Bebek sahibi olmak istiyorum :(

minnick

rütbesizim benn...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
322
2
96
İngiltere
Kızlar ben 3 senelik evliyim 24 yaşındayım.Bir bebeğim olmasını çok istiyorum.Eşime bu konuyu her açtığımda şimdi olmaz borcumuz var kriz var diyip hep erteliyor.Borcumuz var doğru ama bu borç 10 senelik bir borç.Ev kredisi aldık 10 sene ödeyeceğiz.Onun haricinde pek bi borcumuz yok.Bende çalışıyorum.Şuan kenara para bile koyabiliyoruz.Ama eşim hep ya birimiz işten çıkartılırsak nasıl bakacağız çocuğa diyor.İyi ama böyle düşünürse de hiç yapamayacağız.Çünkü işten çıkarılma tehlikesi sürekli var.
Bir yandan da düşünüyorum bu kadar ertelersek bide olmazsa okadar tedavi falan yine zaman geçecek.
Sonra doğurunca bebeğime kim bakacak.Annem biraz uzakta ve çalışıyor kayınvalidem görümcemin bebeğine bakıyor.
ffffff aslında bunları eşimle konuşmam lazım ama o konuşmaya hiç yanaşmıyor.Belkide ben acele ediyorum.Kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var.:çok üzgünüm:

3yılolmuŞ hıÇte acele deĞıl canım sen kocısını bıyoıla getır o farketmedn yap bebısı :) anladın sen onu..
Zmanal oda alıŞır bu surece cunku bı bebbgının olacagını bılmk Çok guzel bı duygu canım.eŞınmı korunuyor buarada.sen korunuyosan dıycektım korunma bırak

senin eşinin mantığıyla giderse 10 sene daha çocuğu ertelemek gerekiyor kredi borcundan dolayı...
acaba babalıga kendini hazır hissetmiyo olabilirmi eşin...?

senin eşinin mantığıyla giderse 10 sene daha çocuğu ertelemek gerekiyor kredi borcundan dolayı...
acaba babalıga kendini hazır hissetmiyo olabilirmi eşin...?

Olabilir aslında. facebookta eski okulundan bir kız arkadaşıyla yazışmış onu okudum kız soruyor bebek varmı diye oda çocuk çok büyük sorumluluk daha düşünmüyoruz diyo.
Bende biraz üsteleyip konuşunca onun sorumluluğu çok büyük şimdi olmaz diyo.İyide nezaman oluurrr.

valla eşiniz de hazır olmadan hamile kalmaya kalkarsanız sonuçları pek hoş olmaz gibime geliyor.. Bence yavaş yavaş tatlı tatlı ikna etmeye çabalayın. Eğer çocuklu arkadaşları varsa onlardan yardım isteyin ikna etmek için..

bebeği planlarınıza göre değil,planlarınızı bebeğe göre ayarlamalısınız...
borç bitmez ki......
maddi durum çok çok iyi olmadıkça,
borçlar,taksitler hep olacaktır...
önemli olan sizler anne baba olmaya hazırmısınız?
bu sorumluluğu almaya hazırmısınız?
yoksa inanın bebek rıskıyla doğar diye boşuna dememişler...
eşiniz sanırım biraz korkuyor bu sorumluluktan...
şuan 24 yaşındasınız,Allah hemen verirse 25 yaşında anne olursunuz,
çocuğunuz 10 yaşına geldiğinde siz 35 yaiında olursunuz,
eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama
hayatta bazı isteklerimizi ertelemememiz lazım diye düşünüyorum..
hele hele maddi sorun olmadığı halde,
ya olursa diye farazi sonuçlardan dolayı bebek ertelemekten,
ben direk istemiyor anlamı çıkarıyorum...
tabiki ortak alacağınız bir karar,inşallah en doğru zamanda
doğru karar vermenizi diliyorum...
sevgiler...

Bebeği tek taraflı istemekle yapmanız doğru olmaz.Eğer eşiniz siz istemeden çocuk diye size baskı yapsaydı ne hissederdiniz?Bence eşinizin de istemesini beklemelisiniz.Sizi bu konu da haklı bulmuyorum maalesef ,eşinizin işten çıkarılma durumu da varsa bekleyebilirsiniz üstelik yaşınız da daha gençmiş.Bazı şeyleri garantileyin bence çocuk için.Özellikle eşinizin kendini hazır hissetmesi lazım.

belki de çocuğa hazır değil.
birde endişelerinde haklı bence ama dediğiniz gibi 10 yıl uzun bir zaman..borcunuzun ne kadarı bitti bilmiyorum ama en azından 4-5 yıl geçmişse düşünebilirsiniz gibime geliyor.
aslında ne olursa olsun ben eşininzin hazır olmadığını düşünüyorum.

daha çok gençsiniz.
10 sene değilde tabiiki birkaç sene erteleyebilirsiniz.
bu arada eşiniz yumuşamış olur.
eşiniz bebeğe sıcak bakmadan bence bebek yapmayın.
çünkü çocukta eşlerin desteği çok önemli

Bilinçli hapinizi birakmaniz hiç de dogru degil
Cocuk sahibi olmak tabiki çok onemli. Ama bu baskiyla, zorla olmaz.
Sizi anliyorum ama esinizide.
Benim esim bana çok baski yapti, yasim geçiyor olabilir ama hazir hissetmiyorum kendimi.
Esimin baskini beni bunalima soktu zor atlattik o donemi.
Biraz daha zaman geçsin, ve tekrar konusun bu konuyu.
Ha esinizi hakli gordugum taraf, hazir degil. istemiyor, korkuyor olabilir
ama borç sebep olamaz. cunku borç asla bitmez.

Ben zaten eşim kabul etmeden yapmam yasakkelime
Sonuçta ikimizinde ortak kararı olmalı.
Ama kendi duygularıma da bir türlü engel olamıyorum.O kadar çok istiyorum ki artık.
KK ya girdiğimde bile önce gebelik bölümünü geziyorum.
Bebeklere alınan cicilere bakıyorum.Bebek beslenmelerini öğreniyorum.:uhm:
İnternette sürekli anne bebek sayfalarındayım.
Kredimiz daha çok 9 sene var bitmesine.
Aslında 1-2 sene bekleyebiliriz de ama ben sabredemiyorum senağlamasenağlama
Nasıl engel olacağım bu duygularıma bilmiyorum gamyoncuiremsu

Canım bebekler kısmetleriyle nasipleriyle gelirler ama dediğin gibi eşinle düşünüp karar wermeniz lazım birazcık daha bekleyebilrsin hayırlısı olsun sizin için canım allah yar we yardıncınız olsuna.s.

bebek kısmetleriyle gelir lafı bize de söyleniyor.dünya kadar borç içinde bir de araya bu sıkıştırılıyor.sanki bebek gelse birden borçlar bitecek.öyle olsa idi insanlar çocuklarını bakamıyoruz diye devlete vermezdi.Allah insana akıl mantık vermiş.herşeyi de böyle denmiştir diye yapmak olmaz
bu zamanda çocuk büyütmek zor..biraz hayatınızı yaşayın canım.sonuçta gençsiniz daha.biraz azaltın borçlarınızı..biraz daha hayatı yaşayın..sonuçta çocuk olduğunda zaten tüm hayatın o olacak,istesende hayatından çıkartamayacaksın...o yüzden hazır olmak önemli..eşininde hazır olacağı bir zaman gelecektir..ooffffffff ne zaman olacak ki de deme..olur bir gün..

eşin kaç yaşında?
herşey zamanında güzel...
bebeği olan arkadaşlarınızın evine gidin,göreceksin ki o bebekleri görünce babalık duyguları kabaracaktır ve fikri değişecektir...

bence acele ediyosun.bende 3 yıllık evliyim..26 yaşımdayım ama bebek lafı hiç etmem..zaten benim isteğim yok...bence senin içinde epey erken..

canım bizde ev kredisi aldık 10 sene ödeyeceğiz ve ben çalışmıyorum evdeyim bu bahne değil eşin daha kendini hazır hisstmiyor bence çocuk olunca daha fazla sorumluluk alacak nedeni bu ama bence biran evvel ikna etmelisin kadınların başaramayacağı konu yoktur canım benim.Hayırlısıyla bi bebişin olsun bitanem.

hayatım çocukları sevmeyen bir erkekse eminim çocuk fikri ona buz gibi geliyordur ama tersiyse hamile kalınca oda bu fikre alışıcaktır

minicik masum yumuş yumuş bir bebek hangi taş kalbi eritmezki, eşin su soğuk diye denize giremiyor ama bir girincede alışıncada çıkmak istemez..

eğer sen eşinden evliliğinden eminsen, her yolu deneyebilirsin

eşini beklemek ve murada ermek gibi
beklememek çirkeflik çıkarmak gibi:)
beklememek korunmamak ve murada ermek gibi:)
uzarda uzarrr

eşin kaç yaşında?
herşey zamanında güzel...
bebeği olan arkadaşlarınızın evine gidin,göreceksin ki o bebekleri görünce babalık duyguları kabaracaktır ve fikri değişecektir...

Eşim 28 yaşında,
Bizimle aynı sene evlenen hatta bizden daha geç evlenen arkadaşlarımızın bile çocukları var.
Sürekli gidip geliyoruz.Benim bu duygularım belkide o yüzden bukadar had safhaya çıktı.
Eşimde çok seviyor onları yeğeni oldu şuan 11 aylık 1 gün görmeden duramıyor.
Onunla oynuyor zıplıyor.Ama bize gelince borcumuz var olmaz diyor.
Bende diyorum tamam canım ozaman en azından kararlaştıralım nezamana düşünüyorsun kafanda nasıl bir plan var benimle onları paylaş diyorum zamanı gelince konuşuruz diyoo.

yazını okurken içim bi garip oludu ben böle bi özlem duymadan bebeğimi dünyaya getirdim
yani istmedim diil ama ben 1 2 sene bekleyelim diyodum ama eşim iki ayı zor bekledi ağladı falan ben de olsun bari dedim
o istekli adam,hamileyken beni okadar yıprattıki sana şu kadrını söliyim aşerdiğim herşeyi burnumdan getirdi çoğunu almadı aldıklarınında parsını başıma kaktı ki bu bebek isteyen adamdıyani hala gecelri kızm ağlasa çileden çıkıyo sustur şunu falan dio
benim eşim hazır olmadığı halde etrafta başı dik gezmek için istedi bu bebeği ben bunu sonrdan anladım ama geç olmuştu
sen şanslısınki eşin bu sorumluluğun ağır olduğunu biliyo ve seni kırmadan borçları bahane ediyo
bence biraz daha sabret bu günlerinizi tadını çıkarın
onu bu yüzden sakın suçlama cidden bebek sahibi olmak büyük sorumluluk istiyo umarım eşinde kendini hazır hissettiğinde çok güzel bi bebişiniz olur

nasıl yani başı dik gezmek için?
bakın biz birlikte olabiliyoruz bu kanıtı demek için mi?
yada bakın karım vajinizmus değil demek için mi?
bakın biz kısır değiliz demek için mi?
bazen insanlardan nefret ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…