Bebek mevzu

mer93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2017
327
302
23
Arkadaşlar 4 yıllık bir ilişkim var son 1 senedir de nişanlıyız. Ben borderline bipolarım. Ve 1.5 senedir aynı evde yaşıyoruz. 2 ay sonra düğünümüz var.
Psikiyatri doktorum ve psikoloğum ataksız 4 sene daha geçirmem gerektiğini söylediler çocuk yapmam için. Nişanlım da 2-3 sene olur dedi 4 sene uzun dedi. Ama benim fikrimi soran yok. Ben 1-2 seneye çocuk istiyorum. Hem ben 26 yaşındayım 4 sene çok uzun bir zaman bence ama asıl önemli olan bu da değil Allah verdi diyelim napcam öyle istiyor doktorlar nişanlım vs diye aldıracak mıyım?? Kafam bir dünya bu konuda bir ortak paydada buluşamadık?

Korunabilirsiniz.
Hastalığınız kolay bir hastalık değil. Bence bunu çocuğa yapmayın iyilesmeyi bekleyin.
Ruh dalgalanmalarinizla evlilik bile etkilenebilir ki hemen çocuk yapmak hasta olmayanlar için bile dusunulmesi gereken şey

Ne kadar zamandır atak olmadı
1 senedir atak yok. Geçen ilkbaharda işte atak geliyor diye sezdim doktoruma birşeylerin ters gittiğini söyledim bana hemen ilaç ayarlaması yaptı atak gelmedi işte.

Allah verdigi zaman nasip edicegi zaman olur. Belki 4 sene sonra Allah korusun olmaz gebelik . Bebek olunca iyilesmeniz de hizlanir belki .

Kolay olmadığını biliyorum ki 6 senedir ben bununla yaşıyorum artık öğrendim ben de nişanlım da 4 senedir şahit. Ama artık Eminim bana atak gelmeyecek gelemeyecek çünkü ben farkındayım bir çok şeyin. Farkındalığım arttı.

Korunacaksınız; doktor kontrolünde olacak kendinizi adım adım hazırlayacaksınız. Hayatınızı düzene oturtacak, hamilelik için en sakin döneminizi denk getirmek üzere ölçüp tartacaksınız. 26 yaşınızdaki hormonlarınızla, 30unuzdaki hormonlarınız bir olmayacak ve yaş aldıkça hastalığınızı ilaçsız kontrolünüz de kolaylaşacak, acele etmeyin.

Kolay mı zannediyorsunuz bir bipolar hastasının hamilelik sürecini? Hamileliğinizde sizi mani krizinden kurtaran o iğnelerin hiçbirini olmamanız gerekiyor, hastalığınızın ağırlığını kaldıracak hiçbir düzenleyiciyi, antidepresanı alamayacaksınız. Size yapabilecekleri tek müdahale, krizinizi anlık kesmek adına elektroşok vermek olacak.

O yüzden bekleyin.

Nisanlinizi tebrik ettim. Zor bir adım gerçekten
Bence dusunmelisin tekrar tekrar cocuk için
Youtube de borderline mom gbi bir kanal var onu izle bence

Ben lityum oratate almıyorum. Ki bir bipolar antidepresan değil antipsikotik kullanır. Elektroşokluk seviyede değilim. Henüz allah korusun.
Ama evet aripiprazol ve epileptik öfke kontrol sağlayan ilaçlarımı içemeyeceğim.

Bu duygu durum bozukluğu panik atak gibi bir şey degil ki kriz aninda neden elektro sok veriliyor anlayamadim. Kriz zaten anlık degil ki

Nisanlinizi tebrik ettim. Zor bir adım gerçekten
Bence dusunmelisin tekrar tekrar cocuk için
Youtube de borderline mom gbi bir kanal var onu izle bence
Bipomom biliyorum instagram da ve YouTube da takip ediyorum. Nişanlım en baştan beri en büyük destekçim. Sevgililikten bile önce biliyordu halimi hastalığımı

Antidepresan desteği aldığın dönem de olur, manik shift yapmaması için kontrollü gider kesersin.
Hafifse sende belki ihtiyacın yoktur ama ben avuç avuç antidepresanları da alıyorum mecburen, depresif dönemlerimde.
Hamilelik hormonları devreye girince, sana ne yapacağını kestirebilmen için doktor veriyor zaten o bekleme süresini. Şu anki durumuna bakma yani.

Bu duygu durum bozukluğu panik atak gibi bir şey degil ki kriz aninda neden elektro sok veriliyor anlayamadim. Kriz zaten anlık degil ki

Mani krizinde ilaç alamayacak durumda olan bipolar hastaları resetlemek için elektroşok verilir, uyutulur.
Bipolar her türlü psikolojik vakaya bürünebilen bir rahatsızlık, panik atakla da gelir, ergenlikte anoreksiya olarak da seyreder, psikoza da bağlar, anksiyete olarak da okb olarak da patlar, türüne, ağırlığına göre hepsini yaşatır.

Hiç öyle düşünme benim evlendikten 5 sene sonra oldu bebeğim 30 yaşındaydım keşke biraz daha erteleseydim maddi manevi bir bebek büyütmek çok zor
Bebek büyütmek zor biliyorum ama ben mi coştum nedir anlayamadım gerçekten

Allah verdigi zaman nasip edicegi zaman olur. Belki 4 sene sonra Allah korusun olmaz gebelik . Bebek olunca iyilesmeniz de hizlanir belki .

Kusura bakmayın da. Böyle bir tavsiye yi konu sahibinin hastalığını ve durumunu net bilmeden nasıl verebiliyorsunuz? Doktorları bu tavsiyeyi boşuna vermiyordur. Bebek iyilesmeyi hızlandırır mi? Bir hamilelik ve dogum sadece fiziksel bir olay olmadığını da biliyorsunuz umarım. Kimse hazır olmadan anne olmamalı. Bebeklerin secenekleri yok, ama bizim var. Bende depresyon ve panik atak hastasıydim zamanında. O halde kimsenin annesi olmayı istemezdim. 4 sene ilk uzun görünebilir, ama iyileşmek için uzun değil.

Bunu bilmiyordum.
Uyutunca duzeliyor mu bozukluk acaba kriz geciyor mu?
Hamileyken bence elektro sokta pek mantıklı degil gibi

Siz çok yanlış biliyorsunuz bence benim en büyük krizimde bile sadece diazem vuruldu bana. Ki ben okb ya da tür mür görmedim. Tip 1 bipolarım yan hastalığım borderline kişilik bozukluğu. Hipomani ile seyreden ben bir anda geçen sene maniye girdim. Hastaneye yatışıma bile karar kılınmadan toparlanabildim.

Bipomom biliyorum instagram da ve YouTube da takip ediyorum. Nişanlım en baştan beri en büyük destekçim. Sevgililikten bile önce biliyordu halimi hastalığımı
O zaman görüyorsunuzdur da durumu e yaşıyorsunuz da. Gecmis olsun Allah'tan acil sifa diliyorum.
Bence lades demeyin tavsiyemi verdim gerisi size kalmış. Hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…