaksınız mecburen başka bir seçenek görünmüyor.
Hem paradan hem guvenemediğinden zaten dayak mayak olayları yuzundenÇocuk ya kreş veya bakıcıyla büyür ya da çocuğum büyüyüp anaokulu yaşına gelene kadar evde ben büyütürüm, çalışmam. Tercihini yap de geç. Otursun ekranın ne kadar zararlı olduğunu araştırsın bir zahmet baba olarak. O başka yere para vermek istemiyordur..
2 seneyi kastetmiştim. 4 aylık bebeğe sizin yanınızda reçel veriyorsa siz yokken neler olur acaba.Şuan ücretsiz izindeyim
O zaman ikinci işi yapacak çok kazanacak, siz çalışmayıp kendiniz bakacaksınız.eşim bakıcı ve kreşe aşırı karşı
Zaten en kötü ihtimal 2 seneyi doldururum şöyle düşündüm 4.sınıf okutyodum sizi ben mezun edeceğim dedim sınıfıma o dönemde borcumuzun taksidi artacak martta başlıcam hazirana kadar denemişte olurum baktım iyi bakılıyo ediyor devam ederim dedim bakılmıyosa Eylül'de borcumuz zaten bitecek kalan bir yılıda kullanır çocuğuda 2 yaşına getiriröim diye düşündüm2 seneyi kastetmiştim. 4 aylık bebeğe sizin yanınızda reçel veriyorsa siz yokken neler olur acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?