kurban olurum allahımdan dilerim herkeze nasip etsin mafoldumben nerminle sen mahvettiniz beni nolur ümidinizi hiç yitirmeyin
:çok üzgünüm:neminim allahım çok sevindim yazını okur okumaz gözyaşlarına boğuldum belkide dualarımız kabul oluyodur canım arkadaşım gece gündüz dua ediyorum sana. senin yüzünden hamileliğimi yaşayamadım sen hamile kalda bak ben sana napıcam allah sedaseye güç kuvvet versin o da mahvetti beni
arkadaşlar bitti...
sabah hafiften kahverengi lekelenme başladı. sekizde hastanedeydik. dr. ultrasonla baktı yine, kese hâlâ sapasağlamdı ama embriyo 11,9 mm'di en son, bugün 10 mm çıktı. değişik açılardan baktı, sonra kan tahlilleri, apar topar hastane yatışım yapıldı, serum için damar açıldı...tir tir titreyerek, hüngür hüngür ağlaya ağlaya yattım kürtaj masasına. ayılırken de "o daha çok küçük, ölmesin, ne olur ölmesin" diye sayıklamışım, hemşirelerden biri gözleri dolu dolu, elimi tutup saçımı okşadı, o öyle yapınca iyice kötü oldum.yazarken ne kolay da yaşarken öyle zordu ki...bebeğim yok artık...aslında iki haftadır bedenimde onu ölü bedenini taşımışım hep umutla...embriyo ölünce suyun içinde önce şişermiş, onu büyüme sanmışım, dr. umut yok dedikçe onu düşman bellemişim.kese çok sağlam olduğundan, bozulmadığından düşük gerçekleşmemiş.rapora ertelenmiş düşük yazıldı.bebeğim patolojiye yollandı, sonuçların geleceği tarihi hatırlamıyorum, kafam yerinde değildi,hastaneyi arar öğrenirim. şu an bomboşum arkadaşlar...içim bomboş...daha sabah, ölü de olsa benimleydi bebeğim...şimdi yok.arkadaşlarım hepinize dua ediyorum, siz beni yalnız bırakmadınız hiç, allah sizden razı olsun. siz de benim için dua edin ne olur.daha fazla yazamayacağım.çok halsizim, eve yeni geldim.
buradaki herkes, özellikle de nerminn ve atusaprenses,gönlü güzel arkadaşlarım, en yakınlarımdan daha yakın oldunuz. beni gerçekten anladığınızı ve içten dua ettiğinizi bilmek ne kadar güzel anlatamam. hepinize dua ediyorum inanın. biraz biraz toparlanıyor gibiyim ;ama hâlâ her gece rüyamda kürtaj masasındayım. dr bebeğiniz ölmemiş o yüzden sizi ayılttık ama operasyonu gerçekleştirmedik diyor, pıt pıt kalbi atan bebeğimi gösteriyor ultrasonda. uyanınca gerçeği anımsıyorum. ağlama krizlerim var, yerli yersiz... eşim ne yapacağını şaşırdı. ben kendimi çok güçlü sanırdım, bu bambaşkaymış...allahım beteriyle sınamasın. anayı evladından evladı anasından ayırmasın. hep yazıyorum yine yazacağım allah sizden razı olsun.
içimde yine bir bebek istiyorum. bomboş kaldım sanki...ama biliyorsunuz, bebeğim 5. yıl mucize şekilde gelmişti. yine olur mu bilmiyorum,allah büyüktür. öte yandan da çok korkuyorum, ya yine aynısı olursa?hoş, bebek yapmak için gerekli ön koşulu gerçekleştiremeyeceğim,bir daha asla ilişkiye giremeyeceğim gibi de geliyor. bu doğal mı bilmiyorum, sanki pis bir şey gibi geliyor.karmakarışığım. bazıları amma abarttın eli kolu yolu yoktu,bir damla şeye mi ağlıyorsun diyor. anlatamıyorum,o bir damla şey dedikleri benim bebeğimdi.allaha şükrediyorum, kısacık da olsa bebeğimi verdi, sonra aldı,isyan etmiyorum. ve inanın siz beni anlamasaydınız, bana moral vermeseydiniz isyan edebilirdim.
dualarım sizinle, bütün yüreğimle, şu mübarek günlerde dua ediyorum size. nerminn buradaki herkese,bana da hayırlı,sağlıklı bebekler nasip etsin rabbim. atusaprenses, allah bir avazda kurtarsın seni, eşine ve ailesine vicdan versin.iyi ki varsınız.
Allah kalplerini hakiki iman duygusu aşılasın...acıyorum böle kaynanalara...allah yardımcıları olsun...yazık..cnm sen sabret allaha sığın biz aciz değiliz ama bize yakışmaz onlar gibi olmak...
sağolun sesimi duydunuz az önce eşimle gene tartıştım mafoldumben istesemde onlar gibi olamam zaten. bu çocuğa bişey olucak diye korkuyorum 2,5 ayım kaldı zaten doğumdan korkuyorum ama o korkumu bile yaşayamıyorum napıcam bilemiyorum
mafoldumben bi daha konuşmıycam diyorum gene tutamadım kendimi konuştum sussam üzülen ben susmayıncada üzülünüyomuş en iyisi susmakmafoldumben
canım benim, hamile kadını üzenlerin göğsüne merhamet versin rabbim. dualarım senin için inan. allah bir avazda kurtarsın seni, sağlıkla doğur bebişini. zor da olsa moralini yüksek tut, içinde bir can var, onu üzme.
CNM DURUM NE BİLMİYORUM AMA...sana tavsiyem eşinle ailesi konusunda tartışma...bu onların kabul edemiceği bi durum..evinde huzurun hiç bişeyin bozmasına izin verme...bende yapıyodum her ne kadar haklı olsakda olmuyo işte...en iyisi kabul edip alttan almak ozaman hatalarını görürler bu şekilde daha çok kışkırtıyoruz onları ve ne güzel bebişin var....onları düşün....seni kimse üzmesin..şu fani dünyada boşver...VE EŞİNİ ONU SEVDİĞİNİ GÖSTER....ONUNLA OL DÜŞÜNCELERİNİ KABUL ET BAK DEĞİŞİCEK VE HATASINI GÖRCEK
cnm benim ya....ah ah sizin gibi kadınlar..kendinden kesip eşine tam destek verenler...benim annemde aynı cnm babama her konuda destek verğyo bunu yıllardır yaptı ama şimdi olmasına rağmen hiç bişeyin keyfini alamıyo...ne olur fazla özverili olma sen kendi yaşantına bak ihtiyaçlarını al kısma kendinden çünkü artan her kuruş başka yerde yerini buluyo.....böle kayıvalideden 1 tane daha görmüştüm resmen evletlerının parasıyla ev habi olup kız evledına araba alanlar evlenmesine rağmen....aman ya dert bitermi...SEN İSTERSEN BİTER...GÖRME DÜŞÜNME....HER DAKİKAN ÖNEMLİ....DEĞERLİ VE SEVDİKLERİNLE PAYLAŞ BOŞVER
aynen öyle ben şimdi niye kafamı taşlara vuruyorum ah ah mesela bunuda annemlere veririz diyo ver yavrum ver biz açta oturabiliriz bizim elektriğimiz kesilse kesikte oturabiliriz ama onlar yaşlı önce onlara diyip durdum durumumuz sıkışıkken babası kendi üzerine ev aldırdı. onlardan gene kısmadık ama krediyi ödeyebilmek için kendimizden kıstık görümcemin evkur taksitlerini biz öderiz kaynımın borçlarını biz öderiz 3 tl verip kaşımı bile aldıramıyorum ama hepsi bize küs benden bişey bulamadılar aileme sataştılar ama en büyük hatam kendime hakaret olunca ses çıkarmadım iyi güzelde keşke ailemle ilgili konuştuklarında cevap verseydim. en kısasını anlatıyım eşim eve bi kedi getirdi arka sağ bacağı yok kaza geçirmiş köpekler parçalıycakmış getirdi 3 yıldır yanımızda neyse benim babam ben 5 yaşındayken torna makinasına kolunu kaptırdı o zamandan beri babamın sol kolu omuzdan yok . babam mutfak dolaplarımı tamir etmek için geldi görümcemde babamlardan 1 saat sonra geldi kedi yeni geldiği için görmemişti babamın yanında üf evde sakatlar derneğine döndü dedi gülerek ve ne ben ne annem ne de babam hiç bişey söylemedik ah şimdiki aklım olsa camdan aşağıya atardım onu. allah bilsin mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?