sedasem nerminim napıyosunuz bayramda kayınvalidemler bize kalmaya geliyo. 1 haftam kaldı topu topu allahım yüzüm hiç mi gülmiycek rabbim bıktım artık ya çok meraklılar ya torunlarına tövbe tövbe oh evde temizlendi şimdi çoluk çoçuk doluşucaklar bunlar böyle işte hazıra konsunlar pat diye
atusaprenses,buralarda mısın,iyi misin arkadaşım?
arkadaşım nasılsın ,hayat nasıl gidiyo,arkadaşımız doğum yapmış olması lazım anladığım kadarıyla..rabbim inş bizlerede nasip eder bu güzel duyguyu..
herşeyin bir zamanı var herhaldeki arkadaşım .ben de aynı umutsuz duyguları taşıyorum önce 11 haftalık düşük yaptım iki ay sonra hamile kaldım ve 16 haftada yine düşük yapttım şimdi de hiç iyi duygularda değilim allah sabır versin bizlere ve dediğin gibi herdakika rabbime yalvarıyorum kimseyi evlatsız bırakmasın herkesin kucağını doldursun rabbim hepinizin yardımcısı olsun diye hayat çok zorkızlar merhaba bende evlat acısıyla tutuşanlardanım tam 6yıl oldu içim acıyor artık dayanamıyorum psikolojim tamamen bozuldu benimle evlenenler 2.ye hamile off allahım herkesin derdine derman ol benimde.size kısaca yaşadıklarımı anlatayım 04.07.2004te evlendik ve ilk günden itibaren hiç korunmadık eşimde bende çok istiyordum çocuğumuzun olmasını ama 1yıl sonuç alamdık ve tabi doktor serüveni başladı ilk önce rahim ağzı yarısı ile başladım yara yakıldı daha sonra yumurta takibi 4aşılama yapıldı ve sonuç hep negatif her ay hüsran sonra tüp bebeğe kara verdik hiç düşünmeden herşey çok güzel gidiyordu ilk defa içimde bi umut bi neşe olmuştu zorlu bi sürecin ardından ikizlerime hamile kaldım sevinçten ne yapacağımı şaşırmıştım o kadar mutluydukki heran onları düşünüyordum ama biyandanda kaybetme korkusu sarmıştı içimi ve çok geçmeden 7.haftamda kaybettim melkelerimi dünya başıma yıkılmıştı on sadece bende ölmek istiyordum birde evde düşürdüm meleklerimi gözlümle görmüştüm onları aynı bi balık gibiydi yavrularım ikiside yanyana düşmtü artık ağlamak haykırmak faydasızdı yine zor gecen günlerin ardından yine yeni bi tedaviye başladık buseferde hamile kalmıştım ama çok ağrılarım vardı biliyordum bu düşücekti adım atmaya bile korkara olmuştum bigün aşırı sancı ve kanamayla hastanenin yolunu tuttuk emindim artık meleğim bırakıcaktı beni annem yanımdaydı oda caresiz benim gibi ağlıyordu sadece dünyam kararmıştı yine tam hastane kapısında beni sedyeye aldılar içimden bişey boşalıverdi tamm dedim gitti meleğim bi parça düşmüştü doktorum ultrasona aldı bide ne görelim meleğim orda kalp atışları devam ediyor inanamdım rüya gibiydi ama sancım hala çok fazlaydı doktorum eğer sancın kesilirse korkma kalp atışları çok güzel dedi bi bilaç verdi sancıkesici kahretsinki aramadığımız eczane kalmadı yok üretimden kalkmış yine aradık doktorumu yok bulamıyoruz dedik başka bi ilaç verdi neyseki onu bulduk vuruldum iğneyi sancım biraz hafiflemişti ...
biraz rahatlamıştım meleğimi görünce ve uyuya kalmışım gece aşırı bi tuvalet ihtiyacıyla uyandım bi kaltım kalkmamla meleğim düştü yine sabah olmadı o gece tam 8haftayı doldurmuştu bebeğim sonrasını tahmin eddersinizki ağlamak yakarmak ama hiçbişey geri getirmiyo sonra yapılan testlerde kanda pıhtılaşma çıktı bebğime kan gitmiyormuş meğerse test sonuçlarını alınca 3.denemeye karar verdik ama bu sefer en baştan olumsuz sonucu aldık neden olmadı anlamış değilim bu sefer kan sulandırıcıda kullanmıştım halbuki ama olmadı.. yine hayata koskoca bir sıfırla devam ediyorum rabbim bana kısmet etmicek herhalde hamile kalmayı dayanamıyorum artık eşim çok istiyor ona karşı kendimi suçlu hissediyorum ...
biliyorumki çoğumuzun hikayesi aynı ama artık çok bunalmıştım ve bunları birilerinle paylaşmak istedim en iyi beni iszler anlarsınız biraz uzun oldu ama inşallah sıkılmadan okursunuz derdimi biraz olsun hafifletirsiniz herdakika rabbime yalvarıyorum kimseyi evlatsız bırakmasın herkesin kucağını doldursun rabbim hepinizin yardımcısı olsun......
merhaba kızlar ben de 2.5 yıldır evliyim ve çocuk sahibi olamıyorum çok bunaldım kimse beni anlamıyor.birde allahın belası bir eltim var kendisininde 3 yıl çocuğu olmadı şimdi çok tatlı bir oğlu var ama beni çok bunaltıyo devamlı laf dokunduruyo ne biliyim çocuğu olmadığı için boşananlardan bahsedip kasten canımı yakmaya uğraşıyo bıktım artık sırf eşim ailesine saygımdan birkere bile ters cevap vermedim ama yoruldum içime ata ata deliricem eşim amaliyat olacak duydu hemen aradı yok komşusu varmış aynı ameliyattan eşi olmuş gene çocukları olmamış zaten başıma ne gelse etrafında birileride aynısını yaşıyo mutlaka bir örneği var yani offfff offffff
allah o eltine çocuğu verdiği gibi almasınıda bilir böyle lanet insanlardan nefret ediyorumsen işine bak arkadaşım boşver allahımdan dilerim kucağın boş kalmasın
Bu yorumunuzu okuyunca dehşete düştüm! Anne olsanız böyle bir yorum yapmaya diliniz varmazdı diye düşünüyorum ama anne olup olmadığınızı bilmiyorum. Beddua resmen bu, asla dillendirmeyin böyle bir şeyi, ne kadar canınız yansa da... Çocuğun ne günahı var? Üstelik karşınızdaki ne denli densiz ve art niyetli olursa olsun, evlat acısını hak etmez. Allah düşmanıma bile vermesin. Siz de bu sözünüzün ağırlığını bir düşünün bence...
Bu yorumunuzu okuyunca dehşete düştüm! Anne olsanız böyle bir yorum yapmaya diliniz varmazdı diye düşünüyorum ama anne olup olmadığınızı bilmiyorum. Beddua resmen bu, asla dillendirmeyin böyle bir şeyi, ne kadar canınız yansa da... Çocuğun ne günahı var? Üstelik karşınızdaki ne denli densiz ve art niyetli olursa olsun, evlat acısını hak etmez. Allah düşmanıma bile vermesin. Siz de bu sözünüzün ağırlığını bir düşünün bence...
Şimdi önceki mesajınızda gördüm, doğum yapmışsınız, hayırlı olsun, sağlıkla büyütün yavrunuzu... Çiçeği burnunda bir anne olarak evlat sahibi olmak nasıl bir şey biliyorsunuz. Onun kaybı nasıl bir acıdır tahmin edebiliyorsunuz , düşüncesi bile sizi mahvediyor değil mi? Aklınıza bir an için gelmesi bile kalbinizi paramparça eder. Böyle bir acıyı ancak kendi öz evladına bilerek ciddi zarar veren biri hak edebilir, densizce aptalca laflar eden insanlar için böyle üstü kapalı da olsa bir temennide bulunmanız çok yanlış. Allah korusun o beddua dönüp dolaşıp sizi bulur. Demeyin öyle şeyler, "Allah verdiği gibi almasını da bilir" sözünün başka bir anlamı yok, anlamı belli.
Ben de öyle düşüncesiz insanlardan haz etmiyorum, evlat sahibi olmaya çalışan insanların hassasiyetlerini anlamıyorlar. Ama ne yazık ki, çocukları olamayan insanların da hepsi melek değil, ben yıllar önce öyle birini tanıdım ki, her bebeği olana kıskançlık ve fesatlıkla bakıyordu, gıptayla ve özlemle değil. Müthiş hırs yapmıştı, başkalarının çocuklarına sevgi duyamayacak kadar, her sözünden nefret ve hırs akıyordu, çok çirkindi o halleri... Sizce böyle biri anne olmayı hak eder mi? Velhasıl her yerde, her konumda her tür insan var. Allah hak eden herkese hayırlı evlatlar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?