- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Neden yAptirmadiniz peki ?akika kurbani kestik ara ara bagislarda bulunuyoruz sadaka veriyruz bol bol da kendimiz dua ediyoruz mevlüt ne biliyim ben hibirine yaptirmadim
Ne yapacaksınız peki ?Ben yapmayacağım aileme de söyledim . Sülalede bir ilk olacağım sanırım salon tutanlar bile olmuştuAmacına ulaştığını düşünmüyorum . Geliyorlar bebek kucaktan kucağa zıp zıp nazarı verip hobur hobur yiyip gidiyorlar . Amaç dua okumak anne babamı eşimin çekirdek ailesini çağırıp kuran okuyacağız o kadar . Kurban Da kesilecek eşimin adağı varmış .
Siz öyle mi yaptınız?İki çocuğuma da yapmadım, gerekli bulmuyorum. Çocuğunuz adına hayır yapın mesela
Annem babam abim , eşimin annesi ablası gelecek kuran okuyacağız yeterliNe yapacaksınız peki ?
Ben hiç-bir şey yapmadım. Bebekli bir aileye yardım yapabilirsiniz belki?Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Annem akrabaları çağırmıştı ama normalde cami ziyaretleri de çok yapılıyor zaten (tanımadığın kişiler), dışarda lokmacı gelene verdi ama biz 200 tane bize ayır gerisini dağıt dedik. Hoca da öğle namazı sonrası dua etti.. Ama cuma gününü tercih etme daha sakin bi gün olsun...Nasıl yani hoca okuyor kimse gelmiyor mu ? Bi dediğiniz mantıklı geldi
eskiden normal zamanda da cok yapılırdı. cok gittigimi hatirliyorim. bebek icin cok hatirlamiyorum ama ozellikle ev alanlar evinde hem yemek verilsin hem kuran okutulsun diye yapardi. onun disinda mevlit grubu gibi bisi vardi. her ay yada her hafta neyse sirayla birinin evinde okunurdu. hazirlik olarak yemek olurdu sadece. etli yada tavuklu pilav arti ayran. varsa bir de tatli sarma flan. severdim o yüzden cocuklen mevlitlere gitmeyi. degisik degisik mahallere giderdikBen küçüklüğümden beridir bilirim mevlid yapıldığını bebeklere.
Mevlid değil Kur'an okutmayi tercih ediyorum.
Mevlid peygambere yazılmış bir guzelleme (edebi metinlerde yeri ayrıdır) ama cok eskilerden beridir bu yapılır. Her şeye moda demesek mi ?
Kurban kesmiştik, tercih meselesi tabi ki, herkes gönlünde kini yapmalı ama benim düşüncem şu, böyle toplantılarda kimseyi memnun edemezsiniz hep bir kusur bulunur. En güzeli hayra geçecek bir şey yapmak.Siz öyle mi yaptınız?
gerek duymadim burada sadece arkadaslarimiz vardi ailelerimiz uzaktaydi ordan getirtmek istemedim bebegim buyuyunce kv lerde kv istedigi icin yemek verildi kuran okundu.Neden yAptirmadiniz peki ?
Bi arkadaşım kız kuran kursuna gitmiş orayla görüşüp kursta eksikleri neyse onu öğrenip kursta okuyan kızlara onu temin edip karşığındada kendi aralarında dua okuyup bebeği için mevlit yapmalarını rica edmişti...geçenlerde de Komşum 35 kişilik bi kuran kursu buldu 35 kız öğrenciye eşarp çorap paket yaptırdı ölmüş anne ve babası için mevlit yaptırdı bu sizin tercihiniz....illaki dua lı olsun diyorsanız kuran kursları olabilir..Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Bir camiyle konusun. Cami de adiniza mevlut okunabilirHanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?