elbise giydim . Oglumada pantolon gomlek giydirdim. yasinda yaptik Biz. Bir yasondada mevlit elbisesi giymez. Rahat edrmez icinde o yuzden normal giyondik. Dogum gunundrn once. Mevlutude olsun dedik. Dogumu icin sunnette olmustu onun icin hepsi bir dua edildi.Kesinlikle haklisin. Bebeğine ne giydirdin ve sen ne giydin?? :)
Himm anladm sağolun. Bn 40 çıktıktan sonra yapmayı düşünüyorum o zamn mevlit kıyafeti giydirme bildirim bnde elbise giyerm. :)elbise giydim . Oglumada pantolon gomlek giydirdim. yasinda yaptik Biz. Bir yasondada mevlit elbisesi giymez. Rahat edrmez icinde o yuzden normal giyondik. Dogum gunundrn once. Mevlutude olsun dedik. Dogumu icin sunnette olmustu onun icin hepsi bir dua edildi.
Ya bizim burda anneler mevlüt pijama takımı falan giyiyorlar su tullu olanlardan sizde yokmu böyle bı durumHimm anladm sağolun. Bn 40 çıktıktan sonra yapmayı düşünüyorum o zamn mevlit kıyafeti giydirme bildirim bnde elbise giyerm. :)
Yok canm ya mevlit bile yapılmıyor çok yapanda elbise faln giyiyor.Ya bizim burda anneler mevlüt pijama takımı falan giyiyorlar su tullu olanlardan sizde yokmu böyle bı durum
Tamam canım sağolYok canm ya mevlit bile yapılmıyor çok yapanda elbise faln giyiyor.
Off biz maraşlılar boyle yeme içme ye düşkünüz oyle herşeyi de bwğenmeyiz kaç çeşit pasta börek yapılmış onu sayarız oyle lokum kurabiye filan önemsememiş gibi görünür düğünde bile 22 ayar altın takarlar pırlanta set taktı bi dr arkadasımjz koskoca doktor altına mı gücü yetmemiş dendi yani düşünün o dereceEvet canim mesela benim ailem istanbulda. Biz de istanbulda her turlu mevlutde bebek mevlulu de dahil tavuklu pilav sarma tatli ve ayran veririz istanbulda. Ama marasta oyle degil bi kere yasin okutcaktim kayinvalideme dedim pilav yapalm bu kez diye ama yok oyle olmaz burda oyle yok hic dedi. Hele gecenlerde 50 kisilik felan bi yasin okuttuk babam icin ve yaklasik 5 tepsi yaş pasta 3 4 tepsi pogaca ve 2 tencere sarma dolma yaptik. Yani oyle bi yerki herkes gibi oyle isimli kurabiye felan dagitsan insanlar ciddi manada kınıyolar :):):)
Off biz maraşlılar boyle yeme içme ye düşkünüz oyle herşeyi de bwğenmeyiz kaç çeşit pasta börek yapılmış onu sayarız oyle lokum kurabiye filan önemsememiş gibi görünür düğünde bile 22 ayar altın takarlar pırlanta set taktı bi dr arkadasımjz koskoca doktor altına mı gücü yetmemiş dendi yani düşünün o derece
Bizim burda genelde pide ayran yada tavuklu pilav ayran üzerine tulumba yada baklava ve limonata verilir kıyafettede özellikle mevlüt için lohusa takımı giyiyorlar beyaz gösterişli olanlardantesbih ve yasin fikri çok guzel . biz adanalı olunca lahmacun yaptırıyoruz mevlutlerde . onden de güzel bir mercimek çorbası oh mis. tatlı da düşünmedik bakalım halka tatlı olur hiç yapmakla ugrasilmaz
kıyafete gelince Kuran okunacak sonuçta. oyle gecelikli falan olmaz edepli guzel giyilir bebise de mevlut kiyafeti alcam. bende elbise giyerim sanırım guzel de bir şal daha ne olsun
Bizde öyle altın falan pek olmaz kayınvalide takarsa bı bilezik oda takarsa yaniEvet oyle gercekten. Ben takilan 22 ayar yuzuklerimi 18 ayarla degistirdim sonradan 22 ayar cok koyu duruyo diye. Simdi herkes senin yuzuklerin sahte mi diyo
Bizde öyle altın falan pek olmaz kayınvalide takarsa bı bilezik oda takarsa yani
Gerçi bana düğündede takilmadi yani eşim taktı bide benim ailemden takıldı onlarida bozdurdum bı alyansim var onuda takmıyorum altın alerjim var takınca kıpkırmızı kizariyor altının değdiği yerYok canim mevlutte degil normal dugunde takilan alyans bilezik felan diyorum yoksa bizim orda da takilcaggini sanmiyorum :)
Bende buz dolabı için magnet yaptıracağım tesbih falan düşündüm ama pahalı olacak 60 70 kişi falan olacak mevlutteCanım mevlüt yapmadım ama çok araştırdım ve etrafımda çok fazla yapan var şöyle ki ; dağıtılmalık kolanyalar oluyo süslü şişe küçük kadife kaplı yasin-i şerif yada kokulu tezbih süslü kutuda dağıtılıyor sonra bebeğe özel buz dolabı magnetleri yapılıyor l anne ve bebek için aynı elbise takım olarak giyiliyor yada isteğe bağlıda olabiliyor . sonra ikramlık olarak lahusa şerbeti kıymalı pide nohutlu pilav tulumba tatlısı ve ayran dağıtılıyor kuran okunuyo zaten onu biliyosunuz .
Bende buz dolabı için magnet yaptıracağım tesbih falan düşündüm ama pahalı olacak 60 70 kişi falan olacak mevlutte
Bende buz dolabı için magnet yaptıracağım tesbih falan düşündüm ama pahalı olacak 60 70 kişi falan olacak mevlutte
Evet biraz pahaliya denk geliyo bende düşünüyorum herşey para ya ufff :/Bende buz dolabı için magnet yaptıracağım tesbih falan düşündüm ama pahalı olacak 60 70 kişi falan olacak mevlutte
Yasin kitaplarını bebeğe özel mı yapıyorlar canım yoksa normal yasin kitabı mıCanim ustunde isimli yasinler oluyo tanesi 2 tl felan bence oyle bsy dusunsen daha guzl olur. Cunku o yasin her kullandiginda bebeginin de adi gectigi icin ayrica sevapda kazanmis olursun magnet de guzel fikir ama cagirdigin 60 70 kisiden sadece 5 10 kisi o magneti bebegine onem vererek kullancak konu komsu icin cok da onemli olmuyo cunku oyle seyler. Bana yasin daha mantikli gelio ama sen bilirsin tabi
Aynen magnetler falan tanesi 3 lira 100 tane yaptirsan 300 lira tesbihler falan 5 lira azcik bütçeyi düşünmek lazımEvet biraz pahaliya denk geliyo bende düşünüyorum herşey para ya ufff :/
Yasin kitaplarını bebeğe özel mı yapıyorlar canım yoksa normal yasin kitabı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?