- 6 Aralık 2017
- 6.463
- 6.580
- 198
konuşmadan olmaz malesef tatlı dille konuşun kalp kırmadan.Benim eşimde sizinki gibi konuşsa belki daha cesaretli olabilirdim çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi darısı başımıza...
Direk yazmissiniz zaten sonuc olarak ne yazdigimi biliyorum ama degil miNe güzel üstünüze alınmışsınız:))
Sizden başka niye kimse cevap vermedi .Ne demek istediğim çok açık ve siz anladiniz :)laf yazmak için yazan da sizsiniz öyle olmasa alıntılamazdınız :))Direk yazmissiniz zaten sonuc olarak ne yazdigimi biliyorum ama degil miTek iyiniyet yazan ben degilim elbette ama yazanlardan biriyim, kim alinacak baska??Sizin gibi kotu niyetli dusunenler mi alinacak Laf yazmak icin laf yaziyorsunuz ilahi
Herkesin okudugu ne malum.Konu o degil zaten.Ben okudum ben yazdim.Sonuc olarak yazdiginiz sey benim yazdigim seyle baglantili. Iyiniyetli yazanlar komik dediniz bende iyiniyetli olabilir yazanlardanim.Ustume alindim cunku bende oyle yazdim sorun yok ki buraya kadarSizden başka niye kimse cevap vermedi .Ne demek istediğim çok açık ve siz anladiniz :)laf yazmak için yazan da sizsiniz öyle olmasa alıntılamazdınız :))
Aynen hadsiz diyerek saygı duyuyorsunuz:)evet ben çok hassasım. Her şeyine evine karışılan biri olarak .O yuzden iyi niyet göremiyorum benHerkesin okudugu ne malum.Konu o degil zaten.Ben okudum ben yazdim.Sonuc olarak yazdiginiz sey benim yazdigim seyle baglantili. Iyiniyetli yazanlar komik dediniz bende iyiniyetli olabilir yazanlardanim.Ustume alindim cunku bende oyle yazdim sorun yok ki buraya kadarKomik olan ne iste diyorum bende.Gercekten iyiniyetli olabilir, tolere edilebilir diyorum ki gercek dusuncem bu yonde.Siz bana katilmiyor da olabilirsiniz ben sizin bu düsüncenize saygi duyuyorum. Bakin saygi duyuyorum diyorum komik demiyorum.Benimle ayni fikirde olmamanizi neden komik bulayim. Birde kayinvalidesi görece daha huysuz olanlar daha hassas oluyor ve konuya yorum yaparken ister istemez özdeslestiriyor olabilir bilemedim.
Komik demeseniz ben emin olun oyle birsey demezdim.Neyse sonuc olarak hepimiz ozdeslestirerek yanit veriyoruz ister istemez.Benimde kayinvalidem az cok karisir ama gercekten niyeti kotu degildir farkli artilari da vardir o yuzden iyiniyetli olabilir dedim.Herkes ayni degil sonucta.Ne kayinvalideler okuyor , goruyoruz. Evinize cok karisilmasi kotuymus, umarim cozum bulursunuzAynen hadsiz diyerek saygı duyuyorsunuz:)evet ben çok hassasım. Her şeyine evine karışılan biri olarak .O yuzden iyi niyet göremiyorum ben
Az görüşmek mesafeli olmak candırKv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?
Ne güzel ya bide tersi düşünün hiç gelmeyen az önce il dışından gelen kayınvalidemi eşim zorla bize getirmeye gtti insanın zoruna gidiyor gelin demez gelmez gel dersin uğraşamm ellere mıçmıç sana gelince tek kelime yok nasip rahatsız etmiyorsa kıynetini bilin çoçuk olunca ihtiyaç da olur madden manenKv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?
ne kadar sanslisiniz esiniz neguzel soylemis haftada 1 2 saat yeterde artarNeden diyemiyosunuz siz de artık bir ailesiniz zırt pırt gitmek zorunda değilsiniz, siz susmaya devam ederseniz buda böyle sürer gider sanırım erkek anneleri hep böyle benim kayınvalimde söylenir haftada 1-2 saat zor görüyoruz yüzünüzü diye bende ikimizde çalışıyoruz evimizde dinlenmek istiyoruz dedim, eşimde sürekli buraya geleceksek ne diye ayrı evimiz var birlikte otursaydık o zaman benim evim otelmi dedi annesine şimdi birşey demiyorlar haftada 1 gidiyoruz iş çıkışı yemeğimizi yiyip kalkıyoruz, canımız isterse başka zamanda yine kendi isteğimizle gidiyoruz kimse zorla çağırıp gelin diye baskı yapmıyor. Velhasılıkelam söyliceksin canım kardeşim susarak olmaz bu işler.
Aslında çok severim eşimin ailesini ama fazla yüz göz olmamak lazım haftada 1 görüşmek ideal bence, kendi ailemlede haftada 1 görüşürüz geri kalan günler bize kalır.ne kadar sanslisiniz esiniz neguzel soylemis haftada 1 2 saat yeterde artar
Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi
Neden cocuk olduğunuda evden cıkmaması gereken kv değil anne ?Tepki vermek saygısızca olur ama çok samimi olmamaya çok konuşmamaya çalışın..Ben de bu gibi durumları eşimin ailesinden sezdiğimden beri soğuyum...Kime yüz verirsen tepene çıkar bu herkes için geçerli...Çocupun oldupunda evden çıkmaması gereken kv değil annen...Annenize misafir demesi bide bilmiş bilmiş tartışmanız hakkında konuşması çok sinir bozucu..
Çünkü kayınvalide eve gelince misafircilik oynar.Hizmet bekler.Anne yardım eder..Cevabı bu kadar basit..Neden cocuk olduğunuda evden cıkmaması gereken kv değil anne ?
cocukla eşit düzeyde kan bagları olacak farkındasınız değil mi?
Çünkü kayınvalide eve gelince misafircilik oynar.Hizmet bekler.Anne yardım eder..Cevabı bu kadar basit..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?