Bebek sahibi olmak istiyorum :(

canım öncelikle eşini tatlı bi dille ikna et
bence yaş olarak ikinizde müsait bir yaştasınız.borcunuz var ama ikinizde çalışıyosunuz.bir çocuğa bakmanın size sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum
kaldı ki 9 sene mi beklicen:1shok:
ben her zaman diyorum bebek öyle her istediğimizde olacak bişey değil planı pek yapılamaz..belki 9 sene sonra eşin isteyecek ama bebeğin olmayabilir.erkek her yaşta çocuk sahibi olur ama kadınların 35 den sonra hamile olma ihtimalleri hem düşüyo hemde bebek ve anne için hamilelik çok riskli oluyo
bütün bunları eşinlede konuş canım.hepsini göz önünde bulundur ve asla erteleme derim ben:1no2:

o zaman eşin çok bencil....
sen istiyorsun o istemiyor....
eşin de çok küçük değilmiş canım...
şimdi hamile kalırsan 25 de çocugunu doğuracan...
eger gerçekten çok istiyorsan eşini ikna etmelisin...
herkesin borcu harcı var...
herkes eşin gibi düşünseydi o zaman hiç kimse çocuk yapmazdı...
şuna inan çocuk rızkıyla gelir rabbim onun rızkını verir...
benim eşimde çocukları hiç sevmezdi ama sonra fikri değişti şimdi benden daha çok istiyor çocuğumuz olmasını...
hoş tedavi olmama ragmen hamile kalamıyorum oda ayrı bi dert...

bence 3 yıl bebek ıçin ne geç ne de çok erken bır zaman.ama istedıgın zaman hemen olacak dıye bır garantısı yok.guzelce konus derım esınle.ihmale gelmeyecek bırsey cunku.hem bebek nasibiyle gelirmiş derler.

Canım benim allah gönlünüze göre verir inşallah hayırlısıyla hayırlı bir bebek sahibi olursunuz inşallah :Saruboceq:

nesrin bende nefret ediyorum ama nefret etmek için geç kaldığımı hissttim o yüzden olduğu gibi kabullenmeye çalışıyorum
bu arada arkadaşalr bu borç olyını takmışlar
bence eşinin arkasına sığındığı bi bahane bu
yani boçlardan ziyade kendini babalıpa hazır hisstmiyo olabilir
bunu içinde onu suçlayamazssınız
bence bira daha sabretmemli minnick :teselli:

valla benim eşimde çocuk istiyor..çevremizdekilerde ( maalesef)
ama ben istemiyorum.hem hazır hissetmiyorum kendimi hemde eşim yeni işe başladı.bankaya olan borcu bile ödeyemiyoruz.ondan bundan kısıp duruyoruz.hastaneye bile gidemiyorum kaldı ki çocuk düşünecem..pehhhhhhhhhhh

canım coğu erkek bır bebegın sorumlulugundan korkuyor maddıyatı sebebp gosterıyor. sen 10 sene sonrayı dusununce 34 olacaksın bırde uzun sure korununca ınfertıte olabılıyormus ewlenelı 3 sene olmus bırbırınızıde artıkıyıce tanıdınız ve anladınız ewlılıgınızde oturdu . bebekolacak mı olmıyacak mı bılmıyorsunuz bılıyorsun kadının yası ne kadar genc olursa o kdar erkenteshıs tedavı ve sure..... tabı alalh ıstedıgın zaman versın ama esınle bu konuyu konus ve acık olarak bır kadın zaten anne olarak yaratılmıs 3 yasında bebklerımıze mam verıp altını temızlıyoruz bız boyle kodlandık bunu ıstemmeızın normal oldugunu. ew bıter araba alırsınız bır bakmıssınız kı yaslanmıssınız
annemın arkadasının kızı var onun kocası karısını kıskanıyor bana olan ılgısı 2 ye bolunmesın dıe bebk ıstemıyordu 5 senelık ewlılerde kadın ıstıyordu sonra annemlerın gununde buna akıl vermısler tecrubelı teyzeler hapa basladım korunuyorum dee ama 2 ay oncesıde bebek ıstemedıgını soyle ınnadırıcı olsun dıe nese kız hapı ıçmıs gıbı davranıyormus kocasıda ıçıo sanıo nesee kız hamıle kalıo 4 ay soylemıoo sankı fark etmemıs gıbı nese sonra dr gıdıolar hıç haberı yok gıbı dr hamılesın dıo nesee adam once kızıoo ama yapacak bısı yok sonra bebk oldu sımdı çok sevıyor ve 3. cocuklarına hamıleymıs. tabı bu ahlaken ıyı deıl ama yap demıyorum aklıma geldı dusundum yazayım dedım
kocasına yalan soyleyen kızı tasvıp etmıyorum ama anlamakta lazım bılmıyorum
hayırlısı

Çocuk rızkıyla gelir derler,ama ben sağlamcıyımdır.Maddi ya da manevi, sebep ne olursa olsun önce onu ortadan kaldırmak isterim.Çocuğun geleceği ortam ,koşullar çok önemli.Bunu da göz ardı etmemek gerekir.gamyoncuiremsu
Her iki tarafın da aynı anda bebek sahibi olmak istemesi gerekir bence.Eşiniz belki de kriz havasının geçmesini bekliyordur.Her gün işten çıkarılan yüzlerce insan varken bunları düşünmesi bana mantıklı geldi.

borçlar bitince hamile kalırsın,çocuğun da size nine ile dede der artık canım.ya bu hamilelik aspirin değil ki yutunca hemen bebeğin olsun.hadi olmazsa.bak canım ne kadar borcun olursa olsun bu dünyada herkes bir çocuğa bakabilir.yoksa niye evlenesin ki.çok borcun varsa ikinciyi yapmazsın olur biter

bizde bebek sahibi olmak istiyoruz ama çalışıyorum uygun zamanı bekliyoruz zamanı gelince çalışmalara başlayacağız:)))Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin...

minnick arkadaşımm benim durumumda kısmen seninkiyle benzeşiyorr...
2,5 senelik evliyim ben 23 eşim 31 yaşında
ev aldık ve şimdi onun borçlarını ödemeye çalışıyoruzz..
1 senemiz kaldı şükür ve borç bitimine yakın düşünüyoruz inş.. a.s :ecrin_bebek:
senin dediğin gibi benim eşimde bu konudan biraz uzak
evet istiyor, başka ailelerin bebeklerine özeniyor ama bebişimizle ilgili hiç konuşmuyor, hayal kurmuyor
bu da bana garip geliyorr
acaba hazırr mı değil diyorummm bende CADIARZU

Canım ben de 5 yıllık evliyim. Ben 28 eşimde 31 yaşında. Benim eşim de istemiyor bebiş.Bizim de borçlarımız var ama keyfi alınan şeylerden. Ve hiç bitmiyor. Arkası hep geliyor. Birkaç sefer sordum ben de şimdi olmza dedi. Daha da üstelemedim. Zorla olacak bişey değil. >Kabullendim.

bence biraz daha erteleyin evliliğinizin tadını çıkarın.. çocuk dünyaya gelincee bir ömür sizin.. başbaşa iki ikişilk hayatınızın süresi daha az zaten...

yaşınız 24 bence 5 sene erteleyebilirsiniz. çok daha iyi olur borcunuzu kolaylarsınız paranızı biriktirirsiniz. eşiniz soğuksa bu duruma sakın ola üzerine gitmeyin. gittikçe ters teper.

ben de çoğu arkadaş gibi eşinin hazır olmadığını ve borçların arkasına sığındığını düşünüyorum.
yani asıl sebep ev borcu değil, henüz hazır olmaması.
başkalarının bebeğini sevmesi, kendi çocuğunun sorumluluğunu almaya hazır olduğu anlamına gelmez bence..

bu arada çoğu arkadaşa katılmadığım konu ise; çocuk rızkıyla gelir düşüncesi..
tamam rızkıyla gelebilir ama ben önce kendimi sağlama almalıyım..
mesela benim eşim şu an kriz dolayısıyla işten çıkarıldı.
benim aldığım üç kuruş kira ve fauralara bile kuruşu kuruşuna yeterken ben nasıl olsa rızkıyla doğar diye hamile kalırsam bu bana göre bencillik olur..

Ayyy valla birden eşimi gördüm sanki delikafadulden
Ne güzel sizin borcunuz bitmiş sayılır ve şanslısınki eşinin nezaman bebek düşündüğünü bile biliyorsun.En geç 1 sene içinde düşünüyor işte.
Ama ben eşimin düşüncesini bile bilmiyorum.Ne zaman istiyor.Ne düşünüyor.Paylaşmıyor benimle.
10 sene sonra kredi bitincemi yapacağız diyorum yok canım okadarda değil diyor.
Ne kadar peki diyorum.Birşey söyleyemiyor.
Tamam bunun planı olmaz ama insan en azından 2-3-5 sene birşey der yahuu.
Ben bazen düşünüyorum çocuk olunca hangi odayı bebek odası yapsam falan diye
Ona soruyorum fffff şimdi bunları konuşmanın zamanı değil diyip duruyor.

Ya aslında sende haklısın.Bende evlendiğim ilk seneler böyle söylüyordum.
Allah nasip ederse çocuk zaten olacak olduktan sonra hayatımız değişecek.
Uzun bir süre evliliğimizi yaşayalım diyordum.
Ama bu son zamanlarda bana ne oldu bilmiyorum.
Resmen çocuk özlemiyle yanıp tutuşuyorum.
Dün görümcemin kızıyla oynarken gözlerim doldu yaw.senağlama
Allahım sen isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı evlat ver yarabbim.:Saruboceq:

kaydirigubbakcemile3 evettt tipikkk huylarr aynı hemen hemennn
"zamanı gelince konuşuruz"larr bizde de çok oluyorr
insanlarr daha evlenmeden bebelerine isim koyarkenn bizz :roflol: garipp işte :dilcikar:

ama seni anlıyorum tabii CADIARZU
insan belirsizliği pek sevmiyorr...
belki tarih uzun olsa ama belli olsa bu karar sıkıntı yapmıcaksınn

bence eşin tarih konusunda kararsız ve hazır değill gibi
o yüzden bu meseleyi açmak istemiyorr sana söyleyeceği net bişey yokk çünkü
bencee tam tersi politika izle bakalım ne olacak
yaniii bebek konusu hiç açma bahsetme o bahsederse kaçamak konuş vs.vs.
işe yarar belki :sm_confused:

bu davranışlar bencil tipli kocaların davranışları.bendede var bitane.3 yıllık evliyiz.acayp çocuk sevgisi olan bir erkek.ama bizim evliliğimiz ilerledikçe eşim uzaklaşmaya başladı bu sevgiden.ilk aylarda ilk yıllarda hep aklında ve ağzındaydı istiyordun ben uzaktım konuşmuyordum istemiyordum.şimdi ben artık sıcak bakıyorum yaşım 28.ama o şimdi susuyor pek konuşmuyor.kendi kafasınca plan yapmış 2010 un mart-nisan ı gibi doğarsa ii olurmuş.senmi vereceksin bunun kararını dedim benle konuştunmu?yokk..

geçen ay korunurken yada korunduğumu sanırken hamile kalmışım.offff tepki yaptı konuştu çok üzdü beni.daha hazır değildim bana zaman ver die.ben sana 10 yılımı verdim dedim.ne zamanı.5 yıl sonra düşünmüyorduk sonuçta gene 4-5 ay sonra diye konuşuluyordu nolcak ha şimdi ha 5 ay sonra.2 gün küstük.çok kötüydüm.ve 3.gün sonunda düşük yaptım.dahada üzüldük ağladık ama giden gitti bi kere.hala daha kırgınım.

erkeklerin hazır olması bence kadınlardan daha önemli.kadınlar şöyle yada böyle hazır oluyor.bebeği içlerinde büyüttükleri için hem fiziksel kim kimyasal alışıyorlar.ama erkekler için bu asla böle değil.hiçbir erkek tamam ben çok istiyorum demez belki ama en azından kafasında tasarıları olsun.sakın hamile kalayım nasılsa kabul eder fikriylede hareket etme daha çok üzülürsün.herşey dozunda yerinde ve olması gerektiği gibi olsun...

Çok geçmiş olsun canım benim
4-5 ay için mi okadar sorun etmiş eşin?
Bu Allah'ın verdiği birşey zamanını sen belirleyemezsinki.
Dersin şu zaman olsa diye ama o zamanı tutar yada tutmaz.
Çok üzüldüm bebeğine.
Zaten o hazır olmadan yapamam ben.
Ne yapacağımı bilmiyorum kafam okadar karışık ki?
İnsan tek başına düşünüp planlayıp kararını veremiyor.
Neyi nezamanı beklediğimi bilmeden bekliyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…