Korunabilirsiniz.Arkadaşlar 4 yıllık bir ilişkim var son 1 senedir de nişanlıyız. Ben borderline bipolarım. Ve 1.5 senedir aynı evde yaşıyoruz. 2 ay sonra düğünümüz var.
Psikiyatri doktorum ve psikoloğum ataksız 4 sene daha geçirmem gerektiğini söylediler çocuk yapmam için. Nişanlım da 2-3 sene olur dedi 4 sene uzun dedi. Ama benim fikrimi soran yok. Ben 1-2 seneye çocuk istiyorum. Hem ben 26 yaşındayım 4 sene çok uzun bir zaman bence ama asıl önemli olan bu da değil Allah verdi diyelim napcam öyle istiyor doktorlar nişanlım vs diye aldıracak mıyım?? Kafam bir dünya bu konuda bir ortak paydada buluşamadık?
1 senedir atak yok. Geçen ilkbaharda işte atak geliyor diye sezdim doktoruma birşeylerin ters gittiğini söyledim bana hemen ilaç ayarlaması yaptı atak gelmedi işte.Ne kadar zamandır atak olmadı
Kolay olmadığını biliyorum ki 6 senedir ben bununla yaşıyorum artık öğrendim ben de nişanlım da 4 senedir şahit. Ama artık Eminim bana atak gelmeyecek gelemeyecek çünkü ben farkındayım bir çok şeyin. Farkındalığım arttı.Korunabilirsiniz.
Hastalığınız kolay bir hastalık değil. Bence bunu çocuğa yapmayın iyilesmeyi bekleyin.
Ruh dalgalanmalarinizla evlilik bile etkilenebilir ki hemen çocuk yapmak hasta olmayanlar için bile dusunulmesi gereken şey
Gerçekten böyle mi bana çok geç kalacakmışız gibi geliyor.30 yaş çocuk için geç değil aceleye getirmeyin sağlık daha önemli
Nisanlinizi tebrik ettim. Zor bir adım gerçektenKolay olmadığını biliyorum ki 6 senedir ben bununla yaşıyorum artık öğrendim ben de nişanlım da 4 senedir şahit. Ama artık Eminim bana atak gelmeyecek gelemeyecek çünkü ben farkındayım bir çok şeyin. Farkındalığım arttı.
Hiç öyle düşünme benim evlendikten 5 sene sonra oldu bebeğim 30 yaşındaydım keşke biraz daha erteleseydimGerçekten böyle mi bana çok geç kalacakmışız gibi geliyor.
Ben lityum oratate almıyorum. Ki bir bipolar antidepresan değil antipsikotik kullanır. Elektroşokluk seviyede değilim. Henüz allah korusun.Korunacaksınız; doktor kontrolünde olacak kendinizi adım adım hazırlayacaksınız. Hayatınızı düzene oturtacak, hamilelik için en sakin döneminizi denk getirmek üzere ölçüp tartacaksınız. 26 yaşınızdaki hormonlarınızla, 30unuzdaki hormonlarınız bir olmayacak ve yaş aldıkça hastalığınızı ilaçsız kontrolünüz de kolaylaşacak, acele etmeyin.
Kolay mı zannediyorsunuz bir bipolar hastasının hamilelik sürecini? Hamileliğinizde sizi mani krizinden kurtaran o iğnelerin hiçbirini olmamanız gerekiyor, hastalığınızın ağırlığını kaldıracak hiçbir düzenleyiciyi, antidepresanı alamayacaksınız. Size yapabilecekleri tek müdahale, krizinizi anlık kesmek adına elektroşok vermek olacak.
O yüzden bekleyin.
Bu duygu durum bozukluğu panik atak gibi bir şey degil ki kriz aninda neden elektro sok veriliyor anlayamadim. Kriz zaten anlık degil kiKorunacaksınız; doktor kontrolünde olacak kendinizi adım adım hazırlayacaksınız. Hayatınızı düzene oturtacak, hamilelik için en sakin döneminizi denk getirmek üzere ölçüp tartacaksınız. 26 yaşınızdaki hormonlarınızla, 30unuzdaki hormonlarınız bir olmayacak ve yaş aldıkça hastalığınızı ilaçsız kontrolünüz de kolaylaşacak, acele etmeyin.
Kolay mı zannediyorsunuz bir bipolar hastasının hamilelik sürecini? Hamileliğinizde sizi mani krizinden kurtaran o iğnelerin hiçbirini olmamanız gerekiyor, hastalığınızın ağırlığını kaldıracak hiçbir düzenleyiciyi, antidepresanı alamayacaksınız. Size yapabilecekleri tek müdahale, krizinizi anlık kesmek adına elektroşok vermek olacak.
O yüzden bekleyin.
Bipomom biliyorum instagram da ve YouTube da takip ediyorum. Nişanlım en baştan beri en büyük destekçim. Sevgililikten bile önce biliyordu halimi hastalığımıNisanlinizi tebrik ettim. Zor bir adım gerçekten
Bence dusunmelisin tekrar tekrar cocuk için
Youtube de borderline mom gbi bir kanal var onu izle bence
Ben lityum oratate almıyorum. Ki bir bipolar antidepresan değil antipsikotik kullanır. Elektroşokluk seviyede değilim. Henüz allah korusun.
Ama evet aripiprazol ve epileptik öfke kontrol sağlayan ilaçlarımı içemeyeceğim.
Bu duygu durum bozukluğu panik atak gibi bir şey degil ki kriz aninda neden elektro sok veriliyor anlayamadim. Kriz zaten anlık degil ki
Bebek büyütmek zor biliyorum ama ben mi coştum nedir anlayamadım gerçektenHiç öyle düşünme benim evlendikten 5 sene sonra oldu bebeğim 30 yaşındaydım keşke biraz daha erteleseydimmaddi manevi bir bebek büyütmek çok zor
Allah verdigi zaman nasip edicegi zaman olur. Belki 4 sene sonra Allah korusun olmaz gebelik . Bebek olunca iyilesmeniz de hizlanir belki .
Bunu bilmiyordum.Antidepresan desteği aldığın dönem de olur, manik shift yapmaması için kontrollü gider kesersin.
Hafifse sende belki ihtiyacın yoktur ama ben avuç avuç antidepresanları da alıyorum mecburen, depresif dönemlerimde.
Hamilelik hormonları devreye girince, sana ne yapacağını kestirebilmen için doktor veriyor zaten o bekleme süresini. Şu anki durumuna bakma yani.
Mani krizinde ilaç alamayacak durumda olan bipolar hastaları resetlemek için elektroşok verilir, uyutulur.
Bipolar her türlü psikolojik vakaya bürünebilen bir rahatsızlık, panik atakla da gelir, ergenlikte anoreksiya olarak da seyreder, psikoza da bağlar, anksiyete olarak da okb olarak da patlar, türüne, ağırlığına göre hepsini yaşatır.
Siz çok yanlış biliyorsunuz bence benim en büyük krizimde bile sadece diazem vuruldu bana. Ki ben okb ya da tür mür görmedim. Tip 1 bipolarım yan hastalığım borderline kişilik bozukluğu. Hipomani ile seyreden ben bir anda geçen sene maniye girdim. Hastaneye yatışıma bile karar kılınmadan toparlanabildim.Antidepresan desteği aldığın dönem de olur, manik shift yapmaması için kontrollü gider kesersin.
Hafifse sende belki ihtiyacın yoktur ama ben avuç avuç antidepresanları da alıyorum mecburen, depresif dönemlerimde.
Hamilelik hormonları devreye girince, sana ne yapacağını kestirebilmen için doktor veriyor zaten o bekleme süresini.
Mani krizinde ilaç alamayacak durumda olan bipolar hastaları resetlemek için elektroşok verilir, uyutulur.
Bipolar her türlü psikolojik vakaya bürünebilen bir rahatsızlık, panik atakla da gelir, ergenlikte anoreksiya olarak da seyreder, psikoza da bağlar, anksiyete olarak da okb olarak da patlar, türüne, ağırlığına göre hepsini yaşatır.
O zaman görüyorsunuzdur da durumu e yaşıyorsunuz da. Gecmis olsun Allah'tan acil sifa diliyorum.Bipomom biliyorum instagram da ve YouTube da takip ediyorum. Nişanlım en baştan beri en büyük destekçim. Sevgililikten bile önce biliyordu halimi hastalığımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?