- Konu Sahibi forestgump
-
Ah ah işte hep iki arada gidip geliyorum böyle Ben de ,bunlar benim cümlelerim sanki
Ama siz çok tatlı bir annesiniz bence :)) inşallah ben de böyle olur böyle düşünebilirimBenim düsüncem bunun icin bir insanin asla hazir hissetmeyecegi. Cünkü sinavini önceden calisamayacagin bir konu bu. Tabi hormonlar da bezen bebek baskisi yapar. O zaman zaten mantiksiz bir sekilde bebek ister insan =)
Bakin demiyorum ki hic arada kalip üzülmeyeceksiniz. Bunlar da olacak. Ama bunlar da hayatin icinden. Yani izlemek istedginiz film gösterime girip gidememek mutlu etmez insani. Gidemezsiniz sadece. Sorumluluk da budur. Kolay degildir. Su an bile yazi yaziyorum diye agliyor onunla ilgilenmemi bekliyor. Tirnakladi hep elimi =)
Yani bütünüyle ele alin. üzüleceginiz anlar da olacak. Ama emin olun hastalaninca bütün dertler hafifleyecek yeter ki o iyi olsun diyeceksiniz. Kimse mükemmel anne degildir. Cabalar ama.
Tatillerimiz aksadi. Uykumuz azaldi. Kendi zamanimizi özgürce kullanamiyoruz. Ama olsun. Hayat bu. Sunu söyliyeyim en cok yorulacaginiz dönem. Ama aileyi üclemek gibisi yoktur herhalde. Bu arada ucak biletlerine bir kisi daha eklenecek. Pudingleriniz buz dolabinda hunharca eksilecek. Rujlarimi bulamiyorum bazen. Duvarlar hep kalemle boyandi. Insallah kolay temizlenebilen bir koltugunuz vardir. Endiselenmekte haklisiniz ama olacak olan olacak kabullenmek insani hafifletir.
Nasip bu işler birazda , ben de başka sağlık sebepleri nedeniyle korunmayı bıraktım,eşim korunuyor şuan ama akışına mı bıraksam diyorum bazen hemen olur mı olmaz mı bilinmez tabi ama onun Sancısı şuan aslındaBen en az 3 yıl çocuk yapmam diyordum. Yumurtlama günüm değil diye olmayacak bi günde ilişkiye girdik yumurtlama zamanım değildi yani. Olmaz diyodum oldu. Şimdi çok alıştım iyiki diyorum iyiki hamileyim mükemmel bi his herkese nasip olur inşallah
Haklısınız tabi ,biz de hala denemedik hiç haliyle... Rabbim sizlere sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah bu kandil Günü'nde dualar kabul olurTatlım hazır olmk onmlı bı krter ama ccuk yapmak oyle basıt bısı degıl malesef bende senın gıbı ıstemedım baslarda snra srf esım ıstyr dıye eh dedım ıkı yıl gectı hala olmyor nasıl pısmanım bılemezsn ıkı asılama yaptık tutmadı sebebsız gebe kalamyrum bazen cıldırmak gelıyo ıcımden neysekı bıraz dısununce gecıyr
Saka bı yana erteleme bence evlat buyuk bır nımet
bence bi sıkıntın yoksa istediğin zamanda olur diye düşünüyorm kötü düşünme.Nasip bu işler birazda , ben de başka sağlık sebepleri nedeniyle korunmayı bıraktım,eşim korunuyor şuan ama akışına mı bıraksam diyorum bazen hemen olur mı olmaz mı bilinmez tabi ama onun Sancısı şuan aslında
Ama siz çok tatlı bir annesiniz bence :)) inşallah ben de böyle olur böyle düşünebilirim
Yaşınız uygunmuş Aslında ,yine de zorlandım diyorsunuz .çok büyük sorumluluk tabi ki ben cidden bir birey olarak bakabiliyorum ,eğitimciyim zaten,çocuğun sadece bakım ihtiyacları olmadığını bir birey olarak arzuları istekleri talepleri olabileceğinin psikolojik anlamda da destek gerektiğini vs herşeyi göz önünde bulundurduğum için bu tedirginliğimben bunu deneyerek gördüm ki 30 yaşında zor bir süreçle tüp bebek ile anne oldum
zaten 29 yaşında karar vermiştik
ama şimdi bile bazen ya bu işi 20 yaşında yapacaksın ya 40 tan sonra derim
zira hayatımın tam ortasında bana bağımlı bir birey oluştu
belki 5 yıl sonra o bana bağımlı olmayacak bu kadar ama ben 40 ı geçeceğim
mesela yeni iş bulmam zorlaşacak vs vs
zira çocuklu hayat planlandığı gibi gitmeyebiliyor
iyi bir işim vardı çocuk bir yaşında iken başka sebeplerle çıkarıldım
yeni iş bulamadım zira herkes küçük çocuğu var dedi
oğlum 4 yaşında iken bir yere başvurdum biz sizinle çalışmak isterdik ama erkek adayı tercih ettik çocuğunuz var hasta vs olur iş sıkıntı olur dediler oysa oğlum 25 aylıktan beri kreşe gider ama onlar profesyonel değil annedir diye baktılar
bu nedenle çocuksuz yaşanacaklar için biraz daha zaman tanıyın, çocuk olduktan sonra yeni bir hayat var ve bu ister istemez eskisinden farklı oluyor
komik örnek, çok beğendiğimiz bir tatil yöresine gidemiyoruz zira orasının suyu soğukmuş oğlum istemiyorrrr
paşa büyüyüp yağlanacak da biz de o buzzzz gibi denize girebileceğizzzz
Yanlış yazmışım aslında 10 aylık evliyizCanım 8 ay gezmiş tozmussunuz mutlusunuz da, çocuklar mutlu bir aileye gelmeyi hakkediyorlar eee daha ne olsun :))) bence ilk doğduğu zamanlar bu gezme tozma işleri olmaz ama bebek ele avuca geldiği zaman bebisle beraber gezersiniz. Bebek mutluluğa gezmeye tozmaya engel değil bence ... ha bir de şu var çocuğun hemen olacağı da belli değil bir de uzun sureli bebek yapmadan geçen evliliklerde yumurtalıkların problem çıkardığı aşikâr bunu doktorlar söylüyor ama ne olursa olsun artik her insan bunun icin çaba sarf ediyor. Sağlıklı kadınlar erkekler bile yıllarca bekliyor maalesef.. Rabbim istediğiniz vakit bebek haberi almayı nasip etsin ama ha deyince de olmayabilir o yüzden biraz sıcak bak bebek konusuna bencillik var gibi biraz eşin çok iyi bir insanmış bence baba olmayı da hak ediyor :) ... Rabbim mutluluğunuzu daim etsin
1.5 sene yapmam diyordum. Balayından döndüğümüzde Canım dedemin pankreas kanseri olduğunu öğrendim. Ona torun haberi vermek istedim. Hayır duasını almak istedim. Fazla ömrü olmadığını söylemişti İngiltere'den gelen doktorlar. Bir ay sonra 7 kasımda Dedem vefat etti 13 Kasımda hamile olduğumu öğrendim.Kk nın güzel hanımları merhaba
benimki Dert değil pek ama sizlere danışmak istediğim bir şey var deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum
Ben 8 aylık Evliyim ,güzel mutlu bir evliliğim var çok şükür. Eşim sakin iyi huylu tatlı biridir şimdiye kadar (1 yıl görüşme 1 yıl nişanlılık ) hiç sorun yaşamadık ne kendimiz ne ailelerimiz, eğleniyoruz güzel vakit geçiriyoruz birlikte işlerimizden fırsat bulduğumuz her an, e diyeceksiniz ki derdin ne ? Eşim çocuk istemeye başladı hatta bir süredir istiyor ,ben de bir yıl dolduktan sonra düşünürüz demiştim o bunu o tarih olarak algıladı sanırım ,sonbaharda bebeğimiz olacak gibi düşünüyor ,ben De zaman yaklaştıkça üzerinde daha çok düşünmeye başladım haliyle ,çok güzel vakit geçiriyoruz biraz daha tadını mı çıkarsak diyorum bebek hayatımızı çok etkileyecek farkındayım ya eskisi gibi olmazsa ya keşke dersem diyorum .biliyorum anne olmak çok güzel bir şey Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah ben de kesinlikle istiyorum ama acaba erken mi diyorum ,ben 25 eşim 27 Yaşında bu arada ,borcumuz harcımız yok rahat bir Hayatımız var çok şükür,eşime erken mi acaba dediğimde ciddi bir argümanla karşısında duramıyorum haliyle , Bebeğin evimizdeki Mutluluğu daha da artıracağını düşünüyor vs. Yani sorum şu sizler bebeğiniz olduktan sonra nasıl oldu eski günlerinizi özlediniz mi ,keşke biraz daha bekleseydim dediniz mi ,eşinizle ilişkiniz nasıl oldu ,siz ilk bebeğinizi evliliğinizin kaçıncı yılında aldınız ?
Üzüldüm canım ,nasip işte1.5 sene yapmam diyordum. Balayından döndüğümüzde Canım dedemin pankreas kanseri olduğunu öğrendim. Ona torun haberi vermek istedim. Hayır duasını almak istedim. Fazla ömrü olmadığını söylemişti İngiltere'den gelen doktorlar. Bir ay sonra 7 kasımda Dedem vefat etti 13 Kasımda hamile olduğumu öğrendim.
yaşınız kaç ?,bebeğiniz olduğunda kaç yaşındaydınız aslında sormak istediğim :))Evlenince hemen hamile kaldım bebeğim olunca ilk yillar tabiki çoğu zamanimi ona ayirdim disari cikmamiz ona gore kisitlandi falan ama bence mutluluğumuza mutluluk katti. Hicbir zaman keske biraz zaman gecseydi de öyle yapsaydik demedim. Zaten çocuk düşünmüyorduk yavrum bize Rabbimin mucizesi mutluluk kaynagimiz.
insallah canim mutlulugunuza mutluluk katsin bebisiniz Rabbim saglikla versin..benim evliligimdeki sorunlarin cozulmesi evliligin oturmasi icin dusunmemistik bebegi yoksa sorunlarimiz olmasa bir sene sonra dusunurdum.Rabbim hayirlisini versin.Benim eşimin de problem yaratmayacağını biliyorum şuan bile çok anlayışlı davranır Sağolsun herseye yardım eder,ama işte siz iki yıl evlilikten sonra bebek düşünmüşsünüz sanırım bizim daha sıkılmaya fırsatımız olmadı hiç ,biz de öyle deriz inşallah bebek olmadan önce ne yaşıyormuşuz
Ben 4 senedir evliyim 3,5 sene hiç korunmadık ama olmadı. Tedaviler falan da denediğimiz halde.O da var evet , başka bir kontrol için kadın hastalıkları uzmanı bir ablama gittiğimde o da bence ertelemeyin olmazsa tedaviye zaman kalır Demişti
25 yasindaydim bebeğim olduğunda simdi 28 olcam :)yaşınız kaç ?,bebeğiniz olduğunda kaç yaşındaydınız aslında sormak istediğim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?