Bebek olursa bu evden hiç çıkmam diyen kv

En iyisi bile yeni gelinin evine karışmaya meraklı oluyor. Siz umursamıyormuş ama en iyisini siz biliyormuşsunuz gibi cevap verip geçeceksiniz.

Benim kv -ki oturaklı kadındır- o bile yeni evliyken haftaiçi bir akşam geldiğinde yatak odamdaki yatak örtüme karışmaya kalktı "yatak örtüsü sersene" diyerek.
Battaniye ile uyuyoruz doğal olarak yatağı öylece kapatıp çıkıyorduk.
O öyle deyince "bütün gün işteyim sabahın köründe neden uğraşayım? evi kime göstereceğim?" demiştim.
Yani sana göre hareket etmeyeceğim tabi ki demek istemiştim. Mesajı aldı ve bir daha karışmadı.

Çok büyütülecek şeyler değil. Politik olun eşinize şikayetlenmek yerine. Erkek milleti asla karışmaz böyle şeylere. Onlara göre "sorun yoktur"
Evden çıkmam diyene espri ile karışık lafı söyleyeceksin..

Yorum yapanlarda en az sizin kadar kötü niyetli. Ne var ortada. Kadın kötü ne yapmış. İnsan yerine koyup sık sık görüşmek istemiş. Annenle aranı hoş tut demeye getirmiş bunun neresinden sizi kötü yapmaya çalıştığını çıkardınız. Allahtan anlayışlı bir eş var ortada. Etliye sütlüye karışmıyor. Belliki hayırlı evlat. Dilerim sizde evladınızla sınanmazsınız. Yarında kaynana olarak konu açmazsınız.

Açıkcası ben de ortada kayda değer bir sorun veya eşe şikayet edilecek bir durum göremedim.
Eşiniz anlattıklarınız karşısında nötr kalıyormuş,
ne yapsın adam?
'Sen üzülme karıcım, annem çok hatalı,
ben onu uyarırım' mı? Desin.
Benim annem her şeye müdahale eden,
herkesi hizaya sokmaya çalışan,
ısrarcı biridir huyunu iyi biliyorum buna rağmen eşim kalkıp yüzüme annemi şikayet etse bozulurum.
Kv arkanızdan konuşmamış, hainlik yapmamış, oğluyla aranıza girmemiş, laf saymamış, azıcık kvlik taslamış ne var bunda?
26 yıllık evliyim, benim kvm de dominant bir kadındır.
Yılda iki en fazla üç defa gelirler, her geldiğinde;
'ben kimseye karışmıyorum' diye diye her şeye karışır, mutfaktaki eşyaların yerini bile değiştirir.
Beni sevdiğini ve niyetinin iyi olduğunu bildiğim için problem etmiyorum.
Kimbilir, o da muhtemelen benim farkında olmadan yaptığım bazı şeyleri tolere ediyordur.

Aradığımm yorumm bu işte helal olsun aynı böyle düşünüyorum

Iste bakis acisi farkliliklari.Mesela ben bunu düşünceli bir davranis olarak gördüm.Annenin gönlünü al demiş bunda bir kötülük yok bana göre.Anneanne kadar babaannenin de torunu olmuyor mu ayrica bu cocuklar. Başa dönüyorum , iyiniyetli olunduktan sonra sorun yok bana göre. Erkek kardesiniz olsa ve onun cocugu olsa , boyle bir durumda gelininizde annenizi istemese gercekten o zamanda böyle düşünür müsünüz.Bu arada bu düsüncede olan herkese genel olarak soruyorum .Bunu empati kurulmasini saglamasi amacli ornek verdim sadece .Kayinvalidesi iyiniyetli olmayanlara diyecek bir sözüm yok elbette .Ancak ben konu sahibinin sadece yazdiklari üzerinden yorumlarsam ortada kalp kiracak, kizacak birsey goremedim

Tamda bunu soylemeye calisiyorum.Kayinvalide genel.olarak iyi biriyse bazi kucuk detaylar tolere edilebilir.Sonuc olarak kimse dört dörtlük degil.Benim kayinvalidem de mutfakta düzen kurar geldiginde.Kizim hersey elimin altinda olunca rahat ederim der.Mutfagi da cekip cevirir bu arada. Yardimcidir .Kizim sen herseyin en iyisini bilirsin der ama herşeye karisir ama kötü niyet veya beni üzmek amacli degildir bunu bilirim

Ülkemizdeki oğlan anneleri kendileri tasvip etmedikleri şeyleri gelinlerine reva görmeye devam ediyorlar.bu devirde ya aileler gelemeyecek kadar uzak olacak yada çocukları ile işleri olmayacak.yoksa bu çocuklarının evlilikleri üzerine ego tatminleri bitmiyor.

Not: bunu yazan bir kaynana

Kendi misafir değilmiş gibi ben ailemin en ufak hastalığını demem bu sebepten bu tür oh olsun diyen türden hata etmişsin konu sahibi hiç çaktırmaman gerekirdi.

Not: bunu yazan bir kaynana
Yok canım daha çok var bize. Ama nasip olurda böyle gelinim olursa yolarım. Anlayışlı olamam bu kaynana gibi. Bak şimdi bokunu ben temizliyorum yarın evinede gitmiycem öylemi. Ozaman oğlanıda yolarım. Kaynana işte yapıpta kötü olacağına yapma kötü ol. Ben kötüsü olurum net.

Çok komik yorum yapan arkadaşlarımız var .Yok iyi niyetli bilmem ne.Had bilmek çok güzel şey. Annesiyle olan tartışmasına ne diye karışıyor,akıl veriyor .Onun dışında eşinizin duruşu gayet normal .Karismaması daha iyi .Siz kendiniz halledin

Mesafemizi net bir tutumla koyun

Bu işler eşe yakınmakla asla bi çözüme ulaşmıyor . Aksine daha fazla gerilim oluşuyor çiftler arasında. Siz eşinizin gözünde onun annesini sevmeyen istemeyen gelini olarak kalacaksınız. Annesi de evladını, gelinini, torununu özleyen, ilgili bir anne- kaynana ve babaanne olarak kalacak...

Bir de ne anlatırsanız anlatın o anasını atamaz kıramaz, gelme etme yapma diyemez. Siz de bu durumda beni tutmuyor, yanımda olmuyor diye eşinize sarmaya başlarsınız. Al sana boş yere sıkıntı.

Eşiniz de durumun farkındadır zaten ama elinden ne gelir ki, bi yanda onu taşıyan büyüten annesi bi yanda sevdiği kadın, eşi. Boşuna arada bırakıp germeyin onu da. Bırakın KV gelin meselelerinin dışında kalsın böylesi daha iyi.

Yukarda bikaç tavsiye okudum şok oldum. Yok bazen geldiğinde kapıyı açma, yok telefona cevap verme , yok gidip gelince insanın evi gibisi yokmuş filan de demişler. Bence bunlar çok kırıcı şeyler. Denemeyin derim, bir defa iki defa derken ortaya çıkarsa eşinizin gözünde özellikle kötü bi duruma düşersiniz.

E peki ne yapayım derseniz, ona ben de çözüm bulamadım :) benim kaynanam da surekli evdeki herşeye karışırdı. Surekli bize gelir geldiğinde gece 12 olmadan kalkmazdı. Torundan önce oğlumun evi der gelirdi. Torun doğunca torunu görmeye gelicem der sürekli gelirdi.

Başka şehre taşındım kurtuldum :)

Oğlunun b..kunu yıkadın diye gelinin ağzına s...çma hakkını kendinde bulma bence eyy kv aday adayı benim.de bir oğlum var b..kunu seve seve yıkıyorum çünkü onu ben yaptım dolayısıyla yıkamak benim görevim diye düşünüyorum.

Bence oğlunun evi de olsa zirt pirt iki.gune bir gidilmemeli sonucta orda sadece oglun yasamayacak :) zaten laf sokan herseye karisan insanı sinir harbine sokan bi kv olmazsan araniz iyi olursa oglun kadar onu da gormeye gidersin :)

.... benim kendi ailem bile çok yakın oturmamıza ragmen arayıp sorup kırk yılın başında gelir 15 dk durup giderler .... yuh yani .... diğer taraftan ; Cocuk sağlıkla olursa insallah hepsi gelsin istiyorum o ayrı yine de böyle birsey kim derse desin çok saygısızca.... bizim milletimiz mahremiyet sınırlarını bilmiyor bazen ne yazık ki ....

Sanki kendimi gördüm. Benim ki biraz daha az samimiyet. Ben soğuk durdum hep hala da öyleyim hafta da bir kendi annemi görüyorsam haftada bir kv gorcem esim çok isterse kendi gitsin gitme demem ama beni tasimicak . KV yakın oturuyorum en başından söyledim öyle hergun gidemem kimse de gelmesin hergun bana . Öylelikle oturdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…