ben de aynı dertten muzdaripim. tıpkı konu başlığındaki gibi öyle çok canım yanıyor ki bazen uyuşmak hiçbirşey hissetmemek, düşünmemek istiyorum. 20 ay oldu evleneli ve her ay yaşadım bu hayal kırıklığını. her ay belki bu sefer olmuştur dedim, bu sefer meleğim içimdedir, canıma can katmaya gelmiştir belki. ama olmadı... iki negatif aşılama geçirdik bu arada. şimdilerde sürekli birilerinin hamile olduğu haberlerini alıyorum. her defasında daha çok acıyor canım.
Ben eskiden böyle değildim çevremdeki insanların mutlulukları beni de mutlu ederdi. göstermelik değil gerçekten mutlu olurdum. ama artık eskisi gibi değilim. çok sevdiğim insanların bile hamilelik haberlerini alınca ağlıyorum artık. onların mutluluklarını kıskanıyorum.
bazen rüyamda hamile olduğumu görüyorum gerçek gibi aynı içimde hissediyorum mucizemi. bazen doğmuş oluyor kucağıma alıp mis gibi cennet kokusunu içime çekiyorum. rüya olduğunu anladığımda tekrar uyumak aynı rüyayı tekrar görmek için yalvarıyorum ama olmuyor. sonra o soru geliyor aklıma; ya hiç olmazsa! düşünüyorum ne yaparım olmazsa... nasıl yaşarım, nasıl dayanırım ismi belli, odası bile hazır olan bebeğimin gelmemesine? dua ediyorum ALLAHIM BAŞKALARININ ÇOCUKLARIYLA AVUNDURMA BENİ diye. nerede hamile birini görsem içim yanıyor. belki biraz ukalaca ama bana hemilelik ne kadar da yakışırdı diye hayal kuruyorum. canım acıyor bu günlerde. midemin üstüne bi öküz oturmuş gibi nefes alamıyorum. çevremdeki çoğu insan bilmez benim neler yaşadığımı. okusalar bunları benim yazdığıma inanmazlar. hep gülerim çünkü ben içim yansa da, canım acısa da gülerim. hatta bazen acımdan gülerim...
İçimi dökmeye öyle ihtiyacım var ki... daha önce kimseye anlatmadım bunları, kimseyle paylaşmadım. bazen eşime anlatmak istedim ama onu üzmektense içimde tuttum, anlatmadım. biliyorum çünkü onun da ne kadar istediğini. görüyorum başkalarının çocuklarını nasıl sevdiğini, onlarla oyunlar oynadığını. bazen ne yapalım gelmezse gelmesin diyecek oluyorum sonra birden sanki gelecekmiş de ben böyle söyleyince meleğim küsüp gelmekten vazgeçecekmiş gibi geliyor hemen toparlıyorum kendimi.
ALLAHIM AĞAÇLARA MEYVE VEREN, KURDA KUŞA YAVRU VEREN SENSİN, MUCİZELERİ VERECEK OLAN SENSİN. NE İLAÇLAR, NE DOKTORLAR, NE TEDAVİLER HEPSİ BOŞ SEN NASİP ETMEZSEN. AMA NE OLUR RABBİM UĞRAŞLARIMIZI VESİLE KIL GÖNDER MUCİZEMİZİ ARTIK.CENNETİN KOKUSUNU DUYUR BİZE DE. YUVAMIZA BİR MELEK GELSİN NE OLUR...
Hiç isyan etmedim bu zamana kadar etmiycem de Allah ın izniyle. Rabbim bu durumdaki herkese dayanma gücü versin. hayırlısıyla meleklerimizi göndersin hepimizin en yakın zamanda inşallah...
ben yeni katıldım aranıza hayırlı cumalar bende aynı sınavdan geçiyorum rabbim bu günün hürmetine duysun sesimiz isyan etmiyorum yanlız ona sığınıyor ve ondan diliyorum sizler gibi ben 15 gün önce ilk aşılamı yaptırdım bugün öğrendimki yine olumsuzrabbim hepimizin kucağını boş koymasın inşallah hayırlısıyla.... canım çooook acıyorr
ben yeni katıldım aranıza hayırlı cumalar bende aynı sınavdan geçiyorum rabbim bu günün hürmetine duysun sesimiz isyan etmiyorum yanlız ona sığınıyor ve ondan diliyorum sizler gibi ben 15 gün önce ilk aşılamı yaptırdım bugün öğrendimki yine olumsuzrabbim hepimizin kucağını boş koymasın inşallah hayırlısıyla.... canım çooook acıyorr
s.a arkadaşlar bende yeni katıldım
Yanlış anlamayın ama onca sahipsiz,biçare yetim var..Onlardan birine anne baba olmak da aynı şey değil mi
İlla kan bağı mıdır onu evlat yapan,yoksa bir insana bir hayat vermek mi?
selam arkadaşlar eşim ve bende çocuk çok istiyoruz fakat ne yazık ki bizde bir kaç aydır malesef olumlu sonuç alamadık( çocukları inanılmaz çok seviyorum, eşimin yeğenini bile kendi çocugummus gibi gorup oyle davranıyorum..eşimde çocuklara çok düşkün ama ne yazık ki bizim hassas konumuza herkes aynı hassasiyette yaklaşmıyor..Zaten başımda felaket bir elti var bize her seferinde çocuğumuz olmadığı için saçma sapan cümleler kuruyo yok işte sizin çocugunuz olmadıgı için anlamazsınız,çocuklu aile olunca herşey farklı oluyo vs..zaten bir dünya stres yaşıyorum,bir de üstüne bu gereksiz insanın laflarıyla muhattap oluyorum..
Burda hani diyoruz ya allah herkese çocuk nasip etsin diye,ben sadece sunu söylemek istiyorum allah yureği temiz olan,çocuguna en iyi şekilde annelik yapabilecek insanlara anneliği nasip etsin inşallah!
ve cocugu henuz olamayan çiftlere bu şekilde yaklaşan ve zehirli sözler söyleyen insanları ben sahsen affedemiyorum...((
amin inş canım kaç yaşında ve kaç yıllık evlisin
selam arkadaşlar eşim ve bende çocuk çok istiyoruz fakat ne yazık ki bizde bir kaç aydır malesef olumlu sonuç alamadık( çocukları inanılmaz çok seviyorum, eşimin yeğenini bile kendi çocugummus gibi gorup oyle davranıyorum..eşimde çocuklara çok düşkün ama ne yazık ki bizim hassas konumuza herkes aynı hassasiyette yaklaşmıyor..Zaten başımda felaket bir elti var bize her seferinde çocuğumuz olmadığı için saçma sapan cümleler kuruyo yok işte sizin çocugunuz olmadıgı için anlamazsınız,çocuklu aile olunca herşey farklı oluyo vs..zaten bir dünya stres yaşıyorum,bir de üstüne bu gereksiz insanın laflarıyla muhattap oluyorum..
Burda hani diyoruz ya allah herkese çocuk nasip etsin diye,ben sadece sunu söylemek istiyorum allah yureği temiz olan,çocuguna en iyi şekilde annelik yapabilecek insanlara anneliği nasip etsin inşallah!
ve cocugu henuz olamayan çiftlere bu şekilde yaklaşan ve zehirli sözler söyleyen insanları ben sahsen affedemiyorum...((
mrb arkadaslar çok zor biliyorum hamile olan birisini görmek yada kilo aldığında hamilemisin diye sormaları baska bir bebegi sevdiginde sana acıyarak bakmaları canımı çok acıtıyor 1buçuk yasında bir bebegi görmek o daha da zor benim için gözlerim doluyor eski günlere dalıyorum ben 1buçuk yasında bir kızımı kaybettim çok sıkıntılar yasadım ne kadar ayakta dursamda içim okadar dolu ki bana dokunsam düşecek gibiyim 1sene geçti aradan karnımda bir bebegin olmasını hareket etmesini çok özledim ki bebegim demeyi çok farklı duygular simdi ise çoçuk istiyoruz her ay tamam tuttu diye diye ve sonuça ulasamama beni yıkıyor esime ne kadar belli etmesem bile kötü oluyorum allahım bana saglıklı bir evlat ver ilk bebegimin yerini kimse alamz ama beni bebeksiz mahrum etme kimseyi bebeksiz bırakmasın yarabim
amin inş canım rabbim isteyen herkese nasip etsin
amin inşallah en kısa zamanda yavrularınıza kavuşursunuz inşallahAllah, bebek özlemi çeken herkesin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum. Bir çoğunuzun yazdığını okurken çok duygulandım. Ben 5 yıllık evliyim, son 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz fakat sonuç olumsuz. Bütün bunların yanında çevreden gelen baskılara bende dayanamıyorum.. Hamile birini görünce gözlerim doluyor. Arkadaşlarım çoçuklarını severken çekiniyorum.. Bebek odalarına bakıyorum, bebek isimleri seçiyorum, rüyamda bende çocuğumun olduğunu görüyorum.. Aynı zamanda bebek hayali kurduğumuz arkadaşlarımızın bebekleri kocaman oldular Maşallah.. Allah bu günlerimizi aratmasın elbette ama çok zor dayanmak.. Eşiminde son günlerde psikolojisi bozuldu. Onu da üzmemeye çalışıyorum ama gerçekten hayatım eskisi gibi değil..Bu gün de çok kötü bir gün geçirdim.. Anne olupta, bizi anlamayan insanları Allah'a havale ediyorum. Sırf üzmek için nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar hiç mi korkuları yok anlamıyorum.. Allahım sen bizim yardımcımız ol yarabbim..
Allah, bebek özlemi çeken herkesin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum. Bir çoğunuzun yazdığını okurken çok duygulandım. Ben 5 yıllık evliyim, son 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz fakat sonuç olumsuz. Bütün bunların yanında çevreden gelen baskılara bende dayanamıyorum.. Hamile birini görünce gözlerim doluyor. Arkadaşlarım çoçuklarını severken çekiniyorum.. Bebek odalarına bakıyorum, bebek isimleri seçiyorum, rüyamda bende çocuğumun olduğunu görüyorum.. Aynı zamanda bebek hayali kurduğumuz arkadaşlarımızın bebekleri kocaman oldular Maşallah.. Allah bu günlerimizi aratmasın elbette ama çok zor dayanmak.. Eşiminde son günlerde psikolojisi bozuldu. Onu da üzmemeye çalışıyorum ama gerçekten hayatım eskisi gibi değil..Bu gün de çok kötü bir gün geçirdim.. Anne olupta, bizi anlamayan insanları Allah'a havale ediyorum. Sırf üzmek için nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar hiç mi korkuları yok anlamıyorum.. Allahım sen bizim yardımcımız ol yarabbim..
selam benimde adetlerim duzensiz bu ayda beklenen adet tarihim gecti acaba yinemi sasti yoksa hamilemiyim 2 gundur basimda agrior birazda mide bulantim var sanki ama asiri degil...psikolojikte olabilir ama bilmiorum...:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?