Doğuma Hazırlık Bebek Odası Olmazsa Olmazı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canım bende bebek doğmadan yapmıştım odayı çok çok pişman oldum. Büyül bir dolap ve park yatak yetermiş koca odayı düzdüm o büyüyen yatakta doğru düzgün yatmadı. Elleriyle tutup ayağa kalktığında da tehlikeli oldu 6 ay anca kullanmışımdır üstüne yatak büyüse de yüksek geliyor dolapta çok küçük görünmeye başladı gözüme şimdi kızım yer yatağında yatıyor ve başka yatak almıyorum akıllandım aklı erince kendi seçtiği montessori bir yatak alacağım.
Aynı şey bebek arabasında da başıma geldi gittim baston bi tane daha aldım bebek alışverişinde en büyük yaptığım hata bi bebek odası bi bebek arabası oldu.

Yer sorunum yok aslında tek avantajı buysa, yatak yanı daha güzel gibi göründü bana da kullanım açısından da, hem kapanıp yatak yanından da ayrılabiliyo onlar çok farkı yok heralde portatif olması dışında

Yenidogan icin olmazsa olmaz ihtiyac korbel çöp kovasi ve alt açmak icin annenin ayakta durup yapabileceği yukseklikte bir alan. Bu bazen dolabin kenarına yapılıyor. Bazen de beşiğin. Bu sekilde bir sey almak annenin yararina olur.

Benim kullanım alan ve yer sıkıntım var ne yazık ki. Bebeğimin beşiğini koymak için odamdan birkaç şeyi çıkartmak zorunda bile kaldım

Bugun bu mesaji 2.ye yazıyorum. Arkadaslar odayi cocuklara sormayin sonra resimde ki gibi istiyorlar. 2.5 yasinda ki kizim 1 haftadir bunu almadigim icin bana kiziyor.madem almayacaktin bana neden sordun diye

Eklentiler

• 20200812_090704.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 116
Benim de bilgim yok ama anladığımı söyleyeyim. Bu anne yanı beşiklerde ahşap olankarda kademeli yükseltilen pek yoktu önceden sepet beşik gibi olanlar vardı. Onlar da küçük tabi bebe az iriryse sığmıyor hemen. Park yatak kademeli ve özellikle derin kullanımı güvenilir oluyor. Ama şu an park yatakla aynı kullanıma sahip ahşap anne yanı beşikler var. Park yatak kimse sevmez ama ben kumaş ve renkli renkli oluşunu çok beğeniyorum mesela. bir de evi süpürürken sağa sola çekmek de daha kolay bence. Belki ameliyatlı filan olunur.

Ne güzel açıklamışsın kuzum, avantajları dezavantajlarını bilip öyle almak lazım bu açıdan düşünelim bide haklısın

Ne güzel açıklamışsın kuzum, avantajları dezavantajlarını bilip öyle almak lazım bu açıdan düşünelim bide haklısın
Bir de bak nemesis odasını ayırmış hemen. Benim de niyetim o bir de oda yapmayı düşündüğüm oda ile yatak odamın kapısı karşılıklı. Biraz fiziki şartlar da önemli tabi. Var bi planlar tabi ama üstte yazan arkadaşlar gibi belki pişman da olurum Nasip bakalım. Benim için nunları konuşmak çok erken tabi ama nebek mağazasında çalışmıştım. Elimde olmadan fikirler çok önceden oluşmuştu. Yüzde bin sallanan sandalye istiyorum mesela bebemle aşk yaşamak için. Şöyle eski usullerden.

Hee o zaman sen yardımcı olursun bak bize, inşallah kendi bebeğinde tez zamanda gelir canım, ben ayrı oda yapmıcam başta büyüyünce yaparım tayinciyiz odayı gittiğimiz yerlerde yaparım diyorum şuan bana sadece yük olur, sallanan sandalye güzel fikirmiş he beraber sallana sallana uyuruz

Biz de tayinciyiz de benim dolabıma ben zor sığıyorum bebeme yer ayıramam mecbur dolap alınacak ıvır zıvırı olacak. Valla koltuk takımı taşınıyosa onun dolabı filan da taşınır diyorum. Tabi şu anlık fikirlerim bunlar. Neyse konuyu dağıtmayayım. Konuşurız senle yine.

Bu park yatak ne işe yarıyo yav? Yatak yanı beşik düşünüyorum bende ama park yatak çok duydum işlevini anlamadım ama

Merhabalar benim 2 yasinda kizim var park yatakta yatiyo dogdugundan beri odamizda. Cok memnunum ben iyiki almışım diyorum park yatagi. Mesela tatile gittim annemlere kalmaya gittigimde besigimide katladim goturdum yanimda. Cocuk düştü mü aman yerini yadirgadi mi derdi olmuyo tek bu yuzden bile coook memnunum cunku sık sık sehir disina çıkmamiz gerekti.
Ablamda sepet besiklerden kullanmisti bebek 7 8 ayi gecince ayaklanmaya baslayinca besikten dusme tehlikesi oldugu icin kullanmayi birakmisti. Ve zaten bebegi buyumustu sigmiyodu.

Reklam mı yapıyorsun ciddi ciddi soru sordun??

Yoo benim çevremde herkes sonradan yaptı odayı. Ben de dahil.

Benim tarzım değildi ısınamadım senin dediğin gibi yatak yanıda olan ahşap beşik almıştım
Park yataklar gözümü kanattığı için ben de ahşap beşik almıştım. Aynı zamanda anne yanı beşik de oluyordu. Ama mantıklı olan park yatakmış. Şimdi ayaklandı, içinden çıkmaya çalışıyor.

Aa bizde hep şehir dışına çıkıyoruz bizim için de mükemmel olur bu detay, iyiki söylediniz bu yönünü de düşüncem

_Nur_ ben de bebeğim için park yatak aldım. benim araştırdığıma göre insanlar mobilya görüntüsü olmadığı için pek sevmiyor ancak şöyle avantajları var;
1. memlekete ya da tatile gittiğinizde "nerede yatacak bu bebe" derdi yok
2. bebiş küçükken üst kademede yatıyor, altı boş, tatil de vs, bebeğin bazı eşyalarını koymak için iyi bir yer
3. büyüdüğünde alt kademede yatıyor ve uyandığında fermuarlı kısımdan kendi çıkabiliyor.
4. ben yürümeye başladığında odayı ayırıp montessori yatak lamayı planlıyorum. o evreye geldiğimizde mobilya beşikleri nereye koyacağımız dert, ama bu park yataklar minik bir valiz boyutuna geliyor. istediğin yere kaldır geç.
5. mobilyaya göre fiyatı çok uygun. özellikle benim gibi kısa dönem kullanacaksanız gereksiz bir masraf olmuyor (max. 11-12 ay planlıyorum ben)
bu avantajlardan dolayı tercih ettim, inşallah kullanırken memnun kalırız. ayrıca şimdi bazı markalarda park yatakların da anne yanı olanları çıktı, sizin yatağınızla birleştirebiliyorsunuz.

park yatak düşünenlere minik bir tavsiye, eğer fermuarı kısa kenardan açılan bir model tercih ederseniz bebiş emekler vaziyete geldiğinde o kısmı hafif açık bırakmanız rahat oluyormuş, ancak uzun kenardan açılan modellerde açamıyormuşsunuz çünkü düşüyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…