Bebek konusunda hassas olanlar okumasin lutfen

Bende korunma sirasinda cahilligime devam ettim, ikinci testte pozitif. Kan testini bekleyecegim ve bos gebelik vs olmasini dileyecegim.
Bircok uye dogurunca iyiki dersin diyor ama ben yabanci dilde yazilmis bir makale okumustum. Anne olanlarin bircogu pismandi ama bunu soylemeye cesaretleri yoktu falan.
Gunah vs diyorlarda benim kaygim daha kotu gunahlara sebep olacak bir bebekse yarin bir gun aldirilmayan o bebek babasi para vermedi diye babasini oldurur, komsunun kizina tecavuz ederse aaa demi benim cocugum yapmaz. Hangisi daha gunah? Bu tartismalara girmek istemiyorum. Benden alim, ulema cikmaz. Ki ben kurtajdan ve dogurmaktan ayni oranda korkuyorum her ikisinde de psikolojim iyi olmayacak birinde bana muhtac biri olacak, digerinde ben birilerine muhtac olacagim.
Umarim yarin farkli bir gune uyanirim.

Insallah oyledir buna inanmak istiyorum, peki mide bulantisi istahsizlik ates falan belirtiler var miydi?

Esim daha once baba olmadi, kurtaj icin burda once gorusme yapiliyormus ve 3gun gecmeden karar verilemezmis falan. Biraz degisik tam anlamadim soyle bir gozattim ama zorlu bir yolmus.

Yakin zamanda bir arkadasim dusuk yapti, agladi sizladi bebegim vs diye garip geldi. Gormedi etmedi neyine bu diye. Sadece siyah beyaz bir foto nokta bile degil dedim. Suanda hic kendimi anne modunda hissetmiyorum.
Canım benim anne modu bir aldatmaca :) Ben 4 sene uğraştım ama pozitifi görünce korkudan delirdim. Bu endişeleri herkes yaşar emin ol, hiç birşey anlatıldığı gibi değil. Bebeğim doğar doğmaz aşık oldum falan diyip insanları lohusa depresyonuna sokuyorlar. Böyle hissetmeyen kadın diyor ki ben çok kötü biriyim bebeğimi niye aşırı sevmiyorum hemen :) Halbuki en çok isteyninden hiç istemeyenine herkes hemen hemen aynı süreçleri yaşıyor.
Bebeğe hamile olduğunu öğrendikten sonra yavaş yavaş yavaş alışırsın, annelikte herşey çok yavaş gelişir. Öyle mucizeler, çarpılmalar, delirmeler yok aslında. Bunlar hep hikaye.
Evet çok zor, evet ben de bencil bir insanım, evet hiç bir zaman hazır olamazsın. Ama pişmanmıyım? Aslaa
Tüm annelerin söyleyebileceği en gerçek şey bu, hiç bir anne bebeğinden asla ama asla pişmam olmaz.
Şimdi belki komik geliyor, belki negatif olsun istiyorsun ama hastaneye gidip de kan testin negatif çıkarsa çok bozulacaksın, kırılacaksın. Yaşadım ordan biliyorum :)

Soz veriyorum pisman olmayacagim negatif ciksin, isteyenlerin ucuz besiz olsun ama benim olmasin.

bebegine kiyma aldirma bana buradan kizacaklar ama yasal sure filan hikaye o bebegin ruhu yaratildi ve can buldu kesede gorunmese bile o var can almak cinayet iste...korunma yontemin cok zayif bunu goze almaliydin.
hem bilemezsin belki de cok iyi bir anne olacaksin..karar senin ama yanlisa da dogru diyemem ...herkesin fikri kendine filan da desin kimse bana. yetiskin birini oldurmek dogru mu degil kim cikip da dogru der kimse..bu da ayni sey yasayan cana insan son verirse hiiic iyi degil yapma.

Insallah oyledir buna inanmak istiyorum, peki mide bulantisi istahsizlik ates falan belirtiler var miydi?
O belirtiler her zaman var. Cunku kendimizi cok dinliyoruz. Kendimi ne zaman dinlesem bir belirti beliriveriyor. Zaten hamileligin erken evresinde belirti pek cok olmaz. Sizin dongunuz nedir, adetiniz kac gun gecikti bilemem.

En guzeli hic sabriniz yok biran once netlestirmek istiyorsaniz. Bir arkadasinda dedigi gibi acilden bir yolunu bulup girip kan verin.

Illa saglikli bir gebelik olmasi soz konusu degil. Diliyorum kimyasal olsun.

Dis gebelik , mol gebelik tarzi bir seyde cok cok cok zor. Hersey istediginiz gibi gider umarim.

Benim aslinda regl belirtilerim vardi, goguslerim hatta cok erkenden hassaslasmaya basladi, dr gelince bunlari demeyi unutmayayim diyordum. Istahim yoktu, sonra tiksinme, geceleri ates basmasi nete bu belirtileri yazinca hamilelikte ates falan yaziyordu ruhumu daraltmisti. Bende her belirtide kosup bakiyorum ondan mi bundan mi diye.
Umuyorum ve diliyorum, gercekten isteyen bireyler ebeveyn olsun.

Soz veriyorum pisman olmayacagim negatif ciksin, isteyenlerin ucuz besiz olsun ama benim olmasin.
Canım inşallah hakkında hayırlısı olsun.

Ben de böyle demiştim istemediğim zamanlar, sonra pozitif idrat testi kanda negatif çıkınca bi bozuldum, bi bozuldum. Çaktıramadım da kimseye. Etraf oh rahatladın dedikçe ben de evet evet yaa, hıı hıı dedim. Sonra haftalarca gizli gizli ağladım. Hiç farketmeden bir gecede alışmışım olamayan bebeğin fikrine.

Sonra da zaten iki düşük yaptım, sağlıklı hamileliğim 4 sene sonra oldu. :)

Umarım herşey gönlünce olur, hepimiz insanız, her türlü korkuyu endişeyi yaşıyoruz. Sen de çok hassas birine benziyorsun. Benim haddime değil ama gebeliği sonlandırmak seni doğurmaktan daha fazla yıpratacak gibi geliyor. Bu yüzden umarım yanlış pozitiftir ve bir eyleme geçmene gerek kalmaz.

Size yorum yaparken icim sizliyor. Olumlu yada olumsuz birsey bile soyleyemiyorum. Icimi kusmak istiyorum fakat. Kararlara saygi duymak zorundayiz. Duymuyorsakta acmayacagiz agzimizi.

Size kimyasal olmasini diliyorum. Fakat bunu soylemek bile cok zor benim icin. Cunku anne olma askiyla yanip tutusan birisiyim. Bu forumada hamilelik topikleri icin uye olmustum.

Fakat dedigim gibi. Sizin fikriniz zikriniz karisamayiz edemeyiz saygi duyuyorum.

Ben 4 uz annesiyim ..ilk ogrendigimde hamile olduguna benim kadar endiselenen korkan olmamistir heralde
doğru karari siz vereceksiniz bence testler dogru ve hamilesiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun.

+1 değil + 100 benim çevremde de o kadar cok kadin sırf evlenmiş olmak için evlenip doğurmuş olmak için doğuruyor ki

Onca sayfa yazilmis, cogu yorumu okudum. Bende mi bir tuhaflık var yoksa kadınların cogunda mi çözebilmiş değilim. Doğurmak bir haksa dogurmamak da ayni derecede bir hak. Eğer bebek maddi manevi buyuk yuk getirecekse dunyaya getirilmemeli bana gore. Keske hic olmasaymis ama olmus gibi gözüküyor su noktada. O halde cok da bir bilinmezin icinde degilsin.aldiracaksin. basit bir operasyon diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…