Bebek konusu..

Bebeğim 8.5 aylıkken hamile kaldım korunurken oldu .nasıl oldu ben de bilmiyorum 7 sene koruyan yöntem korumadı 😀😀 neyse şu an 30 haftalık hamileyim oğlan da 15 aylık ama uykusuzluk sürekli kucak istemesi vs çok zorluyor Doğum sonrasını düşünmek dahi istemiyorum ama yapacak da birleşim yok

8 aylık bebek nasıl.yaramaz oluyor? Daha yürüme konuşma bile yok bebekte. Napıyor düşünce gücü ile mi yaramazlik yapıyor?
Kıızm 8 aylıkken sürünerek dönerek istediği yere giderdi bu istediği yerler genelde koltuk altı olurdu orada sıkış kalırdı. 😂 Yani yaramazlıkları oluyor ya. 😂

Ben birine zor bakıyorum valla. Her şeyine ayrı özen göstermek, alabileceğimin en iyisini alabilmek çok önemli. Oğlum 29 aylık, küçük bir bebeğim olsaydı oğlumla daha az ilgilenebilecektim, şu anda gönderdiğim kreşe gönderemeyecektim, daha düşük ücretli, daha az kaliteli bir yere göndermek zorunda kalacaktım. Sabit gelirliyim çünkü. Gelirimi artıramam, mecbur giderleri kısacağım.

Öte yandan vücudun da dinlenmesi lazım, kendine gelmesi lazım. Bebeğin de en az 2 yaşına kadar emmesi gerektiğini düşünüyorum. Sütüm olsaydı 30 aya kadar emzirirdim muhtemelen. Bunun için de önce benim sağlıklı olmam lazım. Yeni bebeğin de dinlenmiş ve gerekli mineraller depolanmış bir vücutta gelişmesini isterim.

Benim şartlarım için ikinci bebek seneye falan uygun. Ama burada senin şartlarının nasıl olduğu daha önemli.

Merhaba arkadaşlar benim 8 aylık bir kızım var.. Çocukluğumdan beri hayalim ikiz bebeğim olmasıydı yada aralarında çok az ay farkı olan bebeklerimin olması. Eşimin maddi durumu iyi, bebeğe bakabilicek durumdayız hamdulillah. Ama tereddütlerim var. Mesela daha araba kullanmayı bilmiyorum eşim dahil herkes öğrenmemi ve araba almamı istiyor. Aynı zamanda toefl sınavına hazırlanıyorum. Eşimle çocuk konusunu konuştuğumda bebek 1 yaşına gelsin sonra diyor. Bende zaten öyle düşünüyorum. Ama çok istemekle beraber benim için ne kadar zor olucağını da biliyorum. Kızım çok yaramaz çünkü. Aranızda 2 bebeği arası az fark olan anneler var mı? Sizce bu fikri kafamdan silmelimiyim 2 sene?
Bence aradaki yaş farkı az olmalı benim çocuklarımın arasında 4 yaş var. Ve gebeligimde ilk çocuğumla ilgilenmekte zorlandım tam oyun çağında olunca. Ama aradaki fark az olsaydı zaten kardeşleriyle oynayacakti.

8 aylık bebek nasıl yarama oluyor.
Benimde bebeğim yarın itibari ile 8 aylık olacak.
Hiç yarama vs diye bı düşüncem olmadı.

Canim benim öncelikle hakkında hayırlısı ama ben birebir du an yaşadığım şeyi özet geceyim sana ☺
Biri 13 aylik ve diğeri 23 günlük olmak üzere iki oğlum var allah bağışlasın
Doğum yaptım annemlerde kalıyorum annem ben babam ve eşim olmak üzere 4 kişi yetişemiyoruz hiç abartmıyorum
Plansız bu gebelikti ama ınan yaşadığım vicdan azabini çaresizliği bir bilsen büyük oğluma ki o daha bebek o kadar büyük haksızlık ki
Evet sevgi aynı ama ilgi yarıya düşüyor daha az oynuyorsun daha az aktivite yapıp yemeği ile ilgilenebiliyorsun
Yeni dogani hiç sorma bile göğsüme alıp sevecek zaman bile yok olsa da büyük seni bekliyor anne anne diye kıskanıyor çünkü
Off bilmiyorum ama bence yapma arasının az olması ilerde iyi rahat edersin diyorlar da çocuklarım çocukluklarını yasamadiktan sonra anne baba ile tam ve dolu dolu vakit geciremedikten sonra
Bence bekle kızın daha çok küçük o daha yürüyecek seni isteyecek anne diyecek ilgi oyun bekleyecek bu haksızlığı ona yapma seni doya doya yaşasın öyle
Rabbim isteyen herkese versin diyerek çekiniyorum yoksa bitmez yazdıklarım ☺ sizin de hakkınızda hayırlısı
Sevgiler

Benim de takıldığım tek yer orası oldu. Doğuran doğursun da 8 aylık bebeğe yaramaz dediğine göre tahammül sınırı düşük ya da bebeğin hareketlerini abartan kesimden diye düşündüm. Eşimin ailesi öyleydi görümcemin çocuğu prizlerle , kablolarla oynar, beyaz eşyaların düğmesine basıp çalıştırırdı çocuğun yaramaz ve süper zeka olduğunu filan düşünüyorlardı. Aman şöyle yaramaz böyle yaramaz diye diye çocuğu arsız yaptılar. 8 aylık bebek ne yapabilir en fazla
Surekli kucak isteyen bir bebek olabilir uykusu duzensiz olabilir miz miz bir bebektir belkide.yemesi kotudur bebegin her doneminde zorluklar olabiliyor

Surekli kucak isteyen bir bebek olabilir uykusu duzensiz olabilir miz miz bir bebektir belkide.yemesi kotudur bebegin her doneminde zorluklar olabiliyor
Bu bebeği yaramaz yapmaz. Bunlar çok doğal şeyler. Bunları yaramazlık olarak gören kişi hemen ikinciyi düşünmemeli. Yürüyüp daha çok etrafı karıştırınca daha başka şeylerle etiketlenecek belli ki

Bu bebeği yaramaz yapmaz. Bunlar çok doğal şeyler. Bunları yaramazlık olarak gören kişi hemen ikinciyi düşünmemeli. Yürüyüp daha çok etrafı karıştırınca daha başka şeylerle etiketlenecek belli ki
Konu sahibinin bu sozu iyi niyetli yazdigini dusunuyorum yani bazi bebekler cok uyumlu benimki biraz hareketli yetebilirmiyim diye merak ediyor kastedilen bu sanirim

8 aylık bebeye yaramaz demıssınız ikiziniz olunca mesela cok ıstıyormussunuz ya hanı ... ozaman gorurum sızı , azıcık zorlanınca bebege yaramaz dıyen ıkızı olunca ne der acaba

acele etmeyın ılk cocugunda gunahına gırmeyın hem yaramaz dıye yaftalayarak hemde arayı acmadan ard arda dogurarak. sıze sevgınıze ılgınıze cok muhtac bunu bılerek bolmeyın
Azıcık zorlanınca bebeğe yaramaz demiyorum hanımefendi, ben onun yaramazlığını yerim ayrıca. Evet bebeğim çok hareketli aktif bunu çevremdeki herkes söylüyor. Sevgi ve ilgi değil benim tereddütlerim farklı. Baş edebilirmiyim diye.

Ben şuan çalıştığım için vicdan azabı duyuyorum. Bebegim 1.5 yaşında bu arada. Evdeki tüm vaktimi ona ayırıyorum. Yaşları yakın 2 bebeği büyütmek çalışan annenin gösterdiği ilgiden daha az olacaktır.En az 4 yaş olmalı bence

Toefl sınavına hazırlanacak kadar vizyonunuz var ama daha 1 yaşına bile girmemiş bir çocugunuz varken hemen 2.?değişikmiş bu da

Bebekten bebeğe değişiyor ama hiç yaramaz olması ilginçmiş.
Bence sizin yorumunuz çok ilginç.
Ben "yaramaz diye düşünmedim" yazdım.
Tekrar yorumu okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca ilginç bulduğunuz durumu arzuluyorsunuz konunuzda.

Bence yanlış bir karar olur. Şu anki bebeğinizin sizinle aktiviteler yapması, oyunlar oynaması gereken zamanda 2. bebekle ilgilenmeniz gerekecek. İkiz olsalar aynı zamanda aynı şeyleri yapacakları için ortak oyunlar vs. birlikte vakit geçirebilirdiniz. Bence kreş yaşına gelmesini bekleyin. En azından büyük olanın ilgi alanları ve sizin diğer bebekle birlikte geçireceğiniz boş vaktiniz olur.

Düşüncenize katılıyorum.
Benimde 8 aylık bebeğim var hiç yaramaz diye bı düşüncem olmadı.
Bı bebek için bu düşünce çok ilginç.
8 aylık bebeğe yaramaz diyen bir kişinin ikinci bebeği düşünmesi de bana çok ilginç geliyor.

Yorumumda bebeğim için hiç yaramaz düşüncesi olmadı yazdım.

Bana cevap olarak yaramaz olmaması çok ilginç yazmış konu sahibi. Yorumumu bile net olarak okumamış.

Düşüncenize katılıyorum.
Benimde 8 aylık bebeğim var hiç yaramaz diye bı düşüncem olmadı.
Bı bebek için bu düşünce çok ilginç.
8 aylık bebeğe yaramaz diyen bir kişinin ikinci bebeği düşünmesi de bana çok ilginç geliyor.

Yorumumda bebeğim için hiç yaramaz düşüncesi olmadı yazdım.

Bana cevap olarak yaramaz olmaması çok ilginç yazmış konu sahibi. Yorumumu bile net olarak okumamış.
Mızmızlanmak, kucak istemek, ağlamak, etrafı karıştırmak merak etmek bunlar gelişimin parçası ve gerekli şeyler. Çocuğum 2 yaşına girecek daha bir gün bile evde ikimiz varken süpürge yapamadım, evde 3 gün üst üste yemek pişmedi. Fırsat vermiyor ama ben hep bana ihtiyacı olduğu için böyle davrandığını düşünüyorum.

Bence konu sahibinin yaramazlık olarak bahsettiği şey çocuğunun aşırı hareketli olması ve konu sahibi bu durumdan memnunum dediğine göre mevzuyu uzatmaya gerek yok..

Çocuklar arasında yaş aralıklarının yakın olma konusu hep tartışma konusu olmuştur. Bence durum %50 dir...
Eğer iki çocuklada ihtiyaçlarını krsilayabilecegin şekilde ilgilenebilecegine eminsen 2.yi yap ara yaşlar yakın olursa annenin çabucak kurtulmasindan ziyade çocuklar daha çok anlaşır. Çünkü aradaki yaş farkı fazla olunca jenerasyon farkı da oluyor bu da çocuklar arasında ki bağlılığı azaltıyor..
Ama iki çocuğa yetme konusunda şüphen varsa yaşlarının yakın olmaması daha uygun olur çünkü bir çocuk için kardeş her zaman kardeştir ama anne baba çocuğa yetebilmeli ki o anne baba aileyi tam anlamıyla butunlestirebilsin.

Mızmızlanmak, kucak istemek, ağlamak, etrafı karıştırmak merak etmek bunlar gelişimin parçası ve gerekli şeyler. Çocuğum 2 yaşına girecek daha bir gün bile evde ikimiz varken süpürge yapamadım, evde 3 gün üst üste yemek pişmedi. Fırsat vermiyor ama ben hep bana ihtiyacı olduğu için böyle davrandığını düşünüyorum.
Sizin yaptığınız olması gereken gibi.
Ne güzel bişey bize ihtiyacı olduklarını bilmek.
Gelişimleri sağlıklı olsun da, hani yaramaz diye düşünmek bana çok garip geldi.
Bugün evi topladım eşimde bebekle ilgilendi. Hatta koridorda ayak altındaydı ikiside güle eğlene iş yaptım.
Bende haftada bir evi dip bucak temizliyorum, hafta ici de tek tek odaları temizleyip evi öyle temiz ve toplu tutabiliyorum ancak.

Benim 8 yas var ve iyikide o var kizim cok yardimci oluyor o da küçük olsa yipranir ve ikisinede yetemezdim

Back
X