Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

Bilmiyorum. Ailem olsun istiyorum. Bir amacım, tutunacağım bir dal.
"Tutunacak bir dal"... aslinda içinizde yaşadığınız yalnızligin ya da boşluğun açıklaması.
Bu hayatta aileniz yok mu, anne/baba/kardes/yegen?
Eger yoksa ve yalnızsanız, elbette birinin eslik etmesine ihtiyaç duymak cok normal. Hak veriyorum.
Insan bazen hayatindaki iyi/kötü durumları paylaşmak da istiyor. Mesela işte sorun yaşarsın seni sakinleştirsin istersin, hasta olursun bir su getirenim olsun dersin, dertlenirsin anlattiginda "yanındayım bu da gececek" diye teselli beklersin vs... Bunu istemek kadar dogal bir sey yok, insan olarak sosyal bir varligiz. Ama bunlari yapacak biri yok diye üzülüp, beklentilerimiz karsilanmadi diye kendimizi harap etmeye gerek yok. Her şey olmasi gerektiği gibi aslinda. Belki de yalnızlığınızla barisik olmayi öğrenmeniz gerekiyor, belki annelik sizin kaderinizde yok. Bu ihtimallerle de hayatin tadini çıkarabilirsiniz, "olmazsa olmaz napalim" diyerek kendinizi olduğunuz haliyle kabul edip mutlu olabilirsiniz. Eski konularinizi bilmiyorum (belki yorum da yapmisimdir hatırlamiyorum) ama yazildigina göre siz yalniz olmaya takilmissiniz. Insan yalniz bir varliktir aslinda; yalniz doğariz , yalniz ölürüz. Yalnız yasamak da hayatin bir parcasi. Insan önce kendiyle mutlu olabilmeli. Hep deriz ya önce kendimizi sevelim diye, aslinda olayin özü bu. Kendini sevmek ve kendinle mutlu olabilmeyi bilmek, önce kendi kusurlarinla barışık olup kendini her haliyle kabul etmek.
O zaman inanin bana başkaları ne yapmış diye düşünmüyorsunuz bile. Kendinizi kimseyle kıyaslamayin.
Eğitim durumunuz ne bilmiyorum açıköğretim ikinci üniversite kayitlarinin son günleri, hoşunuza giden bir bölüme kaydolabilirsiniz.
Pandemiden dolayi biraz dikkatli olmakta fayda var tabii ama sevdiğiniz alanlarda kurslara katılabilirsiniz. Sosyal gruplar da arkadas edinip hos vakit gecirmek için güzel bir alternatif.
Yani konu cocuk sahibi olmak ama olmuyorsa da bunu kafaya takmak yersiz.
Hayat akip gidiyor, neden olmayana odaklanip gelecegimizi de olumsuzluklarla geçirelim? Lütfen kendinizi "tutunacak bir dali olmayan bir kadin" olarak görmeyin.
Bakin salgin var, hastalik/ölüm var. Bunlar da hayatin realitesi. Yarına garantimiz mi var? Sağlığımız bile tutunabilecek bir daldir, hatta en önemli şeydir (hayatta kalabilmek/nefes alabilmek).
Uzun yazdim ama o lafiniza takildim ve icimden gelenleri size söylemek istedim.

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
tabi ki

Ben arkadasi anlıyorum
Teselliler isine yaramayacak
Erikson bile yalnızlığa karsi yakinlik gibi bircok kuram atmis
İnsan fitrati sosyallige musait
Yalnizlik mecburi duurmda kabul edilebilir
Ama surkeli olmasi insani uzer
Bu sadece bizim topluma ozgu degil
Yabancilar kedi.kopekle zaman geçiriyor
Artik turkiyedede mevcut
Ama illa bir varliga ihtiyac duyuyrosun
Bu fitrattan kacmak zor
40yasina gelmis bir kadin aileye cocuga herkesten fazla ihtiyac duyar
Buna gerek göremeyenler cok nadir
Oyuzden istisnalarla ilgilenmiyorum
Unlulere bakin hepsi çocuk peisnde
Para bol un cok hayatları standart ustu
Cocugu olmayan bile 60agelince keske çocuk yapsaydim diyor misal
Cogu ünü parayi birakip yuvayi tercih ediyor
Onlar bile saadece unle parayla mutlu olmuyor
Konu sahibine gelince dedigim gibi oncelikle
Ese odaklanin
Utanmayın cekinmeyin acik acik deyin evlilik duusncenizi etrafınızdakilere
İyi adam olsun merhametli olsun daha cok aile babasi bakmaya calisin
Ve kadın doguma gidin hemen.
Yumurtaliklar ne durumda
Hayatta hersyein telafisi vardir ama buda belli yasa kadar çocuk işi.
Oyuzden annelik icin daha cok mucadele edin
Bakin evliligimin 2ayinda kadindoguma göründüm
Cunku benim encok istediğim sey evlat sahibi olmakti
Esimide hemen 2.ayda sperm testine tabi tuttum
Anne olmayi istemek en dogal hakkımız ve zaman aleyhimize

Herşeyi sırayla düşünmek gerekiyor. Uzağa değil yakına bakın. İlk olarak evlenmenin lazım. Evlendikten sonra çocuk gündeme gelmeli. Eğer evlenir normal yolla çocuğunuz olmazsa o zaman çaresine bakarsınız. Üniversitede okurken bir hocama gelecekten çok endişelendiğimi söylemiştim. İş bulma vesaire. O da bana çok uzağa bakıyorsun şimdi derslerine odaklan ortalamanı yüksek tut iş meselesi sonraki aşama dedi. Gerçekten öyle. Uzun vadeli bakış açısı stres yaratıyor. Anı yaşamak lazım. Yaşınızı hiç düşünmeden uygun aday arayın. Bu aşamayı geçmeden çocuğu hiç düşünmeyin.bu negatif düşünceler evlenmenin önünde de bir engel sadece kendinizi yıprattığınızla kalırsınız. Çocuğunuz olur mu olmaz mı inanın bu sorunun cevabı yok.zaman gösterecek herşeyi.

bizim ümidimiz var ama, 35 i geçince karşımıza çıkan erkekler çocuğumuz olur mu diye bizimle evlenmeye çekiniyorlar.. şahsen benim başıma geldi..
Onlar biyoloji bilgisi olmayan terbiyesizler..
Olacağı varsa oluyor.
O 35 40lardaki erkeklerinde Üreme sorunu çıkabilir. Herkesin çıkabilir. Bizimde çıkabilir.
Ama ben bazı insanların kadınları gereksiz korkuttuğunu düşünüyorum. Teyzem sağlıkçı. Kadınlarda 35 yaşında Üreme bitmez dedi. Beslenmene dikkat edersen 40larda bile hamile kalan olur dedi.
Burada bile 28 yaşındaki üyeye hemen doğur sonra bir daha hamile kalamazsın dendiğini duydum..

Bir de sizi sırf üremek için isteyen biriyle evlenmeyin.
Ben olsam öyle biriyle evlenmek istemem.

Evlilik uremekten çok öte bir şey bence..

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
40 yaşından sonra da anne olabilirsiniz elbette. 40 yaşından sonra doğum yapan pek çok kişi biliyorum. Allah nasip ederse olur. Ancak siz bu konuyu çok takıntı yaptınız kendinize. Anne olmak istemeniz en doğal hakkınız tabii ki ancak bunun için önce bir aday olması gerekmez mi? Bu şekilde sadece “çocuk sahibi olmaya” odaklanırsanız yanlış kararlar verirsiniz. Nitekim sadece çocuk sahibi olmak için evlenilen kişiyle muhtemelen sağlıklı bir ilişki de kuramayacaksınız. Bu da devamında mutsuz aile ortamı ve mutsuz çocukları getirecek.

40 yaşından sonra da anne olabilirsiniz elbette. 40 yaşından sonra doğum yapan pek çok kişi biliyorum. Allah nasip ederse olur. Ancak siz bu konuyu çok takıntı yaptınız kendinize. Anne olmak istemeniz en doğal hakkınız tabii ki ancak bunun için önce bir aday olması gerekmez mi? Bu şekilde sadece “çocuk sahibi olmaya” odaklanırsanız yanlış kararlar verirsiniz. Nitekim sadece çocuk sahibi olmak için evlenilen kişiyle muhtemelen sağlıklı bir ilişki de kuramayacaksınız. Bu da devamında mutsuz aile ortamı ve mutsuz çocukları getirecek.
Takıntı şeklinde değil ama korku. Ve mutsuzluk. Hayatta bir nedeninin olmaması. Sohbet edecek birisinin olmaması ve sevgisizlik.

Biyolojik olarak bir sey diyemem ama psikolojik olarak bence anne olmak icin en güzel yaslar 35den sonrası bir kere maddi durumunuz oturuyor,evliliginiz oturuyor,yapacağınızı yapmış, gezeceğinizi gezmiş oluyorsunuz. Maddi manevi bebişe hazır oluyorsunuz.
Ben 29 a gırdım yenı evlenecegım. Bende atanmaya calısıyorum. Bu sebepten 2 3 sene en az ıstemıyorum. Ve hapa başladım 🤣

Yumurtalarının durumu önemli
Ama geç yaşta doğum için epey testler yapmak zorunda kalabiliyorsunuz ,
Yorucu yani bence tehlikesi de var

Esimin kuzeni 45 yasinda ikizlere hamile kaldi Allah saglik versin pek guzel de dogurdu masallah.
Benim kuzenlerden biri 43 yasinda daha evlenmedi bile,gezip tozuyor keyfine bakiyor, seneye belki evlenirim diyor
Benim yasitim (37) pek cok arkadasim var bekar, evlenmek icin acelemiz yok elbet olur diyorlar,hepsi de cocuk seviyor dogururlar da nasip olursa elbette.
Bir kuafor arkadasim var o da ikinci cocugunu yapti 39 yasinda. Misler gibi annelik yapiyor simdi.
Benim bir oglum var biyolojik. Bir de kizim var manevi. Koruyucu annelik yapiyorum. Bence siz de bunu bir dusunun. Evlenir kendi cocugunuzu da yaparsiniz elbet ama bir de manevi cocugunuz olabilir.
Hayatta her sey sans. İyi bir evlilik yapmak,iyi bir ese sahip olmak,hayirli evlatlara sahip olmak. Kisacasi her sey. Hayirsiz ugursuz olacagina hic cocugu olmasin bir insanin bence. Allahtan sizin icin en iyisini isteyin.

Onlar biyoloji bilgisi olmayan terbiyesizler..
Olacağı varsa oluyor.
O 35 40lardaki erkeklerinde Üreme sorunu çıkabilir. Herkesin çıkabilir. Bizimde çıkabilir.
Ama ben bazı insanların kadınları gereksiz korkuttuğunu düşünüyorum. Teyzem sağlıkçı. Kadınlarda 35 yaşında Üreme bitmez dedi. Beslenmene dikkat edersen 40larda bile hamile kalan olur dedi.
Burada bile 28 yaşındaki üyeye hemen doğur sonra bir daha hamile kalamazsın dendiğini duydum..

Bir de sizi sırf üremek için isteyen biriyle evlenmeyin.
Ben olsam öyle biriyle evlenmek istemem.

Evlilik uremekten çok öte bir şey bence..
yeni okuyabildim yazdıklarınızı, ne güzel yazmışsınız:) o kadar iyi geldi ki bana:) şu son 1 yıldır iki kişi girdi hayatıma, ikisi de bebek zor olursa diye laf söylediler, salak gibi yuttum önce, ama sonra söyledikleri kulaklarımda çınladı.. ve bitirdim.. ve aynı hatayı iki kez tekrarladım, birincisi beni üzmesine rağmen, bana bebek zor olur diyen birine daha katlandım.. sanki mecbur evlenmem gerekiyormuş gibi.. ama şimdi özgürüm, kendimi kimseyle evlenmek zorunda hissetmiyorum.. dediğiniz gibi, beni sırf üremek için değerlendiren biriyle işim olmaz.. babamın baskıları olmasa daha rahat edicem ama, ısrarla artık evlenmemi istiyor.. oysa ben artık erkeklerden nefret ediyorum..

yeni okuyabildim yazdıklarınızı, ne güzel yazmışsınız:) o kadar iyi geldi ki bana:) şu son 1 yıldır iki kişi girdi hayatıma, ikisi de bebek zor olursa diye laf söylediler, salak gibi yuttum önce, ama sonra söyledikleri kulaklarımda çınladı.. ve bitirdim.. ve aynı hatayı iki kez tekrarladım, birincisi beni üzmesine rağmen, bana bebek zor olur diyen birine daha katlandım.. sanki mecbur evlenmem gerekiyormuş gibi.. ama şimdi özgürüm, kendimi kimseyle evlenmek zorunda hissetmiyorum.. dediğiniz gibi, beni sırf üremek için değerlendiren biriyle işim olmaz.. babamın baskıları olmasa daha rahat edicem ama, ısrarla artık evlenmemi istiyor.. oysa ben artık erkeklerden nefret ediyorum..

Aaa terbiyesiz yaa evet ya bebek senin yüzünden zor olursa bence de ayrılalım deseydin, sanki adam yüzünden olamaz

Yaş ilerledikçe gebe kalmak zorlasabilir.mesela ben 32 yaşındaydım yumurta rezervinin azalmaya başladığını öğrendiğimde.35 ten sonra beklenen bir durumdur bu.5 aşılama sonrası 2.tup bebek tedavisinde oğluma hamile kaldım.35 yaşımda anneydim.40 ında da doğal yolla hamile kalabilen var.tamamen rezervinizle alakalı.bence amh denen kan testini yaptırın yumurta rezervinin hakkında bilgi verir.ona göre aksiyon alırsınız ,eger rezerv azalmissa yumurta dondurursunuz vs

Kaç yaşındasınız ki böyle şeylere maruz kalıyorsunuz? Herşey neden kadınlara zor :(

Back
X