Bebek meselesi

Evlenince hemen hamile kaldım bebeğim olunca ilk yillar tabiki çoğu zamanimi ona ayirdim disari cikmamiz ona gore kisitlandi falan ama bence mutluluğumuza mutluluk katti. Hicbir zaman keske biraz zaman gecseydi de öyle yapsaydik demedim. Zaten çocuk düşünmüyorduk yavrum bize Rabbimin mucizesi mutluluk kaynagimiz.

Ah ah işte hep iki arada gidip geliyorum böyle Ben de ,bunlar benim cümlelerim sanki

ben bunu deneyerek gördüm ki 30 yaşında zor bir süreçle tüp bebek ile anne oldum

zaten 29 yaşında karar vermiştik

ama şimdi bile bazen ya bu işi 20 yaşında yapacaksın ya 40 tan sonra derim

zira hayatımın tam ortasında bana bağımlı bir birey oluştu

belki 5 yıl sonra o bana bağımlı olmayacak bu kadar ama ben 40 ı geçeceğim

mesela yeni iş bulmam zorlaşacak vs vs

zira çocuklu hayat planlandığı gibi gitmeyebiliyor

iyi bir işim vardı çocuk bir yaşında iken başka sebeplerle çıkarıldım

yeni iş bulamadım zira herkes küçük çocuğu var dedi

oğlum 4 yaşında iken bir yere başvurdum biz sizinle çalışmak isterdik ama erkek adayı tercih ettik çocuğunuz var hasta vs olur iş sıkıntı olur dediler oysa oğlum 25 aylıktan beri kreşe gider ama onlar profesyonel değil annedir diye baktılar

bu nedenle çocuksuz yaşanacaklar için biraz daha zaman tanıyın, çocuk olduktan sonra yeni bir hayat var ve bu ister istemez eskisinden farklı oluyor

komik örnek, çok beğendiğimiz bir tatil yöresine gidemiyoruz zira orasının suyu soğukmuş oğlum istemiyorrrr

paşa büyüyüp yağlanacak da biz de o buzzzz gibi denize girebileceğizzzz

Ben en az 3 yıl çocuk yapmam diyordum. Yumurtlama günüm değil diye olmayacak bi günde ilişkiye girdik yumurtlama zamanım değildi yani. Olmaz diyodum oldu. Şimdi çok alıştım iyiki diyorum iyiki hamileyim mükemmel bi his herkese nasip olur inşallah

Ama siz çok tatlı bir annesiniz bence :)) inşallah ben de böyle olur böyle düşünebilirim

Tatlım hazır olmk onmlı bı krter ama ccuk yapmak oyle basıt bısı degıl malesef bende senın gıbı ıstemedım baslarda snra srf esım ıstyr dıye eh dedım ıkı yıl gectı hala olmyor nasıl pısmanım bılemezsn ıkı asılama yaptık tutmadı sebebsız gebe kalamyrum bazen cıldırmak gelıyo ıcımden neysekı bıraz dısununce gecıyr
Saka bı yana erteleme bence evlat buyuk bır nımet

Nasip bu işler birazda , ben de başka sağlık sebepleri nedeniyle korunmayı bıraktım,eşim korunuyor şuan ama akışına mı bıraksam diyorum bazen hemen olur mı olmaz mı bilinmez tabi ama onun Sancısı şuan aslında

Haklısınız tabi ,biz de hala denemedik hiç haliyle... Rabbim sizlere sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah bu kandil Günü'nde dualar kabul olur

bence bi sıkıntın yoksa istediğin zamanda olur diye düşünüyorm kötü düşünme.

Ama siz çok tatlı bir annesiniz bence :)) inşallah ben de böyle olur böyle düşünebilirim

Uzunca bir süre dogum sonrasi depresyonu ceken bir insan bir karsinizda. Hic o toz pembeligi yasayamadan anne oldum ben. Elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum. Muhtemelen siz de böyle olursunuz. Hatta benden cok daha kolay gecer cogu seyiniz.
Uzun lafin kisasi plansiz dan diye hayatimiza giren bir kizimiz var. Bunun yüzünden hic esimle problem yasamadik. Ha tartistik, birbirimizi sucladik birseyler birseyler.. Bunlari bize zarar verebilecek seyler degildir zaten.
Bir de ben su yirmibes yasindayim. Iki sene önce kucagima aldim bebegimi. Erken miydi.. Kime göre neye göre. Bir de zaman inanin cooook hizli geciyor.
Simdi ikinciyi istiyoruz

Yaşınız uygunmuş Aslında ,yine de zorlandım diyorsunuz .çok büyük sorumluluk tabi ki ben cidden bir birey olarak bakabiliyorum ,eğitimciyim zaten,çocuğun sadece bakım ihtiyacları olmadığını bir birey olarak arzuları istekleri talepleri olabileceğinin psikolojik anlamda da destek gerektiğini vs herşeyi göz önünde bulundurduğum için bu tedirginliğim

Yanlış yazmışım aslında 10 aylık evliyiz bencillik ediyor olabileceğimin farkındayım dedim ya şımarıklık mı ediyorum acaba diye,eşimde gerçekten çok iyi bir insandır ve çok istiyor sanırım bana baskı yapmaz hiç huyu değildir ama hani bak sen hamile kalsan ben sana çok iyi bakarım beğimizde gelseydi şimdi bizle ben onu giydiririm ,dedesine götürürdük ,bebeğimizde masada otursaydı mama sandalyesinde ben onu yedirirdim fena mı olur oğlan olsa top oynarız kız olsa Çay içerim onunla evcilik oynarız hep böyle takılmalar

Çocuğun huyu suyu senin hazır olman maddi.manevi durum çok önemli, ben 1.yılımız dolduğunda hamile kaldım ve 28 yaşında oğlumu kucağıma aldım, kendim bakmak istediğim için 2 sene ücretsiz izin aldım ve itiraf edeyim köreldim biraz sosyal anlamda, ama pişman değilim

Gezme tozma konusuna gelirsek, oğlumla bi yere gitmek demek nöbetleşe yemek yemek nöbetleşe gezmek demek, bizle oturup yemek yemez 2 lokma yer kalkar koşar adım etrafı turlamaya başlar çekinme korkma hiç öyle bi durumu yok çok meraklı bir çocuk, bu ne demek bi babasının bir benim yemek yemem demek gibi gibi

Ama şans bu belki seninki sakin bi cocuk olur bilinmiyo ki,ama net olan şu önce sen hazır olmalısın

1.5 sene yapmam diyordum. Balayından döndüğümüzde Canım dedemin pankreas kanseri olduğunu öğrendim. Ona torun haberi vermek istedim. Hayır duasını almak istedim. Fazla ömrü olmadığını söylemişti İngiltere'den gelen doktorlar. Bir ay sonra 7 kasımda Dedem vefat etti 13 Kasımda hamile olduğumu öğrendim.

Üzüldüm canım ,nasip işte

yaşınız kaç ?,bebeğiniz olduğunda kaç yaşındaydınız aslında sormak istediğim :))

Suan bende hamisim
Bilmiyorum bebek olunca nasil oluyor
Bizde evlendikten 1 yil sonra biraktik korunmayi 2.ayda hamile kaldim
Esim cok calisiyor pek vakit geciremiyoruz birlikte
Ben evlendikten 2 yil sonra bebek istiyordum esim istedi 2 yil gec dedi simdi 6.5 ayligim dogsada baksam diyom bazen ama genelde yalnızim bu yuzden oyalanirim diye
Ama esimle cok vakit gecirebilseydik 1 yil daha beklerdim bence 1 yil bekleyin

insallah canim mutlulugunuza mutluluk katsin bebisiniz Rabbim saglikla versin..benim evliligimdeki sorunlarin cozulmesi evliligin oturmasi icin dusunmemistik bebegi yoksa sorunlarimiz olmasa bir sene sonra dusunurdum.Rabbim hayirlisini versin.

O da var evet , başka bir kontrol için kadın hastalıkları uzmanı bir ablama gittiğimde o da bence ertelemeyin olmazsa tedaviye zaman kalır Demişti
Ben 4 senedir evliyim 3,5 sene hiç korunmadık ama olmadı. Tedaviler falan da denediğimiz halde.
Olunca hayatım değişir mi diye düşünme bence. Anneliğe hazır hissediyorsan da erteleme.
Gezme kısmına falan gelince yabancı turistleri görüyorum metroda falan 2 küçük çocukları var 1 inin elinden tutmuş biri kucağında kanguruda eşiyle rahat rahat geziyor. Türk milleti olarak biz fazla kasıyoruz galiba.

Bazı konularda hayatınıza kısıtlama geliyor ewet,hiç birşey çocuksuz haliniz gibi olmuyor..
Mesela rahat bir çay kahve keyfi dahi yapamazsın eşinle bebekse ağlar büyürse bende bende içicem der rahat vermez,
Evin hiç toplu olmaz, bebekse ağlar yetişemezsin,büyükse dağıtır,
Eşine sarılıp uyuyamazsın bebekse ağlar yat kalk mahf olursun,büyükse gelir aranıza yatar sarılamazsın falan filan..
Ama bir bakar o gözlerle bir anne der bide seni seviyorum derse üstüne değil eşinle rahat hayatından canından bile geçersin.
Bence yaşın uygun bebek için hiç durma sevdiğin adamla senin bir bütün hali çocuk mükemmel bişey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…